Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) női (66) noi (87) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb

2008.03.06. 17:21 Floorballer

Csütörtök délután van, de reméljük már mindenki rápillantott a hétvége műsorára! Ha még nem, akkor éppen idejében jelentkezünk ahhoz, hogy mindenkiben tudatosítsuk: erre a hétvégére ne szervezzen programot! Holnap még van idő a bevásárlásra, le lehet tudni a kötelező hétvégi családi dolgokat péntek délután, este még belefér egy mozi a kedvessel, aztán szombat reggel már mezben ébredhetünk, nyakba akaszthatjuk a szurkolói sálat, élesre állíthatjuk a digitális fényképezőt. Tankoljuk fel a kocsit vagy szerezzük be a vonatjegyeket, rakjunk el egy Budapest és egy ország térképet, csomagoljunk két napi hideg élelmet, gondoskodjunk a szombati szállásról és vegyük kezünkbe a programot, mert bizony ezen a hétvégén jó pár olyan meccs lesz, amit látni kell! Alsó hangon is 5 derbit vélünk felfedezni, és még ennél is több olyan párosítást, amelyek valamilyen oknál fogva érdekességet tartogatnak. Nem tartjuk kizártnak a telitalálatos szelvényt (szg01 meg pláne nem ), hiszen minden meccsnek van esélyese, de hogy lesz min izgulni, az egészen biztos.

Férfi OB1

A férfi OB1 heti menüje sokkal inkább a középmezőnyről, sem mint a bajnoki címről szól. Az SZPK továbbra is csak az isteni közbenjárásért fohászkodhat, de ezúttal történetesen nekik lesz lényegesen nagyobb esélyük a botlásra, sem mint Nádoréknak.

ARES HC/Top Floor – MEISE
Március 8. 19:00, Budapest, Építők

Az ARES otthonában fogadja az egyre jobb formába lendülő Eger csapatát. A hevesiek már egészen belejöttek a tisztes vereségek kiharcolásába, de a dicsőséges győzelemre alighanem továbbra is várniuk kell. Az ARES egyszerűen nem ismer kegyelmet. Már szinte azt is meglepetésként könyvelnénk el, ha az ellenféltől függetlenül 10 alatt termelnének Vadóczék. Az Eger képes a jó védekezésre, de az utóbbi időkben őket is inkább a 7-8 körüli eredmények jellemzik. Ennek megfelelően ismét 10 fölé várjuk az ARES-t, és ezzel már csak 4 hibalehetőség marad a komáromi vendégfellépésen kívül.

Debrecen – Diamonds
Március 8. 14:00, Debrecen

Óriási rangadót rendeznek Debrecenben, ahol a harmadik hely két legfőbb várományosa mérheti össze tudását. A Diamonds sikere szinte már borítékolná az érmek sorsát, míg a hazai diadal szinte a komplett középmezőnynek visszaadná a reményt. Az égieket nem vádolhatjuk azzal, hogy túlzottan pozitív elbírálásban részesítenék a gyémántokat: Siklósi edző gipsze még aligha befolyásolja a csapat teljesítményét, de a Görög Tamás jobb kezén díszelgő gipsz már annál inkább. Ehhez párosul még Alm eltiltása, így a Diamondsnak vért kell izzadni az oly szükséges pontért. Vereség esetén is marad a két pont előny, de az már korántsem olyan megnyugtató… a gömb minden előjelet figyelembe véve egy hazai siker mellett teszi le voksát, egy kb. 4 gólos különbséget vízionálva.

IBK CH – Neumann FSE
Március 9. 15:30, Budapest, TF

A hét meccse nálunk ez a találkozó. A CH – Neumann derbi a javából! Eltérő stílusok, eltérő felfogás, eltérő szemléletmód. Mindig parázs küzdelmeket hoz a párosítás, jelen esetben pedig különösen nagy a jelentősége, hiszen a két gárda azonos pontszámmal áll a tabellán. A CH-ból hiányozni fog Kovács Gergő és Dávid András is, ezen túlmenően pedig meg kell említenünk, hogy két igencsak rosszul elsült meccsből jönnek a mesehősök. Az Ágoston legények azonban éppen hogy felszálló ágban vannak, így ők mondhatóak az esélyesebbnek. A TF kisebb pályája is az ő deffenzív stílusukat segíti, valamint az a tény, hogy az elmúlt 3 bajnokin egyaránt legyőzték Kelemenéket, ráadásul a legutóbbi két alkalommal csak 1-1 gólt engedélyeztek. A gömb kevés gólt jósol, és figyelembe véve a kulcsemberek hiányát, egy akár 4 gólos vendégsikert sem tart kizártnak.

SZPK – Dunai Krokodilok
Március 9. 18:00, Komárom

Ez a mérkőzés szintén joggal lehetne a hét meccse, hiszen még mindig nem tudjuk teljes mértékben elhinni, hogy a Krokodilok megbízhatóan azt a szintet tudják csak hozni, ahol jelenleg tanyáznak a tabellán. Tozsóékban érzésünk szerint benne kell hogy legyen egy nagy győzelem, amely akár a bajnokságot is eldöntheti majdan. Egyszerűen van annyi a keretben, hogy az első kettővel is képesek legyenek felvenni a harcot 60 perc erejéig. Őszintén hisszük, hogy mindebben igazunk van, de ennek ellenére ez mégsem az a meccs lesz. Viszont a Krokodilok lehetnek Komárom hősei, ha az ARES elleni „el classico”-n esetlegesen nagyot alkotnak. Gólokban és kiállításokban gazdag meccsen ismét lecsap Darai Máté és László Peti is fejenként minimum kétszer, a végeredmény pedig 3 gólos hazai lészen.

Miskolc – Torpedó
Március 9. 16:00, Miskolc

A tabella állásának dacára, vagy épp annak következményeként ez is derbi a javából. Mit ha ezt nem? – tehetné fel a kérdést mind a két csapat a meccs előtt. Vajon sikerül-e pontot szereznie hosszú hosszú idő után a nem túl szerencsés, de egyre jobb Torpedónak? Vajon ismét jobb lesz 1 góllal a Miskolc? Srankó vagy Szabó Á.? Stekinger vagy Szabó G.? A kérdésekre 18:00 felé választ kapunk… a gömb szerint a Torpedo reményeit ismét 1 gól foszlatja szerteszéjjel: 6-5, hazai…

Női OB1

ARES HC – MEISE
Március 8. 15:00, Budapest, Építők

Néhány nappal ezelőtt az őszi Eger – ARES vitás ügyének végére pont került. Rögvest kettő is az ARES neve mellé. Ennek fényében a MEISE alighanem igencsak motiváltan, felbőszült bika módjára fogja magát harcba vetni. Az ARES valószínűleg masszív védekezésre alapoz majd, de ha egy Eger szintű csapat olyan motivált, mint amilyen érzésünk szerint lesz, akkor nincs mit tenni. A gömb egy nagy arányú vendégsikert sem sorolna a sci-fi kategóriába…

Triton – Phoenix
Március 8. 14:00, Budapest, Szent László Gimnázium

A nagy arányú vendégsiker itt is borítékolható. Szarvas és Radácsi fejenként minimum 5 ponttal lesz gazdagabb, a Phoenix pedig továbbra is kapaszkodhat a tabella első felében. Érzésünk szerint a közte 10 is meglesz.

Debrecen – Szolnok
Március 8. 16:15, Debrecen

A Debrecen fejlődő csapatáról Papp Péter is elismerően nyilatkozott a múlt héten. A Szolnok ereje viszont mindenki számár közismert, és az elmúlt hetek alapján maguk számára is ismét kezd nyilvánvalóvá válni. Az ilyen meccsek soha nem szoktak gondot okozni a Kannibáloknak, a tehetséges cívis városiak pedig tovább edződhetnek a nyerhető meccseikre.

SZPK – White Sharks
Március 9. 14:30, Komárom

Emlékeink szerint előfordult már döntetlen is a két csapat párharcában, de kiütéses narancs siker is. Lukácsék látómezejébe került a bronzérem is, így nem hibázhatnak egy ilyen találkozón. Érzésünk szerint nem is teszik, a gömb 12 hazai találatot vél kifürkészni.

IBK CH – Szombathely
Március 9. 18:00, Budapest, TF

1 hét alatt másodszor feszül egymásnak a két csapat. A hazaiak ráadásul mindezt Kovács edző nélkül teszik. Feltehetőleg okultak az előző meccs hibáiból, a vendégek pedig akár el is bízhatták magukat, de ez sem változtat azon a tényen, hogy bár a Kupa meccsnél szorosabb találkozón, de a vendégek begyűjtik a két pontot.

