Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

"Hey Joe! Kezedben a fegyverrel mondd, hova mész?" - Salming Férfi OB1 17. forduló

2010.03.23. 13:02 Floorballer

Töredezett fordulón vagyunk túl, na nem a lebonyolítást illetően. Megtört néhány sorozat, összetört néhány álom, feltört néhány sóhaj, majdnem eltört pár csont, és eltöredezett a tabella. Mi is törekszünk egy korán megírt alapos összefoglalóra, és töredelmesen be kell valljuk, hogy történetesen ezen a héten a csapathonlapok igen gyorsan frissültek. Tovább után lesz Zidane, Ronaldinho, Boca-River, Hobo, és megmagyarázzuk, hogy miként lett a hét legnagyobb vesztese a forduló győztese! 

Dunai Krokodilok SE - Ares HC/Top Floor 9 – 4 

Nem kezdhetjük mással, mint a derbivel, ami szépszámú nézősereget vonzott a vasárnapi estében Törökbálint user-friendly-nek nem mondható lelátóira. A gyakorlott fociszurkoló tudja, hogy a városi derbik viszonylag gyakran nem a szép játékról, hanem sokkal inkább a csontig hatoló küzdelemről, és a belélegezhető töménységben a levegőbe izzadt adrenalintól maradnak emlékezetesek. Így történt ez vasárnap este is: öldöklő öldöklés iram, elképesztő akarás, kidülledő nyaki verőerek, és hébe-hóba két passz egy csapaton belül. Érdekes lenne visszahallgatni kép nélkül a meccset, ami gyakorlatilag egy STOMP koncertnek is beillene alighanem. 

Az ARES mindent megpróbált, és bár látszólag a Krokodilok fölényben voltak, valójában az ARES nagyon is tudta mit csinál, támadásaikban több volt a tervszerűség. A Krokik láthatólag Vígh sérülését igyekeztek meglovagolni, amit magukban arra egyszerűsítettek le, hogy a szélrózsa minden irányából lőttek. Az ARES védők pedig jobban blokkoltak mint Samuel és Lucio a Chelsea ellen. Hihetetlen produkciót mutattak be saját kapujuk előtt. A másik oldalon pedig Vadócz egyszer csak betalált, avagy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, ahogy a közhely is tartja. 

A varázslatos egyenlítés – a mérkőzés 3 kiemelkedő floorball momentuma közül az első – Tozsó ütőjéből érkezett egy csodálatosan kivitelezett szabadütés figura után kvázi 0 szögből. Káprázatos találat volt, melyet a már éppen görcsössé válni látszó Krokik extázisban ünnepeltek. Le a kalappal az ex-CSK előtt, mert biztos hogy vannak nála jobb játékosok akár saját gárdájában is, de szerte a magyar mezőnyben párját ritkítja az példaértékű fanatizmus és elhivatottság, ami az ő játékát jellemzi! Ezúttal is ez a gól kellett a holtponton való átbillenéshez és a remény felélesztéséhez, neki szól Hobótól a „Hey Joe” (mindenkinek megvan vizuálisan, amint a lekapcsolódó reflektorok fényében a vállról lelógó floorball ütő átphotoshoppolódik egy sörétessé és Joe lassított felvételen hátat fordít?):)

39:59-nél az élete meccsét játszó Guzsaly „Jézus” Péter (1+2) passzát Ressely váltotta gólra, mely az időmérés körüli csetepatét eredményezett, valamint „idegállapotot” idézett elő a vendégeknél. Ezt kihasználva Duró Veisz passzából 17 másodperccel a szünet után már 2-re növelte az előnyt. A második nagy momentum Vadócz nevéhez fűződik: egy lerakott labdát szabadütésből végtelen természetességgel, és operabáli eleganciával emelt a felső sarokba. Sajnos nem jut eszünkbe hasonló gól labdarúgásból, így nagyszerűségében és jellegében csak ehhez tudjuk hasonlítani:

A harmadik harmad minden eseményét nem részleteznénk, ugyanis az alapvetősen ellenkezne a Floorball Cselgáncs, Foci, Rock'n'Roll blog pozitív szemléletével. Legyen elég annyi, hogy felszökött a hőmérő higanyszála, és a higanygőz a fejekbe is eljutott… Vadóczot többször aposztrofáltuk a magyar floorball Zidane-jaként. Nos, a zseniális labdák, és ezen brilliáns gól mellett azon az estén mutatott némit a francia ismert másik arcából is…

Az ARES elfáradt, a Krokodil pedig bedarálta őket a harmadban. Vígh – aki mindent megtett és kiválóan védett – helyén Varga Levente mutatkozott be. Ki kell még emelnünk Galsai döbbenetesen nagy gólját levegőből, nyújtózva a hosszú felsőbe. Néhány hátborzongató ütközés még maradt a legvégére is, majd a lefújás után már ünnepelhettek a Krokik. Az ARES ezzel minden ésszerű számítás szerint kiszállt az aranyért folyó harcból. Pavelka edző a csapat honlapján találóan foglalta össze a történteket: 

A csapatról annyit, hogy felkészülés nélkül ennyire vagyunk képesek. Ha komolyabb eredményt akarunk elérni, akkor edzeni kell, ha hobbiból akarunk floorballozni, akkor le kell mondani az érmes reményekről. 

A Debrecen 2 pontra hasít a hüllőktől, törökbálinti vendégszereplésük döntő lehet, ha addig nem veszítenek pontot, ami pokoli nehéz lesz még: ARES és Komárom is idegenben. Ha a Krokodilok innen elrontják, akkor hozzájuk képest a továbbiakban a Leverkusent és a Schalke 04-et is komoly, kiegyensúlyozott gárdának kell tekintenünk.:)

Debreceni FSE - IBK Cartoon Heroes 11 – 5 

A Debrecen ismét félelmetes utolsó harmadának köszönheti a győzelmet. A CH már 3-5-re is ment masszívan rongyolva a beígért meglepetés győzelem felé, de pont mikor már hittünk nekik, ismét elcsúsztak. Lehet talán csak Kovács hiányzott, lehet csak simán verhetetlen a harmadik harmadban a DFSE, melynek vezérei Varga (3+1) és Tóth (2+2) voltak. A cívis város tapad a Krokikra, és szurkolunk, hogy tétje legyen még a nagy találkozásnak, egy hagyományos 20 gólos meccsen! A CH-nak ez a vereség belefért, de a harmadik harmad beli fájó 7-0 azért némi elemzést igényelhet, főleg mert jön a Diamonds, ami mindig komoly erőpróba. 

Diamonds SK - White Sharks HC 9 – 5  

A Diamonds ha nem is konstans atomvillanásként sziporkázott, de biztosan nyert a WS ellen fiataljait is meccsrutinhoz juttatva. Betalált Csipkereki, Gáll és Keszthelyi is, a legtovább Pintér jutott 2+2-vel. A vendégek sem lehettek elégedetlenek, Vénkúti és Varga is duplázott egy a szokásosnál lelkesítőbb produkció keretében. 

SZPK-NOKIA - Torpedo Justitia SC - Fort Kft. 9 – 3

Az SZPK 80 néző előtt aludta végig a meccs egy részét, amin a Torpedo nem csak újra életrehívta a Torpenacciot, azaz áthatolhatatlannak tűnő fallal nehezítette a narancsos gólok elérését, de egyenesen találatokat is szerzett kontrából, egy darabig izgalmassá téve a meccset. Illés edző nem volt elégedett, de a 2 pont az 2 pont, és a 9 gólt is sikerült 9 játékosnak elosztani, így van mit a pozitív oldalon a serpenyőbe tenni. 

Szolnok Cannibals FK - Miskolci Szabadidőközpont FSE 6 – 7

Hiszünk a csodákban, és lerágtuk a körmünket még akkor is, amikor „feltámadt a szél és vele a ZTE is”, vagy bíztunk a MU fordításában is 99-ben, de akárhogy is forgatjuk a tabellát: a Szolnok bennmaradása most már elképesztő nagy bravúr és egyben szerencse is lenne. Majdnem annyira meglepődnénk mint egy MSZP győzelmen áprilisban. Sajnáljuk, mert a Szolnok egy sokra hivatott csapat benyomását keltette tavaly, így némiképp meglepetés az idei visszalépés. 3-0-ra is vezettek, de a Miskolc Szabó 4 góljával az élen fordítani tudott. A krónikához hozzá tartozik, hogy Strauss edző nagyon bátran – és teljesen jogosan – x-es állásnál a kapuslehozatal mellett döntött. Az 1 pont kevés lett volna, megsüvegelendő lépés! A Miskolc ezzel a Neumann egyes számú üldözőjévé vált, kettejük összecsapásán múlhat a bennmaradás. A Neumann 2 ponttal megy, de még senkivel nem játszott hátulról, így ha a Szolnokot legyőzik, ez a különbség 4-re növekszik, ami már elegendőnek mondható.

Phoenix Fireball SE - Neumann-Kartal FSE 10 – 4

Éppen ezért Ágoston fiai tekinthetőek a forduló egyik nagy nyertesének, noha akkora verést kaptak Törökbálinton mint ide Lacháza. A Phoenix ragyogó játékot mutatott be, és bár kulcsembereiket igyekeztek hét lakat alatt őrizni Odorék, volt más aki büntetett, például Bódi tripláját említhetjük. 7-0 is volt már a második harmad elején, és Kiss minimum NS 9-es osztályzatot érdemel teljesítményéért – főleg a második és harmadik periódus miatt. A Neumann túl van az első 6-on, most jöhet a pontgyűjtés, és a készülés az osztályozóra. A Phoenixnek még esélye lehet az év elején általunk beígért éremre, mert őrületes formában vannak.

 

3 komment

Címkék: floorball ob1 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr271862233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Durci15 2010.03.23. 15:26:17

Sok találó metafora, és hasonlat....nagyon jó!!!:)

Krisz46 2010.03.23. 17:32:12

Valójában Vénkuti triplázott a Diamonds ellen(2-t kapuskidobásból :), csak a kedves játékvezető elvtársakat megzavarta, hogy a mezszámom egyik karaktere megegyezik Varga kollégáéval.

Odatettük magunkat, hogy nehogy 13-2 legyen ez is :)

pavel61 2010.04.03. 23:46:38

A magyar floorball szakszövetség elnöke egy mocskos csaló!
süti beállítások módosítása