Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb

2008.04.10. 19:52 Floorballer

A Pierluigi Collina Kupa árnyékában a hétvégén ismét bajnoki küzdelmeket rendeznek, ahol a sípmesterek is bizonyíthatnak… lesz is hol és lesz is mit, ugyanis egészen kiváló kis forduló elé nézünk, nagy derbikkel az étlapon. Hatalmas felfordulás nem várható a tabellákon, de annyi érdekes párosítást vélünk felfedezni, hogy nem létezik, hogy legalább egy meglepetés ne csússzon be a két nap során. Inkább nagyot lehet bukni, mint nagyot nyerni, de a riválisok bizony szorgalmasan morzsolgatják a rózsafüzéreket és van rá esély, hogy most meghallgattatásra lelnek az imák valahol.

Férfi OB1

A párosítás legnagyobb érdekessége az, hogy a bronzért tülekedő bagázs semelyik két tagja sem rendeltetett egymás ellen a sorsolás szeszélye folytán ebben a fordulóban. A történelem és a magyar floorball élet alakulásának sajátsága miatt azonban így is sor kerül három figyelemre méltó meccsre.

Neumann – Eger
Április 13. 17:00, Kartal

Ezek közül első a Neumann – Eger. Az Egernek már nem lehetnek különösebben vérmes reményei a szezonnal kapcsolatban, de ettől függetlenül lelkesen nyargalásznak a bikák a tabella 8. helye körül elterülő végeláthatatlan pusztaságban. Noha nyerni nem igazán sikerül nekik, de már hónapok óta rettenetesen megdolgoztatják aktuális ellenfelüket. A Neumann tökéletes alany erre a szerepre, ugyanis a kék-fehérek sokszor saját magukat is megizzasztják. Jó példa erre az őszi 2:1-es meccs, ami abszolút feljogosít minket arra, hogy háromesélyessé nyilvánítsuk a találkozót. A Neumann azonban remek formában van, és támadóik is elkezdtek gólokat lőni, ráadásul otthon lesznek, ami a Debrecen elleni meccsről befutó infók alapján Kartalon számít is, így 2 gólos hazaira teszünk, ami természetesen vendégvezetés után fog megszületni.

Dunai Krokodilok – ARES HC/Top Floor
Április 13. 10:30, Törökbálint

Szintén sor kerül egy Krokodilok – ARES örökrangadóra, aminek jelentőségét a puszta két ponton túl az adja, hogy ez az utolsó sansz arra, hogy valamiféle halvány fénysugár lopakodjon át a komáromi fellegeken, másrészt a Krokodilok olyan két pontot gyűjthetnének be, amivel közvetlen riválisaik aligha számolhatnak. Az ARES köztudottan nem kedveli az általa ritkán látogatott törökbálinti pályát, így még nagyobb sansz nyílhat a hüllők előtt. Óriási, parázs és fordulatos meccset várunk, melyen nagyon hajlunk a meglepetés tippelésére, de az ARES egyszerűen túl jó idén, ráadásul számításaink szerint a Krokodil fent-lent játékában éppen a lent a soros…
 
SZPK – IBK CH
Április 12. 18:00, Komárom

Régebben nagyon nagy derbi volt, de most egyértelműek az erőviszonyok. Ennek ellenére ősszel is alaposan megszorongatták Kovácsék a narancsosokat. Kovács remek formában, 6-osával szórja a pontokat, Illéséknek pedig lényegében nem oszt nem szoroz ez a két pont már. Ennek ellenére hazai sikert várunk, mert a Komárom nem az a számolgatós csapat, és otthon nem engedheti meg magának a vereséget, pláne nem a CH elleni történelmi okok miatt.

Torpedo – Debrecen
Április 12. 17:00, Kartal
 

A Debrecen sajnálatos sérülés miatt elvesztette Varga Gergőt (jobbulást kívánunk!), de ez nem okozhat gondot a hajdúsági alakulatnak a Torpedo elleni vendégjáték alkalmával. Egyértelmű vendégsikerre tippelünk.

Diamonds – Miskolc
Április 13. 15:00, Kartal

Ősszel a Diamonds majdnem akkorát botlott, mint semelyik riválisa sem, de 1 perccel a vége előtt hazavitték a két pontot. Most nem várunk hasonló izgalmakat, az utóbbi időben a Miskolc meglepően könnyen adta magát. A Diamondsnak már csak pár pont hiányzik a hőn áhított éremhez, és valószínűleg kényelmesebb azokat itt megszerezni, mint a Krokodil illetve a Neumann elleni 4 pontos meccseken. Ennek megfelelően egy viszonylag könnyű 1-est várunk.

Női OB1

Szombathely – Eger
Április 12. 14:00, Szombathely

Ezen a héten is egy körömlerágós meccs lesz, és ez megint az Eger osztályrészéül jut. A leghosszabb és legnehezebb kirándulásra indulnak a legfájóbb vereség után Papp Peti lányai. A cél Szombathely, ahol ismét felsejlett a bajnoki arany látképe a határban, ugyanis ha elmaradt meccsüket hozzák – és nem látunk rá okot, hogy miért ne tennék – akkor mindössze két pontra lesznek az első helytől. Az Eger legyőzésével pedig egyből előzhetnek is Kovácsék, és még hátra van nekik a Szolnok is. Kérdés, hogy az egri lányok hogy dolgozták fel az álmaikat múlt héten érő csapást. A szezon még nem ért véget, meglepődnénk, ha már senki nem botlana, így még bőven van esélyük a végső sikerre. Nagy derbit várunk, kemény játékot, és a végén egy 1 vagy 2 gólos vendégsikert, ami annak tekintetében, hogy a Szombathely otthon még nem vesztett idén, a meglepetés kategóriába sorolható.

Phoenix – Debrecen
Április 12. 12:00, Törökbálint

Bármennyire is szimpatikus és gyorsan fejlődő csapat a Debrecen, ezen a találkozón hazai gólszüret várható, mert a Phoenix még annál is gyorsabban fejlődik, ráadásul vannak igazi klasszisaik is, akiknek a nevét már annyiszor leírtuk, hogy most nem tesszük. Látványos játék, szép gólok, újabb lépés egy hosszú és sikeresnek ígérkező út első szakaszán.

White Sharks – ARES
Április 13. 12:00, Budapest, Építők

A WS számára alighanem eléggé sokkoló a Debrecen elleni vereség, hiszen ezzel virtuálisan az alsóház élén is megingott helyzetük. Az ARES ellen ráadásul amúgy sem született sok babér még a ragadozóknak, és ezúttal sem látunk rá sok esélyt. A vendégek magabiztosak az ilyen meccseken, ráadásul végre kapust avathatnak a kis téglalapban Pavelka edző lányai.

Szolnok – Triton
Április 13. 10:00, Szolnok

A Szolnok az ilyen meccseken annyi gólt lő, amennyi csak belefér. Éppen ezért az ellenfelek is kellően demoralizáltan lépnek pályára, vagy azzá válnak röpke 60-70 másodperc alatt. A Triotnnak jelenleg még nem a Szolnok az ellenfél, így tapasztalatszerzés lehet csak a kirándulás célja. Straussék ellenben mindig találnak valami egyéni ambíciót az ilyen meccseken. Az eredmény leginkább ezeknek függvénye, de a különbség két számjegyűnek ígérkezik, és nem is feltétlenül 1-essel kezdődőnek…

SZPK – IBK CH
Április 12. 16:00, Komárom

A hazaiak a támadásaikról, a vendégek a védekezésről híresek. Komáromban viszont pokolian nehéz pontot szerezni, ezért most is Váradiék győzelmére tippelünk, amire szükségük is lesz a Phoenix maguk mögött tartásához.

Férfi OB2
 
Szolnok – Triton
Április 13. 14:00, Szolnok

Ősszel nagy-nagy rangadóként harangoztuk be, de most aligha sértünk meg bárkit, ha egyértelmű hazai győzelmet sejtünk. Szabó Gergőre műtétek sora vár (mielőbbi visszatérést!!), ezen felül pedig létszámban is akadnak gondok az elmúlt héten újból parádézó Tritonnál. Talán pont rosszul jön az újra kettesbe kapcsoló csapatnak a Szolnok elleni meccs. Klinghammer 3 gólt jegyez majd azért, de ennek ellenére a Kannibálok ezúttal sem kegyelmeznek.

White Sharks – ARES B
Április 13. 10:00, Budapest, Építők

Ahogy a WS sem, és tehet egy újabb pipát az ezüst eléréséhez szükséges feladatok egyre rövidebb listájának egy üres kis rubrikájába. Az ARES B a Szombathely ellen is derekasan helyt állt, de ez még alighanem kevés lesz a WS ellen, akik ha nehezen is, de egyelőre hozzák a kötelezőket.

Szombathely – Veszprém
Április 13. 11:00, Szombathely

A Szombathely múlt heti sikerén felbuzdulva akár hazaira is tehetnénk, de az egyetemi OB-n a Veszprém remekelt, ebből erőt meríthetnek a gyíkok. A meccs azért is fontos, mert a győztes az alsóház élére kerülhet. Nagy csatában 8-6-os Gyík sikert vár a Gömb.

Phoenix – Kecskemét
Április 12. 14:00, Törökbálint

A WS után a Phoenixen a sor, hogy letudja a talán legnehezebb meccsét a megnyerendők közül. A Kecskemét rendesen ráijesztett a cápákra, akik ha falfehéren is, de behúzták. A Phoenix nem szokta elrontani az ilyen meccseket, de az átlagosnál nagyobb küzdésre lesznek kényszerítve Pafféri fiai. 3 gólos hazaira teszünk.

25 komment

Címkék: floorball női ob1 ob2 lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr20420258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szg01 2008.04.10. 20:25:50

Férfi OB.1

Neumann-Eger 6-5
Kroki-Ares 6-9
Diamonds-Miskolc 8-5
SZPK-CH 12-4
Torpedo-Debrecen 6-7

Női OB1
Szombathely-Eger 6-5
Phoenix-Debrecen 13-3
WS-Ares 2-9
Szolnok-Triton 20-1
SZPK-CH 8-2

OB.2
WS-Ares B 9-2
Szolnok-Triton 9-3
Phoenix-Kecskemét 8-4
Szombathely-Veszprém 7-5

porter 2008.04.10. 21:46:32

az OBII-es Szombathely - Veszprém meccs elhalasztva. majd májusban...

francia2003 2008.04.10. 23:01:48

Sziasztok!
A Szombathely Veszprém elleni meccse el van már réges rég halsztva, az új időpont:
Április 27. vasárnap, 11 óra!!!
Gyíkvadászatra készülünk és nincs kegyelem :o)

Isti · http://www.veszpremlizards.hu 2008.04.11. 05:50:50

Na az majd meglátjuk....gyíkvadászat...:)

Sharky 2008.04.11. 08:53:41

Férfi OB.1

Neumann-Eger 8-5
Kroki-Ares 5-5
Diamonds-Miskolc 8-4
SZPK-CH 7-5
Torpedo-Debrecen 6-11

Női OB1
Szombathely-Eger 5-6
Phoenix-Debrecen 8-3
WS-Ares 3-9
Szolnok-Triton 21-0
SZPK-CH 5-1

OB.2
WS-Ares B 9-3
Szolnok-Triton 8-4
Phoenix-Kecskemét 11-6

R#8 2008.04.11. 11:08:35

Férfi OB.1

Neumann-Eger 7-5
Krokodilok-Ares 8-12
Diamonds-Miskolc 9-6
SZPK-CH 13-6
Torpedo-Debrecen 5-9

Női OB1
Szombathely-Eger 4-6
Phoenix-Debrecen 15-1
WS-Ares 3-10
Szolnok-Triton 24-1
SZPK-CH 7-3

OB.2
WS-Ares B 13-1
Szolnok-Triton 11-4
Phoenix-Kecskemét 13-5

Teemu · http://www.whitesharks.hu 2008.04.11. 14:39:43

Férfi OB.1

Neumann-Eger 4-8
Krokodilok-Ares 4-2
Diamonds-Miskolc 5-3
SZPK-CH 8-7
Torpedo-Debrecen 4-10

Női OB1
Szombathely-Eger 9-5
Phoenix-Debrecen 20-3
WS-Ares 6-4
Szolnok-Triton 30-0
SZPK-CH 5-5

OB.2
WS-Ares B 9-2
Szolnok-Triton 3-8
Phoenix-Kecskemét 9-7

Sharky 2008.04.11. 14:52:28

Teemu!
Ha telitalálatod lesz meghívlak egy sörre:)

Teemu · http://www.whitesharks.hu 2008.04.11. 15:27:13

Remek...főleg hogy nem iszok sört :D

R#8 2008.04.11. 16:25:21

Dani követed Te az idei bajnokságot?:D:D:D
De ha bejön, énis meghívlak Sharkyval egyetemben:D:D Ja hát ha nem sörözöl, kapsz egy Bambit, megfelel?:D

Teemu · http://www.whitesharks.hu 2008.04.11. 16:28:56

Ronnka! Követem, azonban ki írja elő hogy nem lehetnek meglepetések?

Amúgymeg én legalább a saját klubomra fogadok...még mindig...

R#8 2008.04.11. 17:10:33

Poénnak szántam, de látom elég rossz a humorérzékem....

szg01 2008.04.11. 21:32:50

It nem a csapatszeretet, hanem a realitás diktálja a tippeket.
Példa:Hiába szeretem a taksonyi focicsapatot,ha a Bayern Münchennel játszik, a németekre teszek,mert ez a REALITÁS.
Kivéve,ha meg lehet bundázni,mert mindenre vevő vagyok:)))))))

Teemu · http://www.whitesharks.hu 2008.04.11. 22:22:45

Nem érdekel a realitás! Tegnap a Bayern is megmutatta hogy vannak csodák, szóval tessék bennük hinni :P

Dave97 2008.04.11. 22:28:18

Őőő már elnézést, de tegnap a Getafe mutatta meg, hogy vannak csodák! De la Red és Uche nélkül, Contra lesérülésével, 89. percben elúszott továbbjutás után kettőt vágni a hosszabbításban, 116 perc emberhátrányban... az volt az igazi csoda, nem Toni fejese. Szerintem!:)

Dave97 2008.04.11. 22:29:26

Ettől persze még hiszek a csodákban!:D

Teemu · http://www.whitesharks.hu 2008.04.11. 23:17:47

Dave...minden nézőpont kérdése...de úgy is nekem van igazam :DD

zoli 2008.04.12. 00:04:05

Az biztos h a Torpedo nem fog gólt kapni hétvégén...
...Ákos! hol vagy?? Ákos jelentkezz!!! ;) :)

Steini · http://whitesharks.hu 2008.04.12. 07:25:57

Dave!
pont az volt a csoda, ahogy Toni befejelte. Nem sok játékos van a világon aki ilyen higgadtan, nyugodtan és pontosan befejeli a labdát a hosszabítás utolso percében...

Girnyaú 2008.04.12. 09:48:34

Előtte meg 120 percig semmit nem cisnált, csak reklamált... Sztem mindent elmond, hogy még a Bayernesek szerint sem érdemeltek továbbjutást, csak az idióta kapusnak köszönhetik.

szg01 2008.04.12. 13:54:07

A kapussors ilyen. Amúgy 12 évet töltöttem el a pályán,de sosem értettem,mi a francnak kell hülye kicsavart testhelyzetben lehajolni a labdáért.Hacsak simán lehajol,nincs vele gond, de ez benne van a pakliban. Számos ilyen gólt láthatunk szinte minden héten,m csak valami oknál fogva nem veszik észre,hogy amit tanítanak nekünk,az egy baromság.
A focit 11 ember játsza. Lőhettek volna elöl gólt,de nem tették (még üres kapuba sem!!!). Ne a kapusra pakoljuk a sarat,azt naggggggyon nem szeretem. Bár ez mindíg így van, a legegyszerűbb rajta elverni a port.
Amúgy:
A 120 perc alatt lazán 1 jogos 11-es és egy szabályos gól maradt el a németeknek,szóval a reklama jogos. Amúgy ember legyen a talpán,aki a hosszabbítás első 2 percében 2 gólt kap,nem zuhan össze, küzd, hisz magában és nem adja fel.
Ennek meg is lett a gyümölcse.
Na ennyit a nem megérdemelt továbbjutásról és a "minden a kapus miatt van" tézisről.
Minden csak nézőpont kérdése

porter 2008.04.12. 22:39:26

szvsz: hülye foci :)
nézzetek inkább kézilabdát :) :P

AAAAaaaa... 2008.04.13. 14:11:50

Ki a csuda az a "Toni"?

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.04.13. 19:03:30

Szolnok-Triton női 16-0
Szolnok-Triton OB-2 17-5
Nincs mese. 7-en voltunk Geri nélkül, és a Szolnok ellen ezt a luxust senki nem engedheti meg magának. Könyörtelenül használták ki hogy nem mozogtunk eleget (már aki) a cserék hiánya miatt.
Gratulálunk a győzelemhez. Nagyon szép játékkal győztek le minket.

szg01 2008.04.13. 21:37:15

Istenem,ezt is megéltem. Annyira hiányzom, hogy nem is tudtok nélkülem "élni"... bár ez most finoman szólva sem örömteli :(
Senkinek nem kívánok olyan napot,mint amilyenben ma részem volt. Lemészárolták a csapatomat és a lelátóról kellett végignéznem... szép kis nap :(((((
süti beállítások módosítása