Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Prága & Ostrava 2008: Magyarország - USA

2008.12.09. 15:02 Floorballer

A reggelit követően a fiúk egy átmozgató edzésen vettek részt, amit a fáradtság dacára jó iramban abszolváltak, úgy tűnt a lengyelek elleni vereség nem hagyott maradandó nyomot a hangulaton. Hazaérve az ebédet követő megbeszélés után, útban a meccsre a buszon mindenki elmormolhatta sajátbejáratú imáját, szorongathatta a kis kabaláját, ki-ki a magáét, illetve a busz karfáját, hiszen a kedves, fejkendős buszsofőr helyenként látszólag a gondviselésre bízta a busz és utasai biztonságát.

A melegítés az előző meccshez hasonlóan jó egyéni munkával, a mérkőzésre való ráhangolódással telt. Ágoston edző konkrét instrukciókkal, immár az új sorokat összeállítva küldte harcba fiainkat.

A meccs nagy iramban kezdődött. Sajnos az első percekben idegeskedtünk, így pontatlan passzok, illetve körülményes labdakezelés jellemezte a mieinket. Oliver Schmidt (Olli) rálövése után a kapus bizonytalanságát kihasználva a kipattanót László Peti büntette. 1-0 ide! Az amerikaiak nem estek kétségbe, járatták a labdát, amire rendre nehezebben értünk oda. Már itt nyilvánvalóvá vált, hogy az amerikaiak a kontrákra játszanak, mely a mérkőzés egészét tekintve be is igazolódott. Sajnos hasonló szituációból egyenlítettek, majd nyolc perc után egy szerencsés találattal átvették a vezetést.  A csapatnak ideje se volt kétségbe esni, hiszen a középkezdést követően Dennis Schmidt szépen húzta be hosszan Szabó Ákos passzát. A fiúkon látszott, hogy szeretnének lőni még egy gólt a szünet előtt, mikor is kinyíltunk egy kicsit, és egyéni akcióból (a sarokból középre játszva magát) teljesen elkerülhető gólt kaptunk.

A szünetben Ágoston edző higgadt játékot kért a fiúktól, melyet sajnos nem sikerült megvalósítani, hiszen következett az a két perc, mely valószínűleg a győzelmet jelentette az amerikai csapatnak. Öt perc után részünkről is ismert szabadütésfigura alatt nem figyeltünk a befejező emberre, ami sajnos megbosszulta magát. Ezek után kicsit megrogytunk és szétesett a védekezésünk. Két teljesen felesleges gólt kaptunk, ami után szükségessé vált az időkérés. A szövetségi kapitány nyugtatott, ennek köszönhetően a csapat érezhetően felszívta magát, védekezésünk keményebbé, harcosabbá vált. Az ellenféltől ütés miatt állítottak ki egy játékost, mely után szépen járatva a labdát az amerikai pajzson Szabó Ákos talált rést. A másik oldal is bekeményítettek, aminek az eredménye a kapura törő játékosunk szabálytalan akadályozása: jogos bűntető, melyet Dennis magabiztosan értékesített. Röviddel ezután Füzi Gábor lőtte első világbajnoki gólját (ezúton gratulálunk Neki!). Ebben a harmadban óriási hullámzás volt megfigyelhető a játékunkban, melyet mielőbb orvosolni kell a továbbiakra nézve.

A harmadik harmadra egyértelműen kezdeményező felekké váltunk, az amerikaiak rendre lemaradtak rólunk, és csak a kontrákban bízhattak. Sajnos három olyan nagy ziccert hagytunk ki, ami nagy luxus ebben a helyzetben. Az utolsó három perc már az időhúzásé volt, mi meg futottunk az eredmény után. Nádort állították még ki kettőre, mert elütötte a labdát, de szerencsére ebből nem volt gond. A végén már 6 emberünk rohamozott, viszont a precizitás hiányzott a játékunkból. Sajnos a szív nem volt elég.

Hiába a sok kidolgozott ziccer, a kemény játék, a tudatosság és a helyzetek kihasználása sajnos elengedhetetlenek ahhoz, hogy érvényesíteni tudjuk az akaratunkat. Az amerikai csapatból ki kell emelni a Japán elleni sikerben is oroszlánrészt vállaló Ryan Winkler-t, aki ismét 3 góllal járult hozzá csapata sikeréhez – és alighanem elődöntőbe jutásához. A második harmad elején két perc alatt került neve mellé 2+1…

Ambrus Katalin, másodezdő:

„A tegnapi meccs után bizakodó voltam és ezzel, úgy érzem, nem voltam egyedül. Éreztem a srácokon az akarást és a tettvágyat. Bíztam abban, hogy ez az akarás és csapatszellem kompenzálni tudja az esetleg kevésbé összeszokott sorokat. Tegnap látták a srácok, hogy mit tudunk egy jó csapat ellen, és eszerint léptünk pályára. A szövetségi kapitány többször kihangsúlyozta az ellenfél taktikáját, figuráit. A második harmad volt a fordulópont, hiszen ekkor keletkezett az a zavar a védekezésben és a fejekben, amit az ellenfél ki is használt. Úgy érzem, ekkor dőlt el a meccs. Kicsit csalódott vagyok, hiszen a meccs képe és a srácok hozzáállása alapján megérdemeltünk volna minimum egy döntetlent. Nagyon sok pluszt adott volna a csapatnak, de ilyenkor nem szabad letörni, hanem újra felállni, mert a holnap mindig tiszta, nem szennyezi hiba.”

Nádor Krisztián:

„Az amerikaiak rutinosabbak voltak, nem odafigyelésből és egyéni hibákból kaptuk a góljaink nagy részét. A taktikájuk sokkal összetettebb volt, mint a miénk, sajnos nekünk nem volt igazán jó taktikánk. Két hasonló szintű csapatról volt szó azzal a különbséggel, hogy náluk volt 3-4 olyan ember, aki el tudta dönteni meccset, be tudták lőni a helyzeteiket. Tegnap ez hiányzott belőlem is, és én személy szerint többet várok a fiataloktól is. A sorok még nem működnek olyan jól, ahogy kellene, amit nehéz megoldani. Ahogy beszélgettem Zsolttal, szerintem ez a mai napra össze fog állni. Bár valamennyivel könnyebb csapattal játszunk, de ez se egy lefutott meccs, hiszen nekünk nagyon kell hajtani. Többet kell nyújtania mindenkinek, mert a tegnapi játékunk kevés lesz.”

/A cikk ismét Garas Péter munkáját dícséri!/

 

1 komment

Címkék: floorball vb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr16813150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1 debreceni · http://www.dfse.hu 2008.12.09. 20:03:29

Én pedig ezúton gratulálnék Szabó Ákos 1. világbajnoki góljához!!!
süti beállítások módosítása