Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban... - Vigyázat, elszabadult úthenger!!!

2007.12.03. 17:12 Floorballer

A hétvége eredményeit látva a gömb oválisra nyúlva húzhatja ki magát, bár jelen esetben azért csendben meg kell jegyeznünk, hogy az eddigi talán legkevesebb meglepetést hozó fordulót kellett belőni. Az OB1-ben valóban kiélezett meccsekre is sor került, és a hét meccse is méltó volt az előzetes bizalomra, valamint Szabó Ákos is bizonyította, hogy miért is van a válogatottban. A női bajnokság hozta a két igazán nagy szenzációt, a bajnoki cím felé menetelő Szolnok megbotlott a nagy rivális otthonában, elhúzván ezzel a mézesmadzagot az egri lányok előtt és kicsit lankasztva a harmadik helyért hajtók bizakodó hangulatát. Ezen felül lendületben maradtak a Phoenix lányok is, melynek kárát ezúttal az ARES látta. Számunkra a legmeglepőbb azonban egyértelműen az, hogy az OB2-ben az ég egy adta világon semmi meglepő nem történt! Ilyen nem mostanában fordult elő legutóbb.

Blast Férfi OB1

SZPK – Debrecen 10:5
Neumann – Diamonds 2:3
IBK CH – Miskolc 10:7
Dunai Krokodilok – MEISE 7:3
Torpedo – ARES HC/Top Floor 6:22

Aggodalommal tekintettünk-e nap elé, hiszen nem egy baljóslatú párosítás szerepelt a programban. Ha több ezer szurkoló szorongana a floorball meccsek lelátóin, akkor alighanem több kiemelt kockázatú találkozó is lett volna.

A CH – Miskolc előzményei már örökre beírták magukat a floorball legendás eseményei közé, és valószínűleg nincs játékos, aki ne lenne képben. A csapatok azonban megmutatták, hogy van élet a halál után, és örömmel láttuk a fórumon, hogy egy sportszerű, gólgazdag találkozóra került sor, ahol a győztes csapatot is elhomályosította Szabó Ákos csillogása. A CH lassacskán állandósítani kezdi eredményes formáját, a hullámvasúton egyre kisebbek az emelkedők és a lejtők. Szükségük is van erre, hiszen két nehéz meccsük van hátra. A Miskolc is egyre szorosabb eredményekkel rukkol elő, így az idegenbeli vereség is bíztató lehet számukra, hétvégén ugyanis a kórosan gólképtelenné váló Neumannt látják vendégül.

A Neumann-Diamonds nem túl nagy meglepetésre nem lett 11:10, de még csak 6:5 sem. Egy előzetesen várható, 5 gólos meccs volt, a fórum szerint beharangozónknak tökéletesen megfelelt. Ezt külön örömmel olvastuk:) A Diamonds ismét szoros csatában nyert, de megint nyert, és csak ez számít. Újabb két pont van a zsebükben és ezzel óriási lépést tettek az őszi bronzérem irányába. A Neumann két találatig jutott, így elkönyvelhetik azt a feltehetőleg sporttörténeti bravúrt, hogy az elmúlt két meccsen 5 kapott góllal 0 pontot szereztek. Ezzel jelenleg úgy néz ki, hogy a kék-fehérek kiszálltak a bronzért folyó versenyből, hiszen immár 4 pont a hátrányuk a Diamondsal szemben.

A Krokodilok feltehetőleg már megpróbáltak mindent a hibák elemzésétől a jósnőn át a vudu szertartásig és az ördögűzőkig, hogy megtörjék az átkot, és végül ez sikerült is. A gép adott nekik, és 4 góllal jobbnak bizonyultak az Eger újabban táltos bikáinál. Szabóék ezzel kicsit kikerültek a nyomás alól és nagy lendülettel vehetik üldözőbe az előttük állókat.

Az SZPK bizony talán még mindig mámorban úszik, – már csak Füzi sporttárs hajnali 5-ös kommentjéből kiindulva – nekik a Debrecen elleni vesszőfutásukat sikerült megszakítaniuk egy emlékezetes meccsen. Az 5 gólos különbség ellenére szoros és küzdelmes volt a harc, amely csak a harmadik harmadban dőlt el. Az SZPK eddig úgy tűnik, hogy úgy heveri ki Benkei hiányát, ahogy az Arsenal Henry-ét: meglehetősen jól. Gólvágójuk nélkül 20 találatot jegyeznek két nagy riválisukkal szemben, és teljességgel úrrá lett a csapaton a „most vagy soha” érzés. Év elején többen megjegyezték, ha az SZPK elkapja a fonalat, bármi történhet. Nos bejelenthetjük: elkapták! Hogy azt esetleg Vadóczék nagy hirtelenséggel kikapják-e a kezükből szombaton, az majd elválik… Mindenesetre ilyen csapatszellemmel és pillanatnyi mentális erővel a végső siker közelebb került Komáromhoz mint valaha… Az úthenger felmászott a dombra, és most elszabadult a lejtőn…

Az ARES kényelmesen készült a rangadóra, 22-t hintettek a Torpedo kapujába, szolidan és csendben jelezve, hogy az már tényleg égbe kiáltó lenne, ha újfent ezüst tallér ragyogna nyakukban. Vadócz Bence egy 6+3-as teljesítményt jegyezhetett fel, ami becsléseink szerint az idei legnagyobb termés az OB1-ben. Pavelka legénysége feltehetőleg levonta a kupameccs tanulságait, és emlékezetes meccsre kerül majd sor Budafokon.

Jadberg Női OB1

SZPK – Debrecen 14:2
Phoenix – ARES 3:2
IBK CH –Triton 6:0
White Sharks – MEISE 4:8
Szombathely – Szolnok 8:5

A női mezőnyben az egyesélyes meccseken mindenki tette a dolgát, és ami rá jellemző: az SZPK támadott, és lőtt egy szekérderéknyi gólt a náluk kevésbé esélyes ellenfélnek; a CH védekezett, és lehúzta a rolót, az Eger pályára lépett, így természetesen nyert.

A Phoenix némi meglepetésre legyőzte az ARES-t. A CH elleni döntetlen olyan lökést adott az ifjaknak, hogy azóta hátra sem pillantanak, alaposan átrendezve az előzetes erőviszonyokat a középmezőnyben. Radácsi ugyan megkülönböztetett figyelemben részesült, de ez sem akadályozta meg a szükséges mennyiségű pont megszerzésében. A hézagokat pedig természetesen ismét Szarvas Vera egészítette ki két találattal.

A Szolnoknak az Eger elleni meccsen kívül talán csak egy esélye volt a botlásra: Szombathelyen. Ez meg is történt, de olvasván a Kannibálok oldalán látható értékelést, koránt sem csak a floorballról volt szó Vas megyében. Információk hiányában nehezen tudunk bármit mondani a meccsről, azt azonban le kell szögezni, hogy az Eger előtt felcsillant a remény, a Szombathely pedig jelentős lépést tett két be nem tervezett pont megszerzésével a dobogó irányába. Ez egyben rossz hír az őket üldöző középmezőny számára.

Férfi OB2

Szeged – Kecskemét 2:11
Phoenix – ARES B 13:4
Dunaújváros – Triton FT 2:8
White Sharks – Veszprém 10:5
Szombathely – Szolnok 2:16

Szinte nem hisszük el! 5 meccs, 5 esélyes, és 5 viszonylag sima győzelem. Minden sportfogadó álma egy ilyen hétvége:) Azon már csak magunkban zsörtölődhetünk, hogy Európa foci ligáiban nem ilyen katonás rendben születnek az eredmények.

A Phoenix ismét 10 fölött termelt, így láthatólag állandósul a forma, kíváncsian várjuk az utolsó fordulóban esedékes Szolnok elleni rangadójukat. Nem bír igazán hír értékkel, de le kell írnunk, a Szolnok is 10 gól fölé jutott egy indulatos és számos kiállítást hozó Szombathelyi meccsen. Gyenesékre még két kemény meccs vár, melyekből mindössze 1 pontra van szükségük az őszi elsőséghez, de nagy tételben fogadnánk, hogy nem egy lesz az… A Triton csak két találatot engedélyezett az Újvárosnak, ami a vörösöknek most nem volt elég a sikerhez. A Kecskemét nagyarányú sikerrel nyomatékosította, hogy igenis a felsőház tagja. A WS – Veszprém meghozta a beígért gólparádét, bár a gömb kicsit fortyogott, hogy nem lett meg a 16 találat… egyértelműnek véljük, hogy valamiféle téves bírói ítélet gátolhatta meg a csapatokat a 16. találat megszerzésében, ez nem is lehet kérdés, várjuk a megerősítést:) A WS továbbra is jó formában, és nem győzzük hangsúlyozni, hogy az ő stílusukban látjuk az igazi esélyt, hogy megszorongassák a Kannibálokat. Jövő héten ezt meg is mutathatják Husztiék.

5 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr7251004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teemu · http://www.whitesharks.hu 2007.12.03. 17:31:34

Meg is fogják mutatni Lapointe -ék, csak minőségi játékvezetést küldjenek :S

Peny 2007.12.03. 20:49:45

Torpedo – ARES HC/Top Floor 22:6

Ezt ki kene javitani :D

serif 2007.12.03. 22:00:46

torpedo - ares 22- 6... méghogy nem volt meglepetés... :D

floorballek 2007.12.03. 22:16:48

az tényleg érdekes lett volna :)
süti beállítások módosítása