Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) női (66) noi (87) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Visszaszámlálás 2008 /Férfi OB1 - 8 nap/: White Sharks

2008.08.15. 08:00 Floorballer

A White Sharks csapata évek óta az OB2 meghatározó gárdája volt, a feljutás azonban eddig nem sikerült a csapatnak. Sokszor álltak az OB1 kapujában, míg végül idén elsősorban küzdeni tudásuk és a rangadókon mutatott játékuknak köszönhetően egy végigbrusztolt szezon méltó lezárásaként a Miskolc elleni kettős győzelemmel át is lépték azt. Az OB1-es szereplésük anyagi okok miatt sokáig így is veszélyben volt, de végül vállalták a kihívást. Huszti Pétert kérdeztük: 

FFR: - A csapat a legrosszabb szezonja után a legjobbját hozta, ezzel 5 év után elérte az OB1-et. Hogyan értékelnéd az elmúlt évet? Mennyire vagy elégedett a látottakkal? 

H.P.: - Szakmailag van egy pici hiányérzetem.  Az elmúlt szezonban temérdek helyzetet dolgoztunk ki és puskáztunk is el. Technikailag én sokkal gyorsabb fejlődést vártam a társaimtól, de jobb később, mint soha! A csapategységgel és a küzdőszellemmel viszont maximálisan elégedett lehetek, mert a srácok az igazán kiélezett mérkőzéseken olyan akarattal játszottak, ami már védjegyünk lett. Örülök neki, hogy a keret megmaradt, így együtt folytathatjuk és élvezhetjük az első osztály légkörét. 

FFR: - Miben kell még előre lépni a még eredményesebb szerepléshez? Mennyire szükséges esetleg más játékrendszer az OB1-ben? 

H.P.: - Szinte mindenben. Fizikailag ugyan nem vagyunk nagyon lemaradva - erről Jan Kácl gondoskodott - technikailag és mentalitásban azonban van még hova fejlődni. Sokkal gyorsabban kell majd reagálni, döntést hozni és cselekedni. Fel kell majd venni a ritmust gyorsan, mert tavaly azért voltak olyan meccseink, ahol bealtatott minket az ellenfél, a leendő riválisaink viszont korántsem fognak "aludni" a pályán. Van egy elképzelésünk, hogy milyen játékot szeretnénk játszani, azonban eddig örökké az ellenfélhez igazodtunk és az ő stílusukban, ritmusukban játszottunk mi is. Az biztos, hogy ellenfeleink sokkal többet birtokolják majd a labdát, erre felkészülünk majd és meglesz a megfelelő taktika.

FFR: - Okozhat ez gondot fejben, hogy feltehetőleg megszaporodnak a kevesebb sikert hozó meccsek?

H.P.: - Reményeim szerint nem okoz majd gondot, mert minden játékosunk tisztában van vele, hogy az első osztályba jutottunk fel, a legjobbak közé. Az biztos, hogy harcosak leszünk, és minden pontért megküzdünk. Ha ennek ellenére nem lesz sikerélményünk, akkor sem dőlünk kardunkba, mert tudjuk jobbak voltak az ellenfelek. 

FFR: - Újoncként mik az idei célkitűzések? Mi az, amivel már elégedett lennél, és mi az aminek felhőtlenül tudnál örülni? 

H.P.: - Minden újonc csapat számára, amelyik az élvonalba jut fel egyértelműen a bent maradás a cél. A Debrecen anno újoncként aranyérmes lett, nekünk ez a bravúr egyértelműen csak álom. Minden egyes OBI-es WS gólnak és pontnak örülni fogok! 

FFR: - Milyen változások várhatóak a keretben?

H.P.: -  Sajnos tehetségünk, akire érdemes figyelni, Garas Péter a Cartoon Heroes-t választotta. Mondhatni cserébe érkezett a tapasztalt Kelemen Gábor, aki játékával reményeim szerint még mindig nagyon sokat tud segíteni nekünk.

Az Ares B-ből jön még a jó felépítésű hátvéd Sánta József és Egerből a tehetséges kapus Hegyi Zoltán. Egészen friss hír, hogy csatlakozik csapatunkhoz a 25 éves kanadai Jean Daniel Barry, aki jégkorongozó, és akire támadóként számítunk majd. Kapcsolatban vagyunk még a 30 éves Daniel Martinssonnal is. A svéd játékos Hollandiából költözik Magyarorszgára. 

FFR: - Kikre hárulhat kulcsszerep a csapatból? 

H.P.: - A komplett csapatra hárul majd kulcsszerep. Akkor érhetünk el eredményt, ha ugyanúgy egységesek leszünk, mint eddig voltunk. Riválisaink minden bizonnyal tökéletesen tudják, hogy egyénileg kikre kell majd jobban figyelniük.

FFR: - Mik lehetnek erősségeitek? 

H.P.: - Egységesség.

FFR: - Hogy értékelnéd a felkészüléseteket? 

H.P.: - Gyanítom miénk az egyetlen csapat az első osztályban, amelyik még nem kezdte meg a felkészülést. Mindenképp szükség volt egy kerek hónap pihenőre, így Júliusban nem fogtunk ütőt a kezünkben. Augusztusban viszont belehúzunk és a 23-ai rajtra formában leszünk.

FFR: - Mi a véleményed a sorsolásotokról? Számít a sorrend?

H.P.: - Teljesen mindegy kivel kezdünk, ezen a szinten nincs számunkra könnyű ellenfél. A szövetségi döntések eredményeként - anyagiak miatt - jobb lett volna idegenben kezdeni, mert a bírói költségek fedezete még nem áll rendelkezésünkre. A Debrecennel nyitunk itthon. Azért lesz pikáns íze a találkozónak, mert a hajdúságiak fennállásuk során még soha nem győzték le tétmeccsen a White Sharks-ot. Mire idáig eljutottunk, hogy ismét bajnoki pontokért játszunk egymás ellen, addig a Varga Tibor legénység sokkal sikeresebb utat tett meg, úgyhogy a nyitó fordulóban sem mi leszünk győzelmi esélyesek. 

FFR: - Kik lehetnek a közvetlen riválisaitok? 

H.P.: - Mind a 10 másik csapat. Mindenki ellen ugyanúgy fogunk készülni és játszani is. Papíron a Torpedo Justitia lenne a tavalyi helyezésük alapján a számunkra megfogható csapat, de mi mindenkitől pontot szeretnénk majd rabolni és nem feltett kézzel kiesni. 

FFR: - Mire lehet számítani az OB1 újoncaitól? Mi a véleményed az OB1 bővítéséről?

H.P.: - Az OBI bővítésével nem értettem egyet, mint ahogyan azzal sem teljes mértékben, hogy a mérkőzés számok növelésével fog fejlődni a sport. A nagyszámok törvénye alapján valóban egy játékos minél többet játszik, annál hamarabb szerez rutint és van lehetősége fejlődni. Azonban a létszámbővítés magasabb kiadásokat okoz, amatőr játékosok esetében még több szabadidő ráfordítást, azon egyesületeknél, ahol megkövetelik - amatőr kereteken belül is - a profi szemléletet, az ember munka-iskola mellett semmi mást nem csinál, csak floorballozik. Az én szemléletem szerint is valóban a fiatal, iskolás korúaké a jövő, viszont a sportágnak van még jelene is, és a felnőtt életkorú játékosok számára nem olyan barátságos ez az intenzitás. Mindenesetre ha már így alakult, és elértük a feljutást, megteszünk mindent ami tőlünk telik. Minden téren.

A három feljutó csapatból a Szolnok a Magyar Kupa döntőbe jutással - OBI-es skalpokkal - már bizonyította, hogy náluk egyértelműen nem a bent maradás a cél, hanem sokkal messzebbre szeretnének eljutni. A Phoenix fiataljai is egy évvel erősebbek lettek, stílusuk alapján őket sem fogja a kiesés veszélye fenyegetni. A kakukk-tojás egyértelműen mi vagyunk, a Miskolc elleni dupla rájátszás béli sikeren és a tavalyi Diamonds elleni szoros 2-1-es Magyar Kupa vereségen kívül nincs komolyabb referenciánk. Nekünk lesz a legnehezebb dolgunk, de állunk a kihívás elébe és szeretnénk bent maradni az első osztályban!      

FFR: - Véleményed szerint mely csapatok szolgálnak majd pozitív meglepetéssel, kik lépnek előre?

H.P.: - Megítélésem szerint a mezőny kiegyenlített lesz, és nagyon jó mérkőzéseket láthatunk majd. Nehéz még csak megjósolni is, hogy ki okoz majd igazán meglepetést. Nyílván már az pozitív volna, ha az előzetesen az alsóbb régióba várt csapatok elkapnának egy-egy éremesélyest.

FFR: - Mi lehet a szezon negatív meglepetése? Kik eshetnek vissza? 

H.P.: - Megtippelni sem tudom ezt a kérdést jelen pillanatban.  

FFR: - Mi a tipped az év végi helyezéseket illetően? 

H.P.: - Optimális esetben - ha minden mérkőzés lejátszásra kerül és nem a zöldasztalnál osztják le a pontokat - az alábbi sorrendre voksolok: 

  1. ARES/Top Floor
  2. SZPK
  3. Debrecen
  4. Neumann
  5. Krokodilok
  6. Szolnok
  7. Cartoon Heroes/Triton
  8. Phoenix
  9. Mecman Eger 
  10. White Sharks
  11. Torpedo

 

Szólj hozzá!

Címkék: floorball visszaszámlálás ob1 ws

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr45616074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása