Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos (és búcsúzó) kristálygömb

2008.05.16. 16:18 Floorballer

Hát eljött ez a nap is… (olyannyira, hogy már van ahol zajlanak a meccsek, és lesz ami véget is ér mire nagy soká felrakjuk ezt a cikket). A 2007/2008-as bajnokság utolsó fordulója következik, így utoljára foghatjuk vallatóra a gömböt. Valljuk meg, hosszú szezon volt. Az eddigi leghosszabb, de ugye mindjárt itt lesz a jövő évi, ami rátehet egy lapáttal. Így egykori irodalom tanárunkat idézve: ambivalens érzésekkel vagyunk csordultig tele… Már kicsit fáradtak vagyunk talán mindnyájan, jön a nyár is, így kicsit várjuk is a pihenést, de pár nap múlva már sírni fogunk egy kis meccs után. Ezen alkalomból elcsaklizva a Radio V2 elől a lehetőséget, küldenénk is az Aerosmith-től a Crying című számot!:)

Sokan talán úgy gondolják, hogy nincs is igazán tétje már ennek a körnek, így feltett szándékunk, hogy mindenki számára találjunk valami kihívást a hétvégére! Hajtás után részletek:

Férfi OB1


MEISE – SZPK
Május 16. 19:00, Eger

Mindjárt egy kemény dióba ütközünk, ugyanis az SZPK számára gyakorlatilag semmiféle tétet nem tudunk összecsiholni. Az egyetlen talán az lehetne, hogy az elmúlt két körben a már biztos ezüstös csapat két vereséget szenvedett, így alighanem szeretnének Illésék győzelemmel búcsúzni, de igazság szerint erre még ott lesz nekik a Kupa döntő. A MEISE fennállása legviszontagságosabb szezonja végére ért, amiben elég kevés sikerélmény jutott a bikáknak. Sokszor állták a sarat hősiesen, az ARES orra alá is borsot törtek, de hiányzott egy átütő nagy siker… Talán most, talán búcsúzóul, egy jobb jövő évi szereplés reményében!

ARES HC/Top Floor – IBK CH
Május 16. 20:00, Építők

Itt könnyű dolgunk van. Az ARES-nak még 8 találat kell a 200 gólhoz és 2 pont a 100%-os szezonhoz. Ez bőven elég motiváció kell, hogy legyen. A CH számára a győzelem igen értékes lenne, hiszen a meccsek szerencsés alakulása esetén egészen az 5. helyre is felkapaszkodhatnának. Másrészt kinek kell több, mint megverni a bajnokot??

Miskolc – Debrecen
Május 17. 15:00, Miskolc

A Debrecennek kell a két pont a 4. helyhez, ellenkező esetben könnyen előzhet a Krokodilok vagy a Neumann csapata. A Miskolc számára létkérdés a meccs, hiszen jelenleg gólkülönbségük 2-vel jobb a Torpedoénál, ami a 9. helyre, és egyben egy jóval barátságosabb osztályozóra predesztinálja őket.

Diamonds – Torpedo
Május 18. 17:00, Kartal

És így el is jutottunk a Torpedohoz, akiknek egy pont vagy egy igen szoros vereség magalehet a megváltás. Már évek óta tudjuk, hogy a Torpedo egyszerűen nem esik ki, és erre idén is nagy pénzt mernénk tenni, kérdés mi lesz a bentmaradás módja. A Diamonds számára semmi különös motivációt nem tudunk felmutatni, egyszerűen csak jó hangulatban, mindenkinek lehetőséget biztosítva akarják megünnepelni a klubbtörténet legnagyobb sikerét!

Neumann – Dunai Krokodilok
Május 18. 19:00, Kartal

Ez a meccs valóságos helyosztó, hiszen a győztes 5., de akár csoda esetén 4. is lehet, míg a vesztes legrosszabb esetben a 7.helyen is találhatja magát. A Neumann kapusait és védelmét továbbá motiválhatja az igen kevés kapott gólszám is, amiben akár a második helyre is feljuthatnak az ARES mögé. Ez a meccs egyértelműen kiemelhető a hétvége párosításaiból, parázs szezonbúcsút prognosztizálunk.

Női OB1


ARES – IBK CH
Május 16. 18:00, Építők

A győztes 6. lesz, ráadásul számos egykori ARES játékos fut ki az Építőkre CH mezben. Aligha kell több motiváció!

MEISE – SZPK
Május 17. 14:00, Eger

A MEISE meglepetésre elbukta a Phoenix elleni meccset, de ettől még parádés szezont futottak. A jövő is fényesnek ígérkezik, hiszen U19-es leány csapatuk bajnok lett, ami feltétlenül kecsegtető Papp edző számára. Nyilván fontos lenne a szép szezonzárás. Az SZPK-nak viszont egyenesen élet-halál kérdés, hiszen győzelmük esetén jó eséllyel éremhez jutna a nagyot fejlődő, és elsősorban fantasztikus őszt futó narancsmezes alakulat.

Triton – Debrecen
Május 17. 14:00, Szent László Gimnázium

A Triton számára egy kecsegtető bravúros pontszerzés reménye derenghet fel, ami szezonzárásnak nem lenne utolsó. A Debrecennek ezzel szemben a győzelem az alsóházi elsőség Cápáktól való elhódítását, egyszersmind a tavalyhoz képesti előrelépést jelentené.

Szolnok - Phoenix
Május 18. 13:00, Szolnok

A Szolnok ünnepre készül, így fontos lesz a győzelem számukra. A Phoenixnek már minden csak ráadás, hogy magunkat ismételgessük. Így most azt kell, hogy mondjuk, igenis x-et várunk!:)) Annyira káprázatos, amit Varsányi Zsuzsa lányai tavasszal véghezvittek, hogy ennél nagyobb sikert el sem tudnánk képzelni a végére, bár az Eger elleni győzelem igen magasra tette a lécet! Megérdemlik a bronzot, és előre is gratulálunk, bármi is történjék esetleg!!

Szombathely – White Sharks
Május 18. 13:00, Szombathely

Hát hazai részről nagyjából semmilyen tétet nem látunk, mert se előre, se hátra nem fog kerülni a csapat. A vendégeknek óriási bravúr lenne a siker, egy motiválatlan ellenfél ellen reménykedhetnek egy szép búcsúban a hektikus szezon végén.

Férfi OB2


 

ARES B – Dunaújváros
Május 17. 15:00, Építők

Az ARES B búcsúzik az OB2-ből. Talán szépre sikerül, és hosszúidő után újra győzhetnének a fiúk, de elnézve a parádés tavaszt futó Újváros legutóbbi meccseit, kicsi az esély. A vendégek sem fognak már semerre sem mozdulni a tabellán, de egy ilyen menetelés végén csak győzelem szerepelhet!

Triton – Kecskemét
Május 17. 16:00, Szent László Gimnázium

Mekkora meccs lehetne, ha az osztályozóért menne…Bár ha a Triton kikapna Szombathelyen, a Kecskemét előzhetne, de ez a sci-fi kategória. Ettől függetlenül jó meccsre számítunk. A Tritonnak muszáj lenne feledtetni valamit az elmúlt találkozókból, hogy kicsit optimistábban várhassák az osztályozót, a Kecskemétnek pedig a győzelem hab lenne a tortán.

Szolnok – Phoenix
Május 18. 17:00, Szolnok

A Szolnok ünnepli az ünnepelni valót. A 200 gól már nem lesz kérdés, így gyakorlatilag elértek mindent. Nagy blama lenne azonban, ha épp az utolsó meccsen csúszna el a veretlen szezon! A Phoenix számára ellenben egyetlen pont maga lenne a megváltás, mert ez ezüstérmet, és egyenes feljutást jelentene Paffériéknak. Nagy meccsre számítunk!

Szombathely – White Sharks
Május 18. 11:00, Szombathely

A WS csak remélheti, hogy a Szolnok még belead annyit, amennyi egy motivált Phoenix ellen elég lehet. Számukra adott a feladat: Kacl és Huszti nélkül kell nyerniük a meccset idegenben. E nélkül nem is számít, mi történik a másik meccsen.
 
Veszprém – Szeged
Május 18. 14:00, Veszprém

A tabellán ez már  mit sem számít. A Szeged osztályozni fog, a Veszprém pedig valószínűleg szépen szeretne búcsúzni a számukra kevésbé sikeres év végén egy jobb szezon reményében. Hazaira raknánk.

A tabellákért köszönet a CH és a Phoenix honlapnak!!

10 komment

Címkék: floorball ob1 noi ob2 lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr71472704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Croissant 88 2008.05.16. 22:49:11

Juhúúúj kristálygömb!! Találkozunk jövőre :D

Croissant 88 2008.05.16. 22:56:16

Ja meg persze jöhetnek a tippek is a nagy tippmájszterektől, mostanában mintha visszafogtátok volna magatok :)
(meg úgy egyáltalán az aktivkodást itt a blogon)

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.05.17. 00:30:50

A Kecskemét-Triton igenis nagy meccs lesz, mert a Szombathely nem olyan gyenge otthon (ha egyszer sikerül lejátszani a meccset), így nekünk mindent bele kell adni, nincs mese. Gondolom a Kecskemét ugyanígy érkezik:D
Nagy összecsapás lesz, ez biztos:D

Elég komolyan vesszük a szezon végét, ha már ennyire elcsúsztunk, akkor fejezzük be szépen.

Köszönet a blogíróknak egész éves munkájukért, és várjuk a bajnokságot lezáró szokásos cikkeket:D Valamint reméljük a Balatonnál vagy a tengernél a ízből szabadulva egy gépet szerezve is találunk majd néhány uborkaszezonos cikket:D
Furcsa lenne, ha nem "kéne" naponta nézni a blogot:D

A Kecskemétet pedig várjuk holnap egy nagy bajnokira!:D

Triton_42 · http://tritonfloorball.atw.hu 2008.05.17. 00:45:28

És hogy megköszönjük nektek az idei munkát, kerestem én is valamit, hogy ti is hallgathassatok zenét:D

youtube.com/watch?v=U6EEM8YcXko

"Sose bánd!Ha bánt az ég
Nehéz súly! a büszkeség
Sose bánd! Ha bántanak
Mutasd meg! A rock te vagy

Rock & roll csak, rock & roll
Tüzként tombol nincs kontroll
Rock & roll csak, rock & roll
Sziklát rombol szívből szól"

Szóval: Köszönjük, és Kitartás a hülyébb olvasók(mint én:D) ellen:D

Croissant 88 2008.05.17. 18:50:13

ARES B – Dunaújváros
4 - 14
(0-3, 2-4, 2-7)

Kiss Balázs
RFT

Sharky 2008.05.18. 07:55:19

A Phoenix számára ellenben egyetlen pont maga lenne a megváltás, mert ez ezüstérmet, és egyenes feljutást jelentene a WS számára.

Nem írtad el? A Phoenix számára vagy a WS ellenében.

Floorballer 2008.05.18. 10:12:20

De... természetesen a Phoenixnek.

Csodamokus 2008.05.18. 19:51:03

Phoenix Fireball 9:7 Szolnok Cannibals Férfi

Croissant 88 2008.05.18. 21:15:44

ez a két meccs engem teljesen felkavart...
mármint, h Szolnok....
meg mármint, h Kecskemét...
:S :(

szg01 2008.05.19. 21:17:35

Hát...erre csak azt tudom mondani,hogy egy "szakértő" haveromtól most nyertem 1 üveg Jägert, mert tutira vettem,hogy a Szolnok kikap.
Szóval én csak hálás lehetek mindenkinek :)
süti beállítások módosítása