Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Vodkával a kézben traktorra fel és irány a Hold!

2009.02.04. 13:17 Wolowitz

A téli álomból felocsúdva kissé bambán eszméltünk, hogy a fejlécen már erősen megkopott a dicső Rock N’ Roll felirat. Fejvesztve rohantunk ki a fészerbe, hogy kikaparjunk valamit a félretett ötletek közül a vastag porréteg alól. Gondoltuk kicsit megkésve, de itt is megemlékezünk VB győztes északi-halszagú-lazaczabáló („Szerintem.”) rokonainkról, úgyhogy egyből az „Idióták” feliratú polc felé vettük utunkat és lekaptunk egyet az itt fölényes többségben lévő finn együttesek közül.

Már egyből a név érdekes, de sejteti, hogy nem egy épelméjű társaságról van szó. Leningrád környéke valószínűleg nem a tehenészeteiről híres, így inkább a Bearboys, vagy Yakboys névre lehetne számítani...

Az együttes Aki Kaurismäki finn rendező agyszüleménye, aki 1989-ban dobta piacra a Leningrad Cowboys Go America című filmjét. A főszereplők egy létező finn banda, a Sleepy Sleepers tagjai voltak, akik a filmben csatlakoznak a The Members angol punk együttes énekeséhez, Nicky Tesco-hoz. Ez annyira bejött, hogy a való életben is együtt maradtak és elkezdtek zenéket, videokat készíteni. Eközben még leforgattak két filmet, a Leningrad Cowboys meet Moses-t, valamint a Total Balalaika Show-t.

1994-ben aztán megérkezett a felkérés, így felléphettek a 11. MTV Music Awards-on. Mindezt állandó kísérőjükkel, a Vörös Hadsereg kórusával kiegészülve Lynyrd Skynyrd örökérvényű számának, a Sweet Home Alabama feldolgozásával abszolválták:

Meg kell hagyni, remekül hangzik a dal egy komplett katonai zenekar aláfestésével is, a kórusról nem is beszélve! A srác hangja is remek ehhez a stílushoz, a Zúg a Volgás befejezésről nem is beszélve. Egy két „apró” jellemzőt máris megfigyelhetünk. Az elől sárga-narancs csíkos, hátul fekete öltöny, a napszemüveg, az előre zselézett hosszú, szigorúan saját hajzat, valamint a betyárbajuszhoz hasonlóan felfele penderedő hosszú, csúcsos cipő már-már a bagázs védjegyei. Utóbbi megjelenik az átdolgozott sarló-kalapács helyén is.
Zenéjük rendkívül szerteágazó: polka és progressive rock keveréke orosz népzenei elemekkel vegyítve. Főként örökzöld rock együttesek feldolgozásaival (AC/DC, Metallica, The Offspring, Guns N’ Roses, Johnny Cash, Deep Purple és még sokan mások) lettek népszerűek, de néhány saját számot is produkáltak, ezek főként a vodkáról, rakétákról, Dzsingisz Kánról valamint traktorokról szólnak. Mi sem bizonyítja ezt jobban a következő remekműnél, Where’s the Moon now:

 

Röviden és tömörem a mondanivalóját összefoglalnánk: „We’re on a trip around the Sun with vodka, tractors and rock n’ roll!” Ehhez igazán nincs mit hozzáfűzniJ Ilyen az igazi Rock N’ Roll leningradi módra:D

Nézzünk egy újabb saját szerzeményt, ami kicsit érzelgősebb vizekre evez:

 

Ismét meglepetés, de ilyet is tud a 10 cowboy és a két Leningrad Ladies. Nincs túlbonyolítva a klip, régi háborús képek összevágva, néha kitekintve a befagyott tó mellett egy táblának támaszkodó énekeshez. Ám kicsit nehéz komolyan venni ezzel a kinézettel, de csak hozzák önmagukat. Már-már Metallica-ra hajaz a kiválló gitárszólóval a közepén. Nagyon ott van! Zeneileg simán megállja a helyét a szakmában ez a szám is csakúgy, mint az előző, igaz annak szövege nem túl komoly:D

Térjünk vissza a feldolgozásokhoz:

Bizony bizony, ez a Uriah Heep-től az Easy livin’.  Az afrikai dobosok már meg sem leptek minket. Najó, talán kicsit... Újabb kiegészítő jelenik meg az Elvis ruhán: a rappereket kifigurázó keréktárcsa-nyaklánc. 

Deep Purple, Smoke on the water. Ha nem lenne kiírva, az első refrénig kevesen jönnének rá a harmonikaszólóval felspécizett(nem gyengén nyomja:D), folkosított örökzöldre. Érdemes megfigyelni a háttérben a rendkívül kreatív és bonyolult koreográfiát!

 

Hogy megmutassuk ismét, tudnak komolyak is lenni. Mondjuk ezt nehéz máshogy előadni, de azért xilofonnal, balalajkával és kórussal kicsit furán hangzik, mégis így is remek! A gitárszóló is nagyon jó!
Rengeteg klipet, számot be lehetne még tenni, így például a filmből a Born to be Wild feldolgozást, az Enter Sandman-t, netán a Gimme all your lovin’-t, esetleg a Paradise City-t, de hát végesek a hasábok, ellenben ez mind-mind megtalálható a jól megszokott video megosztó oldalon. Nem maradt más hátra, mint befejezni személyes kedvencünkkel. Szóljon a Pretty fly for a white guy (kiemelnénk 1:12-nél a csapat egyenruhás kórista hölgyet: "Give it to me baby!"...):

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr20922223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dark_Lord #1 2009.02.04. 18:46:21

Jó lett a post :D Így tovább :D
süti beállítások módosítása