Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Az Ősz "Izéi" - Férfi OB1 kapus

2008.01.10. 17:08 Floorballer

Kapus olvasóink nagy örömére, többszöri követelésük után elérkeztünk az OB1 ezen őszön legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó kapusának megszavazásához. Olvasóink szavazókedve alaposan megnőtt az elmúlt időben, és az ő voksaik alapján Suszták Nóra lett a legjobb női játékos és nagyon nagy küzdelemben Strauss Tamás a legjobb OB2-es férfi mezőnyjátékos. Gratulálunk.

Most azonban térjünk rá a kapusposztra. Nagyon nehéz dolgunk van, hiszen a kapusposzt az, amelynél a statisztikai mutatók bizony komoly segítséget jelenthetnének, ezek azonban nem állnak rendelkezésünkre. A kapott gólok száma önmagában még nem mond sokat, hiszen aligha kell magyarázni, hogy a Derby County kapujában állva mennyivel több feladat adódik, mint mondjuk a Manchester United portásaként. A kapura záporozó lövések számának hiányában azonban csak a megkérdezettek véleményére és a látottak alapján kialakuló intuíciónkra hagyatkozhatunk. Ezek alapján összeállt a mi listánk, amely tekintve az összes potenciális jelölt számát, a megszokottnál lényegesen kurtább:

Vígh László – ARES HC/Top Floor

A még mindig csak 19 esztendős kapus vitathatatlanul az ország egyik legjobb hálóőre, kora ellenére már rutinosnak mondható, és jó eséllyel pályázik rá, hogy az ő nevével kezdődjön a csapat összeállítása a 2008-as világbajnokságon. Ezen az őszön káprázatos formát mutatott, az ARES kapuját mindössze 27 alkalommal tudták bevenni az ellenfelek, és ezeknek a találatoknak egy részét nem is ő kapta. Kapott gól átlaga 60 percre vetítve 3 alatti. Ez különösen annak fényében nagy szó, hogy sok esetben az eredményen az sem változtatott volna, ha kétszer annyiszor kell a labdát középkezdéshez gurítania. Ennek ellenére megőrizte koncentrációját ezeken a simább összecsapásokon is!

Rab Konstantin – MEISE

Ha Vígh Laci rutinosnak mondható, akkor Rab Konstantin valóságos legenda saját posztján. Az Eger csapata szinte elképzelhetetlen az ő kapuban való jelenléte nélkül. Sok kapus számára mindig is ő marad az etalon. Bár csapata idén a szokásosnál gyengébb rajtot vett, az ő teljesítménye továbbra is kiemelkedő. Ha elkapja a fonalat, szinte bevehetetlen hálója.

Horváth Péter – SZPK

Ha nincs az ARES elleni meccs, akkor ő is esélyesként pályázhatott volna a legkevesebb gólt kapókapus posztjára, de ennek ellenére is igen előkelő helyen áll! Az SZPK több szoros meccset is játszott, melyeken szükségük volt a bravúrokra. Bár formája talán nem volt annyira egyenletes mint Vígh Lacié, listán való helye megkérdőjelezhetetlen.




Bene Gergő – Diamonds

A Diamonds őszi menetelésének számos összetevője van. Nem bocsátkoznánk találgatásokba, hogy melyik elem milyen arányban járult hozzá a pontokhoz, de a kiemelkedő kapusteljesítmény feltétlen szerepet játszott! Bene Gergő nem csak fontos védéseivel járult hozzá a sikerhez, de sokszor a rá oly jellemző azonnali indításokból formálódó akciók gólokat is eredményeztek. Mondhatjuk, hogy a „legtámadóbb” szellemű kapus a mezőnyben.

Varga Miklós – Neumann FSE

A Torpedo egykori hálóőre hosszú sérülés után tért vissza az OB1-es küzdelmek vérkeringésébe. Ezt nem is akárhogyan tette. A Neumann csapata büszkélkedhet az egyik legkevesebb kapott góllal! Ez ugyan nem kizárólagosan Varga Miki érdeme, de mindenképpen figyelemre méltó egy jobbára védekezésre kényszerülő középcsapat esetében. Visszatérése után immáron a válogatott keretnek is tagja, így jó esélye van rá, hogy ezúttal a már oly régóta megérdemelt világbajnoki szereplés is osztályrésze legyen.

A választás az eddigi legnehezebb. Ennek legfőbb oka a nehéz összehasonlíthatóság. Vitathatatlan, hogy a fenti névsorból Varga Miki és Bene Gergő kapuja kapja a legtöbb lövést, ahogy az is, hogy Vígh Laci igazán kiemelkedő teljesítményt nyújtott idén… A dobogós helyeket nálunk mindenképpen ők hárman foglalják el, és különböző szempontokat nézvén bármelyikük kikerülhetne győztesként. Bene Gergőt már önmagában a Diamonds szereplése is indokolná, Varga Miki mellett pedig felhozhatnánk, hogy lényegében ezen az őszön tért vissza teljes intenzitással. Mindent összevetve, és elsősorban a megkérdezettek véleményét látva, nálunk azonban az ősz legkiemelkedőbb férfi OB1-es kapusa Vígh László!

Lássuk miként értékel a mezőny!

15 komment

Címkék: floorball ob1 ősz izéi

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr65292366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szg01 2008.01.10. 19:36:49

Laci teljesítménye kiemelkedő. Megérdemelné a VB-t (és nem a lelátóról). Miki "papa" megérdemli a helyet, remek éve van.
Nálam ők az etalon :) ... pedig a Laci csak egy tizenéves taknyos:)))))

Füfke 2008.01.10. 22:03:00

Kedves Budapestiek! Kedves budapesti blogszerkesztő/k!

Jó lenne, ha vidékre is lenéznétek és kellő alapossággal és körültekintően véleményeznétek:

Megjegyzem!

1. : Bulátkó az év ifi játékosaként nincs a listán

2. : Horváth 19 évesen, edzés nélkül, hozta be az SZPK-t a 2. helyre! (Össze sem hasonlítható a többi heti két-három edzésen résztvevővel)

3. : Pesten 3-szor annyi meccset lát a néző!!! Így érthető a pesti fényezés, de azért túlzás!

Füfke 2008.01.10. 22:14:51

Mielőtt letámadnának: Nálam is Vígh "hiszti" Laci az őszi első! :)

Peny 2008.01.10. 22:15:51

Mindenesetre legalabb a jeloltek videk-fovaros aranya megfelel az OB1 aranyainak :)
(40% videk - 60% fovaros)

Vígh Laci 2008.01.10. 22:27:44

Ki támadna le érte? Igazad van! (nem a velem kapcsolatos részbe!)
U:I.: paripa pipilőjét a popódba Füfke! :P Nem is vagyok hisztis! :'( :D:D

Floorballer 2008.01.10. 23:13:05

Füfke!

Kritika elfogava!:)

Ami a Budapest-Vidék arányt illeti, ha megnézed az eddigi szavazásokat, akkor aligha érheti szó a ház elejét!:) Igyekszünk körültekintőek lenni! A listán lévő Budapestiek teljesítménye pedig megkérdőjelezhetetlen.

Ami Horváth Petit illeti, láttuk többször, illetve vannak róla egyéb információink is, de azt nem tudhatjuk, ki hány edzésen vesz részt. A többiekről sincs elképzelésünk sem... ezt nem nagyon lehet elvárni.

Ami Bulátkót illeti, valóban ő lett az év ifi játékosa, de ő a naptári évé lett. Tavaszi teljesítménye valóban káprázatos volt, de szerintünk ő sem érzi úgy, hogy az idén ősszel ugyanolyan volt mint akkor, mi pedig erről az őszről kérdezzük az olvasókat. Ettől persze még lehet jogos a követelésed...:)

Vígh Laci 2008.01.10. 23:44:06

annak ellenére hogy Füfke az egyetlen ember (anyámon kívül :) ) aki 2 perc alatt a teljes idegességig el tud juttatni, mégis csak az ő véleménye és kritikája a szememben mindig is objektívnek és ez által mérvadónak tekintettem! Szóval bármennyire is rossz bevallani NÉHA igaza van :P

Girnyaú · http://www.cartoonheroes.fw.hu 2008.01.11. 09:10:01

Akkor még fejlődnöm kell:D

mozireka 2008.01.11. 13:36:42

Laci,ne mondj ilyeneket Füfkének!!!! Elbízza magát és még a végén azt fogja hinni,hogy mindenki így gondolkodik a kritikájáról...:DD

Füfke 2008.01.11. 14:39:20

Akkor az idei évben megpróbálom 1perc 20mp alá levinni! :D

Üdv. apád

Vígh Laci · http://areshockeyclub.gportal.hu 2008.01.11. 14:41:49

direkt azért emeltem ki a NÉHA szót, hogy éreztessem, hogy ritkán de akkor van igaza! :D

Füfke 2008.01.11. 15:01:15

Nem kritika, csak észrevétel...

Szerencsére olyan rohamléptékkel fejlődik a blog, hogy rövid időn belül elengethetetlen lesz a teljes rálátásotok minden apró kis mozzanatra, ezért az igazán nagy feladat csak most kezdődik! Az igényesség a miniatűr részletekben rejlik, amit idővel be kell tudnotok gyűjteni, akár egy 300km-re lévő csapatt/ról is. Már nem lehet majd a visszhangokra hagyatkozni. Ez igaz sok munkát igényel, de asszem az elmúlt időszak kellő lökést adott egy időre, hogy ti ezt maximálisan véghez is vigyétek. Szerintem sikerülni fog, s azután viszont már kézenfekvő dolog lesz a 'társ-blogírók' vagy 'bloginformátorok' "szerződtetése". További jó munkát kíván a szokatlanul sokat dicsérő, kötözködő. :)

Sharky 2008.01.11. 16:03:19

nem a szokatlanul sokat kötözködő, dicsérő?:)

Timbi · http://www.miskolcfloorball.uw.hu 2008.01.11. 16:39:12

Bulátkó Kornél én is hiányolom a listáról, szerintem neki helye van a válogatottban és ezen a listán is. A szoros rangadókon a mérleg nyelve egyértelműen Ő és nem csak ebben az évben nyertek ilyen meccseket a debreceni srácok.

Timbi · http://www.miskolcfloorball.uw.hu 2008.01.11. 16:40:47

*Kornélt, *évben=szezonban

fáradt vagyok :)
süti beállítások módosítása