Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) női (66) noi (87) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban - Rangadók hétvégéje

2008.12.23. 12:58 Floorballer

Érdekes fordulón vagyunk túl, és ez akkor is maximálisan igaz, ha eltekintünk a már eleget emlegetett derbitől. Az ősz búcsúztatásául megszületett az év eddigi talán legnagyobb meglepetése, alsóházi – nem használjuk azért sem a kiesés szót - bennmaradási rangadót rendeztek, továbbá volt még egy látványos meccs is a keleti végeken, de ami isten igazából felróható számunkra, az a női „el classico” figyelmen kívül hagyása… 

(Ez úton kérnénk elnézést a Gömb szótlanságáért – különösen azoktól, akik a naprakész tájékoztatással és/vagy honlapjaik frissítésével sem maradnak adósak -, de a félév utolsó egyetemi hete nem éppen egy maratoni szabadidős piknik volt, és 1 ember egyszerre továbbra is csak 1 dolgot képes csinálni…) 

Salming Férfi OB1

Debreceni FSE - Phoenix Fireball SE 8 - 5

IBK CH/Triton - White Sharks HC 4 - 7

Dunai Krokodilok SE - SZPK-Nokia 5 – 5

Szolnok Cannibals FK - Mecman Eger ISE 10 – 7 

A két listavezető csörtéjéről már megírtunk mindent, amit tudtunk, így most csak arra korlátoznánk a karakterek számát, hogy megállapítsuk a teljesen nyilvánvaló tényt: az eredmény az SZPK-nak kedvez. Az utolsó fordulóban esedékes visszavágó minden bizonnyal téttel fog bírni, mert nehezen tudnánk elképzelni, hogy a két csapat közt addig legalább 3 pontos különbség alakuljon ki. Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy a középmezőny ellen az elmúlt években sokkal inkább a Krokodilokban volt benne a hiba, akkor különösen a narancsosok felé billen a mérleg nyelve. Izgatottan várjuk a döntőt! Az addig vezető úton a legnehezebb állomás alighanem a debreceni kirándulás lesz mind a két félnek, valamint az ARES HC/Top Floorhoz is idegenbe kell menni a csapatoknak. 

A Debrecen hazai pályán hozta a számára kötelező sikert az igen jó játékkal előrukkoló Phoenix ellenében. A két csapat látványos mérkőzést mutatott be a kilátogatóknak. Óriási iramú, változatos összecsapás során a hazaiak végül csak 1,5 perccel a lefújás előtt tették biztossá sikerüket a fiatalok ellen. 1-1-es első harmad után látszólag eldőlt a meccs, a 28. percben fél perc alatt két találatig jutó Debrecen már magáénak érezhette a sikert, ám Sztrokay 3 perc leforgása alatt két, gyakorlatilag teljesen megegyező gólt szerzett, visszahozva a reményt. Az 51. percben még 5-5 állt a kijelzőn, ám a két VB-t megjárt játékos, Pazsák és Duró is betalált (utóbbi 58:30-nál), végül Vígh adta meg a kegyelemdöfést. A Debrecen ismét hozta a 2 pontot, de ismét meg kellett küzdenie érte, míg a Phoenix megint nem vallott szégyent, és alaposan megnehezítette ellenfele dolgát. 

Nem hozta viszont a 2 pontot a CH. A szezon legnagyobb meglepetését könyvelhetjük el a WS idegenbeli sikerével. Különösen azért, mert Schvarcz és Kelemen is hiányzott a WS védelemből, utóbbi ráadásul az ellenfél tökéletes ismeretében ülhetett le a CH kispadra edzői minőségében. A Cápák az elmúlt 1,5 évben rendre megnyerik azt, amit nagyon meg kell nyerniük. Ezt a meccset nem sorolhatjuk a kötelező sikerek közé koránt sem, de ha a Sharksal elhiteti az ellenfél, hogy nyerhet, akkor bizony nehéz meccs elé néz utána. A CH 1-0-s első harmaddal nyitott, ám a 27 és 33. perc közt 3-szor is hálójukba került a labda, így 3-1-re fordított a WS. Nem ez volt azonban a mérkőzés utolsó fordítása. A 36. percben Kardos szépített, majd az 50. percben fél perc alatt kétszer is betaláltak a Mesehősök: 4-3. Eldőlt, gondolhatnánk, és alighanem Kelemen edző játékosai is ezen a véleményen voltak… vesztükre. Az 53. percben érkezett az egyenlítés, majd az utolsó 2,5 percben még 3-szor betalált a WS (az utolsó gól már üres kapura esett). Vénkúti 3 találatot jegyzett. A krónikához hozzátartozik még az utolsó gólt megelőző falt kapcsán kialakuló tömegjelenet, amelynek eredményeként Liebe, Kovács, Huszti és Holubkó is a V2-es kiállítás sorsára jutott. Előbbi páros a Neumnn, utóbbi a Debrecen ellen lesz kénytelen kényszerűpihenőre vonulni.

A MEISE Szolnokra látogatott a számukra sorsdöntő meccsre. A WS pontszerzésével biztossá vált, hogy ha a MEISE ezt a mérkőzést elveszíti, akkor 3 pontra kerül a bennmaradást jelentő helytől, míg győzelem esetén a MEISE-Szolnok-WS-Torpedo csoport eléggé összetömörül mindent nyílttá téve. A találkozón a 43. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva estek a gólok. Ekkor azonban egy kapu mögüli centerezés során az addig is főszereplő Sashalmi (2 gól, 4 perc addig) tovább lendülő ütője eltalálta Strauss Tamást. Ennek eredménye egy 5 perces kiállítás lett. Az elkövetkező 5 percben a játék 5-4, 5-3 majd 4-3 és 4-4-ben is zajlott. A Szolnok 46:08 és 47:03 közt 4 (!)-szer mattolta Rab kapust, ezzel az állás 5-4-re módosult. Hiába kapaszkodott ezután az Eger, az 5 gól már soknak bizonyult. A lefújás előtt nem sokkal Sashalmi megkapta második 5 percét is. Hazai oldalon ki kell emelni az 5 gólig jutó Kovácsot, és az 1+4-et jegyző Kollárt. A MEISE nagyon nehéz helyzetbe került, míg a Szolnok valamelyest fellélegezhet.  

Zone Női OB1

SZPK-Nokia - ARES HC 7 – 4

Debreceni Floorball SE - Phoenix Fireball SE 2 – 13

Szolnok Cannibals Floorball Klub - Mecman Eger Innebandy SE 8 – 8

Az ARES nem esélyesként látogatott Komáromba, de nem vallott szégyent az idén második tétmeccsét játszó alakulat. A Komárom kihasználta ellenfelei védelmi megingásait, és ez elegendő volt a sikerhez, de a mindössze 3 gólos vereség és a 4 találat egyértelműen optimizmussal töltheti el a csapatot, hiszen idén Komáromba nem nyerni járnak a csapatok.

A Phoenix rossz előjelekkel, betegségekkel terhelve utazott Debrecenbe, és bár az első harmadban a vezető gólra még tudott válaszolni a Debrecen, onnantól csak a gólarány volt kérdéses. Radácsi elemében volt, egészen 8+2-ig meg sem állt. 

Végére hagytuk a hét másik kiemelkedő összecsapását. Megrovásban kell részesítsük magunkat, mert a női bajnokság zűrzavarában előzetesen nem emlékeztünk meg az előzetes erőviszonyoktól és a tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül mindig rangadónak minősülő Szolnok – Eger összecsapásról. A találkozó ezúttal sem szűkölködött izgalmakban és fordulatokban. Az Eger csapata számára a december 21 este nem volt egy szerencsés időpont, több rutinos játékosukat nélkülözték a találkozón. A 8+1 egri ráadásul alaposan el is aludt a rajtnál, így már 20 másodperc után betalált Antal Anita. A harmadban még 4 Szolnoki gól esett, a 17. percben 19 másodperc alatt 3. Az egriek 3-4 vasat is jegyezhettek, de betalálniuk nem sikerült. A szünet után azonban a szezont és a meccset is álmosan kezdő hiányos csapat magára talált, a Szolnok pedig túlzottan is megnyugodott. Az Eger talán a klub történetében a legjobb teljesítményével rukkolt elő a mumusnak is mondható legnagyobb ellenfél otthonában és Simon 5+2-jével, valamint Karácsony 3+1-ével 8-8-ra mentették az összecsapást 1-6-ról, illetve 5-8-ról. A két ellentétes résztávot figyelembe véve igazságos döntetlen született. Hazai oldalról remekelt az 5+1-ig jutó Vágó, és az 1+4-et jegyző Balázs.

 

Szólj hozzá!

Címkék: floorball ob1 noi dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr97838332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása