Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban - az utolsó pillanatig

2008.09.30. 18:10 Floorballer

Mindösszesen 6 felnőtt bajnoki mérkőzésre került sor az első két osztályban, de ezekbe is belefért 3 kiélezett csata, sok-sok miligramm adrenalin, 60 gól, melyek közül 11 is az utolsó 5 percben esett, és 3 – lényegében 4 - ezek közül bizony pontokról is döntött. Az előző fordulókhoz képest összességében a büntetőpadokat is többet melengették a játékosok. A tabellán azonnali mélyreható változásokat nem észleltünk, de egy-két feljegyzést tettünk noteszunkba, hogy ha évvégén szükség lesz rá, akkor előrángathassuk a forduló momentumait. Lássuk a részleteket!

Salming Férfi OB1

Dunai Krokodilok SE - White Sharks HC 14 – 2

Szolnok Cannibals FK - IBK Cartoon Heroes/Triton 2 – 8

Neumann-Kartal FSE - Mecman Eger ISE 5 – 4

SZPK-NOKIA - Ares HC/Top Floor 5 – 3

Torpedo Justitia SC - Debreceni FSE ??? 

Kezdjük a két előzetesen simának ígérkező meccsel! A Debrecen „Torpedoban” való vendégeskedése annyira sima volt, hogy gyakorlatilag sor sem került rá. VB határozatot nem olvastunk az ügyben, új időpontot nem találtunk, így töredelmesen be kell valljuk, hogy szemernyi elképzelésünk sincs az ügyről. Egy biztos: a Debrecen veretlen még mindig.

A Krokodiloknak meg van az a kellemetlen szokása, hogy ha alkalmuk adódik nagyon nyerni, akkor nem haboznak élni a lehetőséggel. Ez rendszerint az ellenfélre nézve igen hátrányos: hiába valóak a fohászok, hogy közte 5-6-nál talán majd megállnak. Ennek köszönhető, hogy 4 forduló után Bedőék már megtalálták a választ az életre, a világmindenségre meg mindenre: 42 gólnál járnak… Nem kell nagy jóstehetség annak kijelentéséhez, hogy lesz, akinek az ősz végére sem lesz meg ennyi. A szenvedő alanyok ezúttal a cápák voltak, akik ezúttal hálóőrüket is nélkülözték. A vasak közt átmeneti megoldásként Jesch térdelt, aki több év kihagyás után öltötte magára a sisakot. A 38. percben már a vészjósló 11-0 állt a kijelzőn, a vége 14-2 lett. Különösen Pajor szorgoskodott: 5+3. 

A CH Szolnokra látogatott, ahol volt miért visszavágniuk, hiszen tavaly tavasszal óriási meglepetésre búcsúztak az MK elődöntőben a Kannibálok ellen. A visszavágás sikerült, ugyanis végig kézben tartva a meccset, magabiztos játékkal hozták el a két pontot Kelemenék tengernyi kimaradt ziccert hátrahagyván a szolnoki csarnokban. A pontokon többen is osztoztak, Kovács, Kardos, Liebe és Garas egyaránt 3 egységgel gyarapította saját gyűjteményét.

Jóval több izgalom adódott a másik két OB1-es találkozón. Az idei tapasztalatok alapján a Neumann meccseknek bőségesen elegendő az utolsó 5 percét megtekinteni. Ha az eredményeikkel egyelőre nem is kápráztatják el szurkolóikat a wombatok, az izgalmakra nem panaszkodhatnak a kilátogatók. Maximum 9 gólt vártunk, és meglepő gólfesztivál keretében tényleg össze is jött a 9 találat. Az Eger a szokásosnál is közelebb járt a győzelemhez, hiszen 2 gólos előny birtokában fordulhattak rá az utolsó 7 percre a bikák. Szigetvári (a támadó szekció vezére a napon 1+2-vel) azonban szépített, de Máté a vendégek segítéségére sietett: 2+2+10 perc hazai kiállítás és MEISE büntető 54:44-nél. A büntető kimaradt, a kiállítás eltelt, sőt Papp 2 perce miatt a hazaiak kerültek előnybe. Vörös 59:28-nál egyenlített kihasználván a fórt, majd a kivédekezett kiállításokból erőt merítő kékek Jesch révén 59:36-nál a győzelmet is megszerezték. Ezzel eldőlt, hogy a Neumann szerzett pontot a két pontnélküli csatájában, de biztosak vagyunk benne az eddigi eredmények alapján, hogy a megfiatalodó Eger fog még idén borsot törni élcsapatok orra alá! 

Végére hagytuk a forduló legnagyobb rangadóját. A győztes kilétének ismeretében számos sportoldal bizonyára megragadná az alkalmat, hogy levegye a keresztvizet a nyeretlen bajnokról és nem hogy elföldelje a bajnoki címvédés reményeit, de még jól meg is huzkodja a sztárjátékoskat (mennyi ilyen példát olvashattunk már…). Mi azonban óva intenénk mindenkit az ítélkezéstől annak ellenére, hogy a 0 pont az ARES neve mellett kevés, mint trabanton a lemezkaszni. Egy 5-3-as vereség Komáromban ugyanis messzemenőkig más, mint a teljes megsemmisülés Tozsóék ellen, vagy az érthetetlen elbukás a Szolnok ellenfeleként. A Krokodilokkal szembeni közte 8-at nehezen lehetett volna Mujahid Tamás hiányának számlájára írni, de egy mindössze 2 gólos vereséget már lehet befolyásolni tudott volna a kapitány. A garmadányi kiállítás jelzi, hogy az ARES játékosok motiváltságával és küzdésével sem lehetett probléma, tehát mi ezt a meccset egyértelműen a felállás jeleként értelmezzük. Annál is inkább, mert Szabó csak 4 perccel a vége előtt növelte 2 gólosra az előnyt. Más kérdés, hogy a 3 vereség lélektanilag igen nehéz helyzetet eredményezhet és ráadásként két derbit is vesztett a csapat, aminek pontjait nehéz lesz visszahozni. Az SZPK viszont maximálisan elégedett lehet, hiszen a hírek szerint uralták a játék képét. Szabó Tibor ismét betalált menetrendszerűen az első 10 percben, és megint 2-ig jutott, de ismét gólt jegyezhetett a hosszú kihagyás után Benkei László is! Gratulálunk a felépüléshez ez úton is! Ida kívánkozik még, hogy ARES oldalon Görög is megszerezte első gólját (bár a meccskrónika és a hunfloorball ellent mond egymásnak).

Lássuk, hogy változtak az árfolyamok a fentiek tükrében olvasóink szerint (nálunk továbbra is a Krokodil a favorit): 

 

 

Zone Női OB1

Neumann Snipers - Mecman Eger ISE 5 – 7 

Az Eger ezúttal nyert, a Neumann pedig ismét megmutatta, hogy képes szoros meccset játszani a nagy csapatokkal. A Phoenix, a MEISE és az SZPK sem tudott 3-nál nagyobb különbséggel nyerni, noha egyikük győzelme sem forgott veszélyben. Simon Alexandra 2+2-ig jutott vendégoldalon. A hazaiak közül minden ellenfél elsősorban Dubicz Andreában látja a potenciális fenyegetést, de meg kell jegyezzük, hogy Sándorovszky Fanni 2+1-et hozott ezen a meccsen. A szoros állás nagyban köszönhető a híradások szerint Kárpáti Enikő remek kapusteljesítményének.

Női MK

IBK Cartoon Heroes/Triton - SZPK-NOKIA 1 – 2 

A küzdelmes és szoros meccsben nem tévedtünk, abban viszont igen, hogy hirtelen gólok garmadáit vártuk CH meccsen. Egy a hagyományoknak megfelelő, 3 találatos összecsapást láthattak a kilátogatók, amit Topál Zsuzsi foglalt keretbe (2:25, 58:25). Nem sok híja volt, hogy az SZPK egy bravúr győzelem után könnyelműen azonnal pontokat is veszítsen, így azonban továbbra is 100%-osak a narancsmezesek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: floorball ob1 noi magyar kupa ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr5689419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása