Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Prága & Ostrava 2008: Mit várunk, mit várhatunk?

2008.12.04. 13:10 Floorballer

Mint azt már mindenki tudja, december 6. és 14. közt Ostrava és Prága ad otthont a 7. Férfi Floorball Világbajnokságnak. A csapat néhány órával ezelőtt útnak indult, az itthon maradóknak pedig nincs más hátra, mint szurkolni és számolgatni (valamint pénzt keresni a bwin-en). Számos hozzászólás, nyilatkozat született a csapattagoktól, a vezetőktől, az itthon maradt sporttársaktól, szurkolóktól. Gyakorlatilag mindenki azt latolgatja, hogy mire lehet képes ez a csapat 2 évvel az eddigi legsikeresebb szereplés után. Nem kerülhetjük meg mi sem a véleménynyilvánítást, már csak azért sem, mert érzésünk szerint egy meglehetősen torz kép alakult ki a várakozások közepette, ami igen káros lehet a közhangulatra, és elsősorban a válogatott teljesítményére. Hajtás után részletek és közvélemény kutatás. 

2006-ban a csapat a bravúros – előzetesen senki által nem várt – 2. helyet érte el a B-divízióban az egészen más szintet képviselő – finn elitligás játékosokkal megspékelt – észt válogatott mögött. Az elmúlt napokban többektől elhangzott, hogy a cél minimum ennek megismétlése lehet. Hiba lenne azonban túl nagy nyomást tenni a csapatra az ellenfelek és körülmények ismerete nélkül. E sorok írója a magyar labdarúgás egyik legnagyobb problémájának éppen a „dicső múlttal” való folyamatos összemérést tartja: „jó, jó nyertünk nagy nehezen, de azért Puskásék időszámításunk előtt ebben a stadionban aláztak! Az volt ám a foci!” És így tovább a végtelenségig… Magyarországon sokak számára igen nehéz megtalálni az arany középutat a „Merjünk nagyot álmodni!” és a „Nagyravágyás a siker ellensége!” gondolatok közt. Az előbbi a játékosok iránymutatója kell, hogy legyen, az utóbbi a szurkolóké! Ha pedig e kettő felcserélődik, abból semmi jó nem származhat…

Csoportbeli ellenfeleink Lengyelország, Hollandia, USA és Japán lesznek. Lengyelországot mindenki top favoritnak tartja, és a névsort böngészve aligha tévednek. Noha a C csoportból feljutva papíron a leggyengébbeknek kéne lenniük (még a bwin is elnézte:)), nem felejthetjük el, hogy az A csoportból mindössze pénzügyi okok miatt száműzték őket. A keretben számos játékos található az EC selejtezőn az oroszokat búcsúztató és a letteket alaposan megszorongató KS Szarotka Nowy Targ csapatából, valamint 8 Svédországban és 1 Dániában légióskodó kerettagra is bukkanhatunk. Saját bevallásuk szerint is a végső sikerre törnek. Bárki is győzné le őket a csoportban, óriási fegyvertény lenne.

Következik erősorrendben Hollandia, az előző VB 4. helyezettje. Csapatuk összeállítása mindig tartogat meglepetéseket. Jelen esetben 5 svájci csapatnév gazdagítja a listát, de nem lesznek ott svéd légiósaik, akik rendszerint a csapat vezéregyéniségei. Ellenük rendszerint meg kell küzdenünk, de általában sikerül győztesen elhagyni a parkettet.

Csoportunkban van továbbá két fekete ló: USA és Japán. Európától távol gyakorlatilag semmiféle rálátásunk nem lehet ezekre a csapatokra, mindössze kétévente láthatóak, mint egy fürgébb üstökös. Ha végignézzük az USA keretét, akkor van okunk az aggodalomra, vagy minimum az óvatosságra: 2 játékos Finnországban, 2 Norvégiában, 1 Svédországban, 10 pedig Svájcban kergeti a labdát. Ezen felül meg kell jegyeznünk, hogy 8 játékos Európában látta meg a napvilágot, így eleve az adott ország floorballjába nőhetett bele. Persze az, hogy valaki Svájcban játszik, még nem garancia semmire, ott is van sokadosztályú csapat sokadik sora, de nem véletlen, hogy nyilatkozataikban a mi külföldön játszóink is az USA-t jelölték meg nagy ellenfélként. Ráadásul velük lehet a meglepetés ereje, hiszen az előző évek tapasztalatai alapján mindenki könnyű meccsre számít ellenük…

Japánról ha lehet, még ennyit sem tudunk. A játékosok kivétel nélkül a szigeteken játszanak, erősségük lehet hírhedt erőnlétük, gyorsaságuk, elszántságuk és fegyelmezettségük. Ehhez párosulhat az összeszokottság, hiszen 10-en is a CHOFU F.C. játékosai. Senki nem számíthat könnyű meccsre ellenük.

A másik csoportban az elitből kieső Németország a favorit, de mögöttük tömör a mezőny. Ausztria és Szlovénia egyike fog alighanem odaérni a második helyre, így a csoportból való esetleges továbbjutásunk esetén velük számolhatunk potenciális ellenfélként. A Szlovénoknak van miért törleszteni, Ausztria pedig legutóbb Klagenfurtban 4:2-re múlta felül csapatunkat. Egyik ellen sem számíthatnánk könnyű meccsre, de mind a 3 csapatot – Németországot is belevéve! – győzte már le a válogatott.

Összefoglalva: látnunk kell, hogy 3 esélyes meccsekre számíthatunk. Az USA és Japán cseppet sem lebecsülendő, így maximális összpontosításra, kifogástalan fizikai állapotra és kötélidegekre lesz szükség ahhoz, hogy zsinórban ennyi ki-ki meccset is a magunk javára tudjunk fordítani, ebben pedig nem segít a túlzott elvárások okozta esetleges görcsösség. Lengyelország és Németország játékerejét elnézve nem ésszerű elvárni a csapattól minimum a második helyet, majd magyaros módon csalódásként megélni az esetleges harmadikat. A játékosoknak persze nem lehet más célja, mint a lehető legjobb eredmény elérése, de az itthonról szurkolóknak nem szabad nehezebbé tennie dolgukat azzal, hogy irreális elvárásokat támasztanak. Jelen mezőnyben a 4. helynek már nem csak lehet, de kell is örülni, a harmadikat pedig nyugodtan lehet ünnepelni is, míg a döntőbe jutást (ami 2010-re automatikus kvalifikációt is jelentene) egyenesen tátott szájjal kéne tudomásul vennünk. Ezt persze csak az előzetes erőviszonyok alapján jelenthetjük ki, minden más csak ott derülhet ki az első napok után (pl: ki gondolta volna, hogy az Olimpián az USA ott lesz a vízilabda döntőben), lehet néhány csapat meglepi a teljes nemzetközi floorball életet majd.

Mi tehát izguljunk, szurkoljunk, örüljünk, és hagyjuk meg az odaát lévő srácoknak a kiváltságot: „merjenek nagyot álmodni!”

Hajrá Magyarország!

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr98803881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jack S. 2008.12.04. 13:42:34

Nagyon fura az, hogy már most mosakszik a nagyérdemű előtt az érintettek tábora.
Egy döntő után legyen már cél a továbbjutás!
Amennyiben ezt nem tűzi ki célul a szövetségi kapitány és a szövetség az egyértelmű elismerése a hibás felkészülésnek. Hogy ez szakmai alapon történik vagy sem ez már legyen az ő dolguk.

Igen! Mi MAGYAROK akik itthon maradunk azért fogunk szurkolni, hogy méltóképp képviseljen MINKET magyar floorballosokat a KIVÁLASZTOTTAK, mert az Ő általuk elért eredmény alapján minket is megítélnek.

Szóval Én bízom benne, hogy a nagyon komoly felkészülésnek az eredménye a feljutás lesz, ha nem akkor két évig itt hazudtak csak a "szakemberek". Persze ma, hazánkban, mi lenne ezen meglepő.Miért kéne nekünk elfogadni hogy mások fejlődnek mi meg nem???

Nem kell előre mosakodni mint minden magyar azért fogunk szurkolni hogy a lehető legjobb helyezést érje el a csapat ami kiment.
HAJRÁ!

Sharky#54 2008.12.04. 14:16:55

Jack S te aztán nagyon okos ember lehetsz:)

sztárpi 2008.12.04. 14:54:15

Te, Sharkey (az eredeti)!
Ez a Jack nem a te alteregód?

Gété · http://www.floorballer.hu 2008.12.06. 00:51:51

Sziasztok!

Bízzunk mindannyian a sikeres szereplésben és abban, hogy a közeli vb és az Eurosport 2-n lévő közvetítések növelik majd a floorball népszerűségét és egyre többen ragadnak ütőt.
Ezt segítendő áruházunkban december 31-ig a főként iskolákba szánt Finderen kívül minden 2008/2009-es Fat Pipe ütőhöz ajándékba adunk egy Fat Pipe ütőtáskát. Részletek és rendelés www.floorballer.hu

üdv
GT

dt 2008.12.06. 22:55:43

nemtom, lehet csak én érzem úgy, hogy a reklámnak nem itt a helye
süti beállítások módosítása