Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Helyszíni beszámoló: Dunai Krokodilok - ARES HC/Top Floor

2008.09.07. 20:55 Floorballer

Kísérleti jelleggel az EK-s közvetítésen felbuzdulva e-mailes megkeresés után egy helyszíni beszámolót „rendeltünk” a mai nagy derbiről. Tudósítónk iparkodott is rendesen, és már olvasható is a nem mindennapi mérkőzés összefoglalója! Ez úton is köszönjük, reméljük meg tudjuk honosítani az ilyesmit: 

„Dunai Krokodilok- Ares 10-2 (3-1;3-1;4-0) 

„Jó ebédhez szól a nóta” jeligére gyülekeztek a floorballt szeretők a törökbálinti csarnokban, ahol ebédidőben csapott össze a tavalyi bajnok Ares a Dunai Krokodilokkal. Az Ares egy fárasztó EK sorozat megvívása után érkezett vendégségbe az éhes Krokodilokhoz, akiknek nem titkolt szándékuk volt meglepni Nádorékat. 

A recept egyszerű volt. Végy két csapatot, tedd őket egy tornacsarnokba, és ne felejtsd ki a Stahl Juci által ajánlott kávéskanálnyi izgalmat sem. A Krokodil sereg legjobbjait felvonultatva készült a találkozó megvívására, de ellenfelük is remek összeállításban érkezett. Mangoldon kívül a sérült Mujahid Tamás és Szabó Gergő nem állhatott Pavelka Zoltán rendelkezésére, viszont bemutatkozott Görög Tamás. Meg kell még említenünk a közel 15 fős grúz kontingenst, akik grúz zászlókkal végig buzdították a játékosokat.   

A mérkőzés szinte el sem kezdődött, máris ünneplő és táncoló Krokodilok lepték el a pályát, ugyanis pár másodperc után egy szép egyéni akcióból Pajor megszerezte a vezetést (1:0). A vendégek látták, itt bizony nincs idő a pályán ébredezni, így Amara iramodott meg, de lövését Kaszás fogta, később Szabó Péter próbálkozott távolról, de lövése elkerülte a kaput. Meddő Ares fölény volt tapasztalható a mezőnyben, de a Krokodilok kontrái rendre veszélyesnek bizonyultak. Előnyüket hamar növelni tudták, hisz egy szabálytalanság utáni reklamálást kihasználva Dombauer a jobb felső sarokba helyezte a játékszert (2:0). 

Megrázta magát a címvédő, ennek eredményeként a későbbiekben még fontos szerepet játszó Tóth Péter szemfüles láb között bepasszolt góljával kozmetikázta az eredményt (2:1), majd Nádor Krisztián találta telibe a jobb oldali kapuvasat. A vendégek idegeit Kaszás kapus borzolta, aki szép védéseket mutatott be. A nagy nyomás ellenére a Krokodil kontra nem maradhatott el, mely végén Fuchs- Szabó összjáték után megszületett a hazaiak harmadig (szépségdíjas) találata (3:1). 

A második játékrész is Ares helyzetekkel kezdődött, de gólt Domauer szerzett, így már 4-1-re vezettek a hazaiak. Ez lelkileg annyira megviselte Bajaszgamalan Amarát, hogy az egész pályát végigcselezve lőtte ki a jobb alsó sarkot, ezzel visszahozva az Arest a meccsbe (4:2). A gól után nem sokkal emberelőnybe kerültek a vendégek, Guzsaly kapott 2 percet. A kiállítás ténye a vendégeket zavarta meg jobban, mivel Pajor emberhátrányból is betalált (5:2). 

Pár perc csordogálás után ismét felpezsdült az élet. Hollósi kapott 2 percet ütésért, ugyanekkor a hazaiaknak kapust is kellett cserélniük, mivel Kaszásnak eleredt az orra vére, így nem folytathatta a harmadot. A Harmad végén egy egyéni hiba után Ressely egyedül sétálhatott el Vígh kapujáig, beállítva ezzel a félidei 6-2-es eredményt. 

A 3.harmadra nagy lendülettel érkezett az Ares, de a lendület pár másodperc után megtört, miután Galsai betalált Vígh kapujába egy kiugrást követően. Ha a 7-2 nem lenne elég sokkoló a vendégeknek, Kovács játékvezető 5 perces kiállítást adott Vígh Lászlónak. Az Ares kapuscsere nélkül érkezett, így Tóth Péter öltözött be, s foglalta el új pozícióját a gólvonalon.

Pajor gyorsan fel is avatta Tóthot, egy kipattanó labdát lőtt közelről a kapuba (8:2). A következő 5 percben (míg a kiállítás tartott) 3 remek védést is bemutatott Tóth, ráadásként egy ziccert is hárított kivetődve. A túloldalog Geri hagyta ki a kihagyhatatlant…vagyis a vérét adó Kaszás védett bravúrral, aki az utolsó harmadra visszatért és ott folytatta, ahol abbahagyta. Bedő ütőre ütésér kapott 2 percet, s a megítélt büntetőt Amara hagyta ki. 

Az Aresnak szerencséje sem volt ezen a találkozón, hisz a kihagyott büntetőn túl Nádor és Görög 2 kapuvasa is kifelé pattant. Kettős emberelőnybe kerültek Pavelkai fiai, ugyanis 2 perces büntetést kapott Guzsaly, de az okára nem sikerült rájönnünk. A bíró megítélte, így ment tovább a játék. 

Vígh visszatérhetett a büntetésből, Pavelka Zoltán időt kért, hogy Vígh visszavegye a Tóth által remekül használt felszerelését. Az emberelőnyökből nem sikerült gólt szerezni. Miután kiegészültek a Krokodilok, érdekes találattal növelték előnyüket a remekül játszó hazaiak. Dósa megcsúszott a labdán, ami szerencsétlenségére az éppen visszafelé igyekvő Galsai elé pattant, aki a meghatódottságában Vígh lába alatt elhelyezte a hálóban a hazaiak 9. találatát. Az Ares továbbra is próbálkozott, nem adták fel, edzőjük is erre buzdította játékosait. A Krokodilok is tovább folytatták a rohamokat, melynek eredménye a jobb felső ficakban lakó pókcsalád kiköltöztetése volt, miután Ressely hihetetlen pontossággal helyezte oda a labdát. A mérkőzés utolsó pillanatában még Hollósi hagyta ki a kihagyhatatlant, Víghen túljutva az oldalhálót találta telibe. 

Összességében megérdemelten nyertek a hazaiak, akik remek játékkal, parádés védekezéssel múlták felül ellenfelüket, bizakodva várhatják a következő fordulót. Az Ares játékosoknak pedig 3 hetük lesz, hogy kipihenjék az elmúlt időszak megpróbáltatásait. Rájuk is fér, hisz a következő ellenfél ugyanis az elsőszámú trónkövetelő, az SZPK csapata lesz.”

 

3 komment

Címkék: krokodil ares helyszni beszámoló

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr77652873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

floorball4eva · http://myspace.com 2008.09.07. 21:46:39

Guzsaly sportszerutlen jatek miatt kapott két percet mert amikor a jobb sarokban vt az egyik aresos jatekos mondott egy olyat h hophop és odapasszoltak neki.. és ezért.... és a Balogh nm Balogh hanem Galsai:D

Floorballer 2008.09.07. 21:50:33

Köszi, nekünk is gyanús volt a név:)

Jégkoromg 2008.09.09. 12:15:53

Örülhetünk az ilyen és hasonló beszámolóknak, de egy apróság: a Krokiknál két Ressely is játszik, Ressely Krisztián és Ressely Norbert, ezért adott esetben célszerű pontosan megadni, hogy melyik Ressely követett el valami említésra méltót.( Ez vonatkozik persze minden más testvérek vagy azonos vezetéknevűek esetére is.)
süti beállítások módosítása