Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban: Salming Férfi OB1 6. forduló, avagy a mesteri mellélövések hétvégéje

2009.10.29. 08:25 Anwar_

Igencsak mellé sikerült lőnünk nemegyszer ezen a hétvégén. Felfedeztük a fogatlan „vega-cápa” fogalmát, ismét találkozhattunk harcos krokodilokkal, becsületünket a jóllakott kannibálok mentették meg… Köszönjük Emese!:) 

Torpedo Justitia SC - Fort Kft. - SZPK-NOKIA 1 – 10 

Joggal készült nagy elánnal a címvédő, hisz az utóbbi hetekben rendesen megtépázták nimbuszukat a riválisok, így bizonyítani kellett, ez még nem lefutott játék, számolni kell a végsőkig a komáromi legényekkel. Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, először Füzi juttatta vezetéshez a vendégeket, de gyorsan jött a válasz: Stekinger értékesített egy kipattanót.

A második játékrész Torpedo rohamokkal, valamint Bagi védésekkel kezdődött, majd egy emberelőnyös helyzetből megszerezték a vendégek a vezetést, amit már nem is engedtek ki a kezük közül. A végső harmadra elfáradtak a hazaiak, nyugodtan játszott az SZPK.

Hátul Bagi Martin remekelt, elöl pedig Füzi bizonyította, 30 körül is van élet. :) 

Miskolci FE - Szolnok Cannibals FK 5 – 10 

Egyetlen igazi telitalálatunkat Strauss Tomiéknak köszönhetjük. A kannibálok igencsak kiéhezetten érkeztek a borsodi betyártanyára. A mérkőzést annyira jól kezdték a vendégek, hogy Falusi révén (aki igencsak aktív volt, 3+2-t csinált) már akkor vezetést szereztek, mikor a hazaiak még neki sem rugaszkodtak (11 másodperc elég volt ehhez). Ezen felhúzták magukat a hazaiak, támadtak és Szabó jóvoltából először kiegyenlítettek, majd nem sokkal később Nemes vezetést szerzett a betyároknak. Erre Tóth Dávid válaszolt, aki ezen a mérkőzésen 1+3-ig jutott. (Természetesen nem felejtjük el Kollár Csaba 1+3-as, és Harangozó 3 gólos teljesítményét sem). Az egyenlítés után szépen lassan elhúzott a vendég alakulat, a Miskolc próbált kapaszkodni, Szabó második találatával 2 gólra közelítették ellenfelüket, de ezen a meccsen minden összejött a vendégeknek, az utolsó 15 percben négyszer is betaláltak, így jogosan jár a 2 pont. 

IBK Cartoon Heroes - Debreceni FSE 4 - 7 

Mesebeli 6 percet produkáltak a mesehősök a bajnoki cím egyik várományosa ellen. 1 perc elteltével a rock elveszett fenegyereke, Klinghammer Zoltán rezdítette meg idén először az ellenfél kapuját… többször szeretnénk ilyet látni tőle, idén most írhattuk le először. A vendégek mielőtt felébredhettek volna Csipkerózsika álmukból, Garas ismét „beköszönt” a debreceni kapuba, 10 másodperccel a vezetés megszerzése után az előny duplázódott. És mivel a mesében is hármat lehet kívánni, ezért a harmadik találatos megszerezték: 3 perccel később ismét Garas volt eredményes. 3 gól kellett a vendégek eszméléséhez.  1 perccel később Burai szépített, majd Vígh gondoskodott arról, hogy 3-3-as döntetlennel forduljanak a felek. A második harmad főként mezőnyjátékot hozott, a Debrecen próbálkozott, ennek eredményeként a játékrész egyetlen góljával átvették a vezetést.

A záró játékrészre talán elfáradtak a hazaiak, újabb gól lőtt a debreceni gárda, majd Liebe kezezése után 2 perc, és büntető (?) következett. A mérkőzés a végére kissé „keményre” sikerült, jópár kiállítás tarkította a végjátékot, de a vége debreceni 2 pont. 

White Sharks HC - Diamonds SK 0 - 7 

És akkor elérkezett idei baklövéseink eddigi tetőpontja. WS harapást prognosztizáltunk erre a hétvégére, de ez nem igazán jött össze. A Cápák nagyon megérezték a mostanában remeklő Huszti és Vincze hiányát (utóbbi távolléte miatt hosszú idő után Jesch-t reaktiválták a kapu előtt), a Diamonds Patakiét viszont annál kevésbé. Mentségünkre szóljon továbbá az is, hogy OB1-es csapathoz képest „vicces” létszámban jelentek meg az edzéseken tömegeket foglalkoztató cápák, összesen 8 fő állt Kurkó Gyula rendelkezésére.

A Gyémántok csaknem három sorral álltak fel és kihasználva a vészkapus jelenlétét a támadó fél minden pontjáról tüzeltek, ami a nagy számok törvénye alapján be is jött, hiába védett meglepő magabiztossággal Jesch, és védekeztek ki a Cápák egy kettős emberhátrányt is. Alig két perc alatt rezdült meg először a hazaiak hálója, ám ekkor még volt remény az egyenlítésre. Támadásokat felváltva vezetett a két csapat, egymást kontrázták le folyamatosan. A találkozó a Ragadozók számára a negyedik találat környékén úszott el, az utolsó három már ötven percen túl esett, amikor már csak a becsület gólért harcoltak "minden mindegy" alapon, egész pályán letámadva.  A vége a WS szempontjából elgondolkodtató 0-7. Ritka eredmény OB1-ben, de idén minden lehet. 

Neumann-Kartal FSE - Phoenix Fireball SE 6 – 10 

A Neumann Kartalon fogadta a „madarakat”. A hazaiaknak lett volna mit javítani, míg a törökbálinti ifjak egész szépen teljesítettek eddig. A vendégek egyből nekiestek Ágoston Zsolt fiainak, akik már a harmadik percben meg is szerezték a vezetést Németh duplájával.

Egyértelműen vendégoldalon 2 ember játszott főszerepet ezen a találkozón. Remekül működött a Németh-Rácz duó, Zoli 2+5-ig jutott, míg a meccs hőse, Doma 4+3-at alkotott. Teljesítményük előtt megemeljük süvegünket, mert ez azért „nem semmi”.

A mérkőzés felénél már 1-5 volt az állás, ekkor elérkezett a Neumann ideje. Zsinórban négy gólt termeltek a kartaliak, míg a Phoenix kis időre kizökkent a ritmusból. 5-5-nél azonban megrázták magukat az ifjú titánok, Sztrókay, majd pár pillanatra rá Rácz találatával ismét 2 gólos előny volt a vendégeknél. Erre Dudás még válaszolt (megszerezve második, összességében 11. találatát), de a végső döfést egy Rácz dupla jelentette. Rövid megingás, nagy küzdelem, 2 vendég pont a meccs mérlege. 

Ares HC/Top Floor - Dunai Krokodilok SE 4 - 4   

Beharangoztuk a rangadót, de be kell valljuk, nem azt kaptuk, amit vártunk. A meccs előtt keményen melegítő Krokodilokat, és „ténfergő” hazaiakat láthattunk a pályán, ami már sejtetett valamit. Az első gólra 5 percet kellett várni, Nádor büntetőt értékesített, de a válasz gyorsan érkezett Galsai révén. Hosszas csend következett, itt-ott helyzetekkel. Az igazi lehetőségeket a vendégek hagyták ki, hisz számos alakalommal vezethette 3 támadó a lasztit 1 védőre, de a helyzetek helyzetek maradtak. Fél óra kellett, hogy újra gól lásson a szépszámú publikum: Galsai második találatával krokodil vezetés a kijelzőn. A válasz nem váratott sokáig, hisz Mujahid Tomi varázspasszába Vadócz csak beletette az ütőjét, ezáltal a labda a rendetetési helyén, a kapuban találta magát. Helyzetek itt-ott, gól sehol. És elérkezett az utolsó 7 perc, ami igazi rangadót hozott. Kétszer szerzett vezetést a vendég gárda (először Pajor, majd Ressely révén), de az Ares azonnal válaszolt is mindkettőre (Dósa és Mujahid Tomi által).

A döntetlen igazán a Debrecennek jó, ettől függetlenül az Ares örülhet jobban az 1 megszerzett pontnak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: floorball ob1 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr651482969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása