Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Közgyűltünk…avagy tovább dübörög a „Vörös hadsereg”

2009.01.12. 16:19 Be_my_guest

Rendkívüli közgyűlésre ébredt ma a haza floorballos társadalom. Lassan gyülekezett a nép a Sportok Házának tárgyalójában, a végére szép sereg gyűlt össze, még lelkes érdeklődők is akadtak, akik végig ülték az alig 7 órás ülést. Sok mindenről esett szó, mi igyekeztünk kiemelni a lényeget, így természetesen minden fontos kérdést érintve csak azok főbb pontjaira térhetünk ki (részletek majdan a hivatalos jegyzőkönyvben), az élmény pedig amúgy is megfizethetetlen, egy cikk keretei közt nehezen visszaadható.

A szövetség égisze alatt „hajózó” 21 csapatból 17 tiszteletét tette, amely már az ülés nyitásakor új rekordnak számított. A szakavatott szemeknek máris feltűnhet a 21-es szám, hisz a legutóbb még 23 tagja volt a szövetségnek. A MÖSE (a CH és Triton fúzió miatt) megszűnt, így a tagsága is. Sajnos hasonló sorsra jutott Szombathely város alakulata is, hisz a Szent György DFSE is a kizárás sorsára jutott.

A jelenlegi OB1-es mezőny részvevői közül csak az Eger és az ARES nem delegált küldöttet a találkozóra, így a testület már 10 órakor határozatképes volt. A levezető elnök és egyéb tisztségek megválasztása után (szokásos protokoll) rátértek az első napirendi pontra, a 2008-as költségvetés elfogadására. Fontos pont, hisz az állami támogatások elnyerésében (kiutalásában) fontos szerepe van az elfogadott költségvetéseknek. A szövetség hiánnyal zárta a 2008-as évet, ami elsősorban az U19-es VB selejtezőnek tudható be, mely megrendezése hatalmas feladat volt és a költségkeretet „kissé” át kellett lépni a siker érdekében ( a selejtező költségvetésének átbeszélése is megtörtént ennél a pontnál).

A költségvetést a tagság elfogadta egyhangúlag.

Ezt követően Kovács Barna beszámolója következett, aki a diákolimpiai versenyek szervezésében és lebonyolításában vállalt oroszlánrészt. A versenybizottság részéről Bokor Gábor tartott beszámolót. Kiemelte a Nemzeti Sport Online oldalára történő bejutást, ahol immáron rendszeresen jelennek meg szeretett sportunkról írások. A beszámolókat a testület elfogadta.

Ezek után következett a 2009-es költségvetési tervezet elfogadása. Változás ebben az évben: a válogatottak nem külön-külön, hanem egy összegben elkülönített pénzből „gazdálkodnak”.

A nap főműsorszámaként az elnökválasztás következett. Megismerhettük a két jelölt (Pavelka Zoltán levélben elküldött és Vörös László személyes) programját, melyek meghallgatása után Vörös Lászlót 16-1-es arányban választották elnöknek (a hír bejelentése után az amerikai tőzsde megpezsdült, az olaj ára tovább zuhant). Az új elnök fő feladatai között említette például a sportág népszerűsítését, egy fizetett főtitkár pályáztatását (ezt a közgyűlés egyhangúlag el is fogadta), a csapatokkal jobb kommunikáció kiépítését.

Új elnökségi tagot is választott a közgyűlés Németh Miklós személyében (15-2 arányban).

A fegyelmi bizottság lemondott tagjának, Liebe Györgynek pótlására is sor került. Bokor Gábor javaslatára Kiss Attila került felkérésre, aki meglepődöttségében és meghatódottságában 1 óra 15 perc 33 másodperces beszédet „rögtönzött”, majd az ismét feltett kérdésre („vállalod-e Atis?”) már csak egy 11 perc 28 másodperces monológ érkezett, amit a közgyűlés „igen”-nek vett, így 14-2-vel bekerült a fegyelmi bizottságba.

A következő indítványban Kovács Tamás, a versenybizottság elnöki posztjából történő visszahívását tettek javaslatot, mely 8 igen 5 nem és 3 tartózkodás (nem volt meg a többség) mellett elvetésre került. Csakúgy, mint a Phoenix indítványa, miszerint a szövetség törölje el azt a szabályt, mely 1 játékost csak 2 bajnokságban enged szerepeltetni. 

Ezt követően elérkezett az utolsó pont, melyben számos dologról esett szó. Címszavakban a legfontosabbak, melyek mindegyike önmaga egy komplett cikksorozatot is megtölthetne:

-         játékvezető kérdése

-         vita az edzőképzésről

-         a 2008/9-es bajnokság nevezésével kapcsolatos viták („kártya” kérdés)

-         regionális kispályás bajnokságok szervezése

-         2010-es felnőtt férfi VB selejtező megrendezésének lehetősége 

Számos kérdés megvitatásra került eme gigászi hosszúságú ülésen. És most jön egy személyes hangvételű hozzászólás:

Mindez hihetetlenül kultúrált körülmények között zajlott, érezhető volt a levegőben a tenni akarás, a jó szándék és az a tény, hogy mindannyian egy csónakban, egy irányban haladunk egy cél felé. Ez már egy „jel” hogy elindultunk a jó irányba. A csónak következő megállója egy kötelezővé tett csapatvezetői értekezlet lesz, melyben közösen alakíthatunk ki egy hosszútávú projektet az utóbbi idők szórványos ötletbörzéinek egyesítésével…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr92873053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása