Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban: Zone Női OB1 4. forduló - Fej-fej mellett

2009.10.08. 20:12 Anwar_

Elérkeztünk a negyedik fordulóhoz. Túl vagyunk már pár meglepetésen, de a sors úgy akarta, hogy minden héten legyen valami, amin pár pillanatig elgondolkodunk, meglepődünk, rácsodálkozzunk és sorolhatnánk. És íme, most sem volt ez másként. 

White Sharks HC - Szent-Györgyi ARES BMHC 3 – 3 

Első nekifutásra a rutinos Tipp-Mixes a nyári változások ismeretében fix kettesre tette volna a meccset, sőt, még megkockáztatott volna egy hendikepes fogadást is a nagyobb nyeremény érdekében…jeleznénk, jól bebukta volna a szelvényt.

Igaz, hogy az Ares kapus nélkül érkezett (érdekes, de újabban a „mezőnyt a kapuba” a legnagyobb sláger…reméljük Balázs Pali megírja majd :) ), így Czuck Zsófi állt be.

A mérkőzést az Ares kezdte jobban, Bakk révén vezetést szereztek, de számos helyzet maradt ki, így a harmad végén 0-1 volt az eredmény. A második harmadban egy új  „álompáros” körvonalai kezdett kirajzolódni, ugyanis előbb Pintye Nóri passzát értesítette Kovács Vivien, majd fordítva. Az utolsó harmadot 0-3- mal kezdték a felek, de innen is van visszaút, hisz Bagyánszky két, valamint Ágó góljával döntetlenre hozták a meccset úgy, hogy 2 perccel a vége előtt még az Aresnak 2 gól előnye volt.

Nagyot harcoltak a cápák, értékes pontot szereztek, míg a vendégek 1 pontot vesztettek, ami a végelszámolásnál sokat érhet. 

Neumann Snipers - Eszterházy-MEISE 1 – 5 

Okoztak már meglepetést Gyollaiék, ebben a fordulóban ez nem sikerült. Az Eger végig uralta a meccset. Az első gólig negyed órát kellett várni, de 15 perc alatt számos tetszetős támadást vezettek a csapatok. A harmad vége előtt még Gulyás talált be, így kétgólos vendég előnnyel térhettek pihenőre. A 2. játékrészt kissé később kezdte a Neumann pár másodperccel, de ez is elég volt, hogy a kezdő sípszó után Bartók megszerezze első, csapata harmadik találatát, amit 3 perccel később megduplázott, így már 0-4 volt az állás. A harmad felénél még Suszták talált be, így megnyugtató, 5 gólos előnnyel várhatták a végső etapot.

Itt már nem sok izgalom volt, az Eger visszavett a tempóból, a Neumann meg igyekezett szépíteni, ez Tóth Gabriellának sikerült, így a meccs magabiztos, 5-1-es Eger sikerrel zárult. 

IBK Cartoon Heroes - SZPK-NOKIA 2 – 1 

És elérkeztünk a „Ki lő kevesebb gólt” játékunk győzteseihez.

Bizonyos értelemben 2 meglepetéscsapatról van szó, de ellentétes értelemben. A Mesehősök a vártnál jobban szerepelnek, míg az SZPK-ra (és tényleg elnézést a következő szavakért, főleg mert sosem rejtettük véka alá a csapat iránti szimpátiánkat) nem lehet ráismerni. 3 lejátszott mérkőzés megszerezhető 6 pontjából csak 1-et realizáltak a Lukács- lányok, ami egy bajnokaspiránstól több, mint kevés. Jó hír, hogy a kapuban Gegessy Bogi „foglalt helyet”, akit például a WS ellen Bánki Erna helyettesített.  A meccset a vendégek kezdték jobban, Topál góljával meg is szerezték a vezetést. A helyzetek itt is, ott is kimaradtak, a következő találatig az első harmad végéig várni kellett, Acsai értékesítette Bellák passzát, majd Harmat Anna „félidőben” lőtt - és beharangozóban beígért - gólja otthon tartotta a 2 pontot.

A következő 30 perc a mezőnymunkáról szólt, de gól nem esett. Folytatódik a CH menetelés és az SZPK mélyrepülés, mi peidg megjegyeztük, hogy egy mérkőzés bizony 3darab 20 perces harmadból áll!:)

Szolnok Cannibals FK - Phoenix Fireball SE 6 – 7 

Igazi rangadót hagytunk a végére. Az eddig 100%-os Szolnok fogadta a címvédőt.

A vendégek idegesen kezdtek, melynek eredménye 1 gólos szolnoki vezetés…majd 2…és 3. Ekkor elkezdett játszani a Phoenix (feltámadtak hamvaikból) és a harmad utolsó percében szépítettek (3-1).

A második harmadban az emberelőnyt mégnem értékesítette, de később az adódó helyzeteket már ki tudta használni a vendégcsapat, így egalizálták az állást. Itt is be kell számolnunk egy komoly sérülésről, ugyanis Rékási Krisztire szerencsétlenül estek rá, aminek könyöktörés lett a következménye (mielőbbi gyógyulást kívánunk neki).

A sérülés után Radácsi szinte egyből betalált, így már előny a vendégeknél.

Az utolsó játékrész is Phoenix góllal kezdődött. Ezt követően felváltva jöttek a gólok, de végül a bajnok örülhetett, hisz egyik legnagyobb riválisától hozta el a 2 pontot. Ezzel realizálódott a semleges szurkolók által áhított Eger-Szolnok-Phoenix körbeverés, ami óriási izgalmakat ígér a végelszámolásnál.

 

5 komment

Címkék: női ob1 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr821437252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Girnyaú16 2009.10.08. 23:24:41

Sziasztok! sok kicsit a tárgyi tévedés. Írt honlapunk is a női meccsről. 1-1 volt az első harmad, majd második harmad 10. percében alakult ki a végeredmény. Nem csesztetés, csak észrevétel, h még jobb legyen itt minden:)

Anwar_ 2009.10.09. 00:15:44

Nos, maxi elnézést a CH-tól, az egész azzal magyarázható, hogy lazán nem 60 percre számoltunk egy floorball meccset, ami már nem is sorolható az elemi hibák közé, ezért már 2 év felfüggesztett börtön jár.
Dave felé jeleztük a hibát,remélhetőleg mire felkelek,m már javítva lesz.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.09. 00:27:23

Ééés már javítva is!:) Kössz a kiigazítást Geri!

Floorballer 2009.10.09. 00:29:57

Nekem meg megint több nickem van, mint amennyit managelni tudok, dehát sebaj, már úgyse múlik rajta semmi:)
süti beállítások módosítása