Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb - Női elődöntő, komáromi konfettieső és némi pótlás

2009.04.30. 19:40 Floorballer

Még adósak vagyunk az előző forduló összefoglalójával az olvasók felé, valamint jónéhány beadandóval és némi ZH-val az egyetem felé a női bajnoki címhez – mely érdekes módon teljesen érdemtelenül és érthetetlenül semmilyen visszhangra nem talált a szélesebb fórumokon – kapcsolódó írással, de máris ránk köszöntött a versenykiírásban úgynevezett póthétvégeként aposztrofált 3 napos időszak. Az elnevezés senkit ne tévesszen meg, mert noha van olyan csapat, amely nem 1 meccsel adós, mégsem kerül sor eme találkozók legvégső alkalommal történő pótlására… Két elmaradt találkozó, egy előrehozott fieszta derbi és egy igazán parádésnak ígérkező női MK elődöntőt láthatunk majd. Tovább után részletek!

Salming Férfi OB1 

SZPK-NOKIA – Dunai Krokodilok SE

Május 1. 19:00, Komárom 

Szinte december óta számoltuk a napokat, hogy mikor is jön el május 17, és vele a nagy bajnoki döntő, a két veretlen csatája. Aztán a Krokodilnak hiába van 4 lába és alacsonyan lévő súlypontja, még is megbotlott: nem is egyszer, kétszer. Így vált ennek a találkozónak az előszele vérgőzös leszámoláséról egy ünnepi gáláéra. Május 1-én hosszas huzavona után sor kerül a bajnoki aranyak komáromi nyakakba akasztására, és ehhez a vendégcsapat szerepében stílusosan a bajnoki ezüst tulajdonosa, a Dunai Krokodilok gárdája lesz látható. Két forgatókönyvet tudunk elképzelni, melyek közt a közös pont a teltház és végig ünneplő komáromi publikum. A különbség a Krokodilokon múlik. Számukra az ég világon semmi tétje nincs az összecsapásnak, pusztán csak a presztízs, egyfajta becsületbeli ügy, egy önmagukkal szembeni követelménynek való megfelelés. Ha nem érdekli a társaságot a találkozó – mert matematikailag semmit nem számít -, akkor biztos az SZPK siker. Ha a kékeknek azonban számít, hogy győzelem esetén bármely csapattal szemben pozitív lesz a mérlegük a szezonban, hogy a bajnok otthonában teltház előtt demonstrálhatják, hogy képesek legyőzni őket, ha motiválja őket az a puszta tény, hogy mennyi borsot törhetnek az ellenfél orra alá egy esetleges győzelemmel, akkor bármi megtörténhet, és parázs derbit láthatunk. A Krokodilok ugyan hajlamosak a „tétnélküli” meccsek ellazsálására, mégis úgy érezzük, hogy a hangulat, és az előzmények elég motivációt jelentenek majd! Óriási meccs kerekedik, x-közeli eredménnyel. Ahogy legutóbb benne éreztük a Krokodil vereséget, most benne érezzük az 1 gólos vendéget: 7-8, és mindenki mosollyal zárja az estét… 

Dunai Krokodilok SE - Torpedo JSC - Fort Kft.

Május 3. 17:00, Törökbálint 

A Krokodilok péntek után vasárnap is pályára lépnek, ellenfelük a teremanomáliák miatt lemaradásban lévő Torpedo lesz. A Torpedo helyzete a tabellán atombiztos, szintúgy a Krokodiloké, így békés vasárnapi játékra számítunk sok-sok góllal, felszabadult egyéni megoldásokkal és a végén egy legalább 5 gólos hazai bajnoki évzáró sikerrel.

Szolnok Cannibals FK – Debreceni FSE

Május 3. 13:00, Szolnok

A Debrecennek annyi mérkőzése hiányzik, mint senki másnak, és nem ez az első ilyen szezon... A helyzet pikantériája, hogy ezek mind idegenbeliek, így nem csak rajtuk állt… Annak ellenére, hogy még számtalan pontot szerezhetnek, valójában mégis viszonylag nyugodt helyzetben vannak. Bár ha minden találkozójukat bukják, akkor akár még a 6. helyen is végezhetnek, de már 2 döntetlen is hozzásegítené őket a 4. pozícióhoz. Nagyon nagy kérdés, hogy mennyire lesz még motivált a szolnoki és két pesti kirándulásra a debreceni gárda, ugyanis ez még alaposan átrendezheti a középmezőnyt. Pont ez az, amiért nem túl üdvözítő az a helyzet, hogy jóval a határidők után is lesz még pótmeccs… A Szolnok otthon jó teljesítményre képes, és érzésünk szerint a Debrecen nem a klub történetének legfontosabb összecsapásaként várja a találkozót, így tippünk egy gólgazdag, roppant látványos 1 gólos hazai.

Női Magyar Kupa

Phoenix Fireball SE – MEISE

Május 2. 12:00, Törökbálint 

Az SZPK – Krokodilok ellenére a tét miatt a hétvége igazi slágermeccse a Phoenix – Eger MK elődöntő lesz. A Phoenix szélsebesen halad a duplázás felé, de az MK megszerzése alighanem nehezebb lesz, mint a bajnoki cím begyűjtése, hiszen a 3 legerősebb ellenfél egyaránt áll még a kupában és utolsó esélyként kapaszkodnak ebbe a címbe, míg a Phoenix már félig jóllakottan állhat a startvonalhoz. Ettől függetlenül cseppet sem kételkedünk Varsányi Zsuzsa lányainak motiváltságában – kit ne motiválna egy tavalyihoz hasonló MK döntőn való játék lehetősége… -, de igen nehéz dolguk lesz. A 4 csapatból az Eger lehet a legéhesebb. Év elején a legtöbben szinte bizonyosan az ő bajnoki címükre tettek volna, ez azonban nem hogy nem realizálódott, de különböző okok miatt egyenesen érem sem kerül a hevesi csapat lányainak nyakába. Ennek ellenére a képesség vitathatatlanul benne rejlik Susztákékban, és ezt éppen a Phoenix ellen demonstrálták néhány hete. Ha kellően feltüzelten és kellő létszámban tudnak pályára lépni, akkor meglepetést okozhatnak – mert mostanra be kell lássuk, a Phoenix vereség a meglepő, míg alig 1 éve az egri pontszerzésüket még csodaként emlegettük… A Phoenix helyzetét nehezíti Radácsi Németországban begyűjtött sérülése – eme tornáról szintén meg kell még emlékeznünk majd -, így bár legalább 80% esélyt látunk a Phoenix sikerre, a Gömb valamiért makacskodik – alighanem áhitozik még valami emlékezetes tippre -, és kitart az 1 gólos vendég mellett. Mivel a síp Vörös László kezében lesz, így bátorkodunk a hagyományoknak megfelelően egyenesen hosszabbítást jósolni! Az idei év eddigi legjobb női meccse lesz, megtekintése ajánlott!

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr511096196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cziczo 2009.05.01. 12:36:21

A másik női elődöntő valóban ballagás miatt maradt el? Vagy valami más miatt? A PHX ben és az Eger csapatában nincs aki ballag?
Azért ez érdekes!?

üdv.

acsbar 2009.05.02. 14:13:16

Kedves Cziczo!

Valóban ballagás miatt maradt el. Fogalmam sincs, hogy Egerben és a Phoenixben hányan ballagnak, nem hiszem, hogy ennek kell alapnak lennie.
Ebben az amúgy is ezer sebből vérző női mezőnyben te is beálltál az ellentétet szítok táborába.
Gratulálok!

üdv.
süti beállítások módosítása