Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

Hétvégi iránytű: Salming Férfi OB1

2009.03.05. 14:33 Floorballer

Részben rajtunk kívül álló, részben pedig önnön emberi mivoltunkból fakadó okoknál fogva (részletek majd alkalmas pillanatban egy szolgálati közleményben) hosszú ideje nem született beharangozó, ám most ismét klaviatúrát ragadunk. Egyrészt nehéz ellenállni annak a metafizikai szeretethullámnak, ami folyamatosan élénk rózsaszínen tartja a Gömböt, másrészt nehéz „lejönni a szerről”… egy szó, mint száz: újra beharangozó, bár kicsit másként mint eddig.

Ezentúl két cikkben jelentkezünk, ugyanis a Férfi OB2 és a Zone Női OB1 saját felelőst kapott a naprakészség terhének és önnön időkorlátainknak enyhítésére. Koránt sem biztos, hogy végleges megoldás született, de egyelőre ezen a héten feltétlen működőképes. A két cikk kapott egy új nevet, de a Gömbtől persze nem válunk meg – noha már a címből való kikerülést is „remek” labdarúgó tippekkel hálálta meg az öntudatos jószág. 

Ezen a ponton kell leszögeznünk, hogy amíg a Jégkorong blog, vagy éppen az általunk oly nagyra tartott NST hajóját komplett szerkesztőbizottság kormányozza az információk tengerén, addig a mi kis evezős csónakból háromárbócos fregattá avanzsáló oldalunk kormányrúdjánál, orrvitorlájánál és árbóckosarában továbbra sem tobzódik a személyzet (minden pletyka ellenére a Floorballer nick továbbra sem több embert takar, 1 nick=1 név, kivétel a vendégszerzőket tömörítő Be_my_Guest). De erről is később, fővitorlát fel és irány a hétvégi forduló… 

… amiről éppenséggel fogalmunk nincs, hogy hanyadik, de nagyjából 16-18. fordulóig kiírt meccsekre kerül sor, nagyjából az alább megadott időpontokban. (A klubok a versenynaptárt egyre inkább csak valamiféle iránymutatásnak tekintik…) Lesz egy derbi, és még 4 vagy 5 másik összecsapás is, melyekről csak azért nem írjuk le, hogy simának ígérkeznek, mert nyilvánvalóan óriási meglepetések születnének ebben az esetben, ahogy eddig mindig is történt.   

Szolnok Cannibals FK – Debreceni FSE

Március 7. 18:00, Szolnok 

Kezdjük azzal a meccsel, ami nem is lesz, legalábbis a hunfloorballon kívül minden jel erre mutat, és a Szolnok oldal kiírását kár lenne kétségbe vonni… Ezzel tehát végeztünk is. (Csöndben megjegyezzük, hogy hazait tennénk.)

Debreceni FSE – Dunai Krokodilok SE

Március 7. 13:30, Körösszakál 

Folytassuk a derbivel, mely az elmúlt két esztendőben minduntalan az év egyik legnagyobb meccsét hozta. Tippelhetnénk egy szokásos tizenvalamennyi – tizenvalamennyit, de érzésünk szerint erre most nem kerül sor. A Debrecen elhullajtott pontjai okán gyakorlatilag olyan helyzetbe került, hogy a kérdés csupán annyi: nagyon 4.-ek lesznek vagy kicsit 4.-ek. A Krokodilok ellenben ezen a héten kalapálhatják el szezonjukat – bár két ezüst már biztosan zsebben, de ki akarna Michael Ballack babérjaira törni -: Debrecen idegenben, majd hétköznap CH idegenben, és Kovácsék rendszeresen megtréfálják a hüllőket, akiknek további pontveszteség 2 pont elvesztése nem fér bele abban az esetben, ha nem akarják imádkozással tölteni minden idejüket az SZPK meccs előtt. Pajor visszatért a pampákról, és a Diamonds elleni „Nílus Gyöngye” remake-n 3 góllal vállalta magára Michael Douglas szerepét. Ő maga gólkirály, Dombauer és Galsai pontkirály is lehet, ám mostanában ennek ellenére kicsit nyögve-nyelőssé váltak a győzelmek az őszhöz képest. A Debrecennél pedig a győzelmek egyenesen döntetlenekké váltak az utóbbi időben, méghozzá kevés gólos döntetlenekké.

A motiváció és a tét a Krokodilokat fogja jobban hajtani, míg az esetleges görcsösség őket fogja gátolni. Izgalmas, látványos meccs lesz, melyen elválik, hogy a Krokodilok készek-e fejben a trónra való visszatérésre. Benne lebeg egy döntetlen, de tippünk 3 gólos vendég. Kíváncsian várjuk, Körösszakálon lesz-e ezúttal „külsős” bíró egy ilyen kaliberű mérkőzésen… 

Torpedo Justitia SC – Szolnok Cannibals FK

Március 8. 19:00, Kartal

A Torpedo két jó meccsen van túl: talán a klub legnagyobb sikerét elkönyvelve döntetlent hoztak a Debrecen ellen Bödő parádézásával, majd szoros csatában maradtak alul 3:0-ás nyitás után a Neumann ellenében immáron Bokorral a háló előtt. Bálint Olivér gyakorlatilag tarthatatlan mostanság, és a csapat védekezése is szilárd. Ellenfelük azonban az a Szolnok lesz, amely a tavaszra legnagyobbat előre lépő csapat címével büszkélkedhet. Közvetlen riválisaik közül legyőzték már a Phoenixet és a Neumannt is, és most újabb fontos állomáshoz érkeztek. Straussék védelme megszilárdult, kontráik pedig szélsebesek. Szoros meccset várunk, ahol kérdés, hogy ki tudja jobban semlegesíteni az ellenfél kulcsjátékosait, de a Cannibals formáját elnézve tippünk egy 2 gólos vendég a védelmek meccsén. 

ARES HC/Top Floor – Neumann-Kartal FSE

Március 8. 19:00, Építők, Budapest 

Az ARES tavaszra verhetetlen lett ismét – jó igen, két döntetlen, és otthon voltak, de ettől még ki nem kaptak egyszer sem -, és aligha találunk bármit, ami ellenük szólna. A Neumann egy remek tavaszi nyitás után ráült a hullámvasútra, mely nem csak meccsről-meccsre rángatja ide-oda a gárdát, de még harmadról-harmadra is. 10 perces vakrepülések mellett (0:4 Eger, 0:3 Torpedo ellen) megférnek olyan szakaszok is, mint a komáromi 5:0-s „rush”. Ilyen ingadozások pedig az ARES ellen csak egyet jelenthetnek: a szokásos harcos 30-45 perc utáni szokásos 4-5 gólos vereséget. Nádor ismét ringbe szállt örökös címe megvédése érdekében, így fel lesz adva az újabban nem éppen megingathatatlan kék védelemnek a lecke. 

White Sharks HC – SZPK-NOKIA

Március 8. 15:00, Építők, Budapest 

Az SZPK letudta a tavasz ezen periódusának két legnehezebb meccsét, ráadásul mindezt 1 hét alatt – őszintén sajnáljuk, hogy a csillagok szerencsétlen együttállása miatt hasábjainkról mindez lemaradt. Ők már páholyban vannak, ugyanis elnézve hátralévő feladataikat, teljesen elképzelhetetlen, hogy ne a bajnoki címért fussanak ki az utolsó mérkőzésen a Krokodilok ellenében, illetve rajtuk nem fog múlni. 2 ilyen nehéz meccs után könnyűnek tűnhet a WS elleni találkozó, és elnézve a narancsosokat, annak is kéne lennie. Ha le is ülnek az 1 heti maximális pörgés után, akkor döcögős lesz, de a vendég győzelemhez nem férhet kétség – pláne, hogy a hazaiak nélkülözni fogják Vinczét a kapuból. 

Phoenix Fireball SE – MEISE

Március 7. 13:00, Törökbálint 

A Phoenixnek nehéz feladat jutott, ugyanis az Eger véleményünk szerint igenis jó formában van, és számos peches, 1 gólos vereséget szedtek össze mostanában. Ősszel már megjártuk, mikor a MEISE-re tettünk az ifjoncok ellenében (az oldal történetének egyik legnagyobb mellé tippelése volt), így most nem jelentünk ki ilyesmit, de érzésünk szerint szoros lesz… 40 percig egészen biztosan, és van némi sansz a meglepetésre, de a tipp 3 gólos hazai, különösen azért, mert ha a Phoenix elveszti ezt a találkozót, akkor gyakorlatilag búcsút inthet az első 7 helyezés midegyikének…

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr43983234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása