Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Visszaszámlálás 2008 /Női OB1 - 7 nap/: IBK CH/Triton

2008.08.16. 12:00 Angleton

A tavalyi évben az IBK CH csapata újoncként indult. Az első év a csapatépítés jegyében zajlott, és így a meglepő pontvesztések mellett megfértek sikeres meccsek is. Az összkép vegyes volt: a védekezés nem okoz gondot a csapatnak, a góllövés azonban egyelőre akadozik. Idén a Tritonnal való egyesülés újabb kihívást jelent majd az építkezés rögös útján. Erről is kérdeztük Kovács Gergőt:

FFR: - Hogyan telt csapatod számára a bajnokságot követő időszak?

K.G: A szezon után június végéig edzettünk, majd egy kötelező 3 hetes ütőmentes időszak következett mindenki számára. A szünet közben kezdődött a fizikai felkészülés, azaz állóképesség növelés. Ezután négy edzés és a Cseh Open következett. 

FFR: - Idén egyesültetek a Triton csapatával. Hány játékos érkezett pontosan? Hogyan fogjátok megoldani azt a helyzetet, hogy egy csapat áll rendelkezésre két csapatnyi játékosnak?

K.G.: Hat játékost igazoltunk le végül (Jani L.,Kovács B., Marton N., Szabó V., Tóth D., Tóth V.). A helyzet megoldása rendkívül egyszerű: aki megfelelő számú edzésen vesz részt megfelelő hozzáállással az játszik. Ha több mint 12-13 ilyen lány lesz, akkor a tudás alapján kapnak lehetőséget. Ezzel ők is tisztában vannak, így vállalta minden nevezett játékosunk a szezont. 

FFR: - Nem félsz, hogy a nagy létszám konfliktust szül? 

K.G.: Ez csak a lányoktól függ. Én próbálom őket felnőttként kezelni. Ha ők ebben partnerek, akkor megértik majd, hogy harcolniuk kell a helyekért, rendesen kell minden edzést végezni, és a javukat szolgálja, hogy sokan vannak, hiszen húzniuk kell egymást. Remélem ez valósul majd meg, és ha így lesznek konfliktusok, akkor azok velem szemben lesznek, ami nem baj. Ha nem értik meg, hogy nem esik ölükbe az, hogy pályára léphessenek, akkor egymást fogják fúrni ahelyett, hogy magukba néznének – nyilván ez lenne a rosszabb eset. 

FFR: - A két csapatnak két edzője volt. Ki, vagy kik fogják irányítani idén a közös csapatot?

K.G.: A lányok megkapták a lehetőséget, hogy kiválasszák vezetőiket akiket kutya kötelességük utána elfogadniuk. Ennek fényében a jövő szezonban az idei év vége köszön majd vissza: az edző én leszek, míg lesz egy „üvöltő emberem” Kelemen Gábor személyében. 

FFR: - Mikor kezdtétek a felkészülést az idei szezonra? 

K.G.: A Cseh Open előtt. Voltak futások, majd volt négy labdás edzés. 

FFR: - A felkészülés részének tekintettétek a Cseh Open-t, vagy csak ráhangolódás volt? 

K.G.: Egyértelműen felkészülés. Egyrészt szerettem volna, ha azok a hölgyek akik még nem jártak ilyen tornán megismerik, hogy milyen a fizikális floorball, ez megtörtént, még örültek is neki, helyenként jól használták, remélem a szezonban is így lesz. Másrészt többeket kipróbáltam több poszton, keresgéltem a megfelelő kapcsolatokat. Természetesen ehhez még hozzájönnek az érkezők, de egy alapképet kaptam, a lányok pedig játékba lendülhettek. 

FFR: - Mennyire vagy elégedett az elért eredménnyel és a mutatott játékkal? 

K.G.: Nem az eredmény volt a cél. 2 meccsel elégedett vagyok, eggyel félig (nyerni kellett volna), eggyel abszolút nem (sem mentálisan nem voltunk jók, sem az eredmény nem jött). Voltak bíztató jelek, még nem tudjuk 60 percig azt csinálni, amit szeretnék, de sok mindenben javulunk. 

FFR: - A 4 meccsen csak 3 gólt sikerült lőni, viszont csak 5-öt kaptatok. Idén is a védekezésre fogtok nagyobb hangsúlyt fektetni? 

K.G.: A védekezéssel nincs gond, az látszik. Az edzéseken már sokkal inkább a labdakihozatallal, támadásépítéssel, páros illetve hármas kapcsolatokkal próbálunk majd meg foglalkozni. Ehhez kell egy alapvető technikai (passzolás, labdakezelés) tudás, amiben még szintén van fejlődni valónk. A cél, hogy a védekezésünk a tavalyihoz képest ne essen vissza, és megtanuljunk gólt lőni. 

FFR: - Mit lehet tudni a további felkészülésetekről?

K.G.: Prága után volt egy hasznos edzőtáborunk. Ettől a héttől pedig labdás és kondi edzések jelentik a programot, remélem edzőmeccseket is sikerül majd játszanunk. 

FFR: - Mi a véleményed a bajnoki rendszerről és a sorsolásról?

K.G.: Igazából szomorú vagyok, hogy a lányok ilyen kevés meccset játszhatnak csak. A rendszernél jó, hogy több kupameccs van, de én az MK-t meghagytam volna kieséses rendszerűnek, hiszen az úgy jó, míg a bajnokságot szerveztem volna valahogy máshogy. A sorsolás nem nagyon érdekel, főleg mert ide-oda rakosgatjuk a mérkőzéseinket, így aztán a sorrend is cserélődik. 

FFR: - Miután a Szolnok és a Szombathely nem indul a bajnokságban, már csak a bronzérem lehet előrelépés. Mennyire jelent ez plusz motivációt? 

K.G.: Ezt a lányoktól kell megkérdezni. Én igyekszem a maximumot adni mint edző minden eredményért. Őket szerintem biztosan motiválni fogja a dobogós helyezés, melynek az edzésmunkában kell majd megmutatkoznia. 

FFR: - Mi lesz a célotok az idei szezonban? 

K.G.: Fejlődni minden tekintetben. Egyénileg, csapatilag, játékügyességben, játékintelligenciában. 

FFR: - A bajnokságban, vagy a kupában lesz nehezebb diadalmaskodni? 

K.G.: Kupában. Ennek oka, hogy a Szolnok szerintem nem verhető, ha csak évi 4-6 meccset kell játszaniuk, mivel ennyire összeszedik az embereket mind létszámban mind fejben. Egy kihívójuk lehet: az Eger. 

FFR: - Kik ellen számítasz a legkiélezettebb meccsekre? 

K.G.: A legkiélezettebb az SzPK elleni meccsek lesznek szerintem, de a Phoenix ellen is nagy csatákra számítok. 

FFR: - Melyik csapattól számítasz jelentős előrelépésre és melyiktől hanyatlásra? 

K.G.: Mindenkitől előrelépést várok a megfogyatkozott mezőnyben. A női szakág feljövőben van, ezért is kár, hogy kevesebb a csapat, hiszen egy nagyon jó bajnokság lehetett volna minden indulóval. Így viszont majd a fejlődésnek is némi korlátot szab az, hogy kevés a meccs és akkor is ugyanazokkal játszunk majd. 

FFR: - Milyen eredménnyel lennél elégedett a téli szünetben? 

K.G.: Ha a 20 nevezett játékosunk mindegyikének az edzéslátogatottsága 85% körül lenne, emellett a tavalyihoz hasonlóan nyugodt lenne a belső hangulat. Ha ez megvan, akkor rengeteget fejlődünk majd, és most ez a cél számomra. 

FFR: - Szerinted mi lesz a bajnokság végső sorrendje? 

K.G.: Az Eger lesz a bajnok. A következő három helyet a Phoenix az SzPK és mi osztjuk majd el, míg az 5-7-ig a WS a Debrecen és a Neumann végez majd valamilyen sorrendben. Ettől eltérő meglepetést szerintem az SzPK vagy a Debrecen jelenthet majd (mindkettő előre). 

FFR: - Sok sikert kívánunk a jövő évhez! Köszönjük, hogy rendelkezésre álltál.

K.G.: Köszönjük! Egyben sok kitartást Nektek a további munkátokhoz!!!

 

Szólj hozzá!

Címkék: floorball női visszaszámlálás ob1 ibk ch

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr75618076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása