Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Nagy Foci Felmérés

2008.01.03. 14:11 Floorballer

Ma fellépve az oldalra, az oldaldobozokban meglepve tapasztaltuk, hogy egy 1000 éves cikkhez érkezett néhány komment a labdarúgás témakörében. Be kell hogy lássuk, kissé elhanyagoltuk a kérdéskört, pedig oldalunk címébe is helyet kapott a „Foci” szó. A kezdetekkor még nem gondoltuk, hogy olyan mennyiségű floorballos cikket fogunk előállítani, hogy erre nem is marad idő…

A múltkor megörvendeztettük a Bayern drukkereket (meg vagyunk döbbenve, hogy mennyien vannak :) ), és rögvest szót kértek a Juve szurkolók is… ennek kapcsán jött az ötlet, hogy felmérjük a floorballos közösség labdarúgással kapcsolatos viszonyait, és megtudjuk, melyik a legnépszerűbb bajnokság, legnépszerűbb csapat kis társadalmunkon belül. Két legyet ütve egy csapásra, teszteljük a szavazó motor további funkcióit is. Tovább után részletek!

Először is abból a feltevésből indultunk ki, hogy sokakat érdekel a foci. De vajon mégis mennyire sokakat, és mennyire érdekli? Pénteken már alig tudsz elaludni? A pizsamádra a Karancslapújtő FC címere van kézzel hímezve? Több példány van a pincében a Nemzeti Sportból lefűzve mint a télire való tüzifából? Heineken helyett Fradi Sört hörpintesz? A hét fénypontja a lelátón való didergés, a füstbomba eredményeként terjengő illatok belélegzése a haverokkal, és a falábú jobb bekk legutóbbi rossz beadásának kórusban való kifütyülése? Nincs mese, drukker vagy, a legelkötelezettebb fajtából!

Az évek számodra a Foci VB, 1 év múlva Foci EB, Foci EB, 1 év múlva Foci VB… módon követik egymást? A hét napjai sorrendben: Premier League, BL, BL, UEFA, péntek, Bundesliga/Premier League, Seria A/La Liga? A meccsnézéshez hozzátartozik a sör és a fotel? Örömödben csúsztál már hason a nappaliban? 40 éve müncheni lakosnak érzed magad a Bayern meccsek alatt? Te biza foci őrült vagy!

Szerdán csak azért nézel BL-t, mert unod a Barátok Köztöt? Szombat este a Csillag Születik után azért átkapcsolsz a spanyol bajnokira? Az újságokat hátulról kezded olvasni a sportrovatnál? A munkahelyen hozzá tudsz szólni a hétvége meccseihez? Akkor azért képben vagy!

Mindez teljesen hidegen hagy, és a labdarúgás számodra csak egy olyan valami, ami vita alapot képezhet arról, hogy melyik TV műsor menjen szombat este? Érthetetlen, hogy miért rohangál 22 ember egy labda után, és mindezt miért nézi több ezer? Nos, sajnálatos módon téged egyáltalán nem érdekel a foci!



Hazánk labdarúgásának színvonala miatt szinte elkerülhetetlen, hogy egy valamire való foci szerető ember egy-egy külföldi mérkőzés megtekintésére is ráfanyalodjon. A Bajnokok Ligája és a szerda fogalma az elmúlt években szinte teljesen összeforrt, de hála a sportcsatornák áldásos tevékenységének, szinte minden jelesebb európai topp csapat meccseit megcsodálhatjuk a hétvégéken. Ennek következtében lesz, aki közelebb kerül az ember szívéhez, és ezen csapat bajnoksága is nagyobb figyelmet érdemel ki…

Egyesek valamilyen misztikus okból kifolyólag a Bundesligát részesítik előnyben. A legtöbben azonban úgy vannak ezzel, mint a valóságshowkkal annak idején: oda-oda kapcsol mert mégis izé, aztán mégis elkapcsol mert mégsem izé:)

Van aki számára a foci valamilyen gyepre átültetett jégkorong, azaz a mérkőzés minőségét a megtett méterek és a kapura lövések száma határozza meg, aki pedig a földön marad, az sírós kislány! Ők a Premier League megszállottai. (Ha valaki kétségbe vonja a jégkorongos hasonlatot, akkor csak üljön le egy Blackburn meccs elé!:) )

Van aki számára a foci egy full-contact küzdősport, amit csapatban játszanak. A játékvezető szerepe a gólok megadására, és a legdivatosabb színű új mezek prezentálására redukálódik. A játékosokból pedig már serdülőkorban kiölik a fájdalomközpontot, hogy ilyen apróságok ne csökkentsék az élvezeteket. Igen, ez a Seria A!

Van aki számára a foci a balettal mutat rokonságot, egy gól nem is gól, ha előtte nem ért bele a teljes csapat fejenként legalább kétszer, nem volt 1 kötény és 1 sarkazás az akcióban. A gólok elérése mellett pontoznák az esztétikai élményt, csakúgy mint az esések kivitelezésének nehézségi fokát és művészi értékét. Ők nézik a La Ligat!

Végül vannak azok, akik… vagy várjunk csak, tudtunkkal nincsenek is ilyenek… na mindegy, szóval van a francia bajnokság is, ami az Afrika Kupa egész évben üzemelő kihelyezett változata, és a másik négy bajnokság játékos megfigyelőinek kedvelt vadászterülete.




Végére hagytuk a kedvenc csapat témakörét. Néhány igen ritka kivételtől eltekintve a kedvencek az európai élcsapatok közül kerülnek ki, már csak azért is, mert a BL-ben őket láthatjuk! Igyekeztünk az összes olyan gárdát összeszedni, akik szóba kerülhetnek – és gondoltunk a Fiorentinara is:) – és amelyek neve felmerült egyes beszélgetések során. De panasz esetén még bővíthetjük:)

 


Azt ígértük, hogy a „végére hagytuk”, de ne feledkezzünk meg a magyar mezőnyről sem! Tudjuk, hogy vannak olyan elvakult focibolondok, akik még a magyar bajnokikat is gondosan nyomon követik. Keressük így a köreinken belüli legnépszerűbb magyar csapatot is!




Itt is próbáltunk minden lehetőséget figyelembe venni:)

17 komment

Címkék: foci

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr66283187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pavel · http://www.baktaloranthaza.hu 2008.01.03. 15:50:06

Külön kellett volna bontani nagycsapatok, pl Újpest, MTK stb és kiscsapatok pl: ferencváros, Kecskemét stb-re.

Pavel · http://www.areskepek.gportal.hu 2008.01.03. 15:51:47

Követelem a Siroki Brijeg csapatát is! Evégre Hercegovina legjobb csapata!!!!!!!!!!

Siroki Brijeg!!!!!

Pavel · http://www.baktaloranthaza.hu 2008.01.03. 15:53:18

Ki ez a sok beteg floorballos, aki a Juventusnak drukkol???

Vígh Laci 2008.01.03. 15:53:41

Látom, immár másodszor említitek meg Karancslapújtőt. Az érdekelne, hogy miért is? :) Mivel ott lakik az egyik rokonom és ismerem a helyet. :) Hogy jött ez a csodálatos ötlet? És nem mellesleg a focipálya nagyon jó, csak az elég gond amikor sok az eső mert elég mélyen fekszik! :D A másik érdekesség, hogy olyan mintha egy tér lenne. A körülötte elhelyezkedő házak erkélyéről VIP szektort megszégyenítő kilátás nyílik a meccsekre! :D

Vígh Laci 2008.01.03. 15:55:07

FORZA JUVE!!
Nem beteg, csak hűséges!!! :)

Floorballer 2008.01.03. 15:58:49

A nagy és kiscsapatos megjegyzés nagyon jó volt:D

A Siroki Brijegnek mos már utána fogunk nézni, ami csak erőnkből telik azt felkutatjuk!

Huu, nem is emlékszünk pontosan, valami focis írásban jelent meg valami poén keretén belül, és igen megtetszett a név:)) Részletesebbet nem tudunk sem a településről, sem a csapatról, nagyraértékeljük a tájékoztatást!!!:))

Vanilia27 2008.01.03. 16:26:32

Hmm, hol van belőle a Dunakeszi Vasutas??? :)

Lapointe 2008.01.03. 16:26:59

Gyerünk POOL rajongók szavazzatok! Nehogy már egy "kijelölt gyalogátkelőhely" csíkos mezű Juventusz megelőzzön minket..:))
A MÚÚÚ-ról nem is beszélve..:)
..s nem mellékesen: Hajrá VÁC!

A magyar focinak is meg van a maga szépsége. Igazi retro feeling egy meccsre kimenni itthon. Kényelmesen nyugodtan ráérsz a büfében, nem maradsz le semmiről, a lelátón ülve (ha van szék) nyugodtan randizhatsz is mert úgy sincsenek körülötted mások, így senki nem hallja mit lódítasz.
Ne adj isten ha egy ismerősöd van a pályán még büszke is lehetsz, hogy "az én haverom aki a füvet rúgja a labda helyett". Szóval..jó az a foci! :)

Lapointe 2008.01.03. 16:28:38

..és Maklár FC ? ;)

Floorballer 2008.01.03. 17:38:23

Éppen ráértünk, ugyhogy összeszedtük amit tudtunk, már olvasható is:D Sajnos a nemzetközi szereplésről még nem sikerült semmit sem találni...

Sahrky 2008.01.03. 20:28:05

forza juve!:)

Sharky 2008.01.03. 20:29:56

mármint sharky aki vagyok, de a juve a lényeg:)

PM12 2008.01.05. 22:20:34

"CSAK A " JUVE!!! :d

yosef · http://jt.neumannfse.hu 2008.01.06. 21:20:58

Ki szavazott még rajtam kívül a REAC-ra? :)

Lapointe 2008.01.07. 00:58:31

és a VÁC-ra? :D

Vígh Laci 2008.01.07. 12:36:28

Yosef!
Én a kispestre szavaztam, és csak utánna láttam meg hogy van reac is. :( pedig arra akartam! de mostmár nem szavazok 2x, mert az ellent mondana a szerkesztők kritériumainak! :)
süti beállítások módosítása