Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Dióhéjban... - A hadisten révbe ért!

2008.05.08. 18:13 Floorballer

Nem véletlenül tartja a mondás is, hogy teher alatt nő a pálma… Mivel két hétvége is teljes forduló nélkül telt, így mindvégig úgy éreztük, hogy „ráérünk még holnap az összefoglalóval”. Nos, most már nem érünk rá egyáltalán, úgyhogy elő kellett bányászni az adatokat, amik már megsárgult virtuális papírokon kerültek felszínre a winchesterek legmélyéről… Pedig jelentős eseményeknek nem voltunk híján a múlt két héttel ezelőtti három hete lezajlott fordulóban.

Férfi OB1

ARES HC/Top Floor – Torpedo 20 - 7
Diamonds – Neumann 7 – 6
Debrecen – SZPK 6 – 5
MEISE – Dunai Krokodilok 4 – 12
Miskolc – IBK CH 3 – 6

Kezdjük is a leglényegesebbel: hivatalosan is bajnok lett az ARES HC/Top Floor. A magyar felnőtt férfi bajnokság megnyerése érzésünk szerint jelentőségében egy hajszállal éppen átviszi azt a képzeletbeli szintet, ami ahhoz szükséges, hogy külön postban emlékezzünk meg róla, így nem is fogunk késlekedni! Az ünneplés roppant stílusosan zajlott, Bokor Gábor pezsgővel köszöntötte a bajnokot, Nádor, Bugár, Vadócz és Mangold immáron 10-szeres (!!!) bajnoknak mondhatják magukat, a meccsen pedig éppen csak Vígh Laci nem szerzett gólt. Nádor ellenben 6-ot, Kupó 5-t, Mangold pedig 4 assistot is kiosztott! Kétség nem fér a bajnoki cím megérdemelt mivoltához.

Az ünneplés azonban nem jöhetett volna létre, ha nincs a VisaCard MasterCard Debrecen. A Debrecen ugyanis legyőzte nagy csatában a tartalékos és már nem 100%-ig motivált Komárom csapatát, ezzel jelentősen javítva esélyeiket arra, hogy idén se maradjanak érem nélkül, egyszersmind lenullázva a Komárom matematikai esélyeit.

A Krokodilok a harmadik harmadban biztosították be sikerüket a meccs feléig ismét jól küzdő maroknyi Eger ellen. Szabó József és/vagy Kelemen Gábor gondoskodott róla, hogy ez a hétvége se maradjon piros lap nélkül, „il capitano” kissé erélyes reklamálását jutalmazta ezzel a sípmester. Deáki Zoli megszerezte pályafutása 200.(!!!) OB1-es találatát, amihez ez úton is gratulálunk!

A CH meccsekről szinte már nincs mit írnunk, gyakorlatilag mindig ctrl-C ctrl-V-zhetnénk. Ezúttal 3:1-nél eszméltek Kovácsék, és magukhoz ragadva a kezdeményezést, illetve megnövelvén a csapáslövésszámot végül elhozták a két pontot az utóbbi fordulókban ismét a feltámadás jeleit mutató Miskolc ellenében.

Kartalon igazi thriller zajlott a Neumann és a Diamonds harcosainak előadásában. A Diamonds végig vezetett a remek hangulatú meccsen: a második harmadban 2 perc alatt szerzett 3 gólos előnyük 1 perccel a meccs lefújása előtt olvadt el, azonban ez után 20s elteltével ismét megszerezték a vezetést, ezzel pedig a két pontot, és könnyen lehet hogy a bronz érmet is.

Női OB1

Triton – IBK CH 1 - 7
Debrecen – SZPK 0 – 9
MEISE – White Sharks 18 – 5
ARES – Phoenix 7 – 9

Az SZPK, a CH és az Eger könnyedén hozta a kötelezőt. Ki kell azonban emelnünk, hogy sporttörténelmi pillanat szemtanúi lehettek a Tritonért szorítók, ugyanis csapatuk vezetést szerzett a CH ellenében és 10 percig tartották is azt. Az üzemi hőfokot elérő mesehősök azonban szép lassan felőrölték ellenfelüket. Az SZPK az utóbbi idők eredményeit és az utazási távolságot figyelembe véve meglepően könnyedén győzte le a Debrecen csapatát, az Eger pedig ismét gólfesztivált rendezett Bartók 4, Simon 5 góljával és Suszták 3+5-jével.

Az igazi csemegét és parázs küzdelmet az ARES – Phoenix csata hozta, ahol az eredmény többször is fordult. 2-5 is állt a kijelzőn, ami azonban a második harmadban hamar 6-5-re módosult. A harmadik harmadban már 7-5 is díszelgett a kijelzőn, amikor is Varsányi Zsuzsa hasonló szituációban saját magánál jelentkezett játékra… az edző pedig rábólintott. Innen 4 Phoenix gól született, és az SZPK elleni meccshez hasonlóan ismét sikerült a fordítás, és ismét egy szép sikerrel lett gazdagabb az év legtöbbet fejlődő csapata.

Férfi OB2

Triton – Dunaújváros 6 – 7
ARES B – Phoenix 2 – 24
Kecskemét – Szeged 17 - 4
Veszprém – White Sharks 4 – 6

A férfi OB2-ben a szokásos dolgok történtek:

  1. A fonalat kissé elveszítő Triton ezúttal szép létszámban képviseltette magát a feljövőben lévő Dunaújváros ellen. A meccset remekül kezdték, a csapatban debütáló Halmi is bemutatkozhatott. 3 gólos fővárosi vezetés után még a 2. harmad vége fele is 2 volt az előny, azonban az Újváros villámgyorsan szerzett 4 góljával a találkozó végén a vendégek örülhettek, amit elsősorban harcosságuknak és Kovács Balázs 4 góljának köszönhettek. A bíztató jelek ellenére folytatódott tehát a Triton vesszőfutása és a Dunaújváros felemelkedése is.
  2. A „kicsik” ellen továbbra sem kegyelmez a Phoenix, ezúttal 24-ig jutottak… Rácz Doma 10 pontja volt a topteljesítmény a csapaton belül. Ez a sima siker azonban semmivel nem segítette őket közelebb a WS-hez, ugyanis
  3. a WS ismét nem szórt be két szeneslapátnyi gólt, de megint nyert. A változatosság és az adrenalin függők kedvéért ismét 2 gólos hátrányból kellett felállniuk Huszti 5 assistjának és Kacl mesterhármasának segítségével. 3.at jegyzett a jól küzdő, és két harmadot nyerő Gyíkoktól Török is.
  4. A Szeged ismét belefutott egy nagy vereségbe, ezúttal a szezon végére abszolút élcsapattá érő Kecskemét ellenében. Geredy Kornél 2+5-ig jutott, de mindenki kiemelkedőt nyújtott.

Szombathely – Kecskemét 6 – 9
Szeged – Dunaújváros 4 – 6

A közbeeső hétvégéken pótlásra került két további meccs is (illetve ez a kettő teljesen biztosan, de könnyen lehet hogy még van olyan találkozó, ami elkerülte figyelmünk). A Kecskemét Szombathelyen sem hibázott, így teljesen biztos már, hogy az első 5-ben végeznek, de még az osztályozós helyre is meg van minden esélyük. A Dunaújváros is megtalálta a győztes ütőket, és Szegedről hozták el ezúttal a két pontot, és valószínűleg a tabella 6. helye, azaz az alsóház bajnoki címe az újoncé lesz.

1 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 dióhéjban

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr70460230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása