Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Építők sportuszoda és élményfürdő

2007.08.23. 10:28 Floorballer

„Másnap reggel az idő annyira mocskos volt, hogy alig érdemelte meg a nevét, ezért Dirk elhatározta, hogy inkább Stanleynek fogja hívni.

Stanley nem egy jó kis felhőszakadás volt. Semmi baj sincs egy jó kis felhőszakadással, ami megtisztítja a levegőt. Stanley az a fajta dolog volt, amitől egy jó kis felhőszakadás megtisztítja a levegőt. Stanley fülledt volt, közeli és elnyomó jelegű volt, mint amikor egy nagydarab és izzadt ember nyomódik az emberhez a metróban. Stanley nem esett, ám elég gyakran rácsepegett az emberre.

Dirk kint állt a Stanleyben.”

Douglas Adams: A kétség lazaca

Abban az országban, ahol a világon talán leghosszabb a labdarúgó holtszezon, mert nem lehet játszani szélben, hóban, esőben, napsütésben, magas páratartalomban, Stanleyben, talán meg se kellene lepődnünk, hogy teremsportunkat is növekvő mértékben befolyásolja az időjárás. A nyári fórum hozzászólásokat, meccs beszámolókat böngészve, és a pletykákat hallgatva egyre aggasztóbbá válik a helyzet Budapesten.

Az Építők pálya a budapesti floorball fellegvára, gyakorlatilag néhány csapattól eltekintve az összes fővárosi gárda otthona. Minden hétvégén szünet nélkül zajlanak a meccsek, és jelenleg nincs alternatíva funkciója kiváltására. Az idei szezonban viszont komoly esély van rá, hogy akár az egész bajnokság is a feje tetejére állhat a nem megfelelő körülmények miatt. A néhány évvel ezelőtti parketta felújítás már a múlté, a folyamatos beázások ugyanis jelentősen leamortizálják a talajt is. A beázások mértéke és gyakorisága pedig folyamatosan nő. Odakint lehet egy „jó kis felhőszakadás”, vagy egy csendes, ám kitartó esőzés, bent minduntalan Stanley-be botlunk, aki gyakran rácsöpög az emberre és a pályára is. Mit csöpög, a beszámolók alapján nem egyszer folyik, zubog.

Azt nem várhatjuk, hogy december közepéig csak verőfényes hétvégéink lesznek, ellenkező esetben azonban komoly bosszúságokat lehet majd átélni, amint esetleg több 100km utazás után betoppanunk a látványzuhatagokkal tarkított sportuszodába.

Akárhogy is nézzük, egyre inkább úgy tűnik, hogy az Építők ideje kezd lejárni, vagy legalábbis komoly renoválásra szorul, ami szintén a helyszín átmeneti elvesztéséhez vezet. Alternatíva pedig nem nagyon akad, hisz komplett hétvégékre lenne szükség, nem beszélve számos csapat edzés időpontjairól…

6 komment

Címkék: budapest floorball építők

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr60144267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pavel · http://www.areshockeyclub.gportal.hu 2007.08.23. 10:40:15

Ha neked nem tetszik az Építők, nem kell jönni! Maradhatsz otthon, mehetsz uszodába, vagy csinálj, amit akarsz, de ne baszogasd mások pályáját!
Főleg, amíg nem tudsz másikat helyette.
Nekünk nagyon megfelel. Ez a hazai pálya és ha két BS-t adnál helyette, akkor is itt játszanánk.
Lehet, hogy nehezen hiszed, de ezt 1973(4)-ben a Nemzetközi Gyermekévben építették (mert a szocializmusban még építettek sportcsarnokot), mert az Építők megnyerte a kézilabda NB I-et és itt játszotta a BEK, KEK, EHF kupa meccseket.

A teteje valami speciális gumi szigetelés, ami a nyári melegben másképp tágul, mint az alatta lévő betonszerkezet és ezért elszakad. Nem találnak igazán jó megoldást!

De van és lehet játszani!!!

HA nem tetszik nem kell ide járni!

Journeymen 2007.08.23. 11:56:18

Ha tegyük fel az Építőkön lenne mérkőzésünk és hivatlan vendégként Stanley is ott ül a lelátón, esetleg a pályára is bepofátlankodik, ez által csúszóssá és sérülésveszélyessé téve a pályát, és pár játékosom vagy esetleg jómagam kitalálom, hogy nem vagyok hajlandó kockáztatni saját és mások testi épségét, akkor fügetlenül attól, hogy épp ki a hazai csapat, milyen következményei lehetnek eme döntésemnek / döntésünknek?

A vendég csapat részéről szerintem teljesen elfogadható az érv, hogy ők floorballozni jöttek és nem vizihokizni és ilyen körülmények között nem vállalják a meccset. Vagy ezt nem tehetik meg?

A hazai csapat meg szintén joggal lehet felháborodva, hiszen óránkénti 5000 Ft-ért elvárható lenne, hogy ne ázzon be a terem, télen legyen fűtés és hogy az öltözőben ne kelljen csótányokkal együtt öltözni... vagy pont ezért "csak" 5000?

A másik kérdés, hogy a játékvezetőknek ilyenkor nem kell ellenőrizni a termet és hiba esetén tenni az ügy érdekében? Mint amikor meccs előtt ellenörzik, hogy a kapuk szabályosak-e vagy sérülésveszélyesek. Hallottam már olyat, hogy a kapuk miatt maradt el mérkőzés. Akkor a víz miatt is maradhat el, nem?

Fenti hozzászólásom nem szidás akar lenni, csak egy kérdéshalmaz, amikre szeretnék választ kapni, hogy felkészülten mehessek az Építőkre játszani...

pavel · http://www.areshockeyclub.gportal.hu 2007.08.23. 12:12:49

Nem álltalános, hogy minden nap esik! Ha mégis beázik, a bíró dönti el, mi legyen!

20-25 ezerért / óra lehet sportcsaranokokat bérelni, se csótány, se víz. a maxban próbálkoztam, kb 100 ezer egy meccs!

A BMTE sporttelepen 15 000/ óra.
Ott lesz az első fordulóban az ARES-DFSE

Journeymen 2007.08.23. 12:47:09

Na!!! Simán megéri :D:D

szg01 2007.08.24. 13:49:19

Az Építők tényleg nem egy leányálom. Ez van jelenleg, ezt kell szeretni. Amúgy pár méterrel odébb van az FTC sporttelepén a régi parkettás terem, azt meg kéne nézni, hátha jó az még.
Kéne egy olyan csarnok, ami csak a floorballosoké...de az álom csak álom marad.

pavel · http://www.areshockeyclub.gportal.hu 2007.08.25. 09:47:29

Gondolom a fradi terem marad a nézés szintjén, mivel 20 ezer egy órára!
süti beállítások módosítása