Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

OB1/B 2 in 1: 7. forduló összefoglaló és 8. forduló beharangozó

2010.01.29. 18:20 Recipe ferrum

Az alapszakasz hajrájához érve megtaláltuk a karácsonyi forgatagban elkeveredett összefoglalónkat, illetve áttekintettük mi várható a következő hétvégén:   

VESC Lizards-Rudas FT Dunaújváros 12-7 

A végeredmény ugyan kissé csalóka, de a másodosztályban szokatlan iramú, szép gólokat hozó mérkőzés nagyjából hozta az általunk megjósolt koreográfiát: „…a Veszprém-Rudas ütközetek történetében még nem volt egyoldalú, kiütéses siker illetve nem volt nagy fordítások/visszakapaszkodások nélküli sima meccs”. Hiába fordított azonban a Rudas a második harmadban, és hiába jöttek fel mínusz háromról mínusz egyre 7 perccel a lefújás előtt, a végére elkészültek erejükkel, a „gyíkok” pedig lehengerlő hajrával tették kiütésessé győzelmüket. A Lizards góltermelő brigádjából Tölgyesi (4+1)-es kiemelkedő statisztikával biztosította vezető helyét a másodosztályú pontlistán őt üldöző Balogh B.(1+2) és Török (2+1) előtt. A vendégektől Kovács B. (3+2)-jét, Kiss P. 2 gólját valamint Szabó (1+1)-ét emelhetjük ki.   A bajnoki tabellán a Veszprém előnye az üldöző Baja botlása miatt 6 pontra nőtt, a Dunaújváros pedig az utolsó helyre csúszott vissza.    

Ares HC B – Neumann B 7-6

Az összecsapásról kissé hiányosak az információk, de annyit tudunk, hogy a vége előtt 5 perccel még a Neumann vezetett 6-5 arányban – a mérkőzés tehát nem volt egyoldalúnak mondható. Gömbünk itt is megbízhatónak bizonyult. 

Paksi FK – Neways Bajai Darazsak 9-6

A Baja magabiztos legyőzésével azonban a paksiak ezúttal is gondoskodtak róla, hogy ne könyvelhessünk el telitalálatot. A déliek csak egy harmadon át tudták szorossá tenni a mérkőzést, melyen – némi meglepetésre - igen sok gól született. A korábban többször gólképtelennek bizonyuló hazai csatárok közül Boa R. (3+1)-el, Boa A. és Prandtner (2+0)-val vétette magát észre. Mondhatnánk, hogy ezúttal nem a „liga legjobb védelme” nyerte meg a mérkőzést, de a jegyzőkönyből kiderül, hogy ők is aktív szerepet vállaltak a 9 gólban (Feicht 0+3, Szepesi 2+0). A vendégektől Ónódi hiába nyújtott kiemelkedő (2+3)-as teljesítményt, ez csak szépségtapaszra volt elég. A Paksi FK bajnoki teljesítményét leíró hullámfüggvény érvényessége pedig ismét empirikus igazolást nyert…  

És akkor lássuk hogy mi várható a 8. fordulóban:

Neways Bajai DarazsakRudas FT
Baja, 2010-01-31 14:00
 

Az időközben névadó szponzort szerző Darazsak két elbukott rangadó után vágnak neki a hátralévő 3 fordulónak. Amennyiben szeretnének az automatikus elődöntőt érő második helyre befutni, mindenképpen nyerniük kell hazai pályán az utolsó helyezett Rudas ellen. Egy azonban biztos: az RFT nem fogja könnyen adni a bőrét, főleg annak fényében nem, hogy a hírek szerint az SzPK első osztályú csapatát sikerült nemrég edzőmérkőzésen legyőzniük... Bár nem szeretünk döntetlenre tippelni, a gömb szerint megismétlődik az őszi pontosztozkodás. 

Veszprém Lizards – Neumann B

2010-01-31 17:00  Helyszín: Stadion Munkacsarnok - 8200 Veszprém, Wartha V. utca 3. 

A kartali fiatalok legutóbbi eredményei arra utalnak, hogy fokozatosan kezdik felvenni a másodosztály ritmusát. Kapusproblémájuk is megoldódott, azonban ennek ellenére sem valószínű hogy izgalmassá tudják tenni ezt a mérkőzést. A találkozó pikantériája, hogy Rabb Gergely kapus tavaly még Veszprémben védett, idén viszont már a Neumann második csapatának hálóját őrzi. Elképzelhető hogy az ex-csapat elleni bizonyítási vágy extra teljesítményre sarkallja majd, de a két gárda őszi mérkőzésén tapasztalt egyoldalú küzdelem fényében ez csak a gólkülönbség csökkentésére lehet elég. Amennyiben a vendégek 2 sornyi játékost mozgósítani tudnak a távoli frontvonalra, akkor talán lehet esélyük egy 5 gól alatti vereségre. A hazaiak egy győzelemmel matematikailag is alapszakasz-győztessé válhatnak ezen a mérkőzésen. 

Ares HC B – Paksi FK

Dátum: 2010-01-30 17:00 Helyszín: Budapest, Szent László Gimnázium, Kőrösi Csoma Sándor út 28-34  

A Neumann B felett aratott kínkeserves győzelem továbbra is azt mutatja, hogy az Ares B még mindig nem a tőle elvárható bajnoki formát hozza. A fővárosiak ugyanakkor időközben egy VB-ülésen a Rudas elleni - különös körülmények között - elmaradt mérkőzés pontjait is megkapták, ezért a táblázaton elfoglalt helyük alapján akár még az alapszakasz második hely sem tűnik elérhetetlennek számukra, persze ehhez a Paks ellen mindenképpen nyerniük kell. Annak alapján, hogy a „paksi hullámfüggvényben” ebben a fordulóban ismét hullámvölgy következik, erre komoly reményt is alapozhatnának, gömbünk azonban továbbra is makacsul ellentmond a „fizikai törvényeknek” mert szerinte ezen a mérkőzésen 2 gólos vendég siker születik…

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr201713146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Isti_ 2010.01.30. 10:53:39

"A találkozó pikantériája, hogy Rabb Gergely kapus tavaly még Veszprémben védett, idén viszont már a Neumann második csapatának hálóját őrzi. Elképzelhető hogy az ex-csapat elleni bizonyítási vágy extra teljesítményre sarkallja majd"

Erről volt egy érdekes beszélgetésem Gergővel: azt mondta, hogy ismer mindenkit, kivédi a szemünket is; én pedig azt, hogy kitömjük.

Hát eljött az igazság pillanata:D
süti beállítások módosítása