Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Portré: Antal Gabriella

2009.10.27. 17:48 Ford_Prefect_

Hogy egyenletesen tudjuk elosztani az olvasnivalót, nagyjából rendszerbe próbáljuk foglalni a bejegyzések megjelenését. Így a Portré rovat is hetente fog jelentkezni. Ezen a héten egy hölgy kapja a főszerepet, akit azt hiszem nem kell bemutatnunk. Az Eger mindig mosolygós védőjéről, Antal Gabiról van szó. Nem is untatunk tovább senkit, hanem átadjuk neki a terepet.

 

Név: Antal Gabriella
Életkor: 26
Csapat: MEISE
Floorballozás kezdete: 2002
Ütőfogás: bal
Korábbi csapatok: -
Eddig eredmények: Magyar Kupagyőztes 2002, Női OB 2ik hely 07/08
Más sport, amit űzöl űztél: spinning, squash
Kedvenc sportoló: Biros Péter
Kedvenc csapat: AS Roma
Kedvenc étel: sztrapacska
Kedvenc ital: gyümölcslevek, gintonic, bor
Kedvenc film: Closer
Kedvenc könyv: Paolo Coelho művei
Kedvenc zene/előadó: buliban minden jöhet, viszont ha pihenésre vágyok A. Bocelli
Kedvenc szín: lila
Kedvenc időtöltés: minden ami mozgás, színház, olvasás
Mottó, idézet: „Az életben épp az az érdekes, hogy egy-egy álmot valóra lehet váltani.”

Hogy kerültél kapcsolatba a floorballal?
2001-ben véletlenül tévedtem le a középiskolai floorball edzésre ahol aztán sikerült ottragadni, majd az akkori edzőm Országh Ákos hívott le a Meiséhez.

Legszebb floorballos emléked?
Rengeteg van, felsorolni talán nem is lehet. Mondjuk úgy hogy számomra minden nyert meccs egy szép  emlék.

Legnegatívabb floorballos emléked?
Néhány játékos-edző viselkedése a pályán.

Mit érzel az erősségeidnek, és miben érzed úgy, hogy még fejlődnöd kell?
Nem vagyok már mai csirke ezért elsősorban az erőnlétemre kell odafigyelni.
Erősség? Nem technikai – inkább taktikai: igyekszem a fejekben rendet rakni és biztatni a lányokat. Ez a történet már az ő fejlődésükről szól, a meccseket nem én fogom eldönteni és szerintem ennél nagyobb segítség ennek a rendkívül ügyes kis bandának nem kell.


Ki az a 4+1 ember, akivel szívesen játszanál egy sorban, ha bárkit választhatnál Magyarországról?
Sokan talán még emlékeznek egykori kapusunkra – Bakos Eszterre. Jobb hátvédtársat a mostaninál nem is kívánhatnék – így a név egyértelmű: Ambrus Kata. Elől pedig azt a csatársort ami már 3 éve is jól működött : Suszták Nóri, Bartók Bogi és Szarvas Vera. Persze rengeteg ügyes játékos van a mai mezőnyben akikkel szívesen játszanék és belőlük is összetudnék állítani egy sort.

Mik a céljaid a floorballban?
Szeretném ha a mostani csapat 1-2 éven belül bajnoki címet szerezne.

...és a floorballon kívül?
Jelenleg gőzerővel a lakásomat csinosítom, jó lenne hamarosan befejezni. Természetesen munkahelyen előrelépés, végre egy kis szabadidő és család.

Gondolkodtál vagy álmodoztál már külföldi floorball karrierről?
3 éve amikor Svédországban járt a csapat akkor igen. Manapság viszont az életkoromból adódóan más célok motiválnak már.


Mit gondolsz a jelenlegi egri csapatról? Sok a fiatal játékosotok, mire lehettek képesek idén, jövőre és később?
Csodákra már most is képes ez a csapat – lásd Phoenix meccs, viszont még nagyon sokat kell csiszolni a dolgokon – lásd Szolnok meccs. A legfontosabb dolog amit meg kell tanulni, hogy a játék pontosan 60 percig tart – példaként szintén ezt a 2 mérkőzést tudom felhozni.
Ez az első éve ennek az alakulatnak. Minden nyert és vesztett meccsből tanulni tudunk. A lejátszott meccsek alapján én a 2-3ik helyre sorolnám magunkat az év végén. Úgy gondolom jövőre viszont a bajnokság egyik meghatározó csapata lesz az Eger szintúgy a későbbiekben is.

Pletykaként eljutott hozzánk a nyáron a hír, miszerint felmerült, hogy a Neumann csapatába igazolsz. Mesélnél nekünk erről? Mi miatt nem valósult meg végülis a tranzakció?
Mondjuk úgy hogy egyáltalán nem sikerült megtalálni a közös hangot pár lánnyal a csapatból. Sajnálom, mert nem szoktam felelőtlenül ígérgetni de jól döntöttem és ezt a történetet már lezártam.

Egy tipp a női és a férfi OB-1 végeredményére?
(legalább az első 3-3 helyezett)
Női: Szolnok, Phoenix, Eger – bármelyik bármely helyen
Férfi: Kroki, Ares, Szpk – szintén bármelyik bármely helyen

Köszönjük a válaszokat. Jövő hétre igazi csemegét tartogatunk a Portré rovatba. Elég, ha annyit elárulok, hogy a válaszokat angolról kell fordítanunk, szóval tartsatok velünk akkor is.

3 komment

Címkék: portré floorball női noi meise

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr181479477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gété 2009.10.27. 23:21:45

Hali!
Csak ötlet a portré rovathoz, hogy érdekelne az is, hogy ki milyen ütővel, ütőkkel játszik, milyen ütővel kezdte. A névjegy mellé kérdezzétek meg ezt is légyszi. Csakhogy tovább igazíthassam a www.floorballer.hu kínálatát is a népszerű játékosok igényeihez.
üdv
GT

Ford_Prefect_ 2009.10.27. 23:36:43

Rendben, majd igyekszem bevenni a kérdések közé, de még egy kis idő, amíg bekerül majd, mert ár előre megvan pár interjú.

Bernard 2009.10.28. 14:24:16

Ha emlékezetem nem csal, akkor a White Sharks oldalán volt már ilyen kezdeményezés:
Remélem nem okoz gondot a "másolás"!

Byte the Stick: Avagy milyen ütőt használnak mások?

White Sharks News
2009. Sep. 25.
Byte the Stick! Avagy mivel játszanak a riválisok?

Leporoltuk korábbi rovatunkat, és újra életet igyekszünk belé lehelni. Úgy szerezhetünk igazán hiteles információkat a forgalomban lévő ütő fajtákról és tulajdonságaikról, ha maguk a használók osztják meg velünk tapasztalataikat. Ezen a héten olyan fiatal titánokat kerestünk meg, akik zsenge koruk ellenére már csapataik kulcsembereivé nőtték ki magukat. Nem túlzás azt állítani, hogy kezükben "megáll" az ütő. Megtudtuk, hogy az e heti körkérdésben a Salming kettő-egy arányban nyert a Zone-al szemben. Darai Máté - SZPK, Varga Gergő - Debrecen FSE és Amara Bayasgalan - ARES/Top Floor, azonos kérdéseket kaptak és készségesen álltak rendelkezésünkre. Köszönjük!

1. Milyen márkájú, típusú ütőt használsz?
2. Miért ezt választottad? Lényeges számodra, hogy oval vagy kör alakú a nyél?
3. Melyek az ütő pozitív tulajdonságai számodra?
4. Ha van, mit tartasz negatívumnak ezzel az ütővel kapcsolatban?
5. Ha netán eltörne ugyanilyet vennél, vagy kipróbálnál mást is?

Darai Máté:

1. - Jelenleg egy Salming Bétával játszom.

2. - Szerintem ez egy nagyon "eltalált ütő" és az ára is igen kedvező. Persze, lényeges a nyél alakja. Én a kör nyélre "esküszöm".

3. - Remek az ütő súlyeloszlása, könnyű. A fej kialakítása is jó.
Öröm vele játszani.

4. - Nem tudok negatívumot mondani.

5. - Valószínűleg kipróbálnék egy újabb Salming fejlesztést. Volt már pár ütőhöz szerencsém ezen a márkán belül és mindegyikkel tökéletesen meg voltam elégedve.

Varga Gergő:

1. - Egy éve Salming ütőkkel játszok, jelenleg a KICKZONE szériából a Cypher modellt használom, de nem az eredeti ütőfejjel, hanem a Cypher Z-vel, mert amellett, hogy az ütőfej kidolgozása teljesen kielégíti az igényeimet passz, ütés és húzás terén, "flixizni" is tudok vele, ami köztudottan nálam nem hátrány! Viszont az is lehet, hogy a következő meccsen már nem ezt fogom használni, mert tegnap kaptam meg a legújabb X3M Shooter ütőt. Nagyon vagány, nagyon könnyű, nagyon komoly ütőfej kidolgozással. A pénteki edzésen meg látom majd mit tud.

2. - Az ütő választásánál a legfontosabb szempont az, hogy a nyél könnyű legyen, kerek legyen a vége, és a rugalmassága közepes legyen, olyan 26, 27 körül.

3. - Amit kihozok belőle...

4. - Mint minden ütő ez is törik...

5. - Biztos kipróbálok más ütőt, de valószinüleg az ütőfej ugyanaz fog maradni egy ideig.

Bayasgalan Amara:

1. - Zone 360 Buffalo-t használok.

2. - Azért ezt választottam, mert puha a feje és eléggé nagy a hajlása az ütőnek. Az, hogy ovál vagy kör alakú a nyél szerintem tök mindegy. Ki melyiket szereti.

3. - Puha a fej, ezért ragad a labda az ütőhöz. Nem pattog el. Cselezésre kiváló.

4. - Egy negatívum, hogy ha nagyon nagyot vágok bele a padlóba, akkor felröpül az egekbe a labda.

5. - Ha eltörne, akkor kipróbálnék egy másikat.
süti beállítások módosítása