Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A hollandus védelmében II.

2009.11.12. 23:00 Be_my_guest

Gyakran hangoztatott kritika, hogy a kapitány nem meri az ifjú csillagokat – az „aranygeneráció” tagjait – beépíteni a csapatba. Ide kívánkozik az a véleménycsokor is, mely szerint hibát követ el Koeman akkor, amikor nem válogat az NB1-es játékosok közül (leszámítva azt a néhány debrecenit, aki rendszeresen tagja a keretnek). 

Érdemes leszögezni – szerintem –, hogy az U20-as válogatott játékosai még nem kész futballisták. Tehetséges fiatal srácok ők, akik közül néhányan sokra vihetik, ha szerencsésen alakul a sorsuk, ha keményen dolgoznak, ha nem szállnak el maguktól stb. De még nem kész játékosok! Erre egyébként maguk az érintettek is felhívták a figyelmet. Többek között a legnagyobb reménységnek tartott Gulácsi Péter beszélt arról (Sport Géza), hogy ők még nem feltétlenül alkalmasak a felnőtt válogatottban való helytállásra. Szintén az U20-as csapat tagjaival kapcsolatos probléma, hogy csak nagyon kevesen játszanak közülük rendszeresen komoly felnőtt tétmérkőzéseket (lásd uhuszas.blog.hu). Ez alól ma már kivétel Németh Krisztián, de a sorsdöntő őszi selejtezők idején még ő se játszotta be magát az AEK Athénba, hiszen akkoriban került csak oda. Nem hiszem, hogy ezen játékosok edzői (Liverpooltól Barin át Székesfehérvárig) dilettáns barmok lennének, akik ráadásul saját csapatuknak ellenségei is. Ha ezek a fiúk készen állnának a bevetésre a felnőtt válogatott szintjén, akkor edzőik bizonyára rendszeresen játszatnák őket a saját csapataikban. De nem játszatják. Nem azért, mert nem elég ügyesek, hanem azért mert még nem értek meg erre a feladatra. Komolyan gondoljuk, hogy a válogatottban Koman és Németh szétzilálta volna a svéd védelmet? Juhász mellett Szabó meg tudta volna akadályozni a portugálok három gólját? Nyilvánvalóan nem. Óriási hiba lenne ezeket a srácokat egyből a mélyvízbe dobni. Ismerve a magyar szurkolók lélektanát, a most istenített U20-asokat egy-két vereség után elsöpörné a népharag, és olyan önbizalom-hiányos, kedvét vesztett társaság válna belőlük, hogy soha nem vinnék semmire. 

Más kérdés, hogy nem értékeljük-e túl már most az ő teljesítményüket? Attól tartok, igen. Félreértés ne essék, nem akarom bántani őket, sőt! Én magam is végigszurkoltam a világbajnokságot, és nagyon reménykedem, hogy ők tényleg megmutatják majd a felnőtt válogatottban is, hogy létezik még a magyar foci! Azt azonban ne felejtsük el, hogy az egyiptomi vb-n nem volt ott a világ U20-as labdarúgóinak krémje. A legjobb spanyol, olasz stb. U20-as játékosok már vagy a felnőtt válogatottjukat erősítik, vagy egyesületüknek szükségük volt rájuk, ezért egyszerűen nem engedték el őket a fáraók földjére. Nem így Magyarország, Ghána, Costa-Rica vagy éppen Honduras. A legjobb magyar fiatalok az olaszok elleni meccsen az olasz U20-as focisták második (harmadik?) vonalával találták szembe magukat. Le is győzték őket. Felnőttként viszont – ha összefutnak majd pár év múlva – a legjobb olasz játékosokkal fognak találkozni. Remélem őket is legyőzik majd, de messzemenő következtetéseket ne vonjunk le ebből a bronzéremből a jövőt illetően. Örülni és reménykedni persze lehet, én is ezt teszem. 

Az NB1-es focistákat a csapatba követelőknek Koeman általában azt szokta válaszolni, hogy a magyar bajnokságban pallérozódó játékosok nem ütik meg a nemzetközi szintet. (Na jó, nem szó szerint ezt, de valami ilyesmit…) Véleményem szerint a kapitánynak ebben is igaza van. Az NB1-es focisták a nemzetközi mezőnyhöz képest lassúak (fejben és futógyorsaságban egyaránt) és körülményesek. Bizonyára van más elmaradásuk is, de szerintem ezek a legszembetűnőbb hiányosságok. A Loki – nem túl fényes – BL szereplését ajánlanám azok figyelmébe, akik ezt megkérdőjelezik! Ismét nem szeretném, ha ellendrukkernek tűnnék! Őszintén örülök, hogy a debreceniek a BL főtáblájára jutottak. Az első – liverpooli – meccs után még bizakodtam is. Az utolsó három mérkőzés azonban azt mondatja velem, hogy a Debrecen sajnos nem BL szintű csapat. Játékosai nem BL szintű játékosok (talán Bodnár és Rudolf a két kivétel, de ők rendre be is kerülnek Koeman keretébe, és játszanak is). A debreceni csapat védelme nem volt egy súlycsoportban az ellenfelek csatáraival. Kapitális helyezkedési hibákat követtek el, lemaradtak az emberükről stb. A Loki évek óta az NB1 egyik legjobb csapata. A Lyon és a Fiorentina támadói pedig nem mind férnek be hazájuk válogatottjába (pl.: Gomis, Govou, Gilardino). Vagyis megint ott tartunk, hogy az NB1 krémje találta magát szembe nemzetközi élmezőny második vonalával, és alulmaradt. Ha tehát Koeman NB1-es játékosokkal töltötte volna meg a válogatott keretét, akik a nemzetközi élvonallal kerültek volna szembe a svédek és a portugálok személyében, nagy valószínűséggel nem ússzuk meg az utolsó budapesti selejtezőket egy-egy gólos vereségekkel.

- Martin S. Radi írása -

 

15 komment

Címkék: foci

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr561519217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ditti82 2009.11.13. 11:12:03

És ki nem tesz arra magasból, hogy az olaszok az u20-as vb-n nem a legjobb összeállításukban voltak ott? Mindig azt a csapatot kell legyőzni, amelyik ott van. 10 év múlva a kutya sem fog emlékezni, hogy hány hiányzó volt az olaszoknál, csak arra, hogy Magyarország-Olaszország 3-2...

ucus 2009.11.13. 11:14:41

A nagyválogatotnak nincs irányítója. Komannak ott lenne a helye! (Nem értek egyet a a fenti link U20-asokra vonatkozó értékelésével).

flea 2009.11.13. 11:41:32

A hollandus egy okos csávó, aki szerencsére le tudja sz@rni a sok idiótát, aki beleugatna a dolgába.

Ha vele kötöttek szerződést, akkor ő csinálja. Mégpedig úgy, ahogy ő akarja. Szerintem többnyire jól, bár a magyar-svédre választott taktikája (tudom, volt benne kényszer is) valószínűleg hibás volt.

A posztnak meg minden szavával egyetértek.

frankó néró 2009.11.13. 11:55:54

Mondjuk azt sosem fogom megérteni hogy ha Albert Flórián 17 évesen válogatott lehetett akkor ezeknek miért kellene még "érniük". Lehet ez a pimasz gátlástalanság és kreativitás ami jellemezte a VB-n a csapatot pont ez hiányzik a semmit elvállalni nem merő nagyválogatottból.

Martin S. Radi 2009.11.13. 14:22:12

Köszönöm a biztatást!
:-)

Ditti! Pont ezt akartam írni, hogy 10 év múlva lesznek, akik értetlenül nézegetnek, hogy miért kapnak ki ezek a srácok pl. az olaszoktól, hiszen ugyanezeket az olaszokat 2009-ben megverték. Pont ez az, hogy 10 év múlva nem ezekkel az olaszokkal fognak találkozni, hanem a legjobbakkal. Már ma du. sem azok fognak szerepelni, akik a vb-n jártak. Persze én is azt remélem, hogy ma is, meg 10 év múlva is legyőzik az olaszokat! :-)

Martin S. Radi 2009.11.13. 14:25:35

frankó! Igazad van abban, h. Albert már 17 évesen válogatott volt. Azt viszont ne felejtsük el, h. nem az akkori FTC kispadjáról, hanem a Fradi kezdőjéből lett válogatott, és az a Fradi Eu. legjobb csapatai közé tartozott. Ha vmelyik. U20-as játékosunk Eu. egyik legjobb csapatában állandó kezdő lenne, én lennék az első, aki a válogatottba követeli! ;-)

pavel61 2009.11.13. 23:27:47

Ne fényezd már azt a gyilkos Bodnárt. Börtönben lenne a helye, nem focipályán!

Bibabo88 2009.11.14. 12:40:21

Nem szeretném leszólni a cikket, mert nincs kellő hátterem és információm. Sajnos még a meccseket se tudtam nézni, mert jelenleg Angliában vagyok.
De kicsit furcsállom, hogy semmi háttér információt nem írt, kicsit olyan mintha leírunk dolgokat és elfelejtkezünk a részletről, engem csak azért zavar, mert mondjuk ez a rész: „olasz U20-as focisták második (harmadik?) Vonalával találták szembe magukat.”- elfelejtette elmondani kik azok a sztárok, akik nem voltak ott. Igaz, annak utána kellett volna járni, és kicsit erős, hogy egy elég felkészületlen cikkben, amiben inkább több érzelem/megérzés, mint a konkrétum 3. vonalasnak hívja azokat az olaszokat, akik ott voltak az U20-as VB-n. Kíváncsi lennék, hogy az olasz futball szövetség vagy a kint játszott olaszok hogy fogadnák, ezt a megállapítást, de jó hír remélem a cikk írója is elolvasta, hogy a „sztárokkal” megerősített Olasz U21-es ( egy korosztállyal feljebb) lévő csapatot simán vertük. Úgy fest, hogy a 3. vonalas csapat még jobb is volt mint ez a nagy „sztár” csapat.
És még van sok ilyen példa, ezért én csak annyit fűznék, hogy egy felkészületlen konkrétumok nélküli cikknek tűnik nekem( az eleje teljesen nso semmi újdonság, vagy más helyről kicsit átfogalmazott rész, utána meg csak érzelem ok-okozat nélkül), de lehet, hogy igaza van. Én a véleményem-írtam ide, mert annak itt a helye, a cikk rovatban meg információnak lenne a helye…….

Bibabo88 2009.11.14. 12:55:29

jajj kicsit felhúztam magam a cikken ezért még egy kritika:
„NB1-es focisták a nemzetközi mezőnyhöz képest lassúak (fejben és futógyorsaságban egyaránt) és körülményesek. Bizonyára van más elmaradásuk is, de szerintem ezek a legszembetűnőbb hiányosságok. A Loki – nem túl fényes – BL szereplését ajánlanám azok figyelmébe, akik ezt megkérdőjelezik!”- Tudom hihetetlen de az a Loki lehet nem veszi fel a harcot Olasz, Angol, Francia topcsapattal (de Bulgárral már igen), de biztos vagyok hogy jó pár játékos a saját posztján felveszi a versenyt Olasz,Angol, Francia középcsapatokban szereplő játékosokkal, és még van pár Magyarországon játszó játékos így, akik nem tudnak kiugrani más klubhoz menni, addig amíg nincsenek menedzselve, ( Lotyi szar edző volt, meg pénzhajhász, de menedzselte a csapatot, így lett Gera külföldi játékos vagy éppen Sanyikánk is pont akkor ment ki mikor ő volt és Huszti is még NB.1-es korában válogatott lett és lám ma már kirobbanthatatlan , vagy Priskin, ez hiányzik) Kell hogy keret-közelben legyen pár tehetséges Magyarországon játszó magyar hogy meglegyen a lehetőségük akár egy Dzsudzsák karrieret vagy Geráéhoz hasonlót befussanak.
De ez is csak egy vélemény, hogy egy válogatottat menedzselni is kell nem csak írányítani……

Martin S. Radi 2009.11.14. 16:55:39

@Bibabo88: Annyit nem ér az egész, h. felhúzzad magad...
;-)
Egyébként köszönöm a kritikát, sok mindenben igazad van. Az első cikkben jeleztem ugyan, h. én is csak a véleményemet írom le, de ettől illett volna egy-két konkrétummal is alátámasztani. Még csak tanulgatom a "szakmát".
:-)

Beze · http://beze.extra.hu/avatar.jpg 2009.11.14. 21:18:31

@Bibabo88: az az egy korosztállyal feljebb lévő U21 az kérlek ugyanaz az U20 mint amit a múltkor vertünk :) legalábbis nagyobb részben. ugyanis azóta "értek" egy évet...
süti beállítások módosítása