Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban...-Szárnyaló Phoenix madár, csillogó Gyémántok

2007.10.30. 06:42 Floorballer

Mielőtt rátérnénk a heti összefoglalóra, egyszerűen muszáj felhívnunk olvasóink figyelmét a beharangozóban elhangzottak átismétlésre. A gondviselés fogta kezünket a klaviatúra nyomkodása közben a múlt héten, és az egész hétvégi forduló során óvó szemeit rajtunk tartotta! A pénteki Phoenix mérkőzés eredményét hallva még szemrehányóan pillantottunk a gömbre, de az összes eredmény ismeretében kénytelenek voltunk fényesre törölni és egy polccal magasabbra tenni elismervén kiváló teljesítményét, és mélyen megbánván, hogy elromlással vádoltuk meg (még talán Kovács Barninál is jobbat nyújtott, pedig ő aztán teljesen biztosan összeköttetésben áll Delphoi-vel).

A tippeléseket prímán összesítette önszorgalomból Barni, így ettől most mi eltekintünk. Reményeink szerint hamarosan megújul ennek a módja, de erről majd később.

Végigpásztázván a fórumokat, elolvasván a honlapokat, meghallgatván a pálya széli szóbeszédeket, elolvasván a Nemzetisportot és figyelmesen végignézve a CNN World Sportot megszületett tehát az összefoglaló az első negyedév utolsó felvonásáról, amelyet 3 hét szünet követ. Nézzük tehát mi is történt ebben a fordulóban!

Blast Férfi OB1
SZPK – Miskolci Betyárok 12 - 1
Dunai Krokodilok – Debrecen 10 - 11
Neumann – ARES HC/Top Floor 2 - 8
Diamonds – Eger 8 - 1
Torpedo - IBK CH 3 - 8

Az OB1 legkiemelkedőbb és hosszú távon is jelentős eseményeként – nem megfeledkezve természetesen Füzi Gábor 100. meccséről – a Diamonds habkönnyű győzelmét, és ezzel párhuzamosan és azonnal adódó módon az Eger teljes megsemmisülését kell elkönyvelnünk. Maximum 9 gólt jósoltunk, de be kell vallanunk, egy 5-3, 6-3 körüli tippet mertünk volna csak szám szerint leírni (gondviselés közbeszól 1: nem írtunk ki konkrét eredményt a tippelésben). Az Eger megfiatalodó csapata keserves és küzdelmes hátralévő 13 meccs elé néz, de az új emberek beépülésével újra megnyílhat az út felfelé. A gyémántok idei ragyogását viszont már lassan csak napszemüvegen át lehet biztonságosan szemlélni. Lehet, hogy nem ők játsszák a leglátványosabb floorballt, de hogy egészen fantasztikusan állnak eddig idén, az biztos (fejbiccentés Füzi „százados” felé, aki ezt előre jelezte az év eleji interjúkban). Néhány hete már pedzegettük a KNHBC-t, ami a látszattal ellentétben nem egy Kansas állambeli kábelszolgáltató, hanem a „Középcsapatok Nem Hivatalos Bajnoki Címe”. Számunkra immár letisztázódott a harcban állók névsora, és egyik fő esélyesként jelenleg a Diamonds csapatát látjuk, de erre még majd visszatérünk.

Éppen a Diamonds ARES elleni veresége miatt nem fektettünk komolyabb energiát a Neumann – ARES meccs elemzésébe, és egy kézlegyintéssel elintéztük a gömb intő jeleit. Nádorék egyszerűen megállíthatatlanoknak tűnnek (na vajon ki vezet 4 pont/meccs feletti átlaggal 5 forduló után a kanadai táblán? :) ). A Neumann nem is cáfolt rá erre a tételre, de az ARES oldal szerint sikerült egy 1:2-es első harmadot produkálniuk, valamint 10 alá szorítani az ARES gólok számát. Az idei szezonban ezt már a „megnehezítés” kategóriába is betuszkolhatjuk kis erőlködéssel. Ez persze nem akadályozta meg Mujahidékat az újabb két pont begyűjtésében, és valószínűleg a szívbaj sem kerülgette őket az első harmad után. Tovább robog a tehervonat az egyik oldalon, a másik oldal pedig koncentrálhat a papírforma vereség után a nyerhető meccsekre.

Az általunk beharangozott miskolci meglepetés valóban nem Komáromban érkezett meg, ahol a narancsmezesek egész vasárnapos fiesztát rendeztek. A Miskolc is letudott egy következmények nélküli papírforma vereséget, az SZPK pedig megünnepelhette vezérüket és begyűjthetett +11 egységet a gólkülönbség rovátkában, ami a végelszámolásnál még akár jól is jöhet.

A Torpedo a várakozásoknak és a szokásoknak megfelelően 45 percnyi gyötrelemre és fogcsikorgatásra kárhoztatta az IBK CH-t, akik az utolsó 15 percben ismét bebiztosították győzelmüket. A következő fordulóban fogadhatják a zabolázhatatlanul száguldozó úthengert, valószínűleg 15 percnél több kell majd, de most csak a két pont számított. A Torpedo pedig ismét megmutatta, hogy az ellenfeleknek sokkal jobban meg kell szenvedniük ellenük, érzésünk szerint idén nem végzik pont nélkül a bordó mezesek.

A forduló legnagyobb meccse kétségtelenül a Krokodil – Debrecen találkozó volt (gondviselés 2: az egész beharangozó:) ), amelynek igen komoly tétje volt: melyik csapat hozza vissza a sír széléről álmait. Nos ez a Debrecennek sikerült, a tavalyi eredményhez hasonlatos közönségszórakoztató eredménnyel, ahol lehetséges volt 10 lőtt góllal veszíteni. A Debrecen így átmenetileg fellélegezhet, a Krokodilon pedig nagy a nyomás, hogy a Diamonds ellen összegyűjtsék a kritikus két pontot.

És akkor térjünk vissza a KNHBC-re. Mindenki azt mondja, hogy a tabellára való pillantás értelmetlen az ősz vége előtt, számít ki milyen sorrendben játszotta le meccseit, ki volt már Komáromban, kit vert már meg az ARES. Nos, vállalkoztunk egy sajátos tabella összeállítására, amelynek már van információ értéke! Mielőtt megosztanánk ezt a kíváncsi közönséggel, szólnánk néhány szót a mezőny tagozódásáról. Általános vélemény (értsd: nem a mi fejünkből kipattant, hanem a pályák szélén, rádiókban, TV-kben, kocsmákban, szurkolók közt hallani és a tavalyi eredménylajstrom is ezt támasztja alá), hogy az ARES és az SZPK kiemelkedik a mezőnyből, mindenki számára bravúr ellenük a pontszerzés. Ez feltehetőleg igen keveseknek fog sikerülni, ha lesznek egyáltalán valakik akik ezt megteszik (tavaly 1-szer sikerült ez a Debrecennek az alapszakasz során és kétszer a Krokodilnak). Szintén általános vélekedés, hogy idén a Torpedo, Miskolc, Eger számára bravúr lesz bárki más ellen a győzelem kiharcolása. Marad tehát 5 csapat, akik bár nyerhetnek pontot felülről (pl.: Krokodil - ARES), és veszthetnek is lefele (nyilvánvalóan fognak is, mert a papírforma néha borul a sport törvényei szerint), de helyezésüket alapvetően az egymás elleni mérlegük, a furmányos körbeverések fogják meghatározni. Ők küzdenek az KNHBC-ért, ami megegyezik a magyar bajnokság bronz érmével mivel az első két hely béreltnek tűnik! Sokáig vacilláltunk, hogy a Debrecen vajon a felső traktus tagja-e vagy sem, de az eddigi eredmények alapján őket is ebbe az ötösbe soroljuk. Nézzünk tehát egy egymás közti tabellát:

 

 

M

Gy

D

V

G

P

1.

Neumann FSE

2

2

0

0

9-1

4

2.

Diamonds

2

2

0

0

16-10

4

3.

IBK CH

3

1

0

2

13-18

2

4.

Debreceni FSE

3

1

0

2

17-24

2

5.

Dunai Krokodilok

2

0

0

2

17-19

0


Férfi OB2
Phoenix - Dunaújváros 20 - 6
Szeged – Triton 0 - 9
Szolnok – Veszprém (november 4-én)
White Sharks – Kecskemét 8 - 9
Szombathely – ARES B 9 - 2

A hétvégén a másodosztály végérvényesen kettészakadt. A Szolnok nem játszott (gondviselés 3: nem kell a Szolnokról írnunk, így nem haragítjuk magunkra a fél mezőnyt:) ). A másodosztály jóslatai során a gömb sunyi módon úgy fogalmazott, hogy a hétről-hétre szorosabb eredményeket produkáló Dunaújvárosnak van a „legnagyobb” esélye az élboly csapataitól való pontszerzésre. Nos, nem sejthettük, hogy ezen szófordulat alatt konkrétan a 0% kifejezést kell értenünk. A tippelők is sorra szoros eredményeket jósoltak, de valami történt, és a látványos javulást egy óriási pofon törte meg. A Phoenixes ifjak valóságos szárnyalás során 20-at hintettek a vörös mezeseknek, nyomatékosítván, hogy igényt tartanak a bajnoki címre.

Hasonló magabiztossággal vendégszerepelt a Triton Szegeden. Nyáron egy cikkünkben nemtetszést kiváltva kritizáltuk a Triton ingatag védelmét. Nos valami történhetett a Cseh Open és az edzőtábor hatására, mindenesetre Dani Zsoltot egy sorral hátrébb tessékelve a Berkó testvérek és Ulicza Tomi mellé (gondviselés 4: talán helyes formációt írtunk fel:) ) és Szabó Gergő elé, egy igazán ütőképes, masszív védelem alakult ki (5 meccsen 14 gólt kaptak). Ez alatt a támadósor pedig továbbra is parádézik, ismét 9-et termeltek. Repesve várjuk a Szolnok elleni következő fordulóbeli rangadót!

A Szombathely hozta a hazai meccsét a kis létszámban leutazó ARES ellen, ezzel továbbra is igyekeznek elkerülni az osztályozót jelentő helyeket.

A White Sharks – Kecskemét meccsről (gondviselés 5: a gömb éppen csak a gólszerzőket nem mondta meg előre) már mindent megírtunk a beharangozóban, a csapatok pedig makacsul tartották is magukat az „itinerhez”. Egyetlen kiegészítésként megemlítenénk, hogy a Kecskemét oldala szerint hiányzott csapatukból Geredy Kornél, így még értékesebb számukra ez a 2 pont, ami annál is inkább figyelemre méltó, hogy közvetlenül egy nagy verés után sikerült feltámadni. Minden elismerésünk! A WS újabban ráállt a közönségszórakoztató eredményekre és az eufórikus hajrákra. Most túl nagy volt az előny az ellenfélnek (5 gól), érdekesen alakul az élboly!

Nézzük is azt a szóban forgó 5 csapatot. A másodosztály résztvevői folyamatosan taglalják esélyeiket, és nem ritkán minket is kritikával illetnek, így most egy kis statisztikai segédlettel szolgálunk. Íme az 5 élcsapat helyzete egy olyan tabellán, ahol csak az egymás elleni mérkőzések vannak bekalkulálva:

 

 

M

Gy

D

V

G

P

1.

Szolnok

1

1

0

0

10-1

2

2.

Triton

2

1

0

1

9-6

2

3.

White Sharks

3

1

0

2

19-21

2

4.

Phoenix

2

1

0

1

12-14

2

5.

Kecskemét

2

1

0

1

10-18

2


Nos,nyugodtan nevezhetjük kiélezettnek a küzdelmet. Itt különösen érdekes lesz a lefele vesztett pontok mennyisége. A Veszprém ellen senki nem mehet biztosra, a Gyikok akár az élbolyba is beférkőzhetnek még. A szombathelyi kirándulások sem fix 2-esek (lásd Phoenix), és a feljutók is tanulnak, előbb-utóbb el fognak csípni valakit. A következő fordulóktól pedig rangadók tömege következik!

Jadberg Női OB1
Szolnok – MEISE (november 4-én)
White Sharks – Debrecen 8 - 6
Phoenix – IBK CH  2 - 2
SZPK – Triton 15 - 0
Szombathely – ARES 4 – 4

A női OB1 rangadója még hátra van, de így is van miről beszélni! A „Lukács Lányok” valóban példát mutattak a Triton ifjoncainak, ismét magabiztosan hozták a kötelezőt! Nem vették félvállról a meccset és olyannyira belejöttek, hogy még Barni kedvéért sem álltak meg 14-nél. Mindeközben a védekezésről sem feledkeztek meg. Javasoljuk Lukács Csabának – aki leplezetlenül élvezi személyes szimpátiánkat már tavalyi ténykedése óta – hogy az abramovics nicket lassan cserélje le egy Mourinhora;)

A WS megszerezte szezonbeli második győzelmét, de elismerés illeti a Debrecent is, akik ilyen közel még nem álltak a pontszerzéshez soha a lefújás pillanatában.

A nap igazi szenzációja az ARES nevéhez fűződik, a már-már szállóigévé nemesült mondat szerint „Pavelka edző nagyot húzott”, és Kovács Viven lelkes őrzésével (gondviselés 6: ahogy megjósoltuk), valamint Molnáros hazatérése alkalmából szerzett egyenlítő találatával ponttal tértek haza Vas megyéből. Tették mindezt Zács Fruzsi nélkül! Ezzel továbbra is harcban állnak a dobogóért is.

A nap győztese azonban vitathatatlanul a Phoenix Fireball női csapata. Az IBK CH elleni döntetlen hatalmas fegyvertény az ifjú csapattól, akik lelkesen küzdve szereztek egy pontot. Tették mindezt több korábbi Phoenix játékos ellenében, tovább növelve a győzelemmel felérő döntetlen értékét. Ez a hétvége a Phoenixé volt, nyugodtan mondhatjuk. Az IBK CH-nak továbbra sem a védekezés okoz problémát, hanem a lőtt gólok száma nem akar gyarapodni.

Itt is kiemelnénk a középső 5 csapatot. Az Eger és a Szolnok gyakorlatilag foghatatlannak tűnik, a WS-Debrecen-Triton trió pedig egyelőre nem fenyegeti az előttük állókat. Lássuk tehát a többiek egymás közti tabelláját:

 

 

M

Gy

D

V

G

P

1.

Szombathely

4

2

2

0

27-22

6

2.

SZPK

2

1

1

0

19-11

3

3.

ARES

1

0

1

0

4-4

1

4.

IBK CH

2

0

1

1

6-9

1

5.

Phoenix

3

0

1

2

13-23

1

13 komment

Címkék: floorball női ob1 ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr63212444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Girnyaú 2007.10.30. 09:27:55

/table a végére:D

ISti 2007.10.30. 09:31:18

Ez igencsak érdekesre sikerült, gratulálok hozzá! Jó ötlet ez az ötös felbontás!

Croissant · http://rudasfloorball.extra.hu/news.php 2007.10.30. 09:40:10

Osztom az előttem szóló véleményét! :)

Floorballer 2007.10.30. 10:06:37

Pedig ott volt a /table :D:D A szerver újabb vicces tulajdonságait ismertük meg:)

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.10.30. 10:42:05

Jó cikk lett.
Igen, sikerült helyes formációt felírni:D Konkrétan Dani-Ulicza, Berkó Cs-Berkó G védőpárok szoktak lenni, amikor megedngedhetjük magunknak a sorcserét. Ha nem, akkor Dani-Ulicza-Berkó Cs három védő cserélget. És várjuk Kun Csaba felépülését, mert nélküle nem teljes a védelem, valamint folyamatban van egy igazolásunk, aki lehet hogy szintén védő lesz.
Szóval idén is lehet szidni a Triton védelmét, csak mostmár ellenfélként, nem független szemlélőként:D
Tavaly átlagosan 5,3 gólt kaptunk meccsenként, idén eddig ez a szám 2,8. Akit érdekel a dolog, írtam egy cikket a Triton honlapra, hamarosan talán ki is kerül(elvileg a mai nap folyamán).

Az SZP-Triton nőire pedig annyit még, hogy nagyon sokat számított az SZPK keménysége, és a (egyéni véleményem szerint néhol már durvaságba is átmenő) kemény odalépések. De tavaszra lehet keményen készülni, mert a lányok kapnak majd ebből egy kis kiképzést... És akkor lehet már nem 15, hanem max 4-5 lesz a gólkülönbség...

CSAK A TRITON!

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.10.30. 10:51:57

És felhívnám arra a figyelmet, hogy a Phoenix bár 20 gólt ütött, de 6-ot kapott, ami a nagy rohanásra utal, nem figyeltek a védekezésre. És véleményem szerint érezhető Csordás Tomi hiánya is ebben az eredményben.
Szombathely-t pedig nem tenném ki ennyire biztosan ebből az ötösből, mert perpillanat a Phoenix 7, a Ws 6, a Szombathely 5 ponttal áll. Elég egy-két kisebb meglepetés, amire idén a Szombathely képes lehet, ahogy ezt bemutatta a Phoenix ellen, és a Szombathely beérhet az 5. helyre, akármelyik csapatot is szorítja ki onnan. Tény, hogy erre kevés esély van, de volt szerencsém emgismerni a szombathelyieket a nyáron veszprém openen, ahol egyszer megvertek minket is, és előttünk végeztek (ami nem volt nehéz, emrt utolsók lettünk:D).
A Ws fog még meglepetést okozni, véleményem szerint főleg a Kecskemétnek és a Phoenixnek tavasszal, de senki sincs biztonságban, ha róluk va szó, megkockáztatom, hogy még a Szolnok sem.
Szóval ne tessék ilyen biztosra bebetonozni azt az ötöst:D Hálisten elég kiélezett a küzdelem. November 17-18-án sok minden változhat.
Phoenix-Kecskemét és Triton-Szolnok meccs lesz ezen a két napon, szóval mindenki készüljön a Floorball hétvégére. Készítse a pattogatott kukoricát, a hamburgert, a kis szurkolói zászlókat, és a legjobb hangját, hogy zenghessen a TRITON:D
CSAK A TRITON!

acsbar 2007.10.30. 12:38:44

SZPK - Triton nőin semmilyen durva odalépések nem voltak. Teljesen testtel ment végig minden (talán 2-3 kivételtől eltekintve), ennél csak keményebb meccseitek lesznek a Szombathely és a Szolnok ellen, de talán még az ARES ellen is. Igenis fel kell turbózni a lányokat, a női mezőny sem a kisasszony floorballról szól most már. A meccsen lökésért alig-alig kellett fújni, ami szabálytalanságok voltak, azok inkább ütőre ütések voltak, néha egy-egy akadályozással spékelve.:) Igazából azért érezhettétek ezt, mert az SZPK-s lányok a letámadással szinte levegőt sem adtak a játékosaitoknak, így folyamatos nyomás alatt nagyon nehéz végigjátszani 60 percet. 40 perc után már a legkisebb ütközés is durvaságnak tűnik, holott semmi köze hozzá.

acsbar 2007.10.30. 12:46:49

A cikkhez:

Nagyon jól sikerült, gratula, a NS tanulhatna tőletek:)

Sajnos a Mourinho név foglalt, valami Füzi bitorolja azt is. Úgy jött egyébként, hogy az 5vös gimiben Lukács Tanár úr a manager (tehát Abramovics), Füzi meg a mester (azaz Mourinho) :D

Igen, az SZPK-s lányok még a kedvemért sem álltak meg 14-nél, bár ők megálltak volna, de az addig szerintem nagyon jól védő Triton-kapus nem szerette volna, hogy bejöjjön a tippem, és 7 másodperccel a vége előtt a hasa alatt becsúszott a tizenötödik :D

floorballek 2007.10.30. 16:51:39

na jóvan áám .. nem is voltunk durvák.. és és és és .. amikor Lászi kiállított lökésért,akkor nem is löktem,csak feltratottam :DD na mindegy
Gratula a csajoknak(Triton) nagyon ara kis csapat! Csak így tovább!

Triton_42 · Http://tritonfloorball.atw.hu 2007.10.30. 23:54:55

Edina: nekem ne mondd:D Védő vagyok, és nem a finomkodós fajtából. Ha sok dolog felett el is siklom, az ilyeneket mindig észreveszem:D

szg01 2007.10.31. 09:08:37

Tomi! Mi vagy te??? "védő"?
Túl sok mesekönyvet olvasol :DDDDD

floorballek 2007.10.31. 11:58:37

jaja,egyetértek az én csodámmal :)

szg01 2007.11.01. 02:08:37

Köszönöm hercegnőm :)
süti beállítások módosítása