Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Visszaszámlálás 2008 /Férfi OB1 - 3 nap/: Phoenix

2008.08.20. 08:00 Floorballer

A Phoenix FSE egyelőre leginkább a Debrecen csapatához hasonlítható sikertörténet. A gárda szisztematikus munkával viszonylag hamar megérkezett az OB1 mezőnyébe. A csapat komoly utánpótlásbázissal rendelkezik, ezt jól jelzi a számos U aranyérem, illetve az, hogy nem egy játékos a korhatár környékén mozogva kerül már a felnőttkerethez. A tehetséges gárda idén az eddigi legnagyobb kihívással találkozik. Technikai tudásukhoz nem fér kétség, kérdés hogy birkóznak meg a rutinosabb, idősebb ellenfelekkel. Pafféri András válaszol: 

FFR: -  Töretlenül fejlődve, a végén egy igazi bravúr győzelemmel sikerült kiharcolni a feljutást. Mennyire vagy elégedett az elmúlt szezonotokkal? Hogyan értékelnéd röviden? 

P.A.: Elégedett kell, hogy legyek,van egy-két momentum, ami beárnyékolja a szezont, de tulajdonképpen a fejlődés végig folyamatos volt,töretlen és ennek nagyon örülök! 

FFR: - Miben kell még előre lépni a még eredményesebb szerepléshez? Mennyire szükséges esetleg más játékrendszer az OB1-ben? 

P.A.: Fizikailag sokat kell erősödnünk, bár vannak azért olyan hátrányaink,ami a csapat átlagéletkorából adódik, és ugye ezeket nem tudjuk áthágni. Ugyanakkor ebben a tekintetben is fejlődünk, ha a nyári edzőtáborban elvégzett munkát az előző évihez hasonlítom, akkor egyértelműen látszik a fejlődés!

Nem hiszem, hogy a játékrendszerünket változtatni kéne. Inkább pontosítani, a többféle ismeretet mélyíteni, hogy bármikor bármelyiket elővehessük, és pontosan alkalmazhassuk! Ez a cél! 

FFR: - Mekkora nehézséget okozhat az, hogy a sorozatos könnyű győzelmek mellett most feltehetőleg sokkal több szoros meccs és vereség is előfordulhat? Okozhat ez gondot fejben? 

P.A.: Remélem, hogy nem fog gondot okozni! Megbeszéltük a fiúkkal, hogy helyén kezeljük az eddigi sikereket, győzelmeket. Nekünk egy teljesen új lappal kell indulni, és megpróbálni mindent megtenni azért, hogy minden egyes meccsen a tőlünk telhető legjobbat adjuk magunkból! Aztán meglátjuk a végén, hogy ez mire lesz elég! 

FFR: - Újoncként mik az idei célkitűzések? Mi az, amivel már elégedett lennél, és mi az aminek felhőtlenül tudnál örülni? 

P.A.: A célkitűzésünk elsősorban az, hogy bent maradjunk az OBI-ben. Pontosabban szeretnénk 6-10 hely között végezni. Igazából úgy érzem, hogy ha a 8. helynél előbb végeznénk, akár 1 helyezéssel is, annak felhőtlenül örülnék. 

FFR: - Az utánpótláscsapatok töretlenül menetelnek, számos bajnoki címet hozva a klubnak. A fiatal játékosok beépítése mennyivel lesz nehezebb azáltal, hogy egyből OB1-be kerülhetnek? 

P.A.: Az igazság az, hogy a mérce nálam nem feltétlenül az ellenfelek erőssége vagy az osztály szintjének elnevezése, sokkal inkább a saját csapatunk által elért szint,a  technikai, fizikai felkészültség,  játékintelligencia, játéktudás az, ami döntő fontosságú! Ha ezek alapján a csapatba tud illeszkedni egy játékos egy mérkőzés, vagy edzés alatt, akkor eléri a szintet. Ha ezt nézem, akkor valóban egyre nehezebb és nehezebb lesz bekerülni! Ez leginkább a most csapatban lévő játékosok eddigi munkájának érdeme! 

FFR: - Milyen változások várhatóak a keretben?

P.A.:Nagy és meglepő változtatások nem lesznek, van egy-két játékos, aki a nyári teljesítményüknek, és komolyabb munkájuknak köszönhetően több szerepet kaphatnak!

Illetve várjuk Csordás Tamás mielőbbi visszatérését is! 

FFR: - Kikre hárulhat kulcsszerep a csapatból? 

P.A.: Eddig sem emeltem ki senkit ilyen kérdésre, ezek után sem fogok! Pláne, ha ezt egész évre kellene tennem! Úgy gondolom, hogy egy csapatjátékban nem lehet pár embert kiemelni, legyen ez egy vagy akár 5 fő. Egységes, erős csapatot kell alkossunk ahhoz, hogy az OBI-ben megfeleljünk és ehhez mindenkinek a munkájára szükség van! 

FFR: - Mik lehetnek erősségeitek? 

P.A.: Az eddigi meccsek alapján a fegyelmezettséget, az improvizatív játékot és a csapategységet emelem ki!

Sok meccsen bizonyították a fiúk, hogy nem adják fel a harcot, hátrányból is képesek fordítani, egymást erősítik a meccs közben, és ha elkapják a fonalat, nagyon látványos és jó játékra képesek bárki ellen! 

FFR: - Hogy értékelnéd a felkészüléseteket? 

P.A.: A felkészülésünk jól sikerült. Edzőtáboroztunk Tatán, a Prague Games –en is szerepelt a csapat nagy része és a Czech Open eddigi történetében az induló magyar csapatok közül a legjobb eredményt értük el! 

FFR: - Mi a véleményed a sorsolásotokról? Számít a sorrend? 

P.A.: Mivel az első OBI-es szezonunkat kezdjük, talán az első mérkőzések számítanak. Ilyen szempontból a sorsolásunk jó. A Torpedóvel kezdünk, Szolnokkal folytatjuk. Mind a kettő csapattal játszottunk már, nem is egyszer, ismerjük egymást, így könnyebb lesz talán lendületet venni a bajnokságra. A további meccsek pedig már mindegy, hogy milyen sorrendben jönnek, minden meccsen fel kell kötni a gatyát! 

FFR: - Kik lehetnek a közvetlen riválisaitok? 

P.A.: Elsősorban az előző OBII szezonból már ismert WS illetve a Szolnok, és a „régi” OBI-es csapatok  közül a Torpedo.  De remélem, hogy a többi csapatnak is fogunk tudni meglepetést okozni, mindenkinek nehéz ellenfél szeretnénk lenni. 

FFR: - Mire lehet számítani az OB1 újoncaitól? Mi a véleményed az OB1 bővítéséről? 

P.A.: Sok éve látom az OBI, illetve az OBII mezőnyének alakulását, és talán most először fordult elő, hogy az OBII-ben szereplő csapatok nemcsak megszorongatni, de megverni is képesek voltak OBI-ben szereplő csapatokat. A bővítés lehet, hogy megkérdőjelezhető, de az biztos, hogy a feljutásért lejátszott mérkőzések is azt mutatták, hogy nemcsak az OBII 1. és 2. helyezett csapata jutott el az OBI játékszintjére! Az más kérdés, hogy az OBI eleje és vége között milyen különbség van, és más kérdés az is, hogy ezek után, az OBII mezőnyében milyen változások léptek fel, kik vállalták, kik nem vállalták az indulást! Szerintem az OBII-ből most feljutott csapatok igazolni fogják játékukkal, hogy megérdemelték a feljutást! 

FFR: - Véleményed szerint mely csapatok szolgálnak majd pozitív meglepetéssel, kik lépnek előre? 

P.A.: Ez sok összetevőn múlik, hogy kinek milyen volt a felkészülése, milyenek lesznek a körülmények az év közben ,kik jöttek, kik mennek stb. Úgyhogy nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni. 

FFR: - Mi lehet a szezon negatív meglepetése? Kik eshetnek vissza? 

P.A.: Ugyan azt mondhatom erre is, mint az előző kérdésre. 

FFR: - Mi a tipped az év végi helyezéseket illetően? 

P.A.: Nem szeretnék tippelgetni, sok csapatot érzek közel azonos szinten, így sok apró momentum dönthet! A pályán minden kiderül.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: phoenix floorball visszaszámlálás ob1

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr17623410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása