Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb - Egy X és más semmi...

2009.03.27. 17:33 Floorballer

A hétvégén akkora meccsdömpingre kerül sor, amekkorára az idei kicsit kusza módon önszerveződő és automatizálódó versenynaptár mellett még nem volt példa. Noha tavaly minden héten legalább ennyi mérkőzésről kellett faggatni a gömböt, most ez még akkor is nagy lélegzetvételre késztetne minket, ha az ég egy adta világon semmi más dolgunk nem lett volna egész héten. Mivel ez nem egészen így van, sajnos némi csúszással bár, de következik a hétvége beharangozója, ahol minden szem Debrecenre összpontosul, hiszen ismét vidék derbi lesz, ami kvázi el is dönti, hogy lesz-e még miért izgulnunk a hátralevő fordulókban. Érdekesnek ígérkezik még a halandók számára a héten oly sokat hangoztatott 8-as, 6-os, 4-es „ELIT” mögött elérhető maximális helyezésért – 5. - folyó küzdelem, aminek keretében a Phoenix és a Neumann feszül egymásnak. Tovább után részletek!

Salming Férfi OB1

Debreceni FSE – SZPK-NOKIA

Március 28. 18:00, Debrecen 

Kezdjük mindjárt az elején, azaz a heti menü minden szempontból főételnek ígérkező darabjával, egyenesen a konyhafőnök ajánlatával. Az úthenger szombaton átdöcög az országon a számukra oly fontos mérkőzés színhelyére, ahol ha ténylegesen még nem is nyerhetik meg a bajnokságot, de valójában győzelem esetén már nem lenne fogadóiroda, akiknél lehetne tenni a narancs sikerre. A Debrecen – SZPK különösebb tét nélkül is óriási presztízsmeccsén nőtte ki magát az évek során, így aligha kell motiválni a játékosokat a hagyományossá váló „Vidék Derbin”. A Debrecennek tulajdonképpen nincs mit veszíteni, a 4. helynél hátrébb aligha végeznek, bár esetleges győzelmükkel lépéselőnyre tehetnének szert a 3. helyet illetően. A vendégeknek ez az utolsó igazán nagy erőpróbájuk, és noha bármi megtörténhet a közbenső meccseken is, de ha ezt megnyerik, akkor már szinte biztos, hogy a Krokodilok nem tudnak lőtávolba érkezni az utolsó fordulóra. Bognár Gergő hiányozni fog eltiltás miatt, de más érvet nem tudunk felhozni a siker kapujában álló narancsosok ellen, így tippünk nem is lehet más, mint… DÖNTETLEN! 

Szolnok Cannibals FK – Dunai Krokodilok SE

Március 28. 16:00, Szolnok 

Mindez alatt a Krokodilok Szolnokon teszik tiszteletüket, és érzésünk szerint haza is viszik a két pontot egy roppant látványos meccs után. A Szolnok esetében azonban benne rejlik egy meglepetés lehetősége is az összecsapásban, ugyanis tavasszal Straussék igen impozáns módon gyűjtögetik a pontokat. Szervezett védekezésüket nehéz feltörni, kontráik pedig villámgyorsak, és óramű pontosságúak. Az egyik leggyorsabb támadógépezet jelenleg a Tisza menti gárdáé. A Krokodilok kicsit megtorpantak, de ha a többi meccset már hagyhatják is majd esetleg elúszni az SZPK eredményeinek függvényében, ehhez még maximálisan oda kell tenniük magukat. Tipp egy 3 gólos vendég. 

IBK CH/Triton – MEISE

Március 29. 11:30, Budapest, Klébersberg Kunoó Ált. Isk. 

A CH-nak az évek során sokáig mumusa volt az Eger, de ezen tavaly sikerült átlépnie a fővárosiaknak. Szép győzelem után egy vereség a mesehősök mutatója, így „konstans” teljesítményük miatt ezúttal ismét győzelemnek kell következnie. Az Egernek minden pontra égető szüksége van, de ha a WS meccs 2 pontja a ragadozóknál landol, akkor igazából már kezdhetnek az osztályozóra fókuszálni. A CH esetleges sikere közel juttatja őket az 5. helyhez, ami évek óta messze a legjobb helyezése lenne az alakulatnak (és idén a halandók bajnoki címe is). 

Phoenix FSE – Neumann-Kartal FSE

Március 29. 18:00, Budapest, TF 

Ebben még igazi kihívójuk a Neumann csapata lehet, de csak ha 6 pontból 6-ot hoznak Ágoston Zsolt fiai. Ez mindjárt az első lépésnél komoly akadályba ütközik, a Phoenix ugyanis most éppen bombaformában van. Bár elnézve a két csapat hullámzó teljesítményét, az, hogy a Phoenix 7-6-ra legyőzte, a Neumann pedig ugyanennyire kikapott az ARES-től, éppen a kartali csapat mellett szól a sorminták szerint. Ha a hétvégén a csapatvezetők máshogy döntenek, akkor ennek a mérkőzésnek óriási tétje lenne, így pusztán a presztízsről fog szólni a tabella közepén. Gyakorlatilag megtippelhetetlen a végkimenetel, ugyanis a csapatok erősségei éppen a másik fél erősségeivel találkoznak, értsd: a Neumann erősebb védekezésben és kapusposzton, míg a Phoenix helyzetkihasználása talán a legjobb a ligában – szöges ellentétben a Neumannéval. A támadópotenciál, a létszám és lendület a hazaiak mellett szól, a fizikum, a védelem (és a tény, hogy 1-2 kulcsjátékost a kékek bármelyik csapatból ki tudnak kapcsolni) és a kapusok a vendégek mellett. A TF kicsit kisebb pályája kedvezhet a védekezésnek, ugyanakkor szinte minden helyzetnek is minősül. Összességében x közeli lesz, legfeljebb 2 lesz közte. Hajlunk az 1 gólos hazaira az elmúlt mérkőzések alapján.

White Sharks HC – ARES HC/Top Floor

Március 29. 17:00, Budapest, Építők 

Az ARES-ban annyi gól maradt a legutóbbi meccsről, hogy ha csak ennek egy töredéke kijön, a WS már akkor nagyon rosszul jár. Bár nem hinnénk, hogy kitömik a ragadozókat, mert a bunker védekezést egyre magasabb fokon űzik. Az ARES-nak bevallottan teljesen mindegy a meccs, nekik Debrecenben kell már csak nyerniük és a kupadöntőn, így azzal múlathatják az időt, hogy Nádornak összehozzák a szükséges mennyiségű pontot a címvédéshez. Megjegyzendő, hogy a hunfloorballon álló statisztikából továbbra is hiányzik az őszi ARES – Eger jegyzőkönyve (Nádor 4+x), így a különbség valójában igen csekély. Emellett itt kérünk hivatalosan is elnézést Strauss Tamástól, ugyanis most már tényleg megbizonyosodtunk afelől, hogy a ködös homályba vesző múltban Nádor Krisztián mellett ő is elmondhatja magáról, hogy OB1-es pontkirály volt!

Tippünk 5 Nádor találat és egy 5 gólos vendég siker.

Zone Női OB1

IBK CH/Triton – MEISE

Március 29. 14:00, Budapest, Klébersberg Kunoó Ált. Isk. 

A CH a tabellán a senki földjén tanyázik egy atombiztos 5. helyen. Az Eger ugyanezt teszi, csak a 4. pozícióban. Egy hangyányi esély mutatkozhatna a helycserére május végén, ha a CH otthon tartaná a 2 pontot, de a Gömb szerint ez nem fog megtörténni. Az Eger alighanem jobb szezonra számított, de a fiatalok vezérletével mostanában szórják a gólokat, és jövőre újra ott lehetnek az élen, a CH pedig pontosan ott fog végezni, ahova az elején várható volt.

Debreceni FSE – SZPK-NOKIA

Március 28. 15:30, Debrecen

Az SZPK hétközi veresége gyakorlatilag eldöntötte, hogy az álomszerű aranyéremről már nincs értelme álmodozni Lukács Csaba szuper szezont futó lányainak, de még harcban vannak az igen értékes ezüstért. Ehhez továbbra sem szabad hibázniuk, és Szolnokon döntő ütközetet vívhatnak majd érte. Most nem lesz hiba, könnyed vendéget várunk jó pár Ladányi gól mellett.

Phoenix FSE – Neumann-Kartal FSE

Március 29. 16:00, Budapest, TF 

A Phoenix gyakorlatilag hátra dőlhet, és már abban a biztos tudatban futhat ki a parkettra, hogy teljességgel kizárt bajnoki címük elvesztése. Mondanánk mindezt, ha Varsányi edzőnek bármi gondot jelentene talán minden idők legfiatalabb felnőtt magyar bajnokcsapatának motiválása. Mivel azonban ez nincs így, szemernyi kétségünk sincs, hogy a fiatalok ezen a találkozón is hozzák azt, amit idén már szinte mindig: a 2 pontot. A Neumann egyszer sem adta magát könnyen ellenük, így valószínűleg ez is szoros lesz egy darabig, de a végén Radácsiék tehetik majd zsebre a két pontot.

White Sharks HC – Szolnok Cannibals FK

Március 29. 15:00, Budapest, Építők

A Sharks újabban tisztesen helytáll aktuális ellenfelével szemben, ám a lőtt gólok száma nem gyarapszik, így maradnak a szoros vereségek. Ez most alighanem egy kicsit kevésbé lesz szoros, de semmiképpen nem várható közte 15 mint régebben. Kb. fele annyi mindösszesen.

Férfi OB2

Paksi FE – Diamonds X3M Team

Március 28. ??? 

Miskolci FE – Diamonds X3M Team

Március 29. 14:00, Miskolc 

Hétvégén kétszer is pályára lép a már bajnok és a csapatvezetői értekezlet után immár bizonyosan minden köztes állomás nélkül ismét OB1-re készülő Diamonds csapata. Ez annyit tesz, hogy az ellenfelek nem szereznek pontot, de összesen gazdagabbak lesznek vagy 18 kapott góllal. Ha valamelyiküknek mégis sikerülne a bravúr, akkor óriási lépést tennének a második hely irányába, de nincs kétségünk afelől, hogy Patakiék nem kezdenek el hibázni a hajrá felé közeledve. Az összeredmény: 6-18, tetszőlegesen el lehet osztani a kettő közt!

 

4 komment

Címkék: floorball lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr161029638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeansz1970 2009.03.27. 20:10:24

Itt van valami tévedés! Bognár Gergő nincs eltiltva.

torok_g 2009.03.27. 22:41:49

Egy kedvező elosztás: :D

Paksi FE – Diamonds X3M Team
5-18
Miskolci FE – Diamonds X3M Team
1-0

Floorballer 2009.03.27. 23:21:19

Helyesbítés: Bognár Gergő csak V1-et kapott, így ott lesz Debrecenben...

Nádor Krsz 2009.03.28. 12:24:30

Sziasztok!

Szeretném leszögezni,hogy nem érdekel a pontkirályság,sajnos sok minden történt ahhoz,hogy teljesen motiválatlan legyek ez ügyben.A csapatomat szeretném behozni a 3-ik helyre!Ez fontosabb számomra.Az Eger ellen nem 4 gólom volt,csak 3 gól.Elég nagy a különbség és sejthető,hogy ez meg is marad.A Strausz Tamás féle pontkirályságról kérnék egy kis felvilágosítást,nem ártana,ha én is tudnék a dolgokról,hátha tudok hozzáfűzni valamit.Köszönöm
süti beállítások módosítása