Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) női (66) noi (87) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Visszaszámlálás /9 nap/ - SZPK

2007.09.06. 11:41 Floorballer

A komáromi csapat már jó ideje a legerősebb vidéki csapat volt, akik komoly eséllyel pályáztak rá, hogy elhódítsák a bajnoki trófeát a fővárostól. Évről-évre haladnak előre, nem egy érem nyugszik már tarsolyukban, ám eddig mindig hiányzott még valami kicsi plusz a hőn áhított végső sikerhez. Az idén is esélyesként vágnak neki a sorozatnak, csapatuk háza táján újdonság lesz Illés László edzői tevékenysége. A „pici” akadály a 2007/2008-as évadban az lehet, hogy az ARES HC ellen eddig nem sok babér termett a narancsmezeseknek, e nélkül pedig nehéz lesz elcsípni az aranyat. Füzi Gábort kérdeztük az esélyekről:

FFR: - Az idei szezonban egyértelműen három csapat versenyfutását várják a legtöbben. A rájátszás hiányában az ARES tűnik a favoritnak, a Debrecen és az SZPK pedig az első számú kihívóknak. Mik a ti célkitűzéseitek ennek tükrében?

F.G.: - Bajnokok szeretnénk lenni! Semmilyen más eredménnyel nem lehetünk elégedettek, ehhez azonban minden meccsen legalább 1 góllal verni kell mindenkit. Ha esetleg pontokat vesztenénk, az kizökkentheti a csapatot a lendületéből, így arra törekszünk, hogy minden mérkőzésen bedaráljuk az ellenfelet.

FFR: - A csapatotokkal kapcsolatos legfontosabb nyári hír Illés László visszatérése volt. Az eddigiek alapján hogy látjátok, a tevékenysége, jelenléte mennyi pluszt hozhat a szezon során?

F.G.: - Már az elmúlt években is remek csapatunk volt, de edző hiányában olyan meccseket buktunk el, amiket megnyerhettünk volna. Most nemcsak edzőt kapott a csapat, de egy olyan szakmai stábot is, akik megteremtik azt a légkört, ami nélkülözhetetlen a sikerek eléréséhez. A 7 edzőmentes év után kissé fura az új helyzet, de mindenképp pozitív a csapat érdekeit nézve. Fegyelem, fegyelem, fegyelem, már csak ebben voltak jobbak az előttünk végzett csapatok.

FFR: - Az edzői irányítás hatására változott-e az SZPK játékstílusa?

F.G.: - Maga a játékrendszer nem változott, csak finomítottunk rajta. Sok kétérintős játékelemet gyakoroltunk, s az OB.II-es fiatalok beépítését is sikeresen megoldottuk. Fegyelmezettek lettünk, s a csapat is egyben van. Szóval kiéhezve várjuk a bajnoki rajtot, ami egyben az SZPK 100. OB.I-es mérkőzése is lesz.

FFR: - Hagyományosan nem igazoltok „légiósokat”. Mi a véleményetek a többi csapat ilyen irányú tevékenységeiről?

F.G.: - Azokat a játékosokat, akik azonos osztályban átigazolnak egy másik csapathoz, nem tartom „igazi” sportolóknak. Egy egyesület felépítésében, fenntartásában, versenyeztetésében óriási szerepe van a klubhűségnek. Ha ez nincs meg, akkor nem is érdemes beszélni akaratról, alázatról. Ez nem profi sport, ahol forintokért ugrabugrálunk ide-oda. Ez a fajta átigazolósdi, hosszú távon megölheti a játék fejlődését. Természetesen vannak olyan tehetséges játékosok, akiknek álmuk az OB.I. így otthagyják szeretett alsóbb osztályú klubjukat a fejlődés érdekében. Ezt én is támogatom, de minden más átigazolási indok csak duma, azok az emberek nem ismerik mi az az alázat, klubhűség és egyszerűen akaratgyenge emberek!

FFR: - Utánpótlásbázisotok kiemelkedő a magyar mezőnyben. Van-e olyan ifjú tehetségetek, aki idén debütálhat az OB1-es keretben? Mit vártok tőle/tőlük?

F.G.: - Valóban vannak tehetségeink, akik az OB.II-es csapatunk megszűnésével most nagyot alkothatnak az OB.I-ben. A 6 újonc közül biztosan mindegyik szerephez jut az idei szezonban, sőt egyesekre komoly feladatot szabott Illés László. Mindenféleképp azt várjuk tőlük, hogy magabiztosan játszanak, s akkor nem lehet gond! A csapatba épülésüket a rutinos csapattársak maximálisan segítik, úgyhogy, üzenem nekik: Tessék bizonyítani!

FFR: - Hogy sikerült a felkészülésetek érzésed szerint? Mi az amiben leginkább előre léptetek?

F.G.: - A felkészülés jónak mondható. Furcsa volt hogy alapozunk, hisz ez a korábbi években sorra kimaradt. Leküzdöttünk több tucat kilométert, megmásztuk a gátat egypárszor és közben végig megfelelő alázat és edzéslátogatottság volt, de azért voltak kivételek, hisz Illés mester döntése értelmében 2 rutinos játékostól megváltunk. A válogatott kerettag Móricz, valamint egykori 2. számú kapusunk, Ábrahám a továbbiakban az OB.III-as csapatunkat erősítik. Ahogy említettem a legnagyobb előrelépés a fegyelmezettség területén van. Számtalan kisebb-nagyobb büntetésekkel sikerült Illés edzőnek betörnie a vásott csapatot. Éles helyzetben még nem tudjuk, de reméljük akkor is működni fog.

FFR: - Mi a véleményed az ellenfelekről? Kik lehetnek a fő riválisaitok?

F.G.: - Elképzelhetetlennek tartom, hogy ne a tavalyi érmesekből kerülne ki a végső győztes. Az Ares 4 zongoracipelőjéből, ha kettőt kikapcsolunk, akkor verhetőeknek tűnnek, míg a Debrecen csapata igazi mumussá vált, de van miért visszavágnunk, úgyhogy epedve várjuk az összecsapást. A többi ellenfelet is tiszteljük, de ott az SZPK szív diadalmaskodik.

FFR: - Melyik csapattól várod az idén, hogy meglepetést okoznak az előzetes elvárásokhoz képest? Kiktől vársz nagy előrelépést, és kiktől hanyatlást?

F.G.: - Diamonds fiatalos játéka beérik, így tőlük nagy meglepetést várok, természetesen csak a 2. fordulótól, hisz a nyitó fordulóban velük játszunk. Az Eger hanyatlása elkerülhetetlen, ha nem változtatnak elavult bunkerjátékukon. A többi csapat meg egymással fog hadakozni.

FFR: - Van-e olyan játékos a magyar OB1-ben, aki meglátásod szerint ebben a szezonban válhat igazán kiemelkedővé, „robbanhat be” a köztudatba?

F.G.: - Egy játékosra hívnám fel a figyelmet (a többiek még elbíznák magukat). Darai Bence az, akinek a nevét már most érdemes megjegyezni, bár igaz játékára a jelen állás szerint az 5. fordulóig várni kell, hisz akkor lesz még csak 15 éves. Center poszton remekül lát a pályán és hihetetlen játékintelligenciával rendelkezik. Azt kell, hogy mondjam, még Pazsák Csabinál (2006/2007-es szezon legjobb centere) is tehetségesebb az SZPK legféltettebb üdvöskéje.

FFR: - Mi lenne a tipped az OB1 végeredményére?

F.G.:
  1. SZPK
  2. Ares/Top Floor
  3. Debrecen
  4. Diamonds
  5. Krokodilok
  6. Neumann
  7. Eger
  8. IBK
  9. Miskolc
  10. Torpedo

 

15 komment

Címkék: floorball visszaszámlálás ob1 szpk

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr81158709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lapointe 2007.09.06. 15:30:57

Egerben a rutinos játékosok egy légiója "lemegy" az OBIII-as csapatukba, kérdés milyen összetételű kerettel vágnak neki az első osztálynak..Gabi az általad tippelt 7. hely igen előkelő lenne számukra:)

Konsti 2007.09.06. 16:20:08

Rosszul emlékszem! A 95/96 bajnokságot a Szolnok Cannibals nyerte, sőt!

pavel · http://www.areskepek.gportal.hu 2007.09.06. 22:41:37

A DFSE már a harmadik vidéki bajnok!

Lapointe 2007.09.06. 23:45:11

Tudtommal volt egy kusza szezon is amikor végül a Top Floor és az Eger bajnok lett..

Floorballer 2007.09.07. 10:49:28

Ebben az esetben elnézést a tévedésért, de a 90-es évekről elég sok különböző információt lehet hallani, de sehol nincs rendesen összegyűjtve. Valaki fel tudná írni akkor megbízhatóan az összes eddigi férfi és női bajnokot évvel együt?

Floorballer 2007.09.07. 10:50:44

Többek közt a fórumon is szerepelt Füzi Gabi hozzászólásaként, hogy sajnálja, hogy nem nekik sikerült vidékre vinni a trófeát.

pavel · http://www.areshockeyclub.gportal.hu 2007.09.07. 11:54:02


1994 Top Floor
1995 Top Floor
1996 Szolnok/TF
1997 Top Floor
1997/98 Top Floor
1998/99 Top Floor
1999/00 Top Floor
2000/01 Top Floor
2001/02 Top Floor és Mecman Eger
2002/03 Top Floor
2003/04 Top Floor
2004/05 Krokodilok
2005/06 Krokodilok
2006/07 Debrecen

Az első bajnoki mérkőést 1994-ben a Mecman Eger játszotta a MAFC ellen!

pavel · http://www.areskepek.gportal.hu 2007.09.07. 12:08:20

Az első magyar bajnoki gólt a MAFC játékosa Környei Imre szerezte Székely Tamás átadásából!A mérkőzést a MAFC nyerte 9-1-re!
Az Eger első bajnoki gólját Méhes Róbert szerezte (qasziszt nem volt.

Játékvezetők Csoknyai levente és Kisgéczi Sándor voltak.

pavel · http://www.areshockeyclub.gportal.hu 2007.09.07. 12:09:36

További információkat csak jó pénzért adok ki! :)

pavel · http://www.areshockeyclub.gportal.hu 2007.09.07. 12:10:55

És képeim is vannak a MAFC-Top Floor meccsről!
Nádor és Vadócz is rajta van:)

pavel · http://www.areshockeyclub.gportal.hu 2007.09.07. 12:17:10

Na azért elárulok még titkokat!
Már az első bajnokságnak volt névadó szponzora!
British Knights Floorball Bajnokság volt a neve.

Az alapszakaszt a TF nyerte 14 ponttal 40-7-es gólkülönbséggel.
2. Top Floor
3. FBC Szolnok
4. Közgáz Primavera
5. Veszprém Lizards
6. MAFC
7. Mecman Eger
8, Zrinyi

A döntőt aztán a Top Floor nyerte!

Kanadai táblázat:
1. Nádor Krisztián 15 pont
2. Győrbíró Zsolt 13 pont
4. Knolmár Marcel (MAFC) 12 pont

pavel · http://www.areshockeyclub.gportal.hu 2007.09.07. 12:21:25

Női OB! Az elsőt 1995-ben rendezték, négy torna keretében . A négy torna Egerben, a TF-en, Veszprémben és Szolnokon volt.

1. TF, 2. Veszprém, 3. Zrinyi Gimnázium Bp.

Floorballer 2007.09.07. 20:25:24

Köszönjük a kérdés tisztázását, és a sok érdekes információt:) Ha már így belelendültünk, valaki fel tudja sorolni a női bajnokokat is?

És akkor itt van még két kérdés a múlttal kapcsolatban:
- hogy kaphatott két csapat is bajnoki címet? (erről is sok különböző mende-monda kering)
- az a "legenda" igaz, hogy eddig minden szezonban Nádor Krisztián volt a pontkirály?

A válaszadóknak eéőre is köszönjük:) Ha ilyen részletes információk is vannak a régi időkről, akkor esetleg komplett bejegyzés formájában vissza lehetne emlékezni egy-egy bajnokságra. Persze ha például Pavelka Zolitól vagy más érintettől kapunk segítséget, mert az internet előtti időkből már nehéz bármit találni:)

Floorballer 2007.09.07. 20:27:47

A válaszokat, és esetleges bajnoki évadokra való komplett vissza tekintéseket akár e-mailes formában is várjuk. Kezdjük akkor a legelsővel, ha valaki tud segíteni benne és kedve is lenne!

pavel · http://www.areskepek.gportal.hu 2007.09.07. 22:16:54

Szia!

Sok infót összeszedtem, de kevés segítséget kaptam hozzá!

Akkor nem írogatok ide, hanem majd e-mailben, amit tudok az elsőkről a legekről, érdekességekről.

Tényleg sok munkám van benne, de még így is nagyon hiányos!

Pavel
süti beállítások módosítása