Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Prága & Ostrava 2008: Majdnem "észt" csoda

2008.12.06. 14:22 Floorballer

„Ez meg mégis mi volt?” merül fel a kérdés az A csoportos VB első mérkőzése után. Mint az elit labdarúgó bajnokságokban, a floorball világbajnokságon is megvan a TOP X csapat, amelyeknek legyőzése mindenki számára bravúr. Sportágunkban x=4 (Svédország, Finnország, Csehország, Svájc), legyőzésük pedig nemhogy bravúr, de kvázi lehetetlen a halandók számára. Ehhez képest az első mérkőzésen az A csoport újonca, Észtország alaposan leizzasztotta az éremre ácsingózó Svájcot. 

Meg kell hogy valljuk, nem számítottunk rá, hogy ez a mérkőzés bármiféle izgalmat tartogathat, így megtekintését nem is irányoztuk elő a napi teendők közé. Kezdés után azonban jött a hír, 2-0 a balti államnak. Ezt már látni kell! Mire bejön az igen jó minőségű netes közvetítés, már 4-3 a helvéteknek, de cseppet sem lefutott a meccs. Jonas Thomsson (gyanús a név, de még visszatérünk erre) egyenlít gyakorlatilag 0 szögből a levegőből kapuba tessékelve a műanyag golyót. Na, ez még érdekes lesz! 

36:43: Egy kapu előtti kavarodás után a pixelek közt néha megbújó játékszert Simon Stucki juttatja a hálóba – be kell valljuk, fogalmunk sincs hogyan. 

38:32: Andrö Söber egy 3 az 1 elleni kontrát befejezve a hálóba passzolja az egyenlítést Martin Sivakov passzából, 5-5! Szívünkben már apró észt zászlók lobognak, és már-már rákeresünk a balti himunszra is a google-ben. Csodát láthatunk élő egyenes adásban? 

10 percet látva leszögezhetjük, hogy egyenlő erők küzdelme zajlik a pályán. Az észt csapatban számos új arcot vélünk felfedezni a 2006-os lehengerlő alakulathoz képest, abszolút bennük van a győzelem, de legalább a pontszerzés lehetősége. 

40:44:  A harmadik harmad nagy svájci rohamokkal indul és egy házban védekezéssel észt oldalról. A svájci ikon, Mathias Hofbauer büntetőjét bravúrosan fogta az észt hálóőr lábbal előre elsöpörve a labdát. 

45:12: Egy lépéssel közelebb a csodához: Kristian Talme Henrik Talme legurított labdájából valami irtózatos gólt akasztott a hosszú felsőbe mintegy 15 méterről. 

46:47: Svájci emberelőny, rövid járatás, sarok, középre passz, nem volt semmi esélye az észt védelemnek: Andreas Cadisch közvetlen közelről az üres hálóba passzolja az egyenlítő találatot.6-6. 

Szigorú játékvezetés: ezúttal svájci kiállítás. Nem túl fantáziadús az emberelőny, megtartani is nehezen sikerült az észteknek, két lövés, de gyakorlatilag veszélytelenül telt el a két perc. 

52:52: Komoly szinten bizony az emberelőny gyakorlatilag gól… Lassítás kéne a történések pontos rekonstrukciójához, mindenesetre szenzációs labdajáratás végén a labda közvetlen közelről a hálóba került Cristoph Hofbauer révén. 

57. perc: Thomsson tarthatatlan, az egész pályán átkígyózva ad remek passzt, az eredmény egy hatalmas felsőléc… 

59:55: Az utolsó észt helyzet. 6 mezőnyjátékos a pályán, egy remek akció végén irtózatos felsőléc…1 gól még kellett volna. 

A végeredmény tehát 7-6-os svájci siker, ám könnyen lehetett volna fordított is az eredmény. Svájc három emberelőnyt használt ki 4 kínálkozó lehetőségéből, ami döntőnek bizonyult a remekül küzdő észtek ellen. 

Ennyit a mérkőzésről, és most nézzünk egy kicsit a számok mögé. Vajon ennyit fejlődött 2 év alatt a kétségkívül impozáns előremenetelt felmutató Észtország játéka? Lássuk a csapat pontszerzőit: 

Jonas Thomsson – született: Svédország – klub: Jarfalla IBK

Henrik Talme – született: Svédország – klub: Balrog IK

Kristian Talme - született: Svédország – klub: Balrog IK

Patrik Markus - született: Svédország – klub: Alvsjo AIK 

Mind a négyen először képviseltetik magukat a nemzeti színekben – hiába, az A csoport azért vonzó. A pontszerzők közül mindössze Söber és Sivakov látta meg a napvilágot észt honban. Nézzük a többieket: 

Johan Strömfelt - született: Svédország – klub: FBI Tullinge

Jarko Saastamoinen – született: Finnország – klub: Pirkkalan Pirkat (2006-ban is ott volt a hálóőr)

Daniel Puunberg – született: Svédország – klub: Huddinge IBS 

A pályán persze aktívan ott voltak a Stockholmban brillírozó játékosok, Roman Pass, Raul és Rien Kivi is például, de láthatjuk, hogy 6 nem kis névvel erősített a csapat az A csoportos küzdelmekre. Kérdés, hogy akkor mennyit fejlődött az elmúlt két évben az észt floorball? Nehéz megítélni. 

Úgy látszik, a világbajnoki küzdelmek egyre kevésbé lesznek mérvadóak a nemzeti bajnokságok erejét illetően (gondoljunk csak a svájci-olasz válogatottra, vagy a korábban említett USA keretre), a válogatottak egyre kevésbé képviselik a hazai bajnokságokat. Ez persze így van a profi sportágakban is, ahol rengeteg a külföldön játszó légiós minden válogatottban, de egészen más megvilágításba esik egy amatőr sportág esetében. Ráadásul egyáltalán nem arról van szó, hogy a tehetséges Thomsson-t észrevették egy EC selejtezőn, és szerződést ajánlottak neki… Az erőviszonyok ezen meccs alapján is kissé kiegyenlítődni látszanak, de ez úgy látszik nagyban annak eredménye, hogy számos Svédország B, C, vagy Svájc B válogatott nevez a küzdelmekre. Várjuk a folytatást.  

 

3 komment

Címkék: floorball vb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr57807702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szg01 2008.12.07. 00:33:45

Akkor ezek szerint megvan a megoldás:
a 2010-es VB-re utazó MAGYAR keret:
Brörndalen, Jonnsson, Svennson, Koiliu, A.Andersson,
S. Andersson (ők testvérek lesznek), Henriksson, Sukkala, Jomminen és Lakatos Winetoo ( ő magyar, csak Malmőbe ment a szűk családdal)

Ennek szerény véleményem szerint köze nincs az észt válogatotthoz. Ezek svédek.
Remélem a cseh lapok majd úgy írnak erről,mint 2 éve a magyar-amcsi meccsről. USA-HUN(SWE.)
Ez lenne a jövő? Svédek a Vb-n csak más-más mezben? Remélem nem.

heinrich · http://nst.blog.hu/ 2008.12.08. 11:37:00

Értelmesen nem tudok hozzászólni, de tegnap elkaptam életem első floorball közvetítését (Svájc - Norvég) és marha jó volt, néztem vagy fél óráig.

A havasi gyopárok elképesztően jól nyomták.

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 21:48:26

Én annyit tudok mondani, hogy a barátnőm a suliban floorballozott egy rövid ideig és gólokat is lőtt:)))
süti beállítások módosítása