Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Kecskemét: búcsú az OB2-től...

2008.07.01. 12:08 Floorballer

Már köztudott, hogy jövőre az idén remek szezont futó Kecskemét csapata nem tudja vállalni az OB2-es indulást. Mindezt már a versenykiírások előtt leszögezte a csapatvezetés. Jövőre tehát ismét az OB3-as küzdelmek során találkozhatunk a rendkívül szimpatikus társasággal. A Kecskemét honlapján egy remek cikk íródott a magasabb osztálytól való búcsú jegyében, aminél kifejezőbbet kívülállóként kár lenne megpróbálni kreálni. Ez az írás a csapatról a csapatnak született, de a kívülállók számára is kiváló összefoglaló. Ezt az alábbiakban közzé tesszük, majd  Tóth Imrét kérdezzük a háttérről: 

„Nehéz az emlékek tengerében megállni, s megtalálni mindazokat a pillanatokat, melyek feledhetetlenné tették az elmúlt éveket. Hiszen mérföldkőhöz érkeztünk csapatunk életében. Csapatunk, mely 2002 őszén, 14-15 éves fiatalokkal benevezett az U17-es bajnokságra megkezdte játékát, hogy évekkel később Magyarország floorball térképén, mint egy bástya álljon az Alföld közepén. Induló csapatunkból mára csak négyen vannak (Kornél, Gergő, Ádám, Laci) akik aktív teherhordói csapatunknak, akik az évek alatt a kisfiúból felnőtté cseperedtek. Az évek során 29 játékos lépett pályára Kecskemét színeiben, de mindig is megmaradtunk olyan csapatnak akik ugyanahhoz az intézményhez kötődnek, mindössze 3 külsős játszott közöttünk rövidebb-hoszabb ideig. Eddig egyedül egy fő volt aki eligazolt egyesületünkből, hogy egyetemi évei alatt Szeged csapatát erősítse.
A 6 év alatt 75 bajnoki mérkőzésünk volt /melyből 68 került lejátszásra, 3 mérkőzésen mi megjelentünk, csak ellenfél nem volt, míg 4 mérkőzésen mi nem álltunk ki/. Az elmúlt évek bajnoki mérlege 35 győzelem, 3 döntetlen, 30 vereség. Nyolcan vagytok, akik legalább 50 bajnoki mérkőzésen pályára léptetek, s ezért átvettétek a megérdemelt kupát.

Lőttünk 526 gólt (375 assziszt), miközben 427-t kaptunk, s góltermelés közepette az évek során két embernek sikerült átlépni a száz gólos határt!

2002/2003   U17
2003/2004   OBII - Kelet
2004/2005   OBIII - Kelet
2005/2006   U19
2006/2007   OBIII, U19
2007/2008   OBII

Első bajnoki pontunkat 2003 tavaszán a Budenz ellen szereztük, míg csapatunk első győzelmének 2003 őszén Paks ellen örülhetett! Első érmünket 2005/2006-os esztendőben U19-ben szereztük, míg egyik legnagyobb sikerünkként a tavalyi esztendőben veretlenül nyertük meg az OBIII-at.

Többen kérték és biztattak bennünket, s mivel ti is vállaltátok, apróbb jogi kompromisszumok után, ebben a szezonban az OBII-ben játszhattunk, ahol több csapatnak is méltó ellenfelei lehettünk! Itt köszönöm meg a Diamonds SC-nek, hogy indított helyettünk utánpótlás (U19-es) csapatot, mely bajnoki ezüsttel gazdagította érmei számát!

Következő szezonban az OBII-es tagságot nem fogjuk tudni vállalni, hiszen azon túl, hogy jogilag is rendben kellene lenni, két utánpótlás csapat indítása számunkra jelenleg lehetetlen! S úgy végigcsinálni egy évet, hogy sohasem játszhatunk otthon, mert nincs palánkunk, nem szerencsés! Természetesen keresem a lehetőségeket, hogyan tovább...

Felnőttetek, s tudni kell tovább lépni. Kecskeméten megkaptátok azt az élményt, hogy mit jelent floorballozni, milyen érzés az utolsó erőtartalékokat is mozgósítani, mit jelent győzni, vagy éppen veszíteni, de elsősorban azt, hogy mit jelent SPORTEMBERNEK lenni! Mert Ti mindannyian sportemberek vagytok, akik együtt váltatok igazi csapattá. Megannyi sokszínű egyén, különös karakter, kik ha a pályán vannak, egyek miután az kiáltották KECSKEMÉT. Ezt jó látni bennetek, s ezt látták meg mások is, hiszen az elmúlt években megannyiszor vívtátok ki más csapatok, szakvezetők elismerését, szimpátiáját. Mindig maradjon meg bennetek ez az alázat a játék, s egymás iránt! Örülök, hogy ha tovább tudtok lépni, ha még magasabb szinten folytatjátok, de jegyezzétek meg, hogy gyökereitek hova kötnek benneteket. Akik pedig maradunk játszunk tovább, mert egy a célunk játszani, hiszen felejthetetlen élmény ha rezdül a háló egy lövés után!

Örülök, hogy az elmúlt években mindezeket veletek együtt átélhettem!”

FFR: - Az év elején a csapatotokat bemutató riportunkban ezt olvashattuk:

„FFR: -Milyen távlati céljaitok vannak a klub életét illetően?

T.I.: Mi mindig évről évre tervezünk. Ahhoz, hogy itt távlati tervekről beszéljünk, szükség lenne Kecskeméten egy olyan emberre, aki teljes emberként tudna a floorballra koncentrálni, akinek én minden segítséget megadhatnék, hogy valóban felépítsen egy bázist. De jelenleg középiskolai tanárként, igazgatóhelyettesként rendkívül sok egyéb elfoglaltságom van, így csak az aktuális feladatra koncentrálunk.

Eltelt egy év, lement egy sikeresnek mondható szezon és immár mindenki számára köztudott, hogy nem vállaljátok jövőre az OB2-es megmérettetést. Mi vezetett erre az elhatározásra?

T.I.: Mint köztudott, Kecskemét nem egyetemi város, így azok, akik tovább akarnak tanulni, elsősorban Budapest vagy Szeged felé veszik az irányt. Így nem könnyű hatékony edzésmunkát végezni, ha hetente maximum egyszer tud együtt edzeni a keret.

FFR: - Mikor született meg az elhatározás?

T.I.: Már az induláskor sejtettük, hogy ez az év nem más, mint egy jutalomjáték, hiszen ha valóban meg akarunk felelni az OB2-es feltételeknek, annak anyagi, jogi, s személyi feltételei is vannak.

FFR: - A célotok idén az volt, hogy a tabella első felében végezzetek. Ezt teljesítettétek, sokkal magabiztosabban és látványosabb játékkal, mint azt talán sokan várták. Hogy értékelnéd a szezonotokat? Elégedett vagy?

T.I.: Amit kitűztünk teljesítettük, mégsem lehetünk maradéktalanul elégedettek. Sajnos egy-két meccsen feleslegesen vesztettünk pontokat, melyek később hiányoztak a végső elszámolásnál!

FFR: - Melyik meccsre emlékszel legszívesebben, mit tartasz e legemlékezetesebb eredménynek?

T.I.: Több emlékezetes meccsünk is volt. Ezek közül kiemelném, a White Sharks őszi könnyed legyőzését, melynek igazi értéke a későbbiek során derült ki, de emlékezetes marad a Phoenix elleni tavaszi meccsünk, melyen az utolsó pillanatig lebegett a csoda előttünk, hogy hat mezőnyjátékossal is legyőzhetjük szárnyaló ellenfelünk. De büszke vagyok a fiúkra, akik Szombathelyen, igen hiányos kerettel is begyűjtötték a győzelmet, valamint sikerült Szolnokon harmadot nyernünk!

FFR: - Év vége felé felcsillant a remény az osztályozós helyre is. Utólag reálisan nézve hogy látod: meg lehetett volna az előkelőbb pozíció is?

T.I.: Igen, de ehhez a tavaszi szezonban is pontot kellett volna rabolnunk az előttünk végzőktől!

FFR: - Tavaly is voltak már pletykák, amik csak felerősödnek a visszalépéssel: lesznek távozók a csapatból?

T.I.: Miután még nem zárult le az átigazolási időszak, csak annyit mondhatok, hogy Molnár Peti, aki ebben a szezonban a legeredményesebb játékosunk volt, reménység szerint a Diamondsban folytatja.

FFR: - Egy évig a másodosztály révén a magyar floorball napi részese lehettél. A hétről-hétre rendeződő meccsek miatt ez valamelyest közvetlenebb kapcsolatot jelent mint az ezt megelőző idényekben megszokhattad. Milyen benyomásokat szereztél? Min változtatnál?

T.I.: Vannak apróbb változtatási javaslataim, de azokat az illetékeseknek elmondtam, hogy ők gondolhassák tovább.

FFR: - Mi a véleményed az idei versenykiírásokról és változtatásokról?

T.I.: Sok vitát fognak kiváltani, s kell egy pár év mire minden letisztul, s végre a magyar floorball megtalálja igazi helyét.

FFR: - Jövőre OB3, ahol aligha lesz ellenfele a csapatnak. Elképzelhető, hogy viszontlátunk még titeket magasabb osztályban?

T.I.: Egy megfiatalított kerettel indulunk az OB3-ban, így minden meccs ismét presztiskérdés, hiszen ellenfeleinket hajtja a bizonyítási vágy, hogy legyőzzék az OB3 egykori bajnokát. Jelenleg nem tervezzük, hogy az elkövetkező években magasabb osztályban játszunk!

FFR: - Sok sikert a továbbiakhoz!

 

1 komment

Címkék: kecskemét floorball ob2

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr6547667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Isti · http://www.veszpremlizards.hu 2008.07.02. 08:19:59

"Mint köztudott, Kecskemét nem egyetemi város"

Nem Kecsón van a GAMF? (igaz az "csak" fősuli") Bár gondolom az a baj, h sokan nem oida mennek tanulni...de vannak akik ott tanulnak, ők nem floorballoznak? :O
süti beállítások módosítása