Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Vandalizmus hitel

2009.11.01. 21:35 Bernard

Bizonyos sport szakmai körökben azt szokták mondani "volt", - és ez most nem a fesztivál - hogy nincs rossz futballmeccs, csak kevés tökmag-szotyi és a csapolt korsó sörnek is a zacca. Nos innen kiindulva mondhatom igen ízletes magvakkal teli két kosár, valamint két doboz jó minőségű - tudjuk ez nem a reklám helye - sör anyag hevert mellettem a sezlonyon. A távirányítót is bekészítettem, és sercegve be is kapcsolt a készülék. A Sport1 TV csatornán Nyíl - alias Nyilasi Tibor - már elemzett és fejtegette, hogy mire mehet a mai FTC az éppen aktuális vezető edzővel, Craig Short-tal  a fedélzetén. A reaktivált Dragóner Attilával és a közönség kedvenc, U20-as válogatott Tóth Bencével a kezdőben az ellen a Diósgyőr ellen, ahol a héten nemes egyszerűséggel nem engedték Aczél Zoltánnak a vezetőedzőnek, hogy kirúgja saját magát. Így kénytelen volt összeraknia egy kezdő tizenegyet.

Megállapítások Craig Short részéről - aki nem ismerné, nem kell sokat visszalapozni az archívumban, hogy megtalálja nevét az Everton kezdőjében - miszerint a kívánt edzőváltás megtörtént, most már a játékosokon a sor, hogy bizonyítsanak. Elkezdődött a mérkőzés, a tét a megszerezhető három pont mellett a kieső zóna elkerülése volt. A DVTK-tól ez nem volt meglepő, hiszen a szezon elején az is kérdéses volt, hogy ki tudják-e fizetni a stadion villanyszámláját, ehhez képest már új stadiont építenek, de ez egy másik történet. A zöldektől már inkább szokatlan a helyzet, mert az angolok BL csapatot emlegettek, pénzt hoztak - ki tudja milyen hitelből - ennek ellenére nívós játékosok helyett a Huddersfield Town - angol negyedosztály- adott nekik Ahmed Adnan nevű pakisztáni válogatottat. No most fejest ugrottam ugyan több témakörbe, de hát istenem! Ezek jártak a fejemben, amikor a Diósgyőr Huszák Tamás révén megszerezte a vezetést a vendégeknek. Hümmögve húztam meg a 6%-os alkohol tartalmú sörömet és kaptam be héjastul hirtelen két tökmagot is egyszerre. "Jó lesz ez"- gondoltam magamban. Később még ugyan a fociról szólt a történet, bár a nagy Fradi rajongók kedvence, Dragóner Attila nem hazudtolta meg önmagát. Úgy tért vissza a petárda ügyletelésből, hogy majdnem az intenzívre küldte hazánk egyik tehetségét, Balajti Ádámot. A piros lap elmaradt ugyan, ám a vörös köd a második félidőre leszállt az Üllői útra. A pályán történtekkel maximálisan elégedett lehetett a drukker, mert a már említett Tóth Bence olyan bomba gólt rúgott melyet a hazai pályákon ritkán lehet látni, ám ami percekkel később történt, olyat minden bizonnyal csak az Üllői úton.

A hírhedt "B" közép fanatikusok csoportja. Tudjuk. Láttuk már nem egyszer. A bátrabbak azt is kijelentik, hogy ismerik is őket. Nos ők protestálván kivonultak a szektorukból - már semmi sem volt jó nekik, Tóth Bence góljáról azért sikeresen lemaradtak - majd egyet gondolva visszatértek a vendég szektor melletti lelátón és úgy gondolhatták, majd ők megmutatják hogyan kell játszani ezt a játékot, ha már a zöld mezbe öltözöttek a füvön kevésbé tudják és kezdtek bemászni a pályára. Rohamrendőrök, FTC logóval ellátott láthatósági mellénybe bújtatott izomcsoportok szaladtak abba az irányba. Majd a drukkerhad látván a velük szembe érkező gyalogos haderőt, nehéz tüzérséghez nyúlt és pár világító rakétát, nagy hangerejű petárdát küldött a játékosok közé. Mindezt megspékelve műanyag szék darabokkal. Nos a labdarúgásnak itt már nem jutott főszerep. Lényegében véget is ért a mérkőzés, mert még volt ugyan pár perces próbálkozás a játék folytatására, viszont a felbőszült nép már nem adott lehetőséget, hogy a Ferencváros a pályán küzdjön becsülettel. Meccsnek vége, a "tüntetők" is kivonultak az utcára és az Üllői út környékén nem olyan szokatlan "harmadik félidő" vette kezdetét, akkor már az IRM alkalmazottai és a kapucniba, sálakba burkolódzó "srácok" alkotta csapatok között.  

A tökmagos kosarat odaadtam a kutyáknak, a sörrel pedig meglocsoltam a fikuszt. A Ferencváros kapucnis, sállal eltakart hívei feltételezem csalódottságuk miatt - a DVTK már 1-3-ra vezetett, csak a történeti valóság kedvéért - tüntettek és szabotálták a mérkőzést. Csak az nem jut el sajnos a tudatukig, hogy az MLSZ-t ismervén a jövőben már nem lesz mit és hol magatartásukkal befolyásolni. A Fradi majd fizethet ezért. Kérdés, hogy zsebből, vagy hitelből? Az angoloknál pedig teázgatva talán épp azt gondolja Sir Kevin McCabe: "Well. Gentlemen. Fizetnünk kell? Nem baj. Biztos van Vandalizmus Hitel is. Majd Zoltán ezt is megoldja." Az üres teás csészét pedig átadja filigrán kis szemüveges asszisztensének: "Thank You Emese." 

Mit tehet az olyan szurkoló, aki arra kíváncsi, aki azért fizeti a UPC-t, hogy Tóth Bence hogyan bőrözi be Lippait, vagy Ivancsics Gellért miként ad tért ölelő átadást Szabó Viktor fejére? Hát nem sok mindent. Jelen esetben csak azt nézhettem végig, hogy a kutyák felfalták a kosár makukát, a fikusz meg leveleivel felém fordult és sörös mámorban rajtam röhögött.  

 

16 komment · 1 trackback

Címkék: foci ftc

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr571491519

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csürhe, csürhe... 2009.11.01. 23:18:29

Hogy is szokták mondani? Morális válság? Hát valami ilyesmi történik a Fradi háza táján. Több év keserűség, NB2, tulajváltások, szurkolói terror Magyarország kirakatcsapatánál, a 28 bajnoki címmel büszkélkedő Ferencvárosi Torna Clubnál. Az, ami ma tört...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pacho · http://pacho.blog.hu 2009.11.02. 00:11:44

Nagyon jó a post. Én gyerekkorom óta Fradi drukker vagyok, az Nb2ben is kitartottam, még akkor is ha mindenki rajtam röhögött emiatt. Mindig is Fradista maradok, akármilyen morális válságról is legyen szó, ellenben ezeket a gyökereket a Boros Bánkkal az élen kiküldeném Kongóba vagánykodni. Utolsó büdös szar senkiházi csicska seggfejek. És megint én fogom kapni a szart a fejemre hogy Fradista vagyok. És megint ezek miatt kerülök kellemetlen helyzetekbe.

És egy kis politikai offot is belekevernék. Az hogy a Fradi tábort 10 20 büdös gyökér irányítja, az nem más mint ennek az országnak a kicsiben történő vetülete. Az országunkat is néhány kis barom irányítja és a többség ezt hagyja. A többség hibája.

Gremlin (törölt) 2009.11.02. 00:29:27

Ide már egy ejnye-bejnye nem elég.
Ha nem raknak rendet előbb-utóbb halottak is lesznek.

El Argentino 2009.11.02. 01:42:12

Ez maradt a dicső Fradiból. dragóner "hentes" attila, néhány botlábú gyapotszedő, 200 csőcselék, ill sok csalódott drukker. Jövőre NB2-re fel.

R#8 2009.11.02. 01:48:45

Grat az Index címoldalért!:)

Teemu 2009.11.02. 02:07:34

1-2 megjegyzés:

B közép ha kivonul, akkor kivonul, és nem megy a vendégszektor melletti 16-os szektorba, mert ott teljesen más csoport van (hool). Így akik bemásztak, azok csak 16-osok, illetve akik a balhét keresték.

Amúgy a postba simán bele lehetne írni, valamint kifejeteni, hogy egyre valószínűbb, hogy itt szimplán csak az ingatlanra, valamint a területre mentek az angolok, és szó nincs semmiféle BL-ről, sztár játékosokról. Keserű ébredés az, ami itten folyik, aminek ki így, ki úgy ad hangot..

naszvad53 2009.11.02. 07:18:33

Ide vezetett, hogy sokak szeretett vezére és elvbarátaik éveken át tudatosan hergelték az embereket a regnáló hatalom ellen. Gyengítették a rendőrség pozícióit, elbizonytalanították a rendőröket, befolyásolták a bírókat, egyes ügyészeket a befolyásuk alá vontak. Elhitették az emberekkel, hogy nem bűntény, ha ütök-vágok,rombolok,gyújtogatok, török-zúzok - persze csak ha a politikai ellenfeleim vélt vagy valós érdekeltségei ellen történik mindaz. A kormánypártok legnagyobb hibája, hogy ezt birka módjára éveken át hagyták. Ha a Fradi tényleg nemzeti érték, miért nem ér meg a nemzeti oldal prominens milliárdosainak annyit, hogy fenntartsák a klubot. Ha mondjuk Széles Gábor az Echo tv helyett a Fradit vette volna meg, hideg, számító üzletemberként (merthogy ilyen, hiszen mi egyéb miatt vitt volna keletre többszázmilliós elektronikai beszállítói megrendelést ahelyett, hogy Magyarországon magyar embereknek adott volna belőle munkát)biztosan tett volna róla, hogy a nem odavaló elemeket kiszorítsa. Az angolok "megmentették" a Fradit a biztos anyagi csődtől, de én a helyükben ezek után venném a kalapom és "angolosan" távoznék. Aki pedig a történtekről azt állítja, hogy ez is valami sötét hazafiatlan összeesküvés az igaz magyarok ellen, az vagy eleve nem normális, vagy a mára már minden területen bántó többségbe került jobboldali média évek óta tartó agymosásának áldozata. remélem, jogszabályokkal alátámasztható, példásan szigorú büntetést állapítanak meg az illetékesek és nem hagyják magukat megfélemlíteni különböző militáns csoportok által.

Pelso.. 2009.11.02. 07:51:52

Abszurd, hogy néhány száz fős csőcselék miatt rendszeresen, évek óta ilyen megtörténhet. Betonig leverni őket, az első hangos szóra.

EMU 2009.11.02. 08:24:19

@naszvad53: Az a szeretett vezér köztudottan újpest szurkoló , állami pénzen stadiont is épített nekik, nem angol befektetőt vadásztak hozzá, de mindegy is, és mint emlékezhetünk rá egyszer kiment fradi meccsre és beült az állatok közé. Nem két kurva nagy fülest kapott, ahogy mondjuk ezek a tetvek például a nyugdíjasokkal is bánnak, hanem a segge fényesre lett nyalva a nácik által. No ilyen konzekvens dolog ma fradi szurkolónak lenni. Nem kell semmin csodálkozni, buta magyar fasiszták ennyire képesek.

hyp-r 2009.11.02. 08:26:34

Szívesen olvastam volna a pár hónappal ezelőtti uppest-videoton után történtekről hasonlókat. Ott kicsit komolyabb dolgok történtek (többszázan a pályán, vendégjátékos veréssel, viperás hazai biztonságiak a vendégszektorban). Büntetés:1 zárt kapu és 1millió forint.
Gondoljatok bele, hogy a rohamrendőrök már hányszor léptek fel keményen ilyenkor, most kb. annyira voltak aktívak mint a tv székház ostrománál. Később ott is kiderült nem véletlenül...

EMU 2009.11.02. 08:34:04

Igen, a rohamrendőrök a felelősök. Meg a bolsevik izraelita karvalytőke. Nyilván. Ja, a cigányok mellett se menjünk csak el úgy, egyértelmű a felelősségük. Ahogy a melegeknek is meg a szlovák-szerb-román magyarellenességének. Abszolút. A rohamrendőrök, az az. Ők azok.

has 2009.11.02. 08:44:53

@naszvad53:
Csak a Szélest ne!!!! Én nem vagyok foci rajongó, sem fradi drukker, de azt a szemét ürgét nem szabad semmilyen érték közelébe engedni. Amit megkaparint , onnan kiveszi az összes pénzt amit csak lehet, aztán eldobja. Ezt még a fradi sem érdemelné.

hyp-r 2009.11.02. 10:45:23

@EMU: Kicsit félreértetted. De Ti mindig félreértitek. Mert félre akarjátok érteni. Bekaphatod. Ezt ne értsd félre.

2009.11.02. 13:10:34

Ha nem tunt volna fel, egy kieso helyen allo csapat osztalykulonbseggel alazta a Fradit. Persze, nyilvan a szurkolo a hibas. Mert kapni akar valamit a penzeert. Mondjuk valami fociszerut, ha mar focimeccsre megy ki. Az angolok ossze-vissza hazudoznak, most mar nyilvanvalo, hogy csak az ingatlan kell nekik, sose lesz itt BL, gondolom a terv az, hogy a csapatot is megszuntetik, mihelyt megtehetik, lehet hogy mar most a telen. A balhe meg provokacio volt, Fradi szurkolo nem fogja a sajat stadionjanak a szeket rongalni. Azokat az arcokat, akik ezt csinaltak, senki se ismeri, es kisse tuljatszottak a szerepuket. Mellesleg szerintem a teve felvetelekbol lehetne is azonositani mindegyiket. De ez nyilvan soha nem fog megtortenni, mert akkor kiderulne az igazsag.

Pacho · http://pacho.blog.hu 2009.11.02. 20:34:14

nicolasito: én nem értelek. idejön az angol tulaj és nem azonnal ígért BL indulást, hanem 5 éven belül, másrészt pedig, hogy tervezzen egy olyan bajnokságra ami az utolsók között van számon tartva a világon, kb. az albán bajnoksággal egy színvonalú, joggal hihette azt hogy ide elég az angol 4ed vagy 3ad osztály. Lásd be, ha külföldiként idejöttél volna befektetni, te se tudtad volna elsőre megmondani az erőviszonyokat. Igen ez a csapat erre az idényre valóban kevés. De látták hogy ez kevés be is mondták hogy télen lesz erősítés. De így hogy legyen? Ide jön bárki is? Ahol berohan az elmebeteg állat a pályára ha nemjön be neki valami? A Boros Bánkos agymenésed pedig színtiszta betanult kamu szar szöveg. Nulla gondolkodás van mögötte, csak regéled amit a többiek mondanak. Az a baj amúgy az ilyenekkel mint te, hogy nem szerettek gondolkozni, csak kitaláltok egy összeesküvés elméletet és azt készpénznek veszitek onnantól kezdve. Idióta barmok. Neked tökmindegy amúgy bárki is lenne a vezér, lehetne a Bill Gates is, ha fél év alatt nem első a csapat akkor az már telekspekuláció. Tudod mit? Zavarjátok el a tulajt a picsába, menjetek ki törjétek darabokra a stadiont, aztán gyújtsátok fel, és kiabáljátok közbe hogy fasszopó újpest. Aztán büszkén menjetek haza hogy végre alkottatok valami igazán maradandót. Gyökéragyú baromállat senkik. A Boros Bánkkal az élen. Szánalmas fasz.

2009.11.03. 15:14:11

@Pacho:
En nem beszeltem a Boros Bankrol, szinte hihetetlen, de rajta kivul meg masok is jarnak meccsre. Szerencsere nem olyan utodottek mint te, az ilyenek csak akkor jonnek, amikor megy a csapatnak. Gondolom, szerinted igaz, hogy eddig azert nem lehetett erositeni, mert a kocsog szurkolok... Ez iden 5 millio forint buntetes, ennyibol az oreganyamat se lehetne leigazolni. Aki ert a focihoz, az eddig is latta, hogy az nb2-es keret keves, erositeni kell. Csak a porhintes megy, lehulyezhetsz meg 20x, attol meg nem lesznek eredmenyek. Mellesleg lehet, hogy a jatekosok szarok, de talan nem kene oket nyaralni kuldeni az ideny kozepen, az edzonek meg osszekeverni a Ligakupat a magyar kupaval. Ez azert mmeg az angol hatodosztalyban se megengedett szerintem. Es az 5 even belul BL-ben lesz meg 2 kieses is az nb2-be? Idoben pont belefer.

Pacho · http://pacho.blog.hu 2009.11.03. 22:21:38

Látod? Ennyire buta vagy? Nem azért nem lehet igazolni mert 5 millió forint a büntetés. Hanem melyik játékos akar olyan helyre igazolni, ahol a drukkerek a saját játékosaikat verik meg. Érted? Nem mi? Nem. Mindegy. Nem is várom el.
süti beállítások módosítása