Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Oldalszemle - NFL-edző dolgozik a Budapest Cowboysnál! (Publicus Footbalicus - Kell még 1 yard!)

2008.12.12. 18:20 Floorballer

Felmerült a külföldi szövetségi edző gondolata – nem először a sportág történetében -, és van a tarsolyunkban egy ide vonatkozó post az amerikai foci magyar világából. Le kell szögeznünk: minket még nem fertőzött meg az amerikai foci mindent elsöprő térhódítása – de ami késik, egyéb okok miatt nem múlik… Képtelenek lennénk végignézni vágatlanul egy meccset élő adásban anélkül, hogy átpörgetnénk az üresjáratokat. (Na jó, engedve a nyomásnak, próbaképp netes stream-en tavaly a Patriots – Colts meccset volt szerencsénk vágatlanul megtekinteni) Emellett elismerjük a sportot, mely komoly szinten hihetetlen fizikai felkészültséget és taktikai tudást igényel. Kicsit irigykedve is tekintünk magyarországi sikertörténetére, hiszen egy egészen más kultúrából származó, pálya, ember és költségigényes sportként képes futótűzszerűen terjedni az idegen táptalajon is. Az országban fiatalabb sportnak tekinthető a miénknél, mégis szerepelt már az index címlapon, foglalkoztak vele újságokban, gombamód nőnek ki a földből a csapatok, nem egyszer láthatunk mérkőzés hirdetéseket a fővárosban. Egy szó mint száz: leköröznek minket, ha még nem is tették meg. A média terén mindenképpen. És most rábukkantunk egy szakmai szemszögből érdekes cikkre a „Kell még 1 yard!” oldalán. Sok hozzáfűzni való nincs, inkább csak gondolatébresztő:

"A COWBOYS megalakulása óta, szisztematikusan építi fel az alapításkor megtervezett programjait. A csapat kisebb-nagyobb bökkenőkkel tarkítva, de folyamatosan a tervezett úton maradva valósítja meg a 2006-ban lefektetett elképzeléseket. A legfontosabb szempontok a minőségi EDZŐ, MÉRKŐZÉSEK, EDZÉSI FELTÉTELEK szenthármasság, hiszen ezek megléte nélkül felesleges a csapatalapítás. Példának tekintette az Európában már több évtizedes amerikai futball tapasztalattal rendelkező országok eddigi elért eredményeit és módszereit, hogy saját berkein belül hasznosíthassa ezeket. További példát meríthetett még a hazai futball legeredményesebb csapataitól is.

2006 óta folyamatosan javítottunk a mindhárom - EDZŐ/MÉRKŐZÉS/EDZÉS - fenti feltételen. 2006-ban Varga István, Pacuk László és a Kelemen testvérek - Sándor és András -vezetésével megkezdődött a csapat felépítése. Először az amerikai futball egyik emblematikus pályáján, az Orczy Kertben, majd egy előnyös megállapodás keretében a Zrínyi Miklós Főiskola pályáján. A 2006-os év első fele még a felkészülési mérkőzésektől volt hangos, majd a Blue Bowl keretein belül a Kovbojok ősszel már szövetségi tét meccseken is pályára léphettek. A csapat veretlenül jutott a Blue Bowl elődöntőjébe, de ott már a Budapest Wolves áthatolhatatlan akadályt jelentett a csapat számára.

A 2007-es év ismét megújulást hozott magával. Új edzés helyszínként - egy hosszú távú megállapodás keretében - az FTC Népligeti Sportcentruma vált valóra, ahol az ország egyik legjobb műfüves pályáján, kulturált környezetben készülhetnek a Kovbojok. Az edzői stáb további három fővel bővült a tengerentúlról, név szerint: Deric Demyanick (OL/DL), Daniel Blagg (QB, WR, LB) és Andre Bynoe (RB, OC). A lelkes és példamutató munkájuk nagyban közrejátszott abban, hogy a Budapest COWBOYS veretlenül nyerte meg az I. Pannon Bowl-t, és decemberben a CEFL meghívta a csapatot a nemzetközi ligába, így a csapat nemzetközi mérkőzéseken is további tapasztalatokat szerezhetett.

2008, hatalmas kihívásokat rejtő évadnak bizonyult. A Kovbojok a IV. Hungarian Bowl-lal párhuzamosan a CEFL nemzetközi ligában is bemutatkoztak. A csapatot a magyar bajnokságban, csak a Budapest Wolves tudta megállítani, egy drámai mérkőzésen a döntőben. A CEFL első felvonását a COWBOYS .500 mérleggel (3-3) zárta, azonban az őszi mérkőzésekre már egy motiválatlan csapat lépett pályára, így ez a mérleg az alapszakasz végére negatívba fordult. Színre léptek a Juniorok is, első mérkőzéseiken folyamatos fejlődést mutattak, de ez idén még nem volt elég az első győztes mérkőzéshez.