Férfi OB2

The saga continues!mondhatnánk, és miért ne tennénk. A WS – Triton – Phoenix hármastorna utolsó felvonása következik, ezen kívül lesz két csendesebbnek ígérkező meccs és egy jegyzőkönyvbetöltés esélyét is magában hordozó.

ARES B – Veszprém
Március 8. 17:00, Budapest, Építők

A Veszprém kiszámíthatatlan, az ARES B pedig hétről-hétre jobb. Ennek megfelelően egy korántsem egyoldalú meccset várunk, amin a Gyíkoknak meg kell küzdenie a két pontért. A küzdelem azonban eredményes lesz, és egy 3 gólos győzelem formájában manifesztálódik.

Triton – Phoenix
Március 8. 16:00, Budapest, Szent László Gimnázium

Röviden tekintsük át a helyzetet: ha a Triton legyőzi a Szombathelyt (és miért ne tenné), akkor 17 pontja lesz a 16 pontos WS és a 15 pontos Phoenix előtt. A WS ennek megfelelően most egy Phoenix sikerért szoríthat, hiszen igencsak sanszos szegedi sikerükkel pontelőnnyel fordulhatnak a hajrára. A Phoenix számára létkérdés a siker, ellenkező esetben ugyanis 3 pontra kerülnek az éremtől, és sok esély ennek ledolgozására már nem mutatkozik. A Tritonnak már egy x is egészen jónak tűnik, mert gólkülönbséggel legyűrhetik a WS-t. A Kecskemét számára egy Phoenix vereség lenne a legideálisabb.

Az hogy kinek mi jó, azonban semmit nem befolyásol az eredményt illetően. A Phoenix az előző körbeli vereség után kettőzött erővel rohan majd a Tritonnak, akik ezt igencsak kedvelik. Probléma számukra, hogy a csillagok együttállása korántsem szerencsés az óceán fölött: Dudás sportorvosija továbbra sem készül el, Dani és Szabó pedig sérülésekkel küzd. A Triton azonban nagy küzdő, így bár a vendégek az esélyesek, mégis küzdelmes meccset várunk x közeli eredménnyel.

Szeged – White Sharks
Március 8. 12:00, Szeged

A WS nem vesz vissza a tempóból: igen kedvezően jött ki a kritikus meccsekből. Most jön a munka dandárja, ugyanis a legnehezebb az öröm és jóllakottság érzete mellett behúzni a kötelezőket. A szegedi meccs nem okozhat problémát, de lesz ennél sokkal keményebb összecsapás is még… 6-7 gólos vendég sikert érzünk.

Dunaújváros – Szombathely
Március 9. 14:00, Dunaújváros

Kőkemény meccs, ínhüvelygyulladást kapó jegyzőkönyvvezető és folytonos sípszó hangja jellemzi majd a találkozót. Az Újváros nagyobb játékerőt képvisel, és nagy harcban végül otthon tartja majd a három két pontot.

 

 

 

19 komment

Címkék: floorball női ob1 ob2 lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr12368614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Croissant 88 2008.03.06. 17:54:30

Ez az utolsó már tény? Mert akkor vasárnapra keresek más programot magamnak :D

Girnyaú · http://www.cartoonheroes.fw.hu 2008.03.06. 18:03:47

Dávid András nem fog hiányozni, hiszen automatikus 1 meccses eltiltása a Magyar Kupára vonatkozik. A továbbiakat meg még nem tárgyalta a Fegyelmi Bizottság, tehát játszhat!

Isti 2008.03.06. 22:32:26

Éscsak 2 pont a Dunaújvárosnak...szerintem, meg remélem is:D

Floorballer 2008.03.06. 22:53:11

Atyavilág... köszi a korrekciókat, bombaformában voltunk ma:D

ktibi#11 · http://rudasfloorball.extra.hu 2008.03.06. 23:03:01

Ugyan Isti, a három pont az három pont xD

WS 49 2008.03.06. 23:29:42

"Már szinte azt is meglepetésként könyvelnénk el, ha az ellenféltől függetlenül 10 alatt termelnének Vadóczék"

hétfőn volt egy meglepetés :)

szg01 2008.03.06. 23:47:35

hát akkor nézzük az étlapot :)

Férfi OB1

Ares- MEISE 14-3
Debrecen-Diamonds 7-4
CH- Neumann 6-7
SZPK- Kroki 11-5
Miskolc-Torpedo 7-5


Női Ob1

Ares- Eger 4-8
Triton-Phoenix 1-8
Debrecen-Szolnok 1-11
SZPK-WS 15-2
CH-Szombathely 4-9

OB.2
Ares B- Veszprém 4-9
Szeged-WS 2-8
Dunaújváros-Szombathely 7-8
Triton-Phoenix...No Comment

R#8 2008.03.07. 10:53:28

Így könnyű 100%-osnak lenni, ha nem tippelsz a saját netán neccses meccsetekre:D:D

Férfi OB1

Ares - MEISE 13-5
Debrecen - Diamonds 8-4
CH - Neumann 3-7
SZPK - Krokodilok 9-5
Miskolc - Torpedo 9-7


Női Ob1

Ares - Eger 4-12
Triton - Phoenix 2-11
Debrecen - Szolnok 2-15
SZPK - WS 9-4
CH - Szombathely 4-6

OB.2
Ares B - Veszprém 5-7
Szeged - WS 0-13
Dunaújváros - Szombathely 7-6
Triton - Phoenix 5-5

floorballek · http://www.szpk.hu 2008.03.07. 11:37:13

Férfi OB1

Ares - MEISE 9-6
Debrecen - Diamonds 7-3
CH - Neumann 5-4
SZPK - Krokodilok 9-5
Miskolc - Torpedo 4-5


Női Ob1

Ares - Eger 3-10
Triton - Phoenix 0-12
Debrecen - Szolnok 2-15
SZPK - WS 9-5
CH - Szombathely 6-8

OB.2
Ares B - Veszprém 4-8
Szeged - WS 0-9
Dunaújváros - Szombathely 9-6
Triton - Phoenix 5-4 szg remek formában :)

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.03.07. 12:09:48

Férfi OB-1

Ares- MEISE 11-5
Debrecen-Diamonds 6-3
CH- Neumann 4-5
SZPK- Kroki 8-5
Miskolc-Torpedo 9-8


Női OB-1

Ares- Eger 4-8
Triton-Phoenix N.c.
Debrecen-Szolnok 3-15
SZPK-WS 11-4
CH-Szombathely 3-5

OB-2
Ares B- Veszprém 5-8
Szeged-WS 2-13
Dunaújváros-Szombathely 7-5
Triton-Phoenix N.c.

szg01 2008.03.07. 12:10:10

Engedve a nyomásnak,beadom derakam:)

Triton-Phoenix 7-6

WS 49 2008.03.07. 13:55:24

Triton-Phoenix 0-0
szerintem nem lesz gól :)

durcii 2008.03.07. 16:47:32

Ares Hc - Meise: 12-5
Debrecen - Diamonds: 9-3
IBK CH - Neumann: 8-8
SZPK - Dunai Krokodilok: 4-5
Miskolc - Torpedó: 7-3

R#8 2008.03.07. 17:16:59

"49"/:D/ a történelem egyetlen 1-0ás meccsét mi produkáltuk, kétlem, hogy azt alul/felül lehetne múlni:D:D Pláne ezen a meccsen:D

Lapointe 2008.03.07. 17:56:03

Roni! Egy 0-0-ás eredmény bármit alul-felül múl. :)

R#8 2008.03.07. 18:20:01

Igen, az tény:D De úgy gondoltam, hogy 0-0egy floorball meccsen elég valószínűtlen. Ezen a meccsen pláne az:) Bár az 1-0ra is azthittem:D:D

Heatley · http://www.rudasfloorball.extra.hu 2008.03.07. 21:32:32

A beharangozó ismét nagyon jó, főleg a miénk tetszett, csak sajnos kőkemény "papírforma" mérkőzés "volt" - lett. 5-0 nekünk..

RFT #15

PM12 2008.03.09. 17:01:58

tavalyi bajnokságban asszem ősszel a WS-Phoenix is 0-1 lett:)

R#8 2008.03.09. 20:49:52

Igen, arra utaltam:D
süti beállítások módosítása