Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb - Zone Női OB1

2009.10.01. 07:38 Ford_Prefect_

Hosszú idő után nem hogy újra beharangozó olvasható hasábunkon, de egyenesen megvalósult az az üdvözítő célkitűzés, hogy az egyes ligák külön posztot is kaphatnak. Így elsőként az idén nem kicsit izgalmasnak ígérkező női bajnokságról lehet olvasni – az elsőbbség jár ugye a hölgyeknek. Tovább után át is adom a szót a stopposok kalauzának, legújabb szerzőnknek, Ford Prefect-nek!

IBK Cartoon Heroes - SZPK-NOKIA

Október 3. 11:20, Budapest, Klébelsberg Kunó Ált. Isk.

Érdekes meccsnek ígérkezik a komáromi lányok Meseországba látogatása. Mindkét csapatnak szüksége van a győzelemre, különösen az SZPK hölgyeinek, hiszen eddig 2 meccsen 1 pontot termeltek, ami nem nevezhető jó kezdésnek, és egyáltalán nem lehetnek elégedettek Lukács Csaba tanítványai. Kovács edző lányainak a jelenlegi 3. hely tartásához minden pont aranyat ér, és az előző meccsükön vereséget szenvedtek az Ares otthonában, így motivációban erről az oldalról sem lesz hiány. A CH 3 ponttal ellenfele előtt jár a tabellán, de egy meccsel már többet játszott.

Perje jó formában van, de a legutóbbi, Neumann elleni meccsen góllövésben nem zárkóztak fel mellé a többiek, a Gömb szerint most ez változni fog. Vértesi a bajnokságban idén még nem lőtt gólt (legalábbis az SZPK honlap információi alapján), így várhatóan most már beindul a gépezet, bár még akadozva. CH oldalról várható, hogy 1-2-szer Harmat őrületbe kergeti majd a palánkdöngetők védelmét, ebből fog gól is születni. A CH védelme talán az egyik legjobb a bajnokságban (ha nem a legjobb), de sokat fog számítani, hogy Gegesy áll-e a kapuban, vagy egy mezőnyjátékosnak kell betérdelnie, ami mostanában gyakori jelenség Acsaiék háza táján.. Egy harcos, kemény mérkőzésre van kilátás, mindkét oldalon jó védekezéssel, egy-két szép góllal, szoros eredménnyel. A vége pedig tippünk szerint 1 gólos SZPK siker.

Szolnok Cannibals FK - Phoenix Fireball SE

Október 3. 14:00, Szolnok, Tiszaliget Főiskolai Csarnok

Bátran nevezhetjük a forduló találkozójának a címvédő szolnoki túráját. A Phoenix már botlott egyet az Eger ellen, ami ugyan elfogadhatónak nevezhető, ha az ellenfelet nézzük, de nem szórhatják már el a pontokat Varsányi játékosai, mert a végelszámolásnál nagyon hiányozhatnak majd. Másik két meccsükön magabiztosan gázolták le a Whitesharksot és a Debrecent, most viszont újra fel kell kötniük a nadrágot, mert ez most háromesélyes meccs. A Szolnok magabiztosan vezeti a tabellát, úgy tűnik visszatérőben az elmúlt évek magyar floorballjának királynői. Eddigi skalpjaik között ott találjuk az SZPK-t és az Egert is, így a madaraknak jó lesz vigyázni, ha nem akarnak ők is a kannibálok gyűjteményébe kerülni. Radácsi és Szarvas góljaiból megint megcsodálhatunk majd párat, és az új szerzemény Kovács is beköszön majd Farkas Viviennek, de az emberevők sem lesznek tétlenek. Antal és Vágó legalább 2-2 gólt termelnek majd, de ez nagyon visszafogott tipp.
Döntő érv lehet az, hogy míg mindkét csapat szemet gyönyörködtetően vezeti támadásait, addig a Szolnok védelme talán kicsit acélosabb, amin több Phoenix támadás is elbukhat.
Az izgalom fokozásának érdekében mi egy Phoenix-Eger-Szolnok körbeverésnek szurkolunk, de a Gömb könyörtelenül ellentmond reményeinknek, és azt mondja a Szolnok egy gigászi csata végén 2 góllal felülmúlja a bajnokot. Aki Szolnok közelében jár a hétvégén, ezt a meccset ne hagyja ki!

White Sharks HC - Szent-Györgyi ARES BMHC

Október 4. 16:00, Budapest, Népliget, Építők Sportcsarnok

A Cápák a megerősödött Arest fogadják, amelynek lassan hosszabb neve van, mint egyes brazil focistáknak.A név hosszával azonban majdnem egyenes arányban nőtt a Pavelka edző rendelkezésére álló játékosok száma is. A meccsen nincs mit sokat tárgyalni, mert a WS mindig ugyanazt forgatókönyvet követi: lesz egy harmad, amikor partiban van ellenfelével, talán meg is veri, a másik kettőben pedig mintha egy egész más csapat lenne a pályán.
Vannak csapatok, amelyeknek ingadozik a formája, de a Sharks megérne egy külön tanulmányt: náluk ez az ingadozás nem napokban, vagy hetekben mérhető, hanem percekben. Az Ares pedig ki tudja használni a mélypontokat. Kovács Vivien és a Pintye lányok átjáróházat csinálhatnak a Whitesharks védelméből, ha egy percre is lanyhul a koncentráció a cápalányok részéről. Az Ares valószínűleg behúzza a meccset, de az már leginkább a cápafejekben fog eldőlni, hogy nyögvenyelősen, nagy küzdelemben, 2-3 góllal, vagy simán letarolva ellenfelét, akár 10 különbséget is termelve. A Gömb azért óvatosságra int minket, és azt mondja, lehet meglesz a két harmadnyi jó játék is a WS-től, és akkor nagyon szoros lehet.

Neumann Snipers FSE - Eszterházy-MEISE

Október 4. 17:00, Kartal, Zsivóczky Gyula Sportcsarnok

Két jó formában lévő csapat találkozik Kartalon. A Neumann a nehézkes kezdés után megverte a jelentősen erősödött Arest és döntetlent játszott az SZPK otthonában, a Narancsvidékről pontot rabolni pedig mindig megsüvegelendő teljesítmény. Az egriek az első két fordulóban két nagyon kemény ellenféllel ütköztek meg, a Phoenix-el és a Szolnokkal, és sikerült 2 pontot gyűjteniük a meccsekről. Ennél keményebb két egymás utáni fordulója valószínűleg nem lesz már ősszel Susztákéknak. A legutóbbi fordulóban az Eger rápihent a Szolnok elleni vereségre, valószínűleg újult erővel érkeznek Kartalra a két pontért. Pap edző játékosainak nehéz dolga lesz, ha pontot akarnak otthon tartani. A Gömb homályosan kavarog: az Eger várhatóan jó formában lesz, a meccs kimenetele nagyban függ attól, hogy Dubiczék milyen játékot mutatnak majd. A Gömb kicsit bizonytalankodva kemény meccset ígér néhány gólos Eger sikerrel, de a háttérben felsejlik egy döntetlen délibábos képe is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: floorball ob1 noi lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr421419912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása