Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb

2009.02.12. 10:32 Floorballer

Az előző forduló beharangozójában gyakorlatilag röpködtek az érdekesnek ígérkező mérkőzések, örökrangadók, sorsdöntő összecsapások, és még az érdektelennek tűnő vasárnap esti labdázgatás is óriási meccsbe torkollott. Ezen a héten valamivel könnyebb dolgunk van, ugyanis egyrészt még nem kezdődik el az OB2, így kevesebb információért kell az égiekhez fohászkodni, másrészt az igazán nagyok nem egymással mérkőznek, a megtáltosodó ARES HC/Top Floor pedig egyenesen pihen. Így is találunk azonban 2 derbit (az egyik elég klasszikussá vált az elmúlt két évben), és egy női rangadót, melyen az igazi győztes egy harmadik fél lehet (továbbá majdnem esküdni mernénk, hogy kivételesen nem hagyunk ki egy női MK meccset sem…).  Kartal csarnokának önkormányzati jellegű felhasználása okán az események Törökbálinton koncentrálódnak, így lehetőség nyílik már-már régi időkre emlékeztető egész napos meccsnézésekre is. Tovább után jön a tuti!

Salming Férfi OB1

Neumann-Kartal FSE - Debreceni FSE

Február 14. 15:45, Törökbálint 

Kezdjük is a hétre rendeltetett nagy rivalizálással, amelynek legújabb fejezetét a Neumann és a Debrecen fogja prezentálni Törökbálinton. A hajdúsági csapatot két éven át gyakorlatilag elátkozták a fővárosi alakulat ellenében: Ágostonék csapata volt az egyetlen, melynek két év után is makulátlan mérlege volt velük szemben. Ez a sorozat idén ősszel megszakadt, egy remek hangulatú, izgalmas, helyenként igen kemény és végig nagy iramú, közönségszórakoztató meccsen: Szabó Ákos 4 góljával Pazsákék otthon tartották a két pontot. A tabellára nézve a 2 csapat egymást követi, de egyrészt a köztük lévő különbség tetemesnek mondható, másrészt ezen a meccsen soha nem szokott számítani a tabella. A Neumann az elmúlt hetekben remek formát mutat – biztosabb jele a tavaszodásnak, mint a hóvirág -, a Debrecen pedig igazán nem mérettetett meg (könnyű siker a WS ellen, elmaradt találkozó). Fordulatos, sok gólos meccset várunk, melyen Szabó Ákos legalább 3-szor betalál, de a Gömb az elmúlt heti tippjét kozmetikázandó – vagy hitelességét végképp aláásandó, majd elválik – egy 1 gólos hazait tett elénk (8:7), mégpedig egy utolsó 5 percben eső győztes találattal. Megtekintésre feltétlen ajánlott a párharc, az elmúlt 2 évben a kilátogató semleges nézőknek egyszer sem kellett csalódnia! 

Dunai Krokodilok SE - Phoenix Fireball SE

Február 15. 14:30, Törökbálint 

Ha nem is éri meg kint aludni Törökbálinton, de másnap is lesz miért kimenni, ugyanis a Krokodilok – Phoenix megalkuvás nélküli támadójátékot ígér, a totális floorballt, melynek hívői még a védők létét is tagadják. Mind a két gárda elsősorban látványos góljairól és kombinatív csapatjátékáról ismert, így semmiképpen sem egy 2-1-re számítunk. Mind a két csapat botlott az előző fordulóban: a Krokodilok ARES elleni veresége a listavezető helybe került, a Phoenix Szolnok elleni ponthullajtása pedig az 5. helytől való némi eltávolodáshoz vezetett. A Krokodilok végül Kaszásnak, a rutinnak és a fizikumuknak köszönhetően 2 harmad  gólpárbaj után behúzzák majd a két pontot egy legalább 15 gólos meccsen.  

SZPK-NOKIA - Mecman Eger ISE

Február 15. 17:30, Komárom 

A komáromi csarnok már ellenféltől függetlenül buzdítástól hangos az úthenger bepöccintésekor. Volt idő, hogy ez a párosítás a bronzéremről döntött, most azonban a tabella két átellenes végén elhelyezkedő csapat vív majd egymással. Az Eger Rab kapus jó formája esetén 30-40 percig bárkinek méltó ellenfele szokott lenni, ám gyengéjük éppen arra az időszakra esik, amikor az úthenger 4-esbe kapcsol: a harmadik harmadra. 4 Szabó Tibi gól, elsöprő harmadik harmad, végén közte 6 legalább hazai oldalra, és a narancsosok készülhetnek a dupla ARES derbire.  

Torpedo Justitia SC - IBK Cartoon Heroes/Triton

Február 15. 17:00, Törökbálint 

Nagy múltra visszatekintő párharc ez is, mely nem egyszer hozott meglepetést a hőskorban. A Torpedo általában 50 percig napjainkban is szorongatja a CH-t, és erre most is megvan minden esélye (bordó győzelem esetén egyenesen előz a Torpedo!). Bokorék a WS ellen jó formát mutattak, míg a CH pihent, előtte pedig mindössze 1 gólig jutott a Neumann ellen. Ahhoz a meccshez képest visszatér Kovács és Liebe, ami messze nem mindegy – tavaly Kovács eltiltása után gyorsan 3+3-al oltotta meccsszomját -, és ez billentheti a vendégek javára a találkozót. Küzdelmes meccs, helyenként feszült is, a fent nevezett páros összesen 5 pontot hoz legalább, a végén pedig 2 gólos CH siker születik nagy nehézségek árán.

Szolnok Cannibals FK - White Sharks HC

Február 15. 18:00, Szolnok 

Ha nagyon közhelyesek akarnánk lenni, akkor egyszerűen azt írnánk: 3-3, a végén 4-3 valakinek, jó eséllyel a hazaiaknak. Ez a meccs a hétvége másik derbije, az elmúlt 3 találkozó mind emlékezetes maradt a maga módján, ráadásul a WS számára a tavalyi OB2-es versenyfutás eredményeként kiemeltté vált a Szolnok elleni minden összecsapás. A Szolnok remek formában van hetek óta, és ez a Phoenix ellen már pontokban is megmutatkozott. A WS a CH elleni meglepetés győzelem óta az elégedettség takaréklángján ég, ami a Torpedo elleni simának mondható vereségben manifesztálódott. A Cápák azonban inkább napi formával rendelkeznek, mint sem hetekre vetíthető tendenciákkal, így nehéz jóslásokba bocsátkozni. Ezen párosításnál nagyon fog hiányozni Huszti, akinek ez úton is mielőbbi felépülést kívánunk! Tippünk ezúttal egy az elmúlt 2 alkalomnál könnyebb hazai (3-4 gólos), melyet elsősorban a Szolnoknál megfigyelhető formajavulásra, és a múlt heti győzelemre alapozunk.

Zone női OB1
SZPK-NOKIA - Mecman Eger ISE

Február 15. 15:30, Komárom 

Rápillantottunk a tabellára, és mivel emlékeink szerint volt már egy SZPK – Szolnok, mely vendég sikerrel zárult, így arra a következtetésre jutottunk, hogy egy esetleges Eger siker a hevesiek második helyét jelentené, egyszersmind azt, hogy a Phoenix vesztett pontok tekintetében 4 pontos előnyre tenne szert (ők lehetnek a meccs legnagyobb győztesei), ergo tét nélkül mehetne Komáromba jelen állás mellett. SZPK siker esetén azonban Lukácséknak saját kezükben maradna sorsuk, ráadásul igen jó esélyük nyílna egy bajnoki ezüstre, de a dobogót szinte már bizonyosra vehetnék. Most, hogy kellő nyomást helyeztünk mind a két csapatra, eljönne a jóslás ideje, de nagyon nehéz. Papp Peti „rózsabimbói” idén olyan mértékben rapszodikusak, hogy ekkora ferekvenciájú jeleket a Gömb képtelen kifürkészni. Egy adott mérkőzésük – pláne rangadó – kimenetele nagyjából +/- 5 gól pontosságon belül bármi lehet a csillagok aktuális állásától függően (ezt jól mutatja a múlt heti MK vereség is). Ezzel szemben az SZPK roppant kiegyensúlyozott, megfontolt, felépített, szervezett játékot mutatnak, Vértesi pedig egyenletesen szórja a gólokat. Jó hangulat, jó meccs várható. X közelében lesz (talán az is marad), hogy mi dönt, azt csak utólag tudjuk meg…  

Szolnok Cannibals FK - White Sharks HC

Február 15. 16:00, Szolnok 

A WS az Eger ellenében ismét lelépett a sárgaköves útról, amire már-már rátalálni látszott. A létszám valamelyest megnövekedett, de ez még önmagában nem garancia a sikerre. A Szolnok számára hazai pályán bárki ellen csak a győzelem az elfogadható – főleg egy Eger elleni idegenbeli siker után -, és ebben aligha tudják feltartóztatni őket a Cápa lányok. Gólzáporos hazai. 

Neumann-Snipers - Debreceni FSE

Február 14. 18:00, Törökbálint 

A hazaiak kulcsjátékosai miatt a mérkőzésnek különös felhangja van, pláne hogy Dubiczék vesztesen vonulhattak le a pályáról Debrecenben. A Neumann védelem relatíve magabiztosnak mondható a hazai mezőnyben, de kérdés, hogy tudnak-e elegendő gólt lőni. A Gömb szerint most tudnak, de leginkább azért, mert keveset kell majd nekik. Ha Ladányi Bettit tudják őrizni, akkor egy 4-2-vel otthon maradhat a két pont.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr28935080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása