Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Csapat alapítók 2. - Huszti Péter, azaz a nagy harapás!

2007.07.06. 11:28 Floorballer

Sorozatunk második részében az első olyan esethez nyúlunk vissza, amikor egy csapat játékosa úgy döntött, hogy megvalósítja álmait, és saját gárdát hoz létre. Ez lett Huszti Péter és Paska Zoltán vezetésével a White Sharks HC alakulata, amely már évek óta meghatározó tagja a magyar floorball életnek, és a másodosztály élcsapatai közé tartozik. A jól felépített image, a nagyszerű mez és név mindig is különlegessé tette a csapatot, amelynek múltjáról és jövőjéről faggattuk a magyar floorball egyik legismertebb játékosát, Huszti Pétert:

FFR: -Mióta floorballozol?

H.P.: -1994-ben kezdtem, a hónapra már nem emlékszem sajnos, akkor botlottam bele a floorballba.

FFR: -Mik voltak pályafutásod főbb állomásai?

H.P.: -A KFKI Zrínyi Petőfi csapatában kezdtem Apró Zoltán edző keze alatt, abban a csapatban olyan társaim voltak mint Pénzes Attila, Pénzes Botond, Kelemen Gábor, Bán Krisztián, Bokor Gábor és a jelenlegi csapattársam Tassi Miklós. A női csapatunkban pedig Apostol Ágnes, Pintér Ancsi és Stroh Edina szerepelt. Imádtam a Zrínyit különös hangulata volt minden összejövetelnek és nagyszerű embereket ismerhettem meg bennük. Az eredmények ekkor még nem igen jöttek, hiszen abban az időben mindenki csak ismerkedett a játékkal. Majd 1998 nyarán visszaköltöztem Egerbe és haza is igazoltam. Teljesen más jellegű atmoszférába csöppentem, de az egriek örökös vendégszeretete határtalan és úgy éreztem befogadtak. Első és egyik igen emlékezetes élményem ide kapcsolódik. Rögtön a debütáló mérkőzésemen sikerült betalálnom a TF kapujába és akkor első ízben tudta a MEISE legyőzni neves riválisát 3-2-re. Aztán kihagytam a floorballból másfél évet mert külföldön voltam, majd 2000-2002 nyaráig ismét a MEISE-ben játszottam. Nagyon sokat köszönhetek ennek a csapatnak. A MEISE tagjaként lettem válogatott és adhattam bele mindent amit csak akkoriban tudtam. Mivel a munkám pest közelben volt, így ismét Budapestre volt célszerű igazolnom, nem tudtam részt venni az Eger edzésein.  Paska Zoli barátom akkor az ARES-ban játszott, így oda vezetett utam. Egy év után azonban következett a White Sharks. 

FFR: -Mikor ötlött fel benned először a saját csapat alapításának ötlete?

H.P.: -2003 tavaszán beszéltük először Paska Zolival, hogy össze kellene hozni egy olyan egyesületet, ahol jégkorongozni is tudunk amatőr szinten. Úgy terveztük, hogy majd játszunk itt is ott is, szárazon és jégen is és ki tudunk majd alakítani egy jó társaságot.

FFR: -Mi motivált? Mi volt a célod?

H.P.: -A célom az volt, hogy olyan társaságot tudjak összehozni, akik nem csak a pályán, hanem azon kívül is összetartanak. Idealista vagyok ebből a szempontból és eleinte valóban ennek fényében ténykedtem. Igyekeztem olyan játékosokat hívni akik barátaim voltak és már nem, vagy csak elvétve játszottak. Ennek eredménye volt, hogy több év után Tassi Miklóst sikerült reaktiválni, vagy egy évre Lőrincz Attilát visszahívni. Lényeges volt, hogy egy új klub elindításával egészséges konkurenciát, és játék lehetőséget teremtsek meg mindazok számára, akik mellékvágányra voltak, vannak téve olyan csapatoknál, ahol nagy a létszám. Ennek fényében sikerült Egerből Kádár Györgyöt és Agócs Balázst WS mezbe tenni, akik nagyon jó barátaim. Hittem és hiszek is benne, hogy minden új floorball klub létrehozása több játéklehetőséget, újak toborzását teszi lehetővé amitől csak fejlődik ez a sport itthon. Ez motivált.  

H.P: -Miért éppen White Sharks?

H.P.: -Nincs túl nagy romantikája a dolognak. Szívem szerint Budapest Bruins lettünk volna, de Paska Zoli kedvence a San Jose Sharks és gondoltam ezt a gesztust megkapja tőlem, hogy Cápák legyünk. 

Először a férfi csapatról:

FFR: -A megalakulás után milyen célt tűztél ki magadnak a csapattal kapcsolatban?

H.P.: -Mikor alakult a keret tudtuk, hogy a másodosztályban tudunk csak indulni. Nem nagyon ismertük az akkori Neumannt. A MAFC-ot testközelből már ismertem régről. A szezon előtt azt mondta a Szövetség, hogy az U19 csak azért szerepel a csoportunkban, hogy játék lehetőséget kapjanak és fejlődjenek a fiatalok, eredményeik nem számítanak majd. Alig terjedt el a hír, hogy a WS megalakult, szerencsére többen láttak fantáziát az új lehetőségben, így olyan erős garnitúra jött össze, hogy mertünk tervezni. Cél volt a 2003/2004-es szezonban a dobogó.

FFR: -Ilyen csapatot szerettél volna? Beváltotta a reményeket a saját gárda?

H.P.: -Nos ezt a kérdést nem egyszerű megválaszolni. Szét kell kicsit szednem. Az elképzelésem megvalósult abban a tekintetben, hogy baráti légkör uralkodott nálunk és mindenkinek tetszett, hogy egy új egyesületben szinte minden megmozdulásával történelmet írhatott.

Azonban sajnos rögtön az elején beárnyékolt bennünket egy szomorú motoros baleset, melynek következtében alig két hónapos friss igazolásunk, barátunk Bata László elhunyt. Ezzel senki nem számolt, én sem voltam felkészülve ilyen helyzetekre mint csapat vezető. Nehezen kezeltük ezt is. Emberi kapcsolatok terén maximálisan elértem a WS-sel amit szerettem volna. Eredményesség szempontjából sajnos messze-messze alul múljuk magunkat, nagyon csalódott vagyok, ebben nyílván meg van a saját magam felelőssége is.

FFR: -Mi volt a legpozitívabb, legemlékezetesebb élményed (egy meccs, egy pillanat, egy gól, bármi)a csapat tagjaként, vezetőjeként?

H.P.: -Ez még nehezebb kérdés mint az előző. Tengernyi élmény van bennem. Játékosként mégis első évünkben az OBII elveszített tengelici döntőjére emlékszem. Nagy csatában kikaptunk a Neumanntól, így ők mentek az első osztályba. A találkozó végén mikor átvettem az érmem, akkor az egész Neumann csapata egyszerre tapsolt meg. Ekkora elismerést soha nem kaptam. Még akkor sem amikor 2003-ban Ares játékosként a Veszprém Kupa legjobb játékosának választottak. Játékosként még egy élményt meg kell említenem, mert vetekszik az előbb említett eseménnyel, ha épp nem nagyobb. Számomra hatalmas megtiszteltetés volt 2002-ben Helsinkiben szerepelni válogatott dresszben. Észtországgal játszottunk és 2-2-nél rögtön húzás után sikerült gólt szereznem. Akkor abban a pillanatban enyém volt a világ és az összes válogatott csapattársam a testvérem volt a nyakamban. Sajnos nem nyertünk azon a meccsen, de örök emlék marad. Vezetőként pedig a legpozitívabb dolog, hogy a White Sharks még mindig létezik Mióta az amatőr hoki ligában is elindult a WS, azóta Paska Zoli nem tud részt venni a floorballban, így egyedül maradtam.

FFR: -Mi volt a legnegatívabb?

H.P.: - Ez könnyebb kérdés, mert a legfrissebb. Mikor férfi csapatunk a Torpedo ellen játszott és vesztett nyert állásból a Nyári Kupa játékokon  egy hete, akkor  a találkozó után megkérdeztem korábbi edzőnket Ambrus Katalint, hogy kívülállóként mit gondol a Cápákról és teljesítményünkről. Válaszában minden benne volt még ő maga is belepirult. Azt mondta: "Gyalázatos".  Ettől rosszabb nem kell egy vezetőnek sem.

FFR: -Van valami amit visszatekintve másként csinálnál?

H.P.: -Óó igen. Tennék ellene, hogy a WS ne legyen átjáró ház. Egy komplett csapatnyi játékos jött-ment alakulásunk óta. Ezt meguntam. Ennek oka van és mártírkodás ide vagy oda gyanítom én vagyok a ludas a dologban.  

FFR: -Mit tartasz a csapat legnagyobb erényének?

H.P.: -A megmaradt mag között lévő barátságot. Tudom, hogy bármikor ha gondom van bármelyikükhöz bármikor fordulhatok. Ezt ők is tudják irányomban. A baráti légkör nálunk adott és nagyon könnyen befogadunk másokat. Játékban eddig azt a visszajelzést kaptuk, hogy jó a védelmünk. Jó a kapusunk, kevés gólt kapunk. Idén már ez sem volt igaz sajnos.

FFR: -Mi az amiben feltétlen javulni kell?

H.P.: -Hú sok mindenben. Elejétől kell kezdenünk mindent. Kialakítani egy olyan csapatot, aminek kerete nem híg, ahol mindenkire lehet számítani. Elég volt az olyan srácokból, akik bulizni jártak közénk. Olyanokat szeretnék, akiknek jelent valamit az, hogy WS mezt viselnek és jövőre fanatikusan tesznek azért, hogy edzésen, meccsen a maximumot hozzák ki magukból. Azt már nem is említem, hogy technikai hiányosságaink olyan méreteket öltenek, hogy már én szégyellem magam. Tehát mentálisan, technikailag egyaránt változnunk kell, máskülönben kiesési gondjaink lesznek, ami a teljes kudarc volna számomra. 

FFR: -Többször volt feljutás közelben a gárda. Mi az oka szerinted, hogy mégsem sikerült eddig?

H.P.: -Valami apró plusz a végére mindig kellett volna még. Annak is volt szerepe, hogy minden évben változott a keret és az újakat be kellett illeszteni. A legfontosabb azonban a külső edző jelenléte a csapatnál. Ambrus Katalin irányítása alatt ideálisak voltak a körülmények és minden adott volt a sikerhez. Azonban valahogy nem ment. Buta vereségek csúsztak be mindig, így lecsúsztunk a tabella éléről.

FFR: -Miben látod az idei visszaesés okát?

H.P.: -Egyértelműen abban, hogy nincs edzőnk. Nincs aki irányítaná, segítené a dolgunkat edzésen és mérkőzéseken. A játékos-edző fogalom csak papíron létezik, gyakorlatban nem működik. Elég ha megnézzük az élvonal csapatait is. Szenvednek azok az alakulatok ahol aktív játékosnak kell észnél lenni, vezényelni, vezérnek lenni. Debrecen, Szolnok, 5vös..ahol tréner állt a kispad mellett, ott kiegyensúlyozott volt a teljesítmény. Természetesen van ellen példa is, Baja, Triton. Mindezeken kívül fentebb már említettem a mentális és technikai hiányosságokat, valahogy idén nem volt motivált a csapatom.

FFR: -Min kell változtatni?

H.P.: - Jelen pillanatban hatalmas szanálást tartok a keretben és megválok azoktól a játékosoktól akik bár jó emberek a magánéletben, azonban játékosként nem lehetett rájuk számítani. Ezzel az iránnyal megbontom eddigi álláspontom, hogy a baráti társaság a cél és az, hogy jól érezzük magunkat, de én sem leszek már fiatalabb, egyre jobban lassulok, egyre jobban gyorsulnak mellettem-ellenem a fiatalok. Szükségem van még nekem is a sikerélményre, a sikerekre. Először a fejekben kell rendet tenni, aztán jöhet a többi.  

FFR: -Mit vársz az új szezontól?

H.P.: - Ellenfeleink felkészüléséről nincsenek híreim, csak megérzéseim. Nagyon sajnálom, hogy az Szpk 5vös nem indul, mert bennük olyan csapatot ismertem meg, akik ellen egyszerűen élvezet volt játszani. Lehetett szépen, csúnyán, művészien, kocsmai módon is, mégis bennem pozitív emlék marad Lukács Csaba egylete. Nem rég hallottam, hogy a Baja nemhogy OBI-ben, de még OBII-ben sem indul. Ennek nincs semmi értelme!! Keményen megdolgoztak azért, eddig mindenidők legjobb másodosztályú bajnokságában, hogy az első osztályban kipróbálják magukat. Nincs pénz? Nem is értem. Szolnokon Gyenes György ha marad a fiatalok mellett, akkor bajnok esélyesek lehetnek. A Triton tehetséges gárda, azonban Klinghammer Zolit (anno csapattársam volt az Aresban) hamarosan eléri a játékos-edző betegség problémája. Ne legyen igazam, de így látom. Ahogy hallom a Veszprém elveszítette legjobb egyéni játékosukat Tóth Zoltánt aki a Neumann WFC-be igazol. Kérdés, hogy nélküle ki fejezi be az akciókat a Gyíkoknál. Szombathely kiesik a látómezőmből, róluk nem tudok mit mondani. A Phoenix mellett tudtommal Pafféri András kezdett ténykedni, tehát van jövő bennük. Mi pedig, ha nem találunk külső edzőt, nagy bajban lehetünk.

FFR: -Milyennek ítéled az OB2-es bajnokságot az elmúlt évekhez képest?

H.P.: -A tavalyi volt az eddigi legjobb. Nagyon élveztem amikor szoros, kiegyensúlyozott meccseken lehetett játszani. Tetszett, hogy közel azonos képességű csapatok alkották a mezőnyt. Soha rosszabbat!

FFR: -Mi a tipped a jövő szezonra nézve?

H.P.: -Gondolom a végső sorrendet érted ezalatt!? Nem tudnék még csak tippelni sem. Szívesen mondanám, hogy a Sharks ott lesz a dobogón, ez is lenne a kötelességem, de ha már stabilan a középmezőnyben tudunk maradni, akkor elégedett leszek. Természetesen rajtam soha, eddig sem múlt a csapat sikere. A Szolnokban látom a lehetőséget és a Phoenix illetve a Triton érhet még oda. A Veszprém mindig is sötét ló volt, tavaly kijött nekik, kíváncsi leszek szeptembertől mire lesznek majd képesek.

FFR: -Milyen különbségeket látsz az OB1 és az OB2 közt?

H.P.: -OBI és OBI között is óriásit változott a világ mióta én utoljára pályára léptem az első osztályban. A jelenlegi OBI-ben nagyobb lett a tempó, gyorsabban kell cselekedni, gyorsabban kell gondolkodni. Nagyon könnyen kilóg a sorból az a játékos, aki nem üt meg egy bizonyos technikai szintet. Míg a másodosztályban azért még nagyon sok a technikailag képzetlenebb játékos ezért a játék olykor OBII-ben inkább fizikai, mintsem művészi. Iram tekintetében hazai elit játékosaink nagy tempót bírnak, ettől azért nem állnak nagyon messze a második vonal fiataljai sem. 

FFR: -A WS mindig aktív részese az átigazolási szezonnak. Idén milyen igazolások várhatóak?

H.P.: -Látod benned is ezt a szerepkört töltjük be, hogy igazolunk örökké. Ezen változtatni szeretnék. Idén egyetlen igazolásunk van, Kurkó Gyula csatlakozik hozzánk. Gyuszi is egy ikonja a floorball életnek, meglátjuk miként tud majd a csapathoz csiszolódni és fordítva.

FFR:  -Miben látod az okát, hogy mindig nagy a mozgás?

H.P.: -Na ez nagyon hosszú volna ha teljesen kifejteném. Röviden voltak olyanok akik egyszerűen abbahagyták, volt aki annak ellenére vágyott OBI-be, hogy újoncként még a tojáshéj ott volt a fenekén, de ő már késznek érezte magát a magasabb szintre. Volt akinek személyes okai voltak, aki vagy egy társával, vagy akár épp velem nem jött ki, bár ezt csak én gondolom, mert eddig még senki nem mondta konkrétan, hogy miattam ment volna el.

FFR: -Kiket látnál szívesen csapatodban mint vezető?

H.P.: -Olyan neveket említek akiket tisztelek és szívesen játszanék velük egy csapatban. Pénzes Attila, Rajna György, Péczi András, Szabó Tozsó József, Lánczi András. De sorolhatnám még.. Potenciális igazolásnak Péczi Andrist tartanám, ha már az 5vös feloszlott és Andris nem megy az OBI-es csapathoz! 

FFR: -A White Sharksban sokan megfordultak már. Kit/kiket tartasz a WS nagy felfedezetteinek, illetve kik azok, akik előtt szerinted szép jövő állhat?

H.P.: -Ha azt nézzük, hogy Pajor Gábor nálam kezdte és ismerte meg a floorballt és szedte fel az alapokat, akkor ő az egyik. Nyílván ugrásszerűen akkor fejlődött sokat amikor az Arcadomban majd a Krokodiloknál szerepelt. Jelenlegi csapatomból Steiner Balázsban (egykori junior válogatott) és az alig 15 éves ex-vajdás Lencs Gáborban látok lehetőségeket.

Még mindig fiatal és szép reményű Kalmár Tamás, azonban neki a hozzáállásában kell sokat előre lépnie. Kalmár Tamás és Steiner Balázs az egykori Apor Iskola, Csendes Laura termékei.

FFR: -Kikből állna az álomsorod mint játékos? (4+1 melléd)

H.P.: - Ezt a kérdést azért lehetetlen megválaszolni, mert nagyon sok játékost tisztelek a honi floorballban, akivel szívesen játszanék együtt. Számomra mindig is egy játékos volt akivel csukott szemmel is láttuk egymást, akivel sajnos nem tudok már együtt játszani, de valamikor még szeretnék. Ő Pénzes Attila.

Akkor a női csapatról is ejtsünk pár szót:

FFR: -Mikor jött, és milyen indíttatásból a női gárda ötlete?

H.P.: -Nem is tudom pontosan. A régi társaim, Apostol Ági, Pintér Ancsi, Hunya Krisztina szétszéledtek és mentek máshova. Volt nálam egy kis holtpont a férfi csapattal amikor új kihívás, új motiváció kellett. Majd anno Pap Zoltán Kálmán -aki ma a Triton nők edzője- megkeresett, hogy ismer új, tehetséges lányokat akik szívesen játszanának csapatban. Ekkor ugyan kb. 10 lányról beszéltünk, aztán edzésen megjelent 3 közülük. Ők a mai napig a csapat tagjai. Majd Hunya Kriszta is csatlakozott, a húgomat rábeszéltem, hogy jöjjön védjen nekünk, így alakult a dolog.

FFR: -A semmiből csapatot csinálni igen nehéz feladat. Elégedett vagy az eddigiekkel velük kapcsolatban?

H.P.: - A legjobbkor találtál meg ezzel a kérdéssel. Arra vagyok jelen pillanatban büszke, hogy olyan lányokkal tudok készülni akik azontúl, hogy kezdők voltak, lelkesek, fiatalok, barátok és nagyon jó emberek.

FFR: -A pletykák és honlapotok szerint sikerül erősíteni a keretet. Mik lehetnek az idei év céljai?

H.P.: -Igen így van. A napokban szembesültem azzal, hogy a hír gyorsabban terjed a honi floorballban mint bármilyen vírus amit az emberiség ismer. Kertész Tamara érkezése nem meglepő, párja Tassi Mikós is WS tag. Kálmán Dia sokat kihagyott az Aresban is, utol kell érnie magát. Kopfer Adrienn is komoly igazolás számomra, hiszen neki technikai előnye van leendő társaival szemben, sokat tud majd segíteni. Idén mindenképpen szeretnénk már önmagunkhoz képest előre lépni.

FFR: -Kit tartasz nagy felfedezettednek ha van ilyen, azok közül akik nálad kezdtek el játszani?

H.P.: -Szijártó Rita, Bánki Erna (bár ő Bajáról érkezett, de ott alig szerepelt), Bodócs Emese és Hajdú Hajnalka. Tálas Kati most kezd kibontakozni..de még tudnám sorolni.

FFR: -Kiket látnál szívesen a gárdában?

H.P.: -Ambrus Katalint és Pintér Ancsit. Az ő rutinjuktól, és egyéniségüktől tudnának sokat tanulni a többiek. Barczi Katalint, Dubicz Andreát és Zsitnyánszky Nikit. Ők olyan fiatalok akik pont beleillenének a WS lányok arculatába. Azonban ők mind meghatározó játékosai egyesületüknek, úgyhogy elméletben gondolom!

FFR: -Mik lehetnek a távlati célok a női csapat számára?

H.P.: -Elvben a cél sosem lehet más mint a bajnoki cím, de figyelembe véve korlátainkat, önmagukat kell felülmúlniuk. A középmezőnybe kell jutnunk idén.

FFR: -Szükségesnek látnál-e több osztályt a női bajnokságban?

H.P.: -Amennyiben még nevezne két új csapat, akkor igen mindenképpen. Nagyon nagy a szakadék a Szolnok, Szombathely, Eger és a többi csapat között. Nehezen tartjuk a lépést velük, azonban két osztály lassan elkélne.

FFR: -Mivel lehetne ösztönözni meglátásod szerint a női szakág fejlődését?

H.P.: -Sokkal nagyobb támogatás és hasonló komoly menedzsment kellene a női csapatok mellé is. Több csapatnál még mindig azt hallom, hogy komolytalan a klub hozzáállása irányukban.

Bíztatás és komoly stáb -nem egyszemélyes - a válogatottak élére. Az utánpótlásnak akkor van értelme, ha őket is hasonló szintű csapatokkal lehetne versenyeztetni. Amúgy nem könnyű a kérdés, hirtelen mást nem is nagyon tudok mondani.

FFR: -Ha valaki saját csapat létrehozását fontolgatná, milyen tanácsot adnál neki? Mit tartanál a legfontosabbnak?

H.P.: - Hát ezt fanatizmus és némi flúg nélkül nem lehet tisztességesen csinálni. Imádni és szeretni kell a klubot amit létrehozott, amibe energiát, időt fektet. Ha nem így gondolja, akkor ne is fogjon bele. Annak nincs értelme, hogy megszűnjön gyorsan az alakulata. Viszont meg van a maga szépsége és jóleső érzése a dolognak. Amikor azt látja az ember, hogy barátokat szerzett, nemcsak egy csapatot csinált!

Ez úton is köszönjük a gyors és kimerítő választ, sok sikert a következő szezonra az egyesület összes csapatának!

4 komment

Címkék: floorball csapatalapítók ob2 ws

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr19112780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sharky 2007.07.06. 12:44:00

Peti!

Annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy annó azért volt vagy 5-6 lány akik le-lejártak az alakuló női csapathoz szerintem és abból 3 maradt meg.

De amúgy jó a cikk:)

üdv: Sharky-triton

Lapointe 2007.07.07. 09:27:33

Próbáltam emlékezni, de nem igen sikerült:) A lényeg, hogy az a három még itt van!

Kriszta 23# 2007.07.09. 09:49:28

Szia Peti!
Nagyon tetszik a riport.
Sajnálom, hogy nem vagyok már Veletek, de viszont büszke vagyok arra, hogy nem máshová igazoltam, hanem egy baráti társaságból mentem "Nyugdíjba" és egy gyönyörű búcsúztató tette mindezt felejthetetlen élménnyé számomra.
A WS megérdemel Téged, légy büszke Magadra minden helyzetben!
Hunya Kriszta 23#

Lapointe 2007.07.19. 23:01:33

Nagyon köszönöm! :)
süti beállítások módosítása