Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban: Salming Férfi OB1 5. forduló - "Harmadik félidők"

2009.10.20. 10:55 Anwar_

Túl vagyunk egy újabb körön, van miről írni, az biztos. A hét 2 nagy meglepetést is hozott. Az egyik a Torpedo győzelme Szolnokon, a másik az Ares komáromi (út)hengerlése. Nézzük sorban: 

Debrecen-WhiteSharks   8-4 (4-1 : 3-2 : 1-1)

Előre kívánkozik a Debrecen mérkőzésének összefoglalója, miután nem először kapunk írásos segítséget a messzi távolból, amit nagyon köszönünk.

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, bár ez az eredményen nem látszik. A cápák időben kezdték fejben is a meccset, több veszélyes kontrát is tudtak vezetni a masszív védekezésből. Mindkét oldal sok hibát vétett, az ezekből kialakult helyzetek java részét a cívisvárosiak értékesíteni tudták az ismét bravúrokat bemutató Vinczét mattolva. A második játékrészben mindkét csapat egy fokozattal lejjebb kapcsolt: a hazaiak kezdtek megelégedni az eredménnyel, bár a kijelzőn állt 4-2 is és 5-3 is, a vendégek pedig annyira már nem erőltették a támadást. A végére a mérkőzés feleslegesen eldurvult, a bírók kicsit későn kezdték szankcionálni az odaütéseket, amit felek nehézkesen viseltek. Összességében a szép számmal kilátogató debreceni nézők szép, már-már XXL-es gólokat (a hazaiak háromnegyed pályás felíveléséből, valamint a túloldalon Vincze kapus óriási kiugratásából kapásból értékesített pontokat említve csak), küzdős, hajtós "első félidőt", valamint egy kicsit csapkodós, eredménnyel megelégedett második felet láthattak. Mindkét csapatnak most kezdődik igazán a szezon, hisz az igazi ellenfelek mind a kettő társaságnak még hátra vannak. 

Szolnok Cannibals - Torpedo JSC 6-7 (3-2, 3-2, 0-3)

Minden elismerésünk Bokor Gabi fiainak. Sérülésekkel tűzdelt csapata egy elég nagy verés után talpra állt és 2 ponttal vigasztalódott.

Az első harmad elég álmosra sikerült. Bár a hazaiak birtokolták többet a labdát, de négy perc elteltével a vendégek szereztek vezetést Müller láb között szerzett találatával. Két percig tartott az öröm, illetve kezdődött a hazai oldalon, miután 1-1-re módosult az állás. Az öröm fokozódott, miután a vezetést is megszerezték Harangozó révén, majd egy ismételt hazai gól következett.

A harmad vége előtt a Torpedo kihasznált egy emberelőnyt, 3-2-vel vonultak le a csapatok.

A szünet után 11 másodperc alatt két gól született: előbb Szűcs Andris passzából Müller talált a kapuba, majd a hazai floorball egyik kedvence, Sztárpi talált a hálóba. Felpörgött a szolnoki alakulat, de sokáig nem tudták áttörni a védelmet. Ez a 27. percben sikerült egy érdekes találattal, ami megzavarta a vendégeket, Verebélyi révén ki is használták a hazaiak. A tempó ekkor kezdett emelkedni, mindkét oldalon adódtak helyzetek, de a szolnokiak jeleskedtek a gólszerzésben. Hegedűs a baloldalról laposan lőtte ki a bal sarkát a kapunknak. Az állás 6-4.

A harmadik harmadban parádézott a Torpedo, 3 találatot jegyeztek zsinórban, amire válasz nem érkezett. 

Diamonds-Neumann Kartal FSE 1-2 

Folytatódik a „ ki lő kevesebb gólt” játékunk, a két újabb részvevő a Neumann és a Diamonds.

A gyémántok Pataki Viktornak szerettek volna 2 pontot küldeni, de nem sikerült ráhangolódniuk a mérkőzésre, nem találták a ritmust. Az első harmadban nem született gól, helyzetekig jutottak a gárdák, de vagy pontatlan volt a célzás, vagy a kapusok védtek. A vezetést mégis megszerezték a hazaiak. Nem adta fel a Neumann, gyorsan egyenlített, és egy szép találattal a győztes gólt is bepréselték a vendégek egy nem túl izgalmas találkozón.

Itt kívánunk mielőbbi felépülést Pap Zolinak, aki a kezét törte előző héten, valamint Pataki Viktornak! 

Phoenix Fireball SE - Miskolci FE 6 – 2 

Törökbálinton vendégeskedtek a borsodiak. Jól kezdtek a vendégek, az első harmad közepén megszerezték a vezetést Ignéczi Balázs jóvoltából. A Phoenix helyzetekig jutott, de gólt nem értek el. A második harmadban érlelődött a meglepetés, miután Szabó Ákos 2 gólra növelte a vendég előnyt. Azonban elérkezett a feltámadás pillanata. A hazaiak megrázták magukat, és a hátralévő időben uralták a mérkőzést, gyártották a gólokat. A második vendég találatra 1 perccel később válaszolt Sztrókay, majd 2 perccel a szépítés után Frischmann egalizált. A harmad még tartogatott 2 hazai gólt, Rácz Domonkos és Leidal találatával két gólos hátrányból 2 gólos előnnyé alakítva az eredményt.

Az utolsó harmadban itt-ott akadtak helyzetek, de gól a hazaiak lőttek Németh és Pobori révén, beállítva a 6-2-es végeredményt. 

Dunai Krokodilok SE - IBK Cartoon Heroes 6 – 4 

„Vasárnap kora délután az eddig veretlen, ám a Neumann ellen értékes pontot hullajtó Krokodilok és a bajnoki címvédő skalpjával büszkélkedő Mesehősök feszültek egymásnak Törökbálinton.” Eme sorok a krokodilok oldaláról származik, de annyira frappáns beharangozó, hogy be kellett másolnunk.:)

Pajor és Hollósi felépült és nem kevesebb, mint 3 sorral álltak ki a mérkőzésen. A sok embernek az a hátránya, hogy ha az ellenfél szerez vezetést, sokkal többen szomorkodnak a kispadon.

Pedig Liebe Gyuri játékvezető sporttárs találatának a CH kispad örülhetett 4 perc után, Dávid passzát lőtte be. És fokozva a hangulatot, újabb vendég találattal Kovács Geri tette tiszteletét, így már 0-2 volt az állás. Úgy tűnik több Discovery-t kéne nézzünk, ugyanis nem tudtuk (mi műveletlen kutyák), hogy a dunai krokodil a medvéhez hasonlóan téli álmot alszik. A mérkőzés felénél kezdtek ébredezni, amikor Guzsaly Péter jelezte, megszólalt a vekker. Ébredezés után még kicsit kómás az ember, ezt Kovács Geri is tudta, így találatával ismét 2 gól előnyhöz juttatta csapatát. A harmad végét jelző dudaszó előtt Dombauer találatával szépítettek a Krokik, így izgalmas utolsó részhez érkeztünk.

Az utolsó harmad elsősorban a jegyzőkönyvvezetők erőnléti állapotának felméréséről szólt, ugyanis 20 perc állt rendelkezésükre, hogy a Háború és béke című remekmű hosszát meghazudtoló kiállítási listát feljegyezzék. A mérkőzés 10 (!!!) kiállítást hozott, ami gólonként egynek felel meg (imádjuk a fura NFL szerű statisztikákat, bocsi :) )

A 40. percben Pajor góllal tért vissza, ami 3-3-at eredményezett. A CH –nak szerencséje sem volt, hisz kettős emberelőnyben Blaumann egy szerencsétlenül visszapattanó labdát továbbított saját kapujába. De ez nem törte meg a mesehősöket, Dávid egyenlített, 4-4-ről folytatódott a „harc”. A végjáték a krokiknak sikerült jobban, Szabó és Pajor találatával 6-4-es végeredménnyel zárult a „flúgos futam”. 

SZPK-NOKIA - Ares HC/Top Floor 4 – 13 

És végül a meglepetéssel zárult szuperrangadóról pár szót. Végig szoros, kiélezett mérkőzést vártunk és azt, hogy az egyik csapat nyer 1 góllal. Tudtuk, hogy az Ares kirobbanó formában van, de nem sejtettük, hogy ennyire.

Darai Máté megszerezte a vezetést a 3. percben a Komáromnak, de ez volt az utolsó perc, amikor önfeledten örülhettek a palánkdöngetők. A meccsen sorra jöttek az Ares gólok, a kijelzőn már szerepelt 1-12 is, ami egy SZPK szintű csapat esetén hazai pályán a hihetetlen kategóriába sorolandó.

Sajnos a mérkőzés visszhangja legalább olyan hevesre sikerült, mint a mérkőzés maga.

A kiállításokkal (köztük egy végleges) tűzdelt mérkőzés többekből indulatokat váltott ki mindkét oldalon. Meglehetősen kemény meccs után a floorball információs szupersztrádáján a „harmadik félidővel” folytatódott a mérkőzés (hogy egy hozzászólót idézzünk : „szájkarate”).

Erre csak azt tudjuk mondani: sajnáljuk. Sajnáljuk, hogy egy ilyen szuperrangadó idáig fajulhat, de mi pozitívan állunk mindenhez és valljuk, ebből is lehet tanulni…valamit.

Ami a mérkőzést illeti: Nádor remekelt, Vígh védett, Görög lőtt, a komáromiak pedig zsinórban második vereségüket könyvelhették el…Elromlott az úthenger? Reméljük nem, korai lenne októberben 2-re vagy 1-re limitálni az esélyesek számát.

 

1 komment

Címkék: floorball ob1 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr171462232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása