Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban - A király(nők) visszatér(nek)

2008.11.28. 14:12 Floorballer

A forduló legfontosabb eseménye a „királynők” (vitatott) visszatérése volt, azaz ismét pályán vannak a Kannibálok, és mindjárt jól hallható és kristálytiszta módon üzentek is a mezőnynek. Ezen felül volt két döntetlen, amelyekből egy benne lógott a levegőben, egy pedig nem nagyon, de a Gömb azért behúzta. A paranormális jelenségek körébe tartozik még, hogy a Neumann lőtte a fordulóban a legtöbb gólt. Az SZPK megtette az utolsó lépést ahhoz, hogy tényleg két 100%-os csapat vívja az év meccsét Karácsony előtt. A beharangozóhoz szükséges időpontok összegyűjtése Jack Bauernek is nehéz lett volna, az eredményeknél viszont még James Bond is kevésnek bizonyulna: számos meccsről egy kósza fehér zajból kiszűrendő fél bitnyi információnk sincs. Zavart érzünk az erőben! Tovább után részletek!

Salming Férfi OB1

Neumann – Kartal FSE – White Sharks HC 10 – 3

Phoenix Fireball SE – IBK CH/Triton 3 – 3

SZPK-NOKIA – Szolnok Cannibals FK 10 – 2

ARES HC/Top Floor – Debreceni FSE 5 – 5

MEISE – Torpedo Justitia SC 7 – 3 

Felejthetetlen meccset vívott egymással az ARES és a Debrecen az Építőkön. Görög 2 és Nádor 1 gólja az első harmadban gyors 3-1-es vezetéshez juttatta a bajnokot,majd Vígh és Mangold érezte meg a szilveszter közeledtét és rögvest produkáltak egy Oscar-díjas jelenetet, amivel az Eurosport szerkesztőségének figyelmét is felkeltették. Az eredmény Varga Gergő szépítése volt, ami egy 4-0-s debreceni roham első találatát jelentette. A 30. percben már 3-5 állt a kijelzőn és ekkor elérkezett a szomorú fordulópont: Varga Gergő áprilisi sérülése megismétlődött, a remekül játszó válogatott csatár lábtörés okán vált harcképtelenné. A Debrecen az előny és a veszteség tudatában kicsit védekezőbb stílusra váltott, az ARES pedig óriási erőket mozgósított. Mujahid az 55. és Dósa 56. percben szerzett góljaival 1 pontot otthon tartottak a fővárosiak, bár a végén kapitányuk révén kis híján a győzelmet is megszerezték. Az eredmény mindkét csapatnak – azaz az SZPK-nak és a Krokodiloknak – is tökéletes, a közvetlen érintettek viszont aligha lehetnek felhőtlenül boldogak. Év végén derül majd ki igazán, hogy ki nyert és ki vesztett egy pontot. 

Szintén nehéz mindezt meghatározni a Phoenix – CH meccsel kapcsolatban, de az eredmény alakulását és a tabella állását tekintve itt alighanem a CH tekintendő a vesztes félnek. Óriási iramú, látványos meccset tekinthettek meg a kilátogatók – ahogy a Gömb mondta -, és a végén a jóslatnak megfelelően igencsak x közeli lett az állás. Kicsit meglepő a viszonylag alacsony gólszám, de a nézőket kárpótolta a számos helyzet, kapuvas és a tempó. Liebe tovább folytatja idei remeklését, ezúttal is 2+1-ig jutott, rászolgált a cseh kirándulásra ezen az őszön. A hazaiaknál természetesen Rácz Doma tudott duplázni. 44:18-nál 1-3 volt az állás, innen egyenlített mindössze 1,5 perc alatt a Phoenix. Elmondhatjuk, hogy utólag is a hazaiak voltak az elégedettebbek, a CH-nak idén talán ez az első kicsit meglepő pontvesztése.

A Szolnok becsülettel helytállt a klub történetének talán legnehezebb meccsén… Kollár kiemelkedőt nyújtott, de mindenki beleadta szívét-lelkét, a játék képe a vendégek szempontjából bíztató volt. A Komárom magabiztos teljesítménnyel tartotta otthon a két pontot, jöhet az igazi rangadó pár hét múlva! 

A Gömb nagy formát mutatott a hétvégén, ugyanis behúzta az Eger – Torpedo eredményét. Kétségkívül benne volt a levegőben, hogy előbb utóbb a Torpedo is elbukik egy nyerhető meccset, míg nyilvánvaló volt az is, hogy az Eger nem lesz 0 pontos év végén. A mérkőzés kulcsembere Rab Krisztián volt, akinek kiállítása után hamar vezetett a Torpedo, majd több ziccert is rontott, ám hála rutinjának úrrá lett a helyzeten, és két góljával megfordította az állást. A 16. percben a MEISE 37 másodperc alatt 3 találatot jegyzett, majd meg sem állt 5-1-ig. Innen kiegyenlített játék folyt, és nem forgott már veszélyben Rabék első sikere, ami rögvest el is mozdította a hevesi alakulatot a tabella aljáról.

Az Egert a WS váltotta a 11. helyen. A Cápák nem érezték meg a vérszagot, ugyanis a Neumann már az első cserében vezetést szerzett, és ezt hamar meg is négyszerezte. A WS nem tudott olyan masszív lenni, mint sok korábbi meccsén, a Neumann támadói pedig ezúttal jó formát mutattak: Tóth Z. mesterhármasig jutott, Jesch D. pedig 5 találatot jegyzett egykori övéi ellen. A Neumann az elmúlt fordulókban már kezdi azt a formát mutatni, amit év elején többen vártak Ágostonéktól, de az elvesztett pontok már igen nehezen lesznek pótolhatók.

Zone Női OB1

MEISE – IBK CH/Triton 8 – 4

Neumann Snipers – White Sharks HC 8 – 3

Phoenix Fireball SE – IBK CH/Triton 6 – 3

SZPK-NOKIA – Szolnok Cannibals FK 4 - 7

ARES HC – Debreceni FSE 7 – 10

Nem állítanánk, hogy dúskálunk az információkban az idei legzsúfoltabb női fordulót illetően, de abból főzünk amink van. Kezdjük a legfontosabbal: ismét bajnoki meccset játszottak a Kannibálok. Az átlag floorball kedvelő a női tornákat tekintve legyen szó bármiről – MK, bajnoki, barátságos rendezvény – a női mezőnyben mindig és minden körülmények közt a Kannibálokat tekinti favoritnak. Ha esetleg lett volna valaki, aki kételkedett ebben, azt hamar meggyőzték Farkasék a hétvégén. Több hónapkihagyás után az egyik legnehezebb mérkőzéssel rajtoltak Strauss lányai, és magabiztosan vitték haza a két pontot a narancsvidékről. Ez az eredmény az SZPK felnőtt csapatainak idei első vereségét jelentette!

A MEISE hullámzó teljesítményt nyújtott a CH ellen, góljaikat kis csomagokban postázták elsősorban rutinos játékosaiknak köszönhetően (Báder 2, Ambrus 3), majd sokszor hosszú perceket aludtak át. A mérkőzés elsősorban a kapusokról marad emlékezetes: Gegesy zseniális teljesítményt nyújtott, míg a hazai kapuban debütált az ifjú Kis Nikoletta és mindezt győztes meccsen tette. Sok van még hátra a szezonból, és az új résztvevőknek köszönhetően az Eger újra ringbe szállt.

Apropó új résztvevők! Az ARES némi meglepetésre vereséget szenvedett a Debrecentől. Az eredmény 7-10, de sokkal beszédesebb, ha annyit írunk: Pintye Nóra – Ladányi Betti 5-7. A Debrecen csapata látványosan előre lépett év eleje óta, és immár 4 pontot jegyezhet a gárda. Az ARES-tól egészen biztosan fogunk ennél jobb teljesítményt is látni, így még várnánk a csapat erejét illető állásfoglalással.

A Neumann megszerezte első győzelmét az igen válságos időket élő WS ellenében. A válogatottban is bemutatkozó Sándorovszky 2+2-t jegyzett, de Horváth Tímea is 2+1-ig jutott. A hazai győzelem nem forgott veszélyben a vendégek maroknyi csapata ellen. Bagyánszky tudott duplázni, de ez is csak a szépítésre volt elég. Sokak szerint az első győzelem megszerzése a legnehezebb. Kíváncsian várjuk a folytatást.

A Phoenix – CH hagyományosan derbi a női mezőnyben és a hagyományoknak megfelelően ismét Radácsiék örülhettek. Már az első harmad 3-0-volt, így a hazai győzelem nem forgott veszélyben. Radácsi 3 góllal zárt ezúttal.

Férfi OB2

Miskolci FE – ARES HC U21 7 - 8

Paksi FK – Rudas FT 7 – 1

A Paks magabiztos játékkal és Szőts 4+2-jével biztosította helyét a 4 közt. A Dunaújvárosnak ehhez még valószínűleg pontokra lesz szüksége. 

A Miskolcnak megszakadt a hazai veretlensége. Noha ezúttal is csak 1 gól döntött, most a vendégek örülhettek. Fordulatos, izgalmas meccset láthattak a kilátogatók. 5-3-ra is vezettek a hazaiak, ám ekkor 10 perc alatt 4 találatig jutottak a vendégek. Látszólag eldőlt a meccs, ám a Miskolc vissza tudott kapaszkodni, és az 54. percben egyenlítettek. Az 56. percben azonban Geri (4+1) Vígh (!) passzából megszerezte a győzelmet jelentő találatot. Bajaszgalan az eltiltása utána egy 3+3-al jelezte jelenlétét, a hazaiaktól pedig kiemelkedőt nyújtott Balogh (3+2).

 

Szólj hozzá!

Címkék: floorball ob1 noi ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr71793082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása