Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos dióhéj, avagy össze-vissza-előre meg hátra is harangozó: OB1 helyzetjelentés

2010.02.17. 23:54 Floorballer

Rendhagyó össze-vissza foglalóval kombinált beharangozó féle következik, melyben mivel a közelmúlt homályos, a közeljövő unalmas, így a távoli horizontok felé is tekintünk. Annál is inkább, mert a hétvégi fordulóban lényegében a világon semmi olyan nem történt, ami miatt a bwin-nél eret vágnának – bár a legjobb floorballos kötést is elviheti egy Szávay negyeddöntő… -, de mégis sokmindent bele lehet magyarázni. Mi pedig mivel egzakt tényeknek híján vagyunk, így egy verselemző irodalmár magabiztossággal mondjuk meg a frankót, hogy mire gondoltak a csapatok! Tovább után 6 eredmény, 6 hétvégi meccs, egy szám, mert mi harcolunk foggal körömmel az olvasókért!

 

Először jöjjenek a száraz tények és számok, melyeket most oly szárazon tálalunk, hogy ha pogácsa lenne, akkor be lehetne dobni vele az ablakot: 

Előtte, azaz 13. forduló… 

ARES HC/Top Floor – White Sharks HC 18 – 3

Diamonds SK – Phoenix Fireball SE 3 – 4

IBK Cartoon Heroes – Torpedo Justitia SC – Fort Kft. 15 – 3

Debreceni FSE – Szolnok Cannibals FK 11 – 8

Dunai Krokodilok SE – Miskolci FE 17 – 3

SZPK-NOKIA – Neumann-Kartal FSE 6 – 3

…utána: egy izgalmas bajnoki végkifejlet. Használjon ön is Salming Férfi OB1-et, garantáltan karban tartja stressz-tűrőképességét, megbarázdálja ráncait, megedzi a hangszálakat és megerősíti a gépelő izmokat, továbbá fejleszti vulgáris jellegű szókincsét és mondatszerkesztését!

Nézzük a hanyag, feladatát gyorsan letudni akaró elemző meglátásait a fenti eredménylistáról: 6 meccs, melyeken az első 6 állva hagyta a hátsó 6-ot, mint Michelle Wild… a BKV Budapestet sztrájk idején. 

Ennél azért árnyaltabb a kép, és még mennyit fog árnyalódni! Először is csalóka a tabella, mely megtévesztvén a laikust azt sugallja, hogy a képzeletbeli vonal a 6. helyezett alatt húzódik. Az ugyanis kategorikusan még mindig az 5. alatt van, mivel a CH két kötelezőt hozott, míg a Diamonds kicsit cudarabb ellenfeleket kapott, a Neumann meg nem hogy rögös, de egyenesen öles sziklákkal tarkított úton halad a sorsolást illetően. Ez a 3 csapat megy még az automatikus bentmaradást jelentő 5. helyért (meglepődnénk, ha 4. is kinézne valamelyiknek, de készséggel vállaljuk), és bár jelenleg a CH-nak áll a zászló, mi még óvatosak vagyunk! A Diamonds ugyanis egyszerűen mindig megnyeri, amit meg kell nyernie, ezért hajlunk az ő 5. pozíciójuk megfogadására. Ettől függetlenül a CH gálaelőadást tartott, és tette mindezt egyik mumusa ellen. A Torpedo többször tréfálta meg már őket, de most 1 perc alatt eldőlt a kérdés. Az első harmad végére pont annyiszor lőtt kapura a mesehős alakulat, ahány nap van az év legrövidebb hónapjában a legnagyobb sportünnep éveiben. Válaszul páros prímnyi kísérlet érkezett, mondhatni döntő volt a fölény. Dávid A. 5 assistot osztott le, Ulicza pedig 4-szer is betalált. 

Hasonló izgalmak voltak az ARES WS elleni gólfesztiválján is: 18-3. Kicsit csalódottak vagyunk, mert tényleg vártuk a 6 mezőnyös meccset, de végülis Gődér térdelt a kapuba, és vált alighanem a liga történetének egyetlen 100%-os OB1-es kapusává. Mujahid T. 8, Görög 6 pontot termelt, az ARES meg kettőt. Ezzel tapadnak az élbolyra, de kapusaik sérülése bizony komoly gond lehet. Gődér képességeit nem becsüljük le, de meglepődnénk, ha elég lenne egy Krokodilok elleni klasszikuson. Epekedve vártuk a hétvégi CH-ARES-t, ahol totális ereszd el a hajamat és zéró védekezést, valamint a kapott gólokat túllőni igyekvő ARES-t, és mindenhonnan tüzelő CH-t vártunk. Egy remek 15-15 lett volna a tipp, de így mással kell töltenünk a szombat délutánt, ugyanis a CH belement szorult helyzetű ellenfele halasztási kérelmébe. Respect!

 Még egy meccs van, amibe sok pluszt nem lehet beletenni: a listavezető fesztiválja. Duró 3+1, Szabó 4+1, Galsai 2+3. A Krokodilok továbbra is elöl, és szinte mondanánk, hogy esélyesek, de már láttunk ilyet. Olyan bizony soha nincs, hogy a Krokik a CH és Neumann ellen 8 pontot szereznek (már idén sem lesz), és ha idén nem lesz meg a még elérhető 7, akkor gondban lehetnek. Ehhez az első lépést Kartalon tehetik meg – Neumann FSE - Dunai Krokodilok, vasárnap 19:00, Kartal -, de mivel gyakorlott sportfogadóként tiszteletben tartjuk a tendenciákat (lásd még: Atletico Madrid - Barcelona), így az erre világon semmi okot nem adó Kartaliakra teszünk egy szenzációs meccs végén. Az ok nem a Neumannba vetett feltétlen bizalom, hanem a tény: ez a párosítás mindig szoros volt, kivéve egy kiütéses sikert, melyet meglepetésre Ágostonék szállítottak, és tavasszal még veretlen a Neumann a Krokik ellen. A mumus az mumus, mindenkinek van, noha minden jel arra mutat, hogy épp ezen a hétvégén a krokik be mernek majd nézni az ágy alá. 

A Neumann elég haloványan muzsikál, így nem sok okot ad a fentebbi tippre. Az SZPK valósággal felbillentette a pályát Komáromban a hétvégén, és bár a fővárosiak büntetőből még vezetést szereztek, a 2 pont sorsa nem volt sokáig kérdéses. Benkei egy benkeis góllal egyenlített (olyannal, amit rajta kívül csak Nádor lő üzembiztosan), majd többek közt lőtt még Szabó Tibi egy szabótibist, László Peti pedig két lászlópetist. Az SZPK-nak van 3 igazán gólérzékeny játékosa, valamint masszív védelme, és ez bizony nagy kincs. Majdnem akkora, mint a játékosait megbecsülő klubvezetés, mely megemlékezik 100.meccsekről, szülinapokról, stb. Éljen soká Galambos Tomi és az ő vezetésével felépült rendszer! A Neumann egy x-et ért el, ha csak a harmadok első 17 perceit nézzük, de hát ugye ez senkit nem érdekel majd… Az SZPK egyre masszívabb, és bár nincs messze az elsőtől, de 5., és az első 3 összesen 12 ponttal megy előttük. Ebből 6 ugye elveszik az első 3 egymás közti meccsein, és további 6-ot a 3 megnyert rangadóval hozhatna az SZPK – nem fog -, így elvben ledolgozható a csillagok szerencsés együttállásával a lemaradás, de valójában már egy érem is jól csillogna tündökölne (sok a „csill” a mondatban) ebből a helyzetből. Mindenesetre hétvégén jön újabb két pont, és Benkei mesterhármas: White Sharks HC – SZPK-NOKIA, vasárnap 17:00, Szent László Gimnázium, Budapest. 

A legérdekesebb meccs  a legalacsonyabb lehetséges átlagéletkorú párosítás volt, melyen a Phoenix már túlságosan is esélyesnek hitte magát, és csak igen nehezen tudott fordítani -2-ről. A Diamonds egyre jobb, és mivel továbbra is tartjuk, hogy taktikailag a legfelkészültebb társaságok közé tartoznak, így állítjuk: nem fognak lefele veszteni. Emiatt fogadunk rájuk a Szolnok ellen – Szolnok – Diamonds, vasárnap 11:00, Szolnok – egy igen szoros, nagy lövőpárbajt hozó meccsen. (Kisebb csetepaté volt az időmérés körül, ami ismét előhozza, hogy mily ideális is lenne, ha semleges zsűriasztallal a látszat is kerülhető lenne) Ha nem a Diamondsról lenne szó, akkor a Szolnokra tennénk, mert bizony a Kannibálok ébredeznek! Még elérhetik a 8 helyet is, a már hátradőlt fentebb említett trió bizony néha hátrafele is nézhet, főleg a Neumann. Egyrészt most már leszögezhető, hogy Harangozó nem távozott, mint ahogy az is, hogy az egyik legnagyobb magyar ígéret, Bagdi visszatért (3+1). Óriási meccset játszottak a Debrecen ellen Strauss legénysége, és még 7-7-nél is egál állt a kijelzőn. Kollár kissé ironikus módon megszerezte első bajnoki gólját a bajnokaspiráns színeiben, mely ismét begyűjtötte a két pontot, és ezt gond nélkül teszi majd a hétvégén is: Miskolc – Debrecen, Miskolc, Vasárnap 10:00. Mi jelen helyzetben némiképp magunkat is meglepve rájuk fogadunk a végkimenetelt illetően, elsősorban az ARES kapusgondjai és a Krokodilok rendszerint előforduló meglepő pontvesztései miatt. Az biztos, hogy most már 3 esélyes a dolog…

…mert hiába nyer majd a hétvégén a Phoenix ismét (Torpedo – Phoenix, Piliscsaba, vasárnap 15:30), a rangadókból még nem tudnak eleget behúzni, ami miatt nincs ok szomorkodásra, hiszen nem kérdés, melyik csapat lépett legtöbbet előre idén. 

Most ez a tippünk, de a változtatás jogát fenntartjuk, és várjuk a meglátásokat és oszlopokat a kommentek közt. Csak azért írjuk le, hogy legyen miről beszélni, és mert meg kell adni az esélyt arra év végén, hogy belinkeljük ezt a postot: mi megmondtuk! 

  1. Debrecen
  2. Krokodilok
  3. ARES
  4. SZPK
  5. Phoenix
  6. Diamonds
  7. CH
  8. Neumann
  9. Szolnok
  10. Miskolc
  11. Torpedo
  12. WS 

Na és szerintetek?

 

2 komment

Címkék: floorball ob1 dióhéjban lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr201767869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noj#23 2010.02.18. 14:40:45

1. Krokodilok
2. Ares
3. Debrecen
4. SZPK
5. Phoenix
6. CH
7. Diamonds
8. Neumann
9. Szolnok
10. Torpedo
11. Miskolc
12. WS

Neluril 2010.02.19. 01:09:21

1. Krokodilok
2. Debrecen
3. ARES
4. Phoenix
5. CH
6. SZPK
7. Diamonds
8. Neumann
9. Torpedo
10. Szolnok
11. Miskolc
12. WS

Nem írtam be magunkat végül 4. helyre, de azért remélem hogy ezen bukik majd a tippem :)
süti beállítások módosítása