Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

A Hét Meccse: SZPK - DFSE

2007.11.30. 12:12 Floorballer

Ahogy a beharangozóban is írtuk, a hétvégén szinte minden férfi OB1-es találkozó esetében találhatunk némi érdekességet, valami különleges pluszt, ami miatt kiemelhetnénk. A tavalyi évet és a pillanatnyi formát figyelembe véve azonban vitathatatlanul az SZPK – DFSE viszi a prímet. Mind a két csapat felszálló ágban van, bár az SZPK esetében furcsa ilyesmiről beszélni, hiszen veretlenek, de az ARES elleni siker egyértelműen erre utal. A tavalyi 4 parádés mérkőzés garanciát ad a kiváló meccsre, és arra is, hogy kettőzött elánnal lépnek pályára a két pontért. Mindezt előreláthatólag számos szurkoló előtt, a jó hangulat biztosított lesz!

SZPK
- Debreceni FSE

Komárom
2007. december 1. 19:30

 
 
 VS.
 
 

 

Füzi Gábort és Tóth Gábort kérdeztük a meccsről:

FFR: - A tavalyi évben elképesztő izgalmakat hozott a két csapat valamennyi összecsapása. Milyen érzésekkel és reményekkel várjátok a mostani meccset?

F.G.:- Egyértelmű a válaszom: Revans! A tavalyi párharcból a Debrecen jött ki győztesen, ami sokunk legemlékezetesebb és egyben legfájóbb floorballos emléke. Talán csak egy edzőnyivel voltak jobbak! Idén viszont, már a mi padunk sem üres, hisz Illés László vezetésével azért dolgozunk, hogy a tavalyi csorbát kiköszörülvén, továbbra is veretlenek maradjunk, és minél előrébb kússzunk a tabellán. Természetesen mi is kiemelt figyelmet szánunk ennek a találkozónak, mert ez több mint egy meccs, ez maga a Nagy meccs! Nem véletlen, hogy a komáromi Erőd Ultras ismét megmozdul és az egyre bővülő szurkolóinkkal karöltve, pokoli hangulatot teremtenek majd szombat este. Valamint ezen az estén debütál a nagyközönség előtt, az SZPK új indulója is, ami igazán jóra sikerült (Brigetio fiai – Egy lehet a győztes!). És, hogy milyen reménnyel várom? Mint tudjuk a remény hal meg utoljára, úgyhogy, előbb a pályán meghalok a csapattal együtt a sikerért, aztán reménykedünk, hogy ez elég lesz a győzelemhez!

T.G.:- Valóban jó mérkőzéseket vívtunk a tavalyi szezonban. Egyik mérkőzés végkimenetele sem volt egyértelmű a végső lefújás pillanatáig. Reméljük az eddigi SZPK-DFSE meccsek hagyományát nem szakítjuk meg és izgalmas, hajtós meccset láthat a kilátogató közönség. Nem titkoltan a csapatunk célja egyértelműen a győzelem, azonban abban biztos vagyok, hogy ez semmiképpen nem lesz nagyarányú győzelem.

FFR: - Mi a véleményetek ellenfeletek idei teljesítményéről?

F.G.: - Továbbra sem tagadom, irigylem őket, hisz néhány hónappal ezelőtt „tojáshéjjal” a seggükön megnyerték a Magyar Bajnokságot és megjárták az EK selejtezőt. Ez jelen pillanatban a csúcs! No, de a kérdésre válaszolva, hogy is várhatnánk el ismét egy olyan szenzációs sorozatot tőlük, amikor még szinte el sem hitték, hogy mindezt átélték. Abban biztos voltam, hogy a „Római vakáció” mély nyomot hagy majd bennük az első fordulókra, mivel nem csak a fáradság, de a kudarc is demoralizálóan hatott a cívisvárosiakra. Jókora érvágás volt számukra, jó barátom, Pazsák Csabi hullámzó teljesítménye is, hisz valljuk be, a debreceni gépezet és Varga Gergő gólgyártása is nagyban függ az elmúlt szezon legjobb centerének játékától.

T.G.:- A számok mindent elmondanak. 100% az 100%. Ehhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, amit tavaly ősszel mi is minden forduló után hallhattunk: „Egyszer minden sorozatnak vége szakad.” Persze nem biztos hogy most fog.

FFR: - Mit emelnétek ki az ellenfél játékát illetően, amire feltétlen figyelni kell? Milyen következtetéseket vontatok le a tavalyi összecsapásokból?

F.G.: - Elsődlegesen az edző hiányát! Döntő momentumokban elengedhetetlen a külső, higgadt szó, mert a pályán már egészen más hőfokon zajlik a küzdelem. Ezen csúszott el a 4 meccsből három, a negyediket megnyertük. Mindenki tisztában van, hogy mire kell figyelni a Debrecen ellen, az a kérdés hogy megvalósítjuk-e? S mivel csapatként erősek, ezért az első perctől az utolsóig koncentrálni kell!

T.G.:- Igazából nem tudom, hogy mi a mostani sikereik titka. A tavalyi összecsapásokon a pillanatnyi forma (szerencse is) döntött a két csapat között. Azt hiszem, hogy az első osztályban ezen csapat játékstílusa a legkellemetlenebb a többi csapat számára. Nem tudom miért, de az SZPK ellen teljesen másképp kell játszani. Eddig sikerült.

FFR: - Szoros küzdelem a CH ellen, majd vereség a NOKIA Kupán,végül siker az ARES ellen. Benkei Laci sérülése, majd László Peti 6 gólja. Ezek tükrében milyen formában érzitek magatokat most? Mi a véleményetek az elmúlt meccsekről? Adhat további pluszt a Kupában elért siker?

F.G.: - Hát igen…van egy formálódó csapatunk, amibe nem kevesebb, mint 7 új játékost (ebből két kapus) építettünk és építünk be folyamatosan. Az ilyen átalakulás nem megy máról-holnapra, de nálunk szerencsére viszonylag zökkenőmentesen sikerül(t). A kedvező sorsolásnak köszönhetően, remek „felhozó” meccseket játszottunk, igaz nem mindig közönségszórakoztató játékkal, de az új kiírás szerint nem is ez a fontos, hanem a 2 pont megszerzése. Az újoncok  ezeken a mérkőzéseken megszerezték a minimális rutint ahhoz, hogy egy esetleges sérülés miatti kiválás, se törje meg a csapat lendületét. A TF pályáját mindenki ismeri és tudja, hogy nem floorballmeccsre találták ki, sem méretében, sem minőségében, de ettől függetlenül ott is nyerni kellett, s megtettük, a többi a végelszámolást tekintve lényegtelen. A NOKIA kupa a” felhozó” mérkőzések egyike volt, hisz azok kaptak többnyire játéklehetőséget, akik a bajnokságban idáig kevesebb szerephez jutottak. Ettől függetlenül, meg kellett volna nyernünk, amihez 49 mp. hiányzott! Az ARES elleni kupameccs pedig, előrehozott döntőnek számított, és ha azt nézem, hogy két gólvágónk, valamint ifjú védőnk sérülés miatt nem játszhatott, akkor ez a siker nemcsak a hullámvölgyből épp időben kilábaló László Petinek adott óriási lökést, hanem az egész csapat számára. Amikor hétről-hétre azzal szembesül az olvasó, hogy „akadozik” vagy ”megint nem hengerelt az úthenger”, akkor az idegenben lőtt 10 gól a kupa címvédőjének, nemcsak a kedves blogírónak csattanós válasz, de az SZPK háza táján is óriási feszültségeket szabadított fel!

FFR: - Vereség a Diamonds és az ARES ellen, majd siker a Krokodil ellen, azóta pedig többször gólparádé. Néhány könnyebb meccs után most ismét kemény találkozó vár rátok. Hogy látjátok jelenlegi formátokat?

T.G.:- A Diamonds kiválóan játszott ellenünk, s megérdemelték a győzelmet. Az ARES meccset egyértelműen mi rontottuk el. A Krokodilok ellen fogcsikorgatva kellett nyerni annak ellenére hogy sokszor nagyon nem ment. Azt hiszem azóta ismét kilábaltunk a gödörből és ismét a sportágnak megfelelő tisztelettel megyünk fel a pályára, ahol nekünk csak a győzelem számít. Azt persze nem tudhatom, hogy a formánk az SZPK ellen mire lesz elég.

FFR: - Az eltelt fordulók tükrében milyen év végi helyezéssel egyeznétek ki, ha mostani helyzetetekből indultok ki?

F.G.: - Kedvenc sportolónőm legemlékezetesebb sikerét felelevenítve…”az utolsó 25 méter kezdődik meg: Christy Kowal még mindig vezet, de Ági egyre erősebb és egyre jobban megközelíti az amerikait, mit megközelíti, már együtt haladnak, gyere Ági, gyere Ági…”

T.G.:- Sohasem érdekel az előző meccs, ahogyan a következő utáni sem. Mindig csak A MECCS van, és csak a győzelem számít, akárki ellen is fogunk pályára lépni. Azt hiszem a csapatom nevében is mondom, hogy csak a Bajnoki cím megvédése elfogadható számunkra. Mindig magas célt kell kitűzni! Lehetetlen nem létezik… Még rengeteg meccs van.

FFR: - Mi lehet a döntő ezen a hétvégén? Milyen meccset vártok?

F.G.: - Magas színvonalú, küzdelmes és sportszerű mérkőzést várok, telt ház és pokoli hangulat előtt, természetesen SZPK győzelemmel! Kedves floorballosok, aki az elmúlt 3 SZPK – Debrecen párharc valamelyikét is elszalasztotta volna, most ajánlom, szombat este üljön autóba, utazzon le Komáromba, s garantáltan nem fog csalódni! Hajrá SZPK! Küzdeni mindig…

T.G.:- Szoros meccset várok. A revansvágy biztosan fűti az SZPK játékosait, amit meg is értek. Mi ugye már  nyertünk a híres és bevehetetlennek tűnő Oroszlánbarlangban…és jó érzés…   GYŐZZÖN A JOBB!

6 komment

Címkék: floorball ob1 szpk hét meccse dfse

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr97247791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

floorballek · http://www.szpk.hu 2007.11.30. 13:41:32

Hajrá SZPK! Egy lehet a győztes!!

szg01 2007.11.30. 14:08:13

Drágám! Itt a Tritonra gondolsz ugye? :)))

floorballek · http://www.szpk.hu 2007.11.30. 14:10:33

Megeshet :P
De ha "Egy lehet a győztes!"

floorballek 2007.12.03. 11:50:30

Szép volt Fiúk! Szép volt SZPK!!

Khm, képeket hova lehet küldeni,milyen címre?? Sportfotók rovatba??

Floorballer 2007.12.03. 11:54:29

floorballer kukac freemail.hu, azaz a szokásos, minden észrevétel, levél, kép erre a címre jöhet.
süti beállítások módosítása