Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Visszaszámlálás /5 nap/ - IBK CH

2007.09.10. 10:36 Floorballer

Ezúttal az IBK CH csapata került sorra. Az első osztály igazi sötét lova a piros-fekete alakulat, gyakorlatilag megtippelhetetlen mire lesznek képesek. A vitathatatlanul többre hivatott játékoskeret az előző évben érthetetlenül gyenge szezont produkált. A cél a fiatalok beépítése volt, az idén fény derül rá, hogy mindez hogy is sikerült. Az eddig lezajlott felkészülési meccsek és az MK összecsapás alapján feltételezhető, hogy nem ismétlődik meg a tavalyi szereplés. Kérdéseinkre Kovács Gergely válaszolt:

FFR: - A tavalyi évet saját bevallásotok szerint a csapatépítésnek szenteltétek. Ennek ellenére a csapat teljesítménye alulmúlta a keret valós tudását és az előzetes várakozásokat. Egy év „építkezés” után hogyan tekintetek az új szezon elé? Mik a célkitűzések?

K.G.:A csapatépítés folyik. A cél igazából az volt, hogy a fiatalok is megszokják az ob1 légkörét, ez remekül sikerült. Hangulat a nyáron sokat javult, és keménységben is talán zárkózunk. A szezonunk szerintem lehet nagyon jó, de nagyon rossz is és persze közepes is. A cél, hogy a meccseinken tudásunk szerint játszunk, és ne úgy mint tavaly.

FFR: - A tavalyi gyengébb szereplés okait sikerült kiküszöbölni érzésetek szerint?

K.G.:Szezon közben eldől. Bízom benne, hogy igen, és ez nem csak a játékunkban mutatkozik meg, hanem az eredményekben is. Tavaly az elején nagy pecchünk volt (SZPK, ARES, Krokik elleni meccsek), remélem idén lesz kis szerencsénk is.

FFR: - Honlapotokon olvasható, hogy milyen igazolások történtek. Mit várhattok az újonnan érkezőktől?

K.G.:Sok jót! Majorosi Tamás a Neumann ellen bizonyított. Nagyon fontos, hogy van két fix jkapusunk, egymást ösztönzik jobb teljesítményre, hiszen a jobb véd. Kardos Gáborral reméljük sok gól érkezik, de ehehz hihetetlen induló sebességét kamatoztatnunk kell majd. Székely Gergő egy ideig külföldön van, utána még nem tiszta, hogy pontosan milyen poszton fog játszani, de ha felveszi a ritmust, akkor biztos, hogy megoldja majd a rábízott feladatokat.

FFR: - Több felkészülési tornán részt vettetek. Mi a legfontosabb tanulsága ezeknek?

K.G.: Az egyik, hogy jövőre komolyabban kell őket venni, hogy profitálhassunk belőle. A másik, hogy kő keményen kell játszanunk testtel is. Bizonyítottuk, hogy megy nekünk, csak itthon is alkalmazni kell majd. Ehhez tartozik, hogy be kell fognunk a szájunkat a pályán, mert itthon biztos sok reklamálás, törlesztés lesz a vállal lökések, ütközések miatt (ez már az MK meccsen is kiderült).

FFR: - Hogy sikerült a csapat felkészülése? Miben léptetek leginkább előre?

K.G.:Technikailag meg vagyok elégedve a felkészülési időszakkal. Taktikai hiányosságok vannak, és ezek főleg a meccseken jönnek elő. Folyamatosan keressük azt a külső embert aki ebben (is) tudna nekünk segíteni, de eddig nem találtuk meg.

FFR: - Kikre hárulhat kulcsszerep a keretetekből?

K.G.: Szerintem a CSAPATRA. Ha egységesek leszünk, mind meghalunk a pályán, és minden meccsen lesz 2-3 ember aki húzza a csapat szekerét akkor jók leszünk. Neumann ellen ez bejött, hiszen Tamás, és Tóth Marci átlagon felüli játékával húzott, míg a többiek tudásuk kb 80-85 %-t hozták.

FFR: - Összességében milyennek értékeled a csapat keretét és az azon belüli összhangot?

K.G.: Hát a keret erős. Ha az egyéneket nézzük, és a technikai tudásukat, akkor dobogón kéne állnunk. A hangulat is, remekül megy a bulizás, vagy egy esetleges ellenfél közös szidalmazása. A csapatjáték, és a türelem hiányzik, és ezért a pályán néha kicsit sok a belső feszültség. A keretet egyébként ha lehetne egy védekező felfogású centerrel (pl Szigetvári Zsolt), és egy-két védővel erősíteném még meg.

FFR: - Mi a véleményed az ellenfelekről? Kik lehetnek a közvetlen riválisaitok?

K.G.: Talán a harmadik forduló után erre jobb lenne visszatérni. Eger, Diamonds, Neumann. Kijöhetünk belőle 6 ponttal, és 0-val is. Addigra majd látjuk az egész mezőnyt, és akkor kiderül minden. Szerintem 3 részre szakad majd a mezőny. Az első kalap az ARES, Kroki, SZPK (abc-ben), ők osztoznak majd a dobogós helyeken várhatóan. Utánuk nagy tülekedés lesz a Debrecen, Diamonds, Eger, Neumann és köztünk, innen valaki okozhat felfele meglepetést (szerintem biztosan lesz egy meglepetéscsapat, de ezt most nem tudom megmondani, hogy melyik lesz az 5-ből). Mindenesetre aki ezekből a meccsekből jól jön ki, az felérhet a dobogóra. Végül a Miskolc és a Torpedo nálam a harmadik rész, akikből egy meglepetést okozhat, de kevés esélyt látok erre.

FFR: - Kié lehet idén a bajnoki trófea?

K.G.: Válaszom az előző válaszban benne van. Annyival egészíteném ki, hogy minket se írjon le senki!

FFR: - Melyik csapattól várod az idén, hogy meglepetést okoznak az előzetes elvárásokhoz képest? Kiktől vársz nagy előrelépést, és kiktől hanyatlást?

K.G.: Hát magunktól nagy előrelépést várok (főleg pontszámban). Nem tudom ,hogy ez mennyire lenne meglepetés vagy sem. Nekem meglepetést jelentene ha a Debrecen meg tudná ismételni tavalyi remeklését, de a visszaesőre a tippem az Eger.

FFR: - Van-e olyan játékos a magyar OB1-ben, aki meglátásod szerint ebben a szezonban válhat igazán kiemelkedővé, „robbanhat be” a köztudatba?

K.G.: Szerintem fontos szerephez jut hosszú kihagyás után Varga Miki, akinek újra be kell bizonyítania tudását. Dósa Attila az ARESből, vagy bármelyik fiatalabb komáromi játékos, esetleg Fuchs András, vagy Ressely Krisztián lehet még nagy újdonság (utóbbi kettő azért, mert felnőtt bajnokságban szerintem még nem jött ki jól  egy egész szezonon át a lépés nekik).

FFR: - Mi lenne a tipped az OB1 végeredményére?

K.G.: SZPK, ARES, CH, Krokodilok, Debrecen, Neumann, Diamonds, Eger, Miskolc, Torpedo

 

1 komment

Címkék: floorball visszaszámlálás ob1 ibk ch

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr7161626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

acsbar 2007.09.10. 23:04:59

Na jó, akkor legyen így:D
süti beállítások módosítása