Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban - Narancsos örömök!

2008.09.24. 11:16 Floorballer

Hagyománytiszteletről regéltünk a beharangozóban és mumusukról, de a mezőny látványosan fittyet hányt nézeteinkre, így saját lőlapunkat nem is nagyon elemezgetnénk. A telitalálattól olyan messze voltunk, hogy a TOTO-n többen alaposan ránk is pirítottak (olvasóink szakértelmét jól jelzi, hogy a tisztán telitalálatos szelvény a bónusz pontok nélkül nem is volt elegendő a heti győzelemhez!). A veretlen OB1-es gárdák veretlenek maradtak, a nyeretlenek nyeretlenek, egy mumus totemoszlopa ledőlt, a női mezőnyben mindjárt a felütés után kiderült, hogy sokkal izgalmasabb szezon elé nézünk, mint azt korábban sejtettük. Az OB2-ben pedig egyre élesebben látni véljük az eredményeken is, hogy van egy OB1-es félmezőny… 

Férfi OB1 

MEISE – SZPK-NOKIA 2 – 10 

Az úthenger köztudomásúan lassan gyorsuló jószág, de ha egyszer elérte az üzemi hőfokot, akkor nagyon nehéz megállásra bírni. Illés László csapata a Neumann ellen nem brillírozott, de könnyen nyert, most pedig szintén akadozott még a gépezet, de még könnyebben vitték haza a két pontot Füziék. A gólgyártást már az első pillanatokban megkezdte Szabó Tibor, aki idén eddig roppant eredményes, ezúttal 2+2-ig jutott, majd sorjában követték a többiek, és az utolsó pillanatokra is maradt még narancs találat. Megvolt a gyorsító szakasz, hétvégén pedig már csúcsforma közeli teljesítmény kell majd az ARES ellen. Az Eger nem túl könnyű sorsolással nyitott, és ennek megfelelő eredmények is születtek. Rabéknak most érkeznek el az igazán éles meccsek, ahol már pontszerzésben is reménykedhetnek.

Phoenix Fireball SE – Dunai Krokodilok SE 3 – 7 

A várakozásoknak megfelelően továbbra is veretlenek maradtak Bedőék és a mezőny egyelőre az ő hátukat nézheti. Ezúttal nem volt olyan olajozott a gépezet, mint a 2 megelőző meccsen, és a remekül játszó Phoenix a harmadik harmad elején még 3-3-as döntetlennek örülhetett. Nagyban Samu Balázs tevékenységén múlott, hogy nem szerezték meg a vezetést a fiatalok, de végül ahogy lenni szokott, néhány perc alatt többször is betaláltak a vendégek, ezzel eldöntötték a meccs sorsát. Továbbra is remek szezont fut Dombauer, aki ezúttal a góllövésben jeleskedett (2+0) és hatékony a kapu előtt Galsai (1+3). Ha most kéne fogadnunk a végső győztesre, a pénzünket a megtáltosodó hüllőkre tennénk per pillanat, de olvasóinknak is lehetőséget biztosítunk a véleményalkotásra a cikk alján!

Debreceni FSE – Neumann-Kartal FSE 7 – 4 

A Neumann volt az utolsó csapat, akik nem tapasztalták meg OB1-es bajnokin, milyen is a Debrecen ellen veszíteni. Ezen a hétvégén ez a hagyomány is megtört, a Debrecen pedig egyre erősebbnek és magabiztosabbnak tűnik. Nagy szerepe van ebben Szabó Ákosnak, aki 4 gólt is szerzett a remek hangulatú, sok néző előtt lezajló igen hajtós meccsen. 4-2-es debreceni vezetés után a Neumann még egyenlíteni tudott a harmadik harmad közepén, de ezúttal a hazaiak tudtak újítani, és az utolsó percekben 3 találattal biztosították be sikerüket. Ezzel Varga Tibor tanítványai ragadnak a Krokodilokra (szokás szerint nagy meccs az övék, hát még idén mekkora lesz!!), a Neumann pedig 3 vereséggel nyitott – bár sorsolásukban ez kétségkívül benne volt -, de igazán a mindösszesen 8 szerzett gól aggaszthatja Odorékat.

IBK CH/Triton – Torpedo Justitia SC 7 – 5 

A meccs hozta a szokásosat. A Torpedo megnehezítette a CH dolgát, de igazán nem forgott veszélyben Kelemenék győzelme. A Torpedo ezen eredménye is azt sugallja, hogy Bokorék lényegesen masszívabbak mint tavaly. A CH számára a legfontosabb a két pont megszerzése volt, ezt pedig teljesítették. A meccs krónikájához tartozik Dósa 5 perces kiállítása, ami két CH gólt is eredményezett 3-2 után.

White Sharks HC – Szolnok Cannibals FK 3 – 5 

Ezt legalább telibe találtuk… volna, ha nem lőtt volna a Szolnok egy üres kapus gólt az utolsó másodpercekben. Demecs betegsége miatt Tánczos 3 év után térdelt be először a vasak közé, és a WS hamar fel is avatta két távoli lövéssel. A Szolnoknak lassan védjegye lesz az álmos kezdés, és az ellenfeleknek való előzékeny előnybiztosítás. Az ARES 3 gólos előnnyel nem élt, a Phoenix-nek megfelelt a 6 gól, most a WS-nek kevés volt a kettő. A Cannibals rendezte sorait és Tánczos is belemelegedett, így fordítottak, de a WS még ekkor tudott egyenlíteni. A párharc hagyományainak megfelelően Strauss Tamás volt a mérleg nyelve, ugyanis az utolsó percekre pályára lépett a játékosedző, és ha már ott volt, fél perccel a vége előtt gondoskodott a két pont sorsáról.

Női OB1

Debreceni FSE – Neumann Snipers 3 – 2 

Ismét bebizonyosodott a tétel, mely szerint a 10 gólos vereséget az 1 gólos vereségtől sokkal kevesebb választja el, mint az 1 gólos vereséget az 1 gólos győzelemtől, azaz nyerni meg kell tanulni. A Snipers igen masszív csapat, így nem nagyon fog nagy zakókba belefutni az első meccsek tapasztalatai alapján, viszont az újonc gárda még nem érezte meg a győzelem ízét, és nem tapasztalta meg milyen az, ha nekik kéne diktálni. Ennek eredményeként – no meg Ladányi Betti játékának köszönhetően – a Debrecen okosan védekezve otthon tartotta a két pontot, ezzel nagy lépést téve az alsóházi elsőség felé, hiszen eddig mind a két nyerhető bajnokijukat meg is nyerték, idén már verhető ellenfeleik közül győzték le MK-n a WS-t is, egyértelműen mutatva a fejlődési tendenciát . A Snipers esetében pedig ami késik, nem múlik, de úgy látszik még idő kell a csapatnak az első sikerhez.

MEISE – SZPK-NOKIA 4 – 6 

Ha csak egy fogadást kellett volna kötnünk év elején, akkor azt az Eger bajnoki címére tettük volna. Úgy látszik azonban, hogy a Szolnok távozásával háromesélyes szezon elé nézünk, hiszen az SZPK olyan két pontra tett szert, ami kulcsfontosságú lehet a végelszámolásnál, és ami borítékolhatja a szoros végkifejletet. Az SZPK-nál folyó munkát jól mutatja, hogy az évek óta meghatározó játékosok mellett (Perje 2+2) a fiatalok is kiveszik részüket a csapatmunkából: a 15 éves Huszár Ágnes 2 találatot jegyzett a legerősebb gárda ellen. Az eredmény intő jel az Egernek, ugyanis több rangadó elvesztése aligha fér bele a TOP3 egymásközti meccsein, az SZPK pedig fényes álmokat is dédelgethet akár.

Női MK

Phoenix Fireball SE – IBK CH/Triton 5 - 3 

Meg merjük kockáztatni, hogy a CH múltkori 10-ese nem volt véletlen: határozottan erősebbnek tűnik a csapat. Megnehezítették a Phoenix dolgát, de végül ismét Varsányiék örülhettek. A szokásoshoz képest a különlegességet az adta, hogy ezúttal nem Szarvas vagy Radácsi voltak a legeredményesebbek, bár utóbbi két találatig jutott, hanem Tilk Zsuzsanna, aki háromszor zörgette meg a hálót.

Férfi OB2

ARES HC U21 – Miskolci FE 9 – 5

A Miskolc több játékosát is nélkülözte, de így is bíztatóan muzsikált. Buczkó Ákos szerezte csapata mind az 5 találatát, de az OB1-es fiatalok közül Geri és Dósa is triplázott, Bajaszgalan pedig még hozzátett kettőt, így lényegében nem volt kérdéses a végkimenetel. Az ARES U21 magasan kiemelkedik az eddigi meccsek alapján, bár ugye a Diamondsal nem meccseltek még… 

Veszprém Lizards – Diamonds SK 5 – 12 

Azzal a Diamondsal, ami könnyen nyert Veszprémben. Az ARES elleni vereség után a másik OB1-es maggal rendelkező csapat ellen sem tudtak igazán ellenállni Törökék, és bár már az első percben vezetést szereztek, végül hamar eldőlt a két pont sorsa. Alm Zsolt 5 gólig, Pataki 2+3-ig jutott a gólszüretben.

Rudas Floorball Team – Paksi FK 11 – 6 

Izgalmas meccset vívott az Újváros a Paks csapatával. Az első harmad 4-0 volt, ám innen még volt visszaút: 10 perc alatt módosult az állás 5-5-re. Szabó Gyula (3+1) vezérletével azonban ezután már csak a hazaiak tudtak magasabb fokozatba kapcsolni, így ezúttal jól jöttek ki a rájuk jellemző meccs közbeni ingadozásból.

 

Végezetül egy új játékra invitálnák olvasóinkat. Fordulóról-fordulóra kérdezzük, hogy ha pénzt kéne tenned a végső győztesre, akkor kire fogadnál most ebben a pillanatban!? Érdekes lesz nézni, hogy változik a csapatok árfolyama - persze csak ha feltesszük, hogy a többség reálisan gondolkozik:) 

4 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr69677809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gramma 2008.09.25. 15:08:53

"ezzel nagy lépést tevén az alsóházi elsőség felé"
ha tévén, akkor az tév- tőből képzendő: tévén
de a -vén -es határozói igeneveket csak idő- és esetleg okhatározói értelemben használjuk, de itt célhat., tehát a "téve" helyesebb...
persze ha a "tevén" egy állatra utal, akkor más a helyzet, de akkor nem értem a mondatot

gramma 2008.09.25. 15:11:29

pontosabban té- tő

Emez 2008.09.25. 15:52:48

Bocsánat, hogy beleszólok, de meg kell védjem magunkat.
Ha tévedek akkor elnézést, és javítsatok ki.

Ha jól gondolom a Debrecen 2 nyerhető meccse közül, az egyik a cápák elleni ütközet.
Viszont a Debrecen kikapott a cápáktól Ob-ban.
Mk-ban győzte le a cápalányokat.

Emez

Floorballer 2008.09.25. 16:01:39

Mind a két észrevétel jogos! Javítva!
süti beállítások módosítása