Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Prága & Ostrava 2008: Nyilatkozik a szövetségi kapitány

2008.12.03. 20:37 Floorballer

Már csak néhány óra van hátra a válogatott indulásáig a 2008-as Világbajnokságra. Az elmúlt hetekben sok észrevétel, kritika, kérdés elhangzott a fórumokon a válogatott céljaival, a keret összeállításával kapcsolatban. Indulás előtt megkérdeztük Ágoston Zsolt szövetségi kapitányt a tornával, a kerettel és a felkészüléssel kapcsolatban:

FFR: - Kezdjük a közvéleményt leginkább izgató kérdéssel, a keret összeállításával. Mennyire volt nehéz kiválasztani a végső utazó keretet, és mi döntött az utolsó nevek leadásakor? 

Á.Zs.: - Az általam felvázolt követelmények alapján  az elején kiderült, ki a,z aki vállalja és ki az,  aki nem, így nem volt túl nagy választék a rendelkezésre álló játékosok közül (kb. 25-30 fő). Talán az utolsó nevek voltak a legnehezebb döntések, itt én az aktuális formát próbáltam figyelembe venni információk alapján, és hogy ki a leghasznosabb a csapat számára (nem csak játéktudásban). Itt szeretném megköszönni minden játékosnak a kimagasló munkáját, és remélem aki kimaradt az is tovább készül arra, hogy egyszer ő is tagja legyen a következő VB-re  utazóknak!! 

FFR: - Sokak számára a legnagyobb hiányzó Mujahid Tamás, aki egyértelműen a csapat vezéregyénisége volt az elmúlt években. Mi az ő kimaradásának pontos háttere? 

Á.Zs.:  - Baba volt az egyik legfontosabb kérdés, de látva az Ares-CH meccset, és vele beszélgetve, én inkább a maradása mellett döntöttem, mert még nem teljesen egészséges. Nem szeretnék megkockáztatni, egy olyan sérülést (ami a VB terhelés alatt az éles meccsekben benne van), ami a pályafutása végét is jelenthetné, így a jövőben nem csak a válogatott de a sportág is veszítene a hiányával.

FFR: - Mennyire lehet pótolni az ő játékát? 

Á.Zs.: - A csapat attól csapat, hogy ezzel a feladattal megbirkózik Babáért is! 

FFR: - Az elmúlt VB-n két névvel ismerkedhetett meg a közvélemény: Nánási és Veszprémi. Tőlük volt hangos minden meccskrónika. Milyen okok vezettek az ő távolmaradásukhoz? 

Á.Zs.: - Nem beszélnek magyarul, így a pályán nehezen megoldható a kommunikáció a csapattársakkal. 

FFR: - Több vélemény elhangzott a fórumokon, miszerint így igazi center nélkül marad a válogatott. Kikre számítasz a pálya közepén, és miért mellettük tette le voksát a stáb?

Á.Zs.: - Nem hiszem, hogy Szabó Ákos, Dávid András, Liebe György és Füzi Gábor nem kiváló centerek,  de van még olyan lehetőség, ami hosszas elemzést megérne. Úgy látom Ákos ontja  a gólokat és a védőmunkája is kiváló, András, Gyuri az egyetemi VB-n is bizonyított. Füfke pedig a szívember, akiből a nagy feladat kihozza a legjobbat. 

FFR: - Csoportellenfeleink Lengyelország, Hollandia, USA és Japán. Mit tudunk róluk, és milyen eredményekre, milyen mérkőzésekre számíthatunk? 

Á.Zs.: - A lengyelek nem a B divízióba tartoznak, a többiekkel találkoztunk már korábban, és eredményesen játszottunk ellenük, de alapvetően szoros, de győztes  meccsekre számítok a többiekkel szemben!

FFR: - Lengyelországot toronymagas favoritnak tartja szinte a teljes floorball társadalom. Előny vagy hátrány a velük való kezdés, mennyire nyomhatja rá bélyegét ez a mérkőzés a csapat összteljesítményére?

Á.Zs.: - Mindenképpen előny, hiszen nem nyomasztja  a csapatot rögtön az eredménykényszer a legelső meccsen, de ez nem jelenti azt, hogy nem szeretnénk nyerni!

FFR: - Miben más ez a csapat és mennyire, mint a két évvel ezelőtti? 

Á.Zs.: - Talán a nagyobb csapat egységben és a jobb kondicionális képességekben, küzdeni tudásban látom a nagy előrelépést. Babály Lacinak a munkája nagyon látszik a játékosokon: megértették a bemelegítés, ráhangolódás, a fizikum alapvető fontosságát. 

FFR: - Mik lehetnek a csapat erősségei? 

Á.Zs.: - Ezek a csapat erősségei. Ezeken felül sok kapu előtti szituációt gyakoroltunk, próbáltunk, de ezeket csak sok meccs alatt lehetett volna begyakorolni, ami nem valósult meg teljes mértékben. 

FFR: - Mennyire sikerült megvalósítani a felkészülés elején kitűzött célokat? 

Á.Zs.: - Amit lehetett elvégeztük. Hiányérzetem a védekezési formák gyakorlása miatt van, amit az edzőmeccsen és az első csoport meccsen lesz még lehetőségünk tökéletesíteni éles szituációban!

FFR: - Mivel lennél elégedett a végeredményt illetően? 

Á.Zs.: - Nem szeretnék helyezésekre tippelni. Az elsődleges cél a továbbjutás a csoportból, a másodlagos a jövő válogatottjának az alapjainak lerakása, hogy  a fejlődés töretlen legyen!

 

10 komment

Címkék: floorball szöv.kap. vb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr94802263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1 debreceni · http://www.dfse.hu 2008.12.03. 22:40:19

Biztos én vagyok az elfogult, de számomra Pazsák Csaba igazi center.

De ez most nem annyira fontos. Annál inkább az a kiemelendő, hogy mindenki küzdjön a társáért, és az itthon maradottakért!

Gété · http://www.floorballer.hu 2008.12.03. 23:15:14

üdv Mindenkinek!
A ZONE világbajnoki akcióval kíván sok sikert a Magyar Válogatottnak!
részletek a www.floorballer.hu oldalon.
Ugyanitt frissültek az X3M és Salming kapusfelszerelések is.
üdv
GT

mz/x 2008.12.04. 08:22:22

"Nem beszélnek magyarul, így a pályán nehezen megoldható a kommunikáció a csapattársakkal."

Úgy vélem, hogy ez egy könnyen megoldható probléma, a világtörénelemben már sokaknak sikerült, főleg hogy a pályán annyira nem szokás beszélgetni.

Triton_42 2008.12.04. 10:11:32

mz/x:
Megoldható, de őszintén:
Akármilyen jó játékos valaki, ha nem beszél magyar nyelven, van helye a magyar válogatottban?

mz/x 2008.12.04. 12:38:04

Világos, hogy valami ilyesmi lehet a háttérben. Ezt kell akkor mondani, nem pedig olyasmit, ami nyilvánvaló nonszensz.

Egy külföldi "nóném" játékos 2008.12.04. 13:40:59

Tapasztalatból mondom, hogy egyáltalán nem nehéz kiküszöbölni a közös nyelv hiányát! És rövid időn belül meglehet tanulni az alapvetően szükséges szavakat!

pavel 2008.12.04. 15:17:15

Az előző VBV-n sem beszéltek magyarul, mégis szót értettünk. A sport egy közös nyelv! Amúgy asszem sok magyar beszél angolul.

szg01 2008.12.07. 00:36:43

Triton 42!
Te sem beszélsz magyarul...mondjuk ez látszott is a tritonban :))))))))))))
süti beállítások módosítása