A Cowboys vezetősége már idén is keményen dolgozott azon, hogy a 2009-re kiírt terveket megvalósítsa. A három fő szempontot szem előtt tartva, a Junior bázis - 12-19 éves korosztály - továbbépítését, valamint az második csapat elindítását határozta meg. Továbbá, megirigyelvén Lee Hlavka szakmai tudását - ami eddig behozhatatlan előnyt nyújtott a Farkasok számára -, a COWBOYS csapatainak és az edzői gárda szakmai fejlődésének érdekében, egy külföldi vezetőedző alkalmazása mellett döntött

Sajnos a Kovbojoknak még senki nem küldött SMSt - ilyen tapasztalt edző személyében -, hogy elvállalja a csapat vezetőedzői pozícióját, ezért a vezetőségnek kellett szétnézni a nagyvilágban, hogy megtalálja azt a személyt, aki a következő szintre tudja vezetni a Budapest COWBOYS-t. Először az anyagi hátteret kellet megteremteni, amit egy új szponzor nagy részben fel is vállalt, így már semmi sem akadályozta, hogy a Budapest COWBOYS új vezetőedzője Wallace G. English legyen.

Wally English, több mint 40 évet töltött el a legmagasabb szinten az amerikai futballban, mint edző.

Három NFL, nyolc NCAA és egy World League csapatnál volt edző. Kilenc irányítóját láthattuk viszont az NFL-ben. (Részletes futball életrajzát itt olvashatjátok el. ÉRDEMES!!)

Irányítók, akiknek edzője volt és NFL csapatok draftolták

Dan Marino, Jon Ferguson, David Humm, Don Strock, Marc Wilson, Jim McMahon, Bubby Brister, Rick Trocano, Ken Karcher

NFL csapatok

Miami Dolphins - Offensive Coordinator / Quarterbacks, Wide Recievers Coach

Detriot Lions - Assitant Coach / Running Backs Coach

New Orleans Saints - Personal Scout

NCAA csapatok

Tulane Green Wave - Head Coach

Hawaii (Rainbow) Warriors - Offensive Coordinator / QB Coach

Pittsburgh Panthers - Offensive Coordinator / QB Coach

BYUcougars - Offensive Coordinator / QB Coach

Nebraska Cornhuskers - Offensive Assistant / QB Coach

Virginia Tech - Offensive Coordinator / QB Coach

Arkansas Razorbacks - Assistant Coach / QQ, Oline Coach

Kentucky Wildcats - Assistant Coach / QB Coach

World League of American Football (NFL Europa)

Ohio Glory - Offensive Coordinator

Arena Football csapatok (af2)

Louisville Fire - Head Coach

Európai Csapatok

Deggendorf Black Hawks - Head Coach

Birmingham Bulls - Head Coach

Corsari Palermo - Head Coach

Belgrade Blue Dragons - Head Coach"

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr11819471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szg01 2008.12.13. 11:44:01

Pénz kérdése az egész...és az amcsi fociban mozog 1-2 fazon itthon, akik ezt tudják finanszírozni

Dark_Lord #1 2008.12.13. 11:53:36

Meg azért ez kap elég nyilvánosságot, pl az NFL-nek van rajongótábora itthon, és a meccseket a sport tv leadja. Ha külföldi floorball meccseket is leadnának, akkor lehet, hogy itthon nagyobb médiafigyelemnek örvendene a hazai floorball.

szg01 2008.12.13. 22:37:47

Mivel is kezdték itthon az amerikai focit???
2004: SuperBowl Patriots-Panters
Remek meccs Baló Gyuri bácsival, remek kezdés.
Nem csoda,ha beleszerettek a népek, hisz jött valami "új"...mert valljuk be, a magyar focival tele a tökünk és csak az nézi, aki nem szereti a Barátok köztöt vagy mazo csórikám.
1-2 svéd bajoki, esetleg egy VB DÖNTŐ...
Jelezném, akinek pénze van,bekerül a TV-be.
Mert ki a fenét érdekel a golfmagazin vagy a vitorlázás magazin, esetleg a Gyúrma magazin? Bocsi,akit megbántok,de engem rohadtul nem...és gyanítom,sokan vannak így,mert olyan szűk réteghez szól,hogy annál már mi is 50szer nagyobbak vagyunk. Basszus már a sakknak is külön műsora van, sőt a FAVÁGÓ VB-t is élőben nyomatják Eurosporton.A 73 pókerműsorról nem is beszélve.
De ez van...kéne nekünk is egy "média fenegyerek" (Árpa A.), mint az amcsi focinak és meg lenne oldva minden.

Dark_Lord #1 2008.12.18. 00:30:24

Egy biztos, támogatás, pénz és médiafigyelem nélkül a lelkesedés kevés lesz.
süti beállítások módosítása