Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban... - ARES henger, szárnyaló SZPK-s lányok

2007.10.16. 12:51 Floorballer

Ha magyar floorball bajnokságról készülne TV-s gólösszefoglaló, akkor ezen a héten két részben kellene leadni a műsort. A csapatok ebben a fordulóban nem vitték túlzásba a védekezést, közönségszórakoztató gólfesztiálokat hozott nem egy összecsapás. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy az esetek többségében egyoldalúvá váltak a küzdelmek.  

Blast Férfi OB1

ARES HC/Top Floor – Diamonds 16 – 4
IBK CH – Dunai Krokodilok 8 – 7
SZPK – Torpedo 14 – 5
Miskolc – MEISE 2 – 3

A beharangozóban említettük, hogy a két fontos győzelem lendületet is adhat a gyémántoknak, de el is altathatja őket. Nos ez utóbbi következett be, ráadásul az eddigi kiemelkedő szereplésük nagyobb koncentrációra is ösztönözte az ARES-t, ami egy teljesen váratlan mértékű hazai sikert hozott. A történelemkönyvekhez kell nyúlnunk, ha hasonló arányú Diamonds vereséget akarnánk találni, de valószínűleg akkor sem sikerülne. Az ARES egyszerűen megállíthatatlannak tűnik, a Diamondsot viszont nem lehet leírni ezen meccs után, egyszerűen csak most nem jött össze semmi az elmúlt heteket követően, egy ARES elleni vereség pedig mindig benne van a pakliban az arányoktól függetlenül. Mi továbbra is 5-be várjuk a gyémántokat.

Már többször hangoztattuk, hogy az egymás elleni eredmények láncolatát figyelembe venni szinte teljesen értelmetlen, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a Diamonds és a Neumann egyaránt 4 ponttal lett gazdagabb a Debrecen – IBK CH duóval szemben, az IBK CH pedig legyőzte az Egert és a Krokodilokat. Ezen csapatok közt óriási harc várható a tabella harmadik fokáért, és jelenleg a két feltörekvő fővárosi gárda komoly lépéselőnybe került. A szezon azonban még hosszú, számos körbeverés lesz még a 6 csapat közt, amelyeknek köszönhetően az SZPK és az ARES nyugodt előnnyel küzdhet majd a bajnoki címért.

Az IBK CH – Krokodilok meccs beváltotta a hozzá fűzött reményeket! A szokásos nagy iramú, közönségszórakoztató játékot hozta a CH honlap alapján. A Mesehősök továbbra is kiszámíthatatlanok, két fontos meccs elvesztése és egy 0:3-as első pár perc után szedték össze magukat valamint a két pontot életben tartva álmaikat. A Krokodilok is csatlakoztak ezzel azon csapatok népes táborához, akik összeszedték az első meglepő vereségüket. A következő fordulóban parázs meccsre van kilátás a Debrecen ellen!

Az SZPK 14-szer is megzörgette a csereként kapuba térdelő Erényi hálóját, ezzel hozta a számára kötelező két pontot, amivel továbbra is tartja a lépést az ARES-sal. A két csapat egyaránt 8 gólt kapott idáig, ami gyakorlatilag semmi.

Az Eger megszerezte az első győzelmét, ezzel feltehetőleg elindul felfele a hevesi alakulat. A győzelem a korábbiaknál sokkal nehezebben született meg az egyre erősebb Miskolc ellen, de a lényeg a holtponton esetleg átbillentő első két pont.

Nem lepődünk meg azon, hogy a tippelések közt nem született egyetlen telitalálat sem:)

Jadberg Női OB1

IBK CH – White Sharks 8 – 2
SZPK – Phoenix 12 - 4
Triton – MEISE 2 - 13
ARES HC – Szolnok 1 – 11

A női bajnokságban az esélyesek megszerezték a győzelmeket. Az Eger és a Szolnok továbbra is külön kategóriát képvisel, nem hagytak esélyt az ARES és a Triton csapatának. Az IBK CH megmutatta, hogy a 3 nagy elenni vereség után képesek nyerni a nyerhetőt, így a rózsaszín lányok feltehetőleg elkezdenek felfele araszolni a tebellán.

Az igazán érdekes pont az SZPK 12 gólja. Megelőlegeztük a bizalmat a komáromi lányoknak, hogy a Radács i- Szarvas párost képesek lesznek őrizni, és ez sikerült is nekik, hiszen mindössze 4 gólt engedélyeztek a kettősnek (és ezzel az egész Phoenixnek, ahol valakiknek még meg kéne találnia a gólszerzés módját). A 4 gólra 12-vel tudtak válaszolni Lukács Csaba lányai, így most már le kell írnunk: az SZPK bizony élcsapattá vált! A hirtelen jött előrelépésben persze benne van egy lehetséges megtorpanás, kisiklás esélye, mely feltehetőleg be is fog idővel következni, de ennek ellenére szerintünk a végelszámolásnál ott lesznek a dobogón Perjéék. (Edinának amúgy gratulálunk a 2 -13 eltalálásához, azért ez nem semmi;) )

Férfi OB2

ARES B – Szolnok 4 - 14
Triton – Veszprém 8 – 5
Kecskemét – Szombathely 12 – 5
Szeged – Phoenix 2 – 8
Dunaújváros – White Sharks 7 – 8

Az OB2 számunkra legfontosabb eseménye a hétvégén, hogy információt kaphattunk a Kecskemét és a Veszprém képességeiről. A Kecskemétre igencsak oda kell figyelnie majd az élbolynak is, ugyanis elképesztően gólerős játékukat át tudták menteni a magasabb osztályba is. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy a Szombathelyről soha nem lehet tudni melyik arcát mutatja éppen.

A mezőny mindenesetre két részre szakadt. A Szolnok – Triton – Kecskemét – Phoenix – White Sharks ötös öldöklő harcot fog folytatni az érmekért és az osztályozós helyekért, hiszen egyikük bizony le fog maradni a feljutás esélyét jelentő 4 helyről. Az ötösön belül eddig csak a Triton – Phoenix – WS trió játszott egymással (sikerült is azonnal körbeverni egymást), de a hétvégén sor kerül a Szolnok – Kecskemét rangadóra is.

A Phoenix ezúttal jól szerepelt idegenben is, magabiztosan nyert Szegeden, a Tritonra pedig annyira ráijesztettek a cápák az első körben, hogy azóta ijedtükben csak nyernek. Ezúttal a Veszprémet győzték le, akiknek ez még csak a második meccse volt, de így is 3 vereség áll nevük mellett. Egy meglehetősen nagy menetelésre lesz szükségük, ha bele akarnak szólni az első 5 hely elosztásába, de hogy pontot lopnak majd az ott végzőktől, az teljesen biztos.

A WS sem rontotta el az eddigi szép eredménysorát, bár a kommentek alapján közel állt hozzá. A Dunaújváros 16, 3, illetve vezetésből elbukott 1 gólos vereségeket szenvedett. Láthatóan jó úton járnak, már nem kell sokat várniuk az első pályán elért győzelmükre!

A Szolnok nem rendezett Kannibál vérengzést az Építőkön, de végül ha kicsit döcögve is, újra két számjegyűre növelték a különbséget az aktuális ellenféllel szemben. Straussék ezzel a mérkőzéssel letudták a könnyebb meccseiket, mostantól kiderül, hogy mire képesek az élcsapatok ellenében. Kezdésként a hétvégén összecsaphatnak a rohanós Kecskeméttel, alighanem nagyszerűmérkőzést fognak látni a kilátogatók.

Ami a tippelést illeti, Barni ismét behúzott egy találatot (8-5), és többször is közel járt a valósághoz. Ezzel az állás:

1. Acsbar 2
2. szg01, Sharky177, Nothanx  1-1-1

3 komment

Címkék: floorball női ob1 ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr46197987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nothanx 2007.10.16. 15:29:15

juhuu.. köszikeee :) héjj te kapuscsoda, te is egyet nyertél :P

szg01 2007.10.16. 16:29:59

Drágám vigyázz,miket szólsz be nekem,mert a csokiddal játszol :))))))))))))))))))))
Amúgy ez a tippelősdi állati jó. Florrball Tipp-Mix :)

floorballek 2007.10.16. 18:07:22

oké.. drágám :D
jöjjön a csoki,a csajoknak már beígértem :P
süti beállítások módosítása