Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb: Salming Férfi OB1 15. forduló

2010.03.04. 15:54 Floorballer

A bajnokság 2/3-ánál járunk, és gyakorlatilag még semmilyen kérdésre nem kaptunk választ. Nem tudjuk ki lesz a bajnok, de még azt sem kié az ezüst és kié a bronz, már azt hittük, de mégsem eldöntött, hogy ki a 4 kieső, nem tudjuk ki ölte meg Kennedy-t, sem azt hogy miért nem lehet hézagmentesen szigetelni egy tornacsarnok tetejét! A forduló tulajdonképpen a mini-derbik köre. Tovább után 2 tuti, és néhány vízválasztó, na meg pár meccs, amibe csak mi akarunk belemagyarázni valamit.  

Tudjuk is le a tutit: egyszerűen semmilyen létező és nem létező ok nincs arra, amiért az ARES és a Krokodilok ne nyernék meg a soron következő mérkőzésüket. A WS és a Torpedo nincs abban a helyzetben, hogy komoly ellenállást tudjanak kifejteni. A Torpedo Justitia – ARES HC/Top Floor (Március 7. 15:45, Piliscsaba) hagyományosan hoz két szekérderéknyi gólt, bóbiskoló kapusokat, és néhány vágást az év végi képzeletbeli best of videókba. Nádor és Görög együtt elkönyvel 12 pontot. Kérdés ki térdel a kapuban, ez hozhat némi érdekességet még:) A Dunai Krokodilok SE – White Sharks HC (Március 7. 11:30, Törökbálint) találkozón a kérdés, hogy mennyi ideig zár a vendég retesz, és hogy a kézilabdás fal előtt való adogatás mennyi ideig köti le a Krokikat. Lehet, hogy nem lesz nagy fieszta, bár a Krokodilok idén nem nagyon kegyelmeznek a gyengébb ellenfeleknek. Közte 12, Duró 3 gól, és néhány Domba passz.  

Újabban sokat beszéltünk a Debrecen esélyeiről, pusztán ezért a cívisváros szolgáltatja a post aláfestését.  

Pazsákékra a Neumann vár -  Debreceni FSE – Neumann-Kartal FSE (Március 6. 16:00, Debrecen) -, ami igazán parázs meccs és remek kis derbi lehetne, ha a Neumann még mindig 2 évvel ezelőtti formájában pörögne, a Debrecen pedig mondjuk tavalyi leengedett szinten és még mindig azt hinnék, hogy a Neumann a mumusuk. De mivel a nagyanyánknak sincs kereke, és az elmúlt hetekben a Neumann feltámadásába vetett bizalom is rendre fonák módon sült el bíborvörösre festve a gömböt, így most egy sima 1-est kell behúznunk ide. Kicsit pontosabban: két igen sima első harmad után egy vendég sikerrel záródó harmadikat az új kartali hagyományok jegyében. A Debrcennek elég erős otthon a kezdése – noha Miskolcon ennek ellenkezőjét prezentálták -, a Neumann pedig hajlamos teljesen rozsdásan beragadni a rajtnál, de nem úgy, ahogy Usain Bolt. Ez a párosítás egy komoly szórást is okozhat az első periódusban. Ha félre akarjuk tenni azonban az objektivitásunkat, akkor viszont lábjegyzetben megemlítjük, hogy a két csapat mindig szoros meccset vív – csak nem bírtuk ki -, avagy „Nekünk már nem kell semmi…”.

A fenti okok miatt nem a debreceni meccs lesz a hét összecsapása, hanem a CH komáromi vendégjátéka [SZPK-NOKIA – IBK CH (Március 7. 19:00, Komárom)]. Itt ugyanis éppen az esélytelenebb csapat kezd egyre meggyőzőbb lenni, míg a favorit narancsosok épp távol állnak tavalyi önmaguktól. A CH hullámfüggvénye kezd kisimulni, és ez lesz az a találkozó, amely után belőhetjük a hősök idei végső pozícióját. Ha a 6. helynél – noha a Diamonds miatt az a 6. hely önmagában is egy ambíció még:) - komolyabb ambícióik is vannak, akkor nyerni kell. Az SZPK számára a 4. vagy 5. hely alighanem eléggé egyre megy, de a csodában még bízhatnak, plusz ahogy mondani szokták: készülhetnek a jövő szezonra. Ha a CH úgy játszik mint például ősszel az SZPK ellen, akkor 2-es is lehet, ha úgy ahogy a WS ellen, akkor haza sem találnak, úgy zúg majd a fejük. A bekezdés elején még úgy akartuk kanyarítani a szót, hogy kettes legyen belőle, de mire ideértünk önkéntelenül egy 3 gólos hazai jön ki: Benkei 3-at lő.  

Akik nem a derbi hangulatra éreznek hevesebb szívdobogást, és szeretnék bevezetni a síugráshoz hasonlóan a stílus pontozását is a szerzett gólok összegzése mellé, azoknak – és mindenki másnak is – kifejezetten ajánljuk a Phoenix Fireball – Szolnok Cannibals FK (Március 6. 12:30, Törökbálint) találkozót. A tabella átellenes végén van a két igen látványos stílust követő csapat, de a Szolnok rendre összeszedi magát a Phoenix ellen, és nem egyszer hagyták már el győztesen a pályát. Straussék most is motiváltabbak lehetnek, hiszen az életükért küzdenek, míg a Phoenix remekül áll, de az éremhez már egyre kevésbé remekül, így ez alighanem kevesebb pluszt ad. Éppen ezért egy Bagdi mesterhármasra, és meglepetés vendégsikerre teszünk, amivel a Neumann alatt megnyílhat a csapóajtó egy óriási szezonhajrát eredményezve az alsó régiókban. Persze megint lesz 4569 passz, melyből 4567 emberhez megy majd, és lesznek 18 méterről lőtt gólok éppen úgy, mint sakk-matt akciók. Remek mérkőzésre van kilátás!  

Lényegesen kevesebb passz lesz a célorientált floorballt reprezentáló Diamonds - Miskolci Szabadidőközpont FSE  (Március 7. 17:00, Göd) mérkőzésen. A Miskolc remekül kezdett a Debrecen ellen, majd erősen visszaesett, a Diamonds pedig továbbra is tartja magát az elvhez: lefele nem veszít. Most sem fog, ezzel a CH ellen lépéselőnyre tehetnek szert a 6. helyért zajló versenyben.  

7 fordulóval a zárás előtt már aktuális a kérdés: ki lesz a bajnok? Kiküszöbölve a fanatikus szurkolók szavazatait, bátorkodtuk 5-re szűkíteni a jelöltek listáját…

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr331808930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Füfke 2010.03.05. 11:45:53

Mindig a lestrapált rock-dalok...nyissatok a fiatalok felé!

www.mommo.hu/media/Csillagocska_szuletik

:)
süti beállítások módosítása