Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban - 4-en maradtak

2009.01.22. 12:16 Floorballer

Lezajlottak a Magyar Kupa negyeddöntők küzdelmei, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy egyrészt parádés a szereposztás a 4 között (tabella első 3 helyezettje és a tavalyi bronzérmes), másrészt a csapatok igencsak komolyan vették az összecsapásokat. Komolyabb meglepetés nem született, a Gömb pedig igencsak szépen muzsikált. Esett 4 férfi meccsen 60(!!) gól, ebből egyen 24, nem volt fórumos utóélete a vidék derbinek, valamint ismét rangadót nyert a Phoenix női. Tovább után részletek! 

Férfi MK

SZPK-NOKIA – Debreceni FSE 8 – 5

Neumann-Kartal FSE – ARES HC/Top Floor 4 - 9

VESC Lizards Fitt SE – Dunai Krokodilok SE 3 - 7

Diamonds X3M Team – Szolnok Cannibals 13 – 11 

Komáromban a hagyományoknak megfelelő módon zajlott a találkozó a két nagy rivális közt. Voltak fordulatok, volt összesen 39 perc kiállítás (jelentősen megdobja ezt a két kiosztott 2+10), és a végén volt 3 perc, ami a narancsosok javára fordította a találkozót. Az első harmad gólnélküli döntetlent hozott, és kivételesen nem Szabó Tibi nyitotta a sort, hanem a nagy formában játszó Darai Máté (4+1). 3-1-ről 1 perc 47 másodperc leforgása alatt még nem hogy felállt a Debrecen szokásosnál kisebb létszámú különítménye, de egyenesen meg is fordították az állást. A gólváltás egészen 5-5-ig tartott, ám a harmadik harmadban az SZPK ismét aktuális ellenfele fölé kerekedett (itt villog, így egy-fene beidézzük a Gömböt: hajlunk egy 3 gólos hazaira szoros első 2 harmad után.): a 45. és 49. perc közt 3-szor is mattolták a hajdúságiakat, ezzel eldőlt a továbbjutás sorsa. A kemma.hu megemlékezett az összecsapásról, így innen kölcsön is vennénk Illés László nyilatkozatát:

Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a két évvel ezelőtti bajnokot, a jelenlegi harmadik helyezettet láttuk vendégül. Sérülések nehezítették a felkészülésünket, s büszke vagyok a fiúkra, hiszen ennek ellenére mindent megtettek azért, hogy fantasztikus szurkolóinknak örömöt szerezzenek. Boldogok vagyunk azért is, hogy meccseinken mindig megtelik a sportcsarnok, bizonyára ennek a floorballnál népszerűbb sportágak képviselői is örülnének. Úgy láttam, a Debrecen 4-4 után elfáradt, a mieink viszont jól bírták erővel, ez bizonyítja, hogy van értelme az elvégzett nagy munkának. 

A Neumann – ARES párharc végeredménye (és az egész mérkőzés alakulása) nem sokban különbözött a párharc szokásos koreográfiájától, ha csak a jegyzőkönyvre tekintünk. A találkozó jellege azonban annyiban mégiscsak más volt, hogy a hazaiak a szokásoshoz képest sokkal komolyabb erőbedobásra késztették a bajnokot. A mindent eldöntő momentumokra a 46. percben került csak sor, ugyanis a Neumann 2-0 után még egyenlített, majd a második harmad elején 3-4-re még vezetett is, ekkor azonban az egész találkozón remeklő Vadócz óriási gólt akasztott Varga hálójába, majd néhány másodperc elteltével a szintén főszerepet vállaló Dósa is betalált. A 3 gól már nagy különbségnek bizonyult, így az ARES is a 4 közé jutott a minden erejüket mozgósító kartaliak ellenében egy küzdelmes mérkőzésen. Döntő volt, hogy az ARES három emberelőnyből is betalált. Kiemelendő a két sort szervező Vadócz és Dósa remek játéka, valamint a felfutásaival a védelem figyelmét gyakorta megosztó, emellett védőfeladatait tökéletesen ellátó Görög tevékenysége. Nádor noha nem játszott kiemelkedően látványosan, ezt mégis egy 2+3 kíséretében tette döntő érdemeket szerezve.

A Krokodilok veszprémi kiruccanása elvileg könnyed kirándulásnak tűnhetett, és a hazaiak honlapja is elsősorban a történelmi vereség elkerülését tűzte ki célul. Ez olyan jól sikerült, hogy egyenesen egy szoros mérkőzés kerekedett (35.perc: 2-3, 49. perc: 3-5), melyen bár nem forgott veszélyben a listavezető továbbjutása, mégis jár a fejbiccentés a Gyíkoknak.

Az igazi őrület vasárnap estére maradt. Kapva-kapunk is az alkalmon, hogy egy alkalmas számot beletűzzünk a cikkbe:


Egy olyan meccsre került sor Kartalon – amiről előzetesen ezt írtuk mondta a Gömb: „Gólparádét várunk… pontosabban: 10-8” -, amely idén lehet, hogy 3 év után elhódítja a címet a hagyományos Krokodil – Debrecen párviadaltól, mint az év legőrültebb mérkőzése. Az önként OB2-es Diamonds számára nem volt kérdés, hogy mennyire fontos a Kupa, a Szolnok pedig nyilván nem akarta alább adni mint tavaly. Ennek eredménye egy közönségszórakoztató összecsapás lett, mely meg sem állt 13-11-ig.  A csapatok fej-fej mellett szórták a gólokat a 27. percig (3-3), ekkor azonban a Diamonds 3 perc alatt négyszer zörgette meg Tánczos hálóját (7-3). A harmadik harmadra 10-5-el fordultak a csapatok, ám az 56. percben már 13-11-re zárkózott a Szolnok 5 perc alatt szerzett 3 góljával. Az utolsó percekben kétszer is emberelőnybe kerültek a Kannibálok, ám ezek kihasználatlanul maradtak, így a gyémántok jutottak a 4 közé. A Szolnok 7-szer került emberelőnybe a találkozón, és döntőnek bizonyult ezen szituációk kihasználásának foka. Kiemelendő Alm Zsolt 4+4-e a hazaiak részéről, míg a vendégektől Strauss 3+3-a volt a legtöbb.

Női MK

Phoenix Fireball SE  - SZPK-NOKIA 5 – 3

A mérkőzésről volt szerencsénk külön összefoglalóban is megemlékezni, így nem is részleteznénk nagyon. Küzdelmes találkozón győzött a Phoenix, ám győzelmük teljesen megérdemelt volt. Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy azon kevés mérkőzés egyike volt ez, amelyen a hazai pontszerzők közül nem a játékot betegen vállaló Radácsi és nem is Szarvas voltak a legeredményesebbek, hanem Rékási (1+2). Ezzel a Phoenix már biztosította helyét a kaotikus küzdelemsorozat elődöntőjében (bár női eseményekkel kapcsolatban már semmit nem mernénk leszögezni, csak ami már biztosan megtörtént… )

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: floorball noi magyar kupa dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr21893716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása