Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A horror véget ér...

2007.06.17. 00:56 Floorballer

Vasárnap 22:45 magasságában pont kerül a 38 részes La Liga című spanyol horror sorozat végére. Az elmúlt részek alapján valószínűsíthetjük, hogy egyetlen perccel sem előbb. Vázoljuk a helyzetet:


Az előző részben a nyerő helyzetben lévő Barcelona a 90. percben egyenlítő Espanyol jóvoltából elmulasztotta az esélyt, hogy megelőzze az abban a minutumban (azaz a 90.-ben) pontot mentő, az idén Fortunával igencsak közeli kapcsolatot ápoló Real Madridot. Ugyancsak elmulasztotta a kezdő csatárduóját nélkülöző Sevilla, hogy a fenti két szereplőt utolérje, mivel sikerült összeszerencsétlenkedniük egy acélos 0-0-t a Mallorca otthonában. Ezzel az állás:
  1. Real Madrid 73 pont
  2. Barcelona   73 pont
  3. Sevilla       71 pont

Egymás elleni mérleggel a Madrid a jobb 3-as holtverseny illetve a Barcával szembeni holtverseny esetén is. A Sevilla viszont jobb a Madridnál ezen a téren. Elvileg tehát bárki befuthat, és arra tippelnénk, hogy nem fog mindez eldőlni 21:45-re… Mindenesetre csak erős idegzetű és jó vérkeringésű szurkolóknak ajánljuk a mérkőzések követését:

Real Madrid – Mallorca

Eto’o már nem bosszantja a Blancokat a Mallorcában, ez megnyugvást okozhat a madridistáknak. A túlzott eufória azonban megbosszulhatja magát. Két forgatókönyvünk az elmúlt hetek eseményeinek ismeretében:

  1. a Real átérzi a helyzet súlyát, varázslatos játékkal kiszolgálja a tomboló publikumot, Ruud van Goolról bepattan az aranycipőhöz szükséges két találat, a búcsúzó Becks és Roberto Carlos pedig két óriási szabadrúgással tiszteleg a Bernabeunak. Ezzel 4-1 lesz a vége, Capello mégis istenné válik.
  2. a Real begörcsöl, a szigetlakók hősökké akarnak válni. Pofátlanul vezetést szereznek már a 13. percben, ezzel megkárosítva az 50 év feletti összes Real szurkoló egészségét. Nincs más hátra, Beckhamnek kell egyenlítenie a 75. percben – valahogy törvényszerűnek tűnik, hogy az angol szépfiú emlékezeteset alakít majd – majd Guti passzából Raul lövi a mennyekbe imádott klubját 93:58-nál, nekünk meg marad a fanyalgás és a dilemma: vajon hol a határ az akarat diadala és a jószerencse közt?

Tarragona -Barcelona

A Barcelona valószínűleg nem hiszi már el, hogy csoda is történhet, így lemondóan ténferegnek majd a pályán (természetesen Lionel „Messiást” kivéve, aki a „Best of Diego” videóit átnézve nem által majd megint előrukkolni valamivel), mialatt Frankie éppen az álláshirdetéseket lapozgatja a padon. A Gimnastic készül a „túrára” a másodosztályban, de utoljára talán őket is megérinti a hőssé válás esélyének szele. Magunk részéről - a totális football híveiként - fáj a szívünk a katalán nemzeti öntudat jelképének lezüllése miatt. Valósággal istenítettük a fénykorában varázsló Ronaldinhot, akihez fogató játékost még nem látott a világ előtte, és csalódottan nézzük, miként vergődte végig a szezont. Őszintén reméljük, hogy látjuk még a „gepárdba oltott patkányt” varázsolni!  Nagy küzdelemben végül 2-2-vel végeznek a felek.

Sevilla-Villareal

A Villareal a spanyol bajnokság legnagyobb hajráját vágta ki: a kiesőzónától egészen az UEFA-kupáig emelkedett a sárga tengeralattjáró. Erről aligha akarnak majd lemondani, így körömszakadtáig küzdenek majd a már a kupadöntőre összpontosító Sevilla otthonában, el is hozván az egyik pontot: 1-1.

Meg kell azonban hajolnunk a Sevilla előtt, akik a „halandók” sorait erősítve képesek voltak végig harcban maradni a két óriással, megnyerni az UEFA-kupát és bejutni a kupadöntőbe. Ha lenne igazság, valószínűleg bajnokok lennének, de erre – minden szimpátiánk ellenére – igen kevés az esély. Ahhoz még az előző fordulóbelinél is nagyobb csoda kéne.


Úgy érezzük tehát, hogy sokak bánatára, és ezzel párhuzamosan sokak örömére a Real elképesztő hajrái után visszatér a csúcsra. Legalábbis papíron, hogy volt már szórakoztatóbb Real a világörténlemben, az nem kérdés. Sokáig lehet majd vitatkozni rajta, hogy Capello-e a császár (persze nem, mert az Beckenbauer), vagy hogy a tavaszi menetelés a küzdelem díja vagy csak simán egy darabonként egy tonnás sertésekből álló egész kis gazdaság. Azt mindenesetre leszögezhetjük, hogy a Barca elajándékozta ezt a címet, és ha valami nem történik a csapategységgel, akkor ezúttal a katalánok nézhetnek szembe ínséges időkkel. Nagy kár lenne érte, a legtöbbet mindenki azzal nyerhetne, ha két bombaerős, nyíltsisakos támadó játékot játszó gigász küzdene jövőre. Bár mi epekedve várjuk a Zaragozához vagy a Racing-hoz hasonló csapatok mennybe menetelét!

1 komment

Címkék: madrid foci spanyol barca

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr7799445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teemu 2007.06.17. 14:07:44

Utálom a spanyolokat, FC BAYERN ÜBER ALLES!!!:D de a 3 közül inkább a Sevilla:P
süti beállítások módosítása