Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Női Világbajnokság - 2009

2009.12.04. 08:30 Ford_Prefect_

Lassan bekerülnek az utolsó ruhadarabok a táskákba, összekapcsolódnak az utolsó telefonhívások, megérkeznek az utolsó bátorító üzenetek, e-mailek mielőtt a repülőgép felszáll, hogy néhány embernek egy álma váljon valóra: képviselni a három-szín lobogót és milliónyi honfitársat a világbajnokságon.
A fejekben már rég tart a visszaszámlálás, sőt, olyanról is tudunk, akinek köszönhetően minden nap pontosan tudtuk, hány nap is van hátra a Vb-ig. Kezdődjön hát a visszaszámlálás az őrületig...
 


Idén a rangos eseménynek Svédország, pontosabban Västerås ad otthont, amely Stockholm szomszédságában található. Ide utaznak majd lányaink, hogy megküzdjenek a B divízió aranyérméért, aminek elnyerése az automatikus 2011-es VB szereplést jelentené.
A lányok a D jelű csoportban szerepelnek, ahol Japán, Kanada, Németország és Észtország lesznek az ellenfeleik. A legnehezebb ellenfél Németország lehet a csoportból, de legutóbb Japán is megtréfálta a mieinket, Észtország sem lesz könnyű menet és Kanada is okozhat meglepetést.
Legutóbb kiemelkedően jó eredményt ért el válogatottunk, amikor a 2007. évi Vb-n a B divízió 3. helyét szerezte meg. Ha sikerülne megismételni ezt az eredményt, az már bravúr lenne. A csapattól körülbelül a 4-5. hely várható el, de reméljük ennél csak jobb lesz.



Nézzük, kik is játszanak majd a magyar mezekben!
A kapuban a Svédországban légióskodó Sári Szilvia (Nykvarns), és a Phoenix bombabiztos "betonfala" Teleki Borbála.
A védelem oszlopai: a bajnokcsapat képviseletében Jetzin Vivien (Phoenix) , a keletebbi végvárak közül Eger Simon Alexandrát (MEISE) küldte a védelembe, míg Komáromból az SZPK csapatkapitánya, Mészáros Judit (SZPK) érkezik, a magyar floorball mesés hősei Harmat Annát (CH) és Acsai Renátát (CH) delegálták a védelembe, végül pedig a messzi északról, Ouluból Bartakovics Boglárka (OLS) csatlakozik a védekező szekcióhoz.

A támadók: három főnix csatár van a keretben (talán egy sorban játszanak majd?), Tilk Zsuzsanna, Radácsi Brigitta és Szarvas Veronika (Phoenix) . Két egri, Bartók Boglárka és Suszták Nóra (MEISE) , egy debreceni, Ladányi Bernadett (DFSE), egy szolnoki, Vágó Anikó (Szolnok Cannibals), és egy komáromi tatai, Vértesi Nicole (SZPK), mellett egy budapesti, Gyertyán Fruzsina (CH) alkotja a támadásért felelős alosztályt.

A kispadot Varsányi Zsuzsanna szövetségi kapitány és Papp Péter edző fogják állandó jelleggel melegíteni.


"Game of inches"
A Minden héten háború (Any Given Sunday) inspiráló beszéde... a szó Al Pacino-é:


Azoknak, akik nem tudnak angolul, itt van magyarul, de véleményünk szerint az eredeti sokkal jobb: https://www.youtube.com/watch?v=pOW9FYwRsyk

A következő zenei bejátszást a Survivor szolgáltatja, akik eddig csak Rocky-nak játszottak, de megkeresésünkre szárnyaik alá vették a válogatottat is. Szóljon hát a Burning Heart...

A lányok meccsei a csoportkörben:

december 6. 10.00 Magyarország - Japán  Klikk

december 7. 15.30 Kanada - Magyarország Klikk

december 8. 10.00 Magyarország - Észtország Klikk

december 9. 15.30 Németország - Magyarország Klikk

Valamint minden meccset lehet élőben nézni is, ezen a címen:
http://www.sverigewebben.se/

Ez a csapat esélyes lehet akár a döntőbe kerülésre is, de ehhez rengeteg akaraterőre és kitartásra van szükség. Nekünk itthonról csak annyi a dolgunk, hogy támogassuk őket és szorítsunk értük, hogy minden sikerüljön...
HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ LÁNYOK! SOK SIKERT A VILÁGBAJNOKSÁGRA!
Egy klasszikus filmjelenettel zárnánk a cikket, és engednénk útjukra a lányokat. Bátorítóbb szavakat mi sem tudnánk nekik mondani, mint amik itt elhangzanak:

 "Great moments are born from great opportunity" ... "This is your time. Now go out there, and take it!"
Csoda a jégen (Miracle)

Szólj hozzá!

Címkék: világbajnokság floorball női noi női válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr171572885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása