Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Lyukacsos kristálygömb - Normál esetben...

2008.11.12. 10:54 Floorballer

Tekintélyes lemaradást görgetünk magunk előtt az összefoglalókat illetően, melynek ledolgozásához kicsivel több időre lesz szükség. Addig is, amíg megszületik a „Kókuszdióhéjban” maratoni summázata, nyakunkon van az újabb forduló. Az idei szezonban eddig példátlan módon 3 hetet is ki kellett húzni bajnoki forduló nélkül (bár többen éltek a meccstologatás szabályok adta lehetőségével), most azonban visszatérünk a rendes kerékvágásba. A csapatok oldalait és a hunfloorballt lapozgatva kissé hiányosnak érezzük a menetrendet, összesen 6 meccset találtunk (a Debrecen – Eger párosítások eltűntek mint szürke szamár a ködben, a női MK meccsei kiírásának követéséről meg már szinte teljesen lemondtunk, hiánypótlást örömmel veszünk) Az OB1-ben két komoly meccset is várunk, melyekre normál esetben csak rálegyintenénk, de akkor kár is lenne gépelni. Tovább után megpróbáljuk elhitetni az olvasóval, hogy igenis lesznek izgalmak! 

Salming Férfi OB1 

ARES HC Top Floor – IBK CH

November 14. 18:45, Építők, Budapest 

A Népligetben már jócskán beköszöntött a tél, ennek ellenére sapka és meleg kabát kíséretében az automata által kínált forró vizet gazdagon kortyolgatva feltétlen megtekintésre ajánljuk a hét legkiemelkedőbb párharcát. A két csapat a tabellán azonos pontszámmal, azonos mennyiségű lőtt góllal áll a 4. és 5. helyen. Nem akarjuk túl értékelni a mérkőzést, de (dehogynem!) a tét a dobogóért való küzdelem. A CH-nak az éremszerzésre való esély életben tartása, az ARES-nak pedig a bajnoki remények halványuló parazsának táplálása a célja. Ehhez járul, hogy a tabellán elfoglalt helyezésektől függetlenül a két csapat szoros, gólokban gazdag meccseket szokott játszani, nem egyszer az utolsó pillanatokra maradó végkifejlettel. Normál esetben sima ARES-t tippelnének sokan, és az első 3 forduló alapján határozottan magára is talált a bajnok, de most mégis érzünk némi zavart az erőben. A CH csapatának meghatározó játékosai friss élményekkel tele, kapott gólok súlyai alatt edződött lelkekkel, ütközésekben megfeszült vállakkal és a védekezéstől lezsibbadt lábakkal érkeznek a parkettre az egyetemi VB-ről. A „sztárcsapatok” ellen hiába a sokgólos vereségek, a várakozást és elszántságot csak fokozzák az ilyen élmények, így az ARES-nak a Gömb szerint van mitől tartania, a nézőknek meg van miért kilátogatnia. A másik serpenyőben persze ott van a fáradtság is. Kérdés, hogy az élmények okozta lelki többlet, vagy a tejsav okozta fizikai hátrányok dominálnak-e. X közeli meccset, sok ütközést, kiállítást és rengeteg gólt várunk. 

Dunai Krokodilok SE – Neumann-Kartal FSE

November 16. 16:00, Törökbálint 

Idén úgy néz ki, hogy a Krokodilok támadó gépezetének figyelmét az oldalvonal mellett felvonultatott karibi topless táncoslányok sem tudnák eltéríteni a góllövésről. Dombauer ötösével szerzi a pontokat, és a kanadai tábla élén feszít, szorosan nyomában Galsaival és Pajorral. Mindeközben a Neumann lassan végzi dolgát (nevezetesen gyűjtögeti pontjait) miként a magyar közszféra átlagos dolgozója. Meglepő skalp idén még nem került a wombatok övére szájába, noha a tavalyi tavasz nem éppen ezt ígérte. Normál esetben tehát sima 1-es. A Krokodiloknak azonban soha nem feküdt Odorék játéka, az elmúlt 4 bajnoki mérlege szempontjukból 2 2 gólos győzelem, 1 döntetlen és egy igen fájó 7 gólos vereség. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Kartaliak kapusa skandináv labdazáporban tengette napjait, két legponterősebb támadójuk pedig szintén a finn télben pallérozódott, akkor talán valamit még fel tudunk mutatni amellett, hogy a vendégek igenis megszoríthatják a listavezetőt és hogy érdemes kilátogatni Törökbálintra. Szélsőséges esetben egy 1 gólos kibrusztolt vendégsikert is meg mernénk kockáztatni, de a Krokodilok idén annyira ellenállhatatlannak tűnnek, hogy a tipp egy küzdelmes 2 gólos hazai. 

Torpedo Justitia – SZPK-NOKIA

November 16. 18:00, Kartal 

A Torpedo remekül szerepel idén, annyira azonban még nem, hogy a bajnokesélyesek ellen pontszerzési reményekkel indulnának harcba. Normál esetben tehát ez egy 2-es, és itt maradunk is a normál tippnél. Az SZPK már emberemlékezet óta nem hibázott a középmezőny ellen, és türelmetlenül várhatják a december végi nagy ütközetet, valamint a riválisok botlását. 

Férfi OB2 

Rudas FT – Miskolci FE

November 16. 12:00, Dunaújváros 

A Miskolc egyelőre otthon rendre hozza a meccseket, de idegenben még nem az igazi a gépezet, noha a Diamonds elleni 9-5 nem mondható igazán rossznak. Az Újváros egyelőre teljesíti a minimális elvárást, vagyis rájátszást érő helyen állomásozik, győzelme esetén azonban a Miskolcot is utolérhetik. Küzdelmes, szoros meccsre van kilátás, a Gömb szerint a hazaiak kibrusztolják a sikert. 

Paksi FK – Diamonds X3M Team

November 16. 15:00, Dunaújváros 

A Paks csapata önbizalommal tele vágott neki a szezonnak komoly ambíciókkal. Az első pár meccsen még akadozott a játék, de az elmúlt 3 győzelem – és a mutatott termelékenység – már bizakodásra adhat okot a Duna mentén. Eljött számukra a legnagyobb próbatétel, a Gyémántok elleni ütközet. Most eljött az alkalom, hogy megmutassák, akár OB1-es szinten is megállják helyüket. Ehhez nem kell feltétlen győzelem, elég egy szoros meccs is a listavezető ellen. Jó meccs lesz, látványos játékkal, a végén viszont továbbra is veretlenek maradnak Kőváriék. Közte 3-4. 

ARES HC U21 – Veszprém Lizards

November 15. 19:00, Építők, Budapest 

A Veszprémnek alaposan bele kell kezdenie, ha el akarják kerülni az osztályozót, és szeretnének a 4 közé kerülni, márpedig miért ne tennék. A felemelkedést azonban aligha az ARES ellen indítják meg, hiszen az előző összecsapásuk is sima fővárosi sikert hozott. Nagy kérdés, hogy éppen ki áll majd rendelkezésre az U21-es gárdában, illetve hogy mennyire fog hiányozni az eltiltását töltő Bajaszgalan – az előző meccs alapján nagyon. Szerencsés esetben felcsillanhat a remény a Gyíkok előtt, de nagy meglepetés lenne, ha nem a hazaiak örülhetnének a záró sípszó pillanatában.

/Technikai okok miatt a héten nem lesz TOTO, némi karbanntartásra szorul a program, a hiba elhárítása folyamatban van./

 

9 komment

Címkék: floorball ob1 ob2 lyukacsos kristálygömb

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr63764879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Füfke 2008.11.12. 12:03:08

Mi az, hogy nincs Debrecen - Eger? Hihetetlen...már itt is süllyedünk vissza a kőkorszakba...

Diamonds2 · http://papics.eu/ 2008.11.12. 12:58:27

Nem lesz TOTO??? Nincs tovább értelme az életnek :(
Kis hibajavítás: a Miskolccal 8-5 lett a vége. Nem 9. Egyébként meg köszönjük a beharangozót :)

pavel 2008.11.12. 13:48:25

Hát a Népligetben elkészült a fűtés, jó meleg van, a cserepadok mögött külön két nagy radiátor. sapka, sál nem kell már!!!

Floorballer 2008.11.12. 22:07:33

Ez jó hír! Ideje volt! Akkor még inkább érdemes kimenni!:)

1 debreceni · http://www.dfse.hu 2008.11.13. 09:36:52

Lesz, csak felcseréltük a pályaválasztói jogot.

MEISE - DFSE
2008. november 19. (vasárnap), 11:00, Eger

Girnyaú · http://www.cartoonheroes.fw.hu 2008.11.13. 10:14:10

november 19 az kedd szerintem.

Füfke 2008.11.13. 11:33:21

Debrecen Moszkva alatt van légvonalban....időeltolódást nem számoltad Geri!!! :)))))

1 debreceni · http://www.dfse.hu 2008.11.15. 13:17:01

Egyel melléütöttem, és véleltelenül 19 lett a 16-ból. Szal hogy ne lehessen belekötni, itt vannak a pontos részletek:

MEISE - DFSE
2008. november 16. (vasárnap), 11:00, Eger, TF

És a kőkorszak már rég elmúlt... Csak a szolgáltatónk nem engi ismét az oldalunk használatát... :s Amint lesz, majd ott mindenki láthatja legalább azt, hogy mikor játszunk... addig meg majd szólunk, nehogy elfelejtsetek minket.
süti beállítások módosítása