Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban - Salming Férfi OB1: Sok majdnem, egy maflás és egy öszvér

2009.03.12. 15:10 Floorballer

A Premier League karácsonyi dömpingjének a megkérdőjelezhetetlen értelme természetesen az, hogy iszonyatos marketing értéke van, és hatalmas nézettséget produkál, de az évek tapasztalatai alapján a mindössze 8-10 napos időszak döntően befolyásolja a szezon kimenetelét is. Az elmúlt időszak meccsarzenálja alaposan felkavarta a Salming Férfi OB1 már-már állónak látszó vizét. Tovább után ömlesztett és kronológiailag kibogozhatatlan összefoglaló lábonlövésről, egy konténernyi majdnemről, néhány precíziósan kiosztott pofonról, a téridőről és egy öszvérről! 

Torpedo Justitia SC – Szolnok Cannibals FK 

Történt vasárnap este, hogy Kartalon ha nem is nyílt meg a Csillagkapu, de hogy összekuszálódott a téridő, annyi bizonyos. Egy párhuzamos univerzum, melyben a helyi képviselőcsoport egyik tagját is magában foglaló csoportosulás az esti órákban labdarúgással múlatta az idejét rászuperponálódott a Torpedo és a Szolnok kiélezett csatát hozó küzdelmére, melynek hatására a világegyetem egysége ugyan nem bomlott meg, de a mérkőzés végül nem került megrendezésre a harmadik típusú pályán. Hogy mi lesz a 2 pont sorsa? Az igazság természetesen odaát van…

ARES HC/Top Floor – Neumann-Kartal FSE 7-6

White Sharks HC – SZPK-NOKIA 2-11

Phoenix Fireball SE – MEISE 12-6 

Rátérve azon mérkőzésekre, amik megrendezésekre kerültek el is jutunk a mára elrendeltetett „majdnemek” prezentálásához. A Neumann kétségkívül a „majdnem” csapat: majdnem meg tudnak verni mindenkit, és majdnem képesek kikapni mindenkitől, miközben néha majdnem tökéletesen, máskor majdnem teljesen kuszán játszanak a kékek. Ezúttal az SZPK elleni heroikus küzdelem után jó pár feledhető teljesítményt hozó fordulóval az ARES-t szorongatták meg Ágostonék. Az első harmad végi 1-3 és az álmosan kezdő ARES még aligha lepett meg bárkit is, aki látta már bármely korábbi egymáselleni mérkőzését a két félnek. Utána jött is a 3-3, de az ezt követő 3-5 már meglepően hatott. Mint ahogy az is, hogy hiába fordított az ARES a harmadik harmad elején, a szokásos elhúzás elmaradt, és emberelőnyből 2 perccel a vége előtt egyenlíthetett volna a Neumann, ám a túlzott kitámadás eredménye egy kontra gól lett, ami eldöntötte a találkozó sorsát. Görög ismét igazolta, hogy a bal bekktől a jobb szélsőig bármit képes azonos szinten játszani – lassan megnéznénk kapuban is -, Szabó Peti 1+3-a pedig önmagáért beszélő adat – ha egyszer meghúznánk a védjegynek számító levegőben húzós cselt, már boldogan akasztanánk szögre a karbonszálas csövet… 

A Phoenix – MEISE tippünk majdnem bejött… Már-már Gy.Ferenc-i magaslatokba kell törnünk, de meg tudjuk magyarázni: 40 percig szoros meccs volt… csak nem az első 40-ig, ahogy ezt nem is jelentettük ki! Akkor ugyanis történetesen a Phoenix a földdel tette egyenlővé meglepett ellenfelét: 7-0. Itt is érvényes a megállapítás: Pafféri fiai képesek majdnem tökéletes játékra. Németh (4+2) és Rácz D. (3+5) továbbra is kellemetlen perceket szerez mindenkinek, utóbbi ifjonc ráadásul ezzel a 8 ponttal jelentősen csökkentette oddsait, ami a pontkirályi címre való esélyeket illeti. Bár még bőven van a szezonból, de mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény! 

A WS 23 percig tudott partiban maradni az SZPK-val (2-3), de aztán az úthenger lendületbe jött, és nem volt megállás: Füziék hozták a kötelezőt a Darai testvérek vezérletével. A WS készülhet a számukra legfontosabb mérkőzésre: Eger idegenben. Az SZPK szempontjából pedig korántsem ez volt a hét legfontosabb eseménye. 

Debreceni FSE – Dunai Krokodilok SE 4-10

Dunai Krokodilok SE – IBK CH/Triton 3-4 

Külön fejezetet ér a Krokodilok ezen heti produkciója és önnön maguk lábonlövése. Két nehéz meccs, két mumus szerepelt az étlapon, és a lehető legfurcsább módon abszolválták ezt a bajnokaspiránsok. A debreceni kirándulás mindig érdekes, az elmúlt években elképesztő mérkőzéseket hozott a párosítás. Ezúttal azonban mindez elmaradt, két álmos, óvatos csapatot láthatott a nagyérdemű, ráadásul a 36. percben a két féltől teljességgel értelmezhetetlen módon csak 6 gólra tellett. 4-2 után azonban Duró 5 perces kiállítás sorsára jutott, ami egyenlítést ért a vendégeknek. A harmadik harmadban már nem volt kérdés, a hazaiak mintha elvesztették volna lelkesedésüket, így a végeredmény kicsit csalóka módon már teljesen sima eredményt mutat: 4-10. Ezzel a Krokodilok mindenkinek megmutatták, hogy képesek megnyerni a bajnokságot, hiszen ilyen eredményt rég nem értek el a Debrecen ellen, plusz egy mumust sikerült legyűrni.

Annál nagyobb volt az a böszme nagy maflás, amit a CH kézbesített Dombaueréknek tegnap este. Ha létezne fanatikus, tetovált Krokodil B-közép, akkor tagjaik még alighanem ma is másnaposan kóvályognának meggyűrt zászlóikkal. A CH gólok nem éppen a szokásos nevek ütői által születtek: betalált Gasztonyi, Jeannere és Ulicza duplázott. A Krokodilok mindhárom góljában szerepet vállalt Szabó (1+2), de ezen a napon a fásult hüllőknek ez is kevés volt. Többször rezgett a léc, és most leverték, ezzel 3 pont a hátrányuk, és sorsuk kicsúszott saját kezükből. 

A CH-ról nehéz mit mondani. Bőven elég két dolgot leírni, és ezzel gyakorlatilag teljes képet kapunk: CH – WS 4-7, Krokodilok – CH 3-4. Nem írjuk, hogy nincs több kérdésünk, mert bőven lenne. A CH a magyar floorball Atletico Madridja: a keretben vannak klasszisok, a legnagyobbak is tartanak tőlük, de nincs az a csapat, aki ellen biztosra mehetnének, plusz minden évben „majdnem” összejön.

A Krokodilok veresége – amellett, hogy maximális elismerésünk jár a CH-nak – elég dühítő semleges szemlélőként, ugyanis már alaposan elterveztük, hogy május 16-án mekkora derbire utazhatunk Komáromba. Ezennel meg is makacsoljuk magunkat mint egy öszvér, és mivel nem vagyunk hajlandóak lemondani a vérgőzös, klasszikusnak ígérkező teltházas, hülyebírós, szívösszetörős, mennybemenős „showdown”-ról, így mostantól fogva egy öszvér elszántságával döntetlent tippelünk minden SZPK meccsre, amíg az nem realizálódik! :)

SZPK-NOKIA - Phoenix Fireball SE 7-1 

A narancsosok a fenti drámával egy időben nem veszítettek, egy nagy iramú meccsen múlták felül 6 góllal a Phoenix gárdáját. Pontosan tisztában lévén az erőviszonyokkal a vendégek sem voltak elégedetlenek a mutatott játékkal, az első harmadot leszámítva (5-0) – annak is 8 percét csak – jó játékkal rukkoltak elő.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr56998053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